Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egér javítás
 
Témaindító: szabi_o, idő: Jan 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 5
(#) szabi_o hozzászólása Jan 6, 2007 /
 
Az lenne a kérdésem, hogy foglalkozott-e már valaki az optikai egér elektronikájával.
Tudtátok, hogy egy kis CMOS kamera található benne, amivel kb 1500 felvételt készít másodpercenként. Ezt majd egy 18MIPSes DSPvel dolgozza fel?

Idézet:
„An optical mouse uses a tiny camera to take approximately 1,500 pictures every second. The pictures are taken by bouncing light from a small, red light-emitting diode (LED) off the surface under the mouse, and onto a complimentary metal-oxide semiconductor (CMOS) sensor. The CMOS sensor sends each image to a digital signal processor (DSP) for analysis. The DSP, operating at 18 MIPS (million instructions per second), is able to detect the changing patterns in the images between movements. Based on these patterns, the DSP determines how far the mouse has moved and sends the corresponding coordinates to the computer. The computer moves the cursor on the screen based on the coordinates received. Since this happens hundreds of times each second, the cursor appears to move very smoothly.”


Talán lehetne valamit kezdeni vele, például egy lencsét helyezni az érzékelő elé, és egy egyszerű kamerává alakítani.
(#) Sebi válasza szabi_o hozzászólására (») Jan 6, 2007 /
 
Nagyon kis méretű a CCD-je, képfelvételre nem jó.
Ahogy én tudom, az optikai egér a felületi érdességmérő kistesója.
Egy USB-s webkamera 3 rugó. Érdemes?
(#) szabi_o hozzászólása Jan 6, 2007 /
 
(#) source2 válasza szabi_o hozzászólására (») Jan 6, 2007 /
 
OV7120 / OV7110 CCD (vagy CMOS, fekete fehér) szenzorból van egy pár darabom ezzel lehet valmit kezdeni?

aválaszokat előre is köszi

üdv
(#) dexter00000 válasza szabi_o hozzászólására (») Jan 12, 2007 /
 
Nem olvastam végig, csak átfutotam, de ha ilyen kicsi a felbontása, vegyél inkább vebkam-ot. Utánaddobják!!!


Mellesleg próbáltad már? Gagyibb egér alá tegyél tükröt, vagy alufóliát
(#) qssty válasza dexter00000 hozzászólására (») Jan 12, 2007 /
 
mert akkor mi lessz vele?

csak összevissza ugrál a kurzor,nem?
(#) Pulyka hozzászólása Jún 8, 2007 /
 
Sziasztok

Van nekem egy ps/2,szürke
egerem
Szétszedtem,a vezérlő IC(ide csatlakozik a PS/2 kábel,és a mikrokapcsolók)adatlapját megtaláltam a neten,ráadtam a megfelelő lábra a 4,5V-ot,és amikor az érzékelő IC elött elmozdítottam az újjam(a fesz rajta volt)felerősödőtt a led fényereje.
ez biztos jó lessz mozgásérzékelő félének
nem kell nekem ez az egér,ilyen fajta játékokban szeretném részesíteni )

Másra mire jó még?
(láttam a kamera részét is a dolognak!)
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 9, 2007 /
 
Syasztok
Mellékeltem egy képet,és PDF-et a fenti hozzámszolásomban említett ps/2 egér vezérlő IC-jéről.
A kérdésem az lenne,hogy ha kicserélném a piros négyzetben lévő típus valamelyikét,akkor ESETLEG másnak is felmerné a számítógép az egeret?
Az egér paneljában jelenleg EM84510FP típusú IC található!
Ezt az IC-t kicserélném AP,CP vagy EP típusra,akkor várható változás,hogy ne egér legyen az egérből ha csatlakoztatom a PC-hez?

Szerintem igen,mert ez az IC "ad jelet" az alaplapon a PS/2 aljzatnak
(#) nÁnÁ hozzászólása Márc 29, 2008 /
 
Hello!

Ma meghalt az opticai egerem. A gombok működtek, csak a jellegzhetes piros fény tünt el. Szétszedtem, megnéztem, a led érintkezett, kipróbáltam, de nem ment, véletlenül összezártam a led két lábát, kigyulladt utána. De gondolt egyet, megint kialudt, és akárhányszor összezárom a két lábat, egyből kigyullad, és egy időre úgy is marad, aztán kialszik.
Mi lehet a probléma?
Az egér tipusa Silver Line.
Aki tud segítsen! Előre is kösz!

üdv. Balázs
(#) AMD válasza nÁnÁ hozzászólására (») Márc 29, 2008 /
 
Szerintem az ic halt meg benne. Drága volt a cucc? Ha 1-2 ezer forintos akkor ne vacakolj vele inkább dobd ki és vegyél másikat.
(#) Müszi válasza nÁnÁ hozzászólására (») Márc 29, 2008 / 4
 
És mi lenne ha a LED-et fixen a tápra kötnéd?
(persze megfelelő ellenállással előtte)

üdv
(#) nÁnÁ hozzászólása Márc 29, 2008 /
 
AMD: Nem volt drága, billentyűzettel együtt 3 e ft-ért vettem, 2 éve. Nem hiszem, hogy az IC, mert amikor műxik, akkor megvan a két fényerősség.

Müszi: Lehet megpróbálom a tápra kötni egyből, de már lassan egy órája műxik rendesen, és nem alszik ki. (Megnyitottam a topicot, és azután már nem aludt ki)

Az nem lehet hogy egy kondi sz*rakodott, és most "megjavult" ?

Kösz! Üdv. Balázs
(#) nÁnÁ hozzászólása Márc 29, 2008 1 /
 
Hello!

AMD-nek igaza volt, az IC-volt a baja. Az igaz, hogy a világítás megy, de nem csinál semmit, gombok mennek, kurzor nem. A fény most már jó, de nem megy!

Hétfőn veszek egy egeret 300 ft-ért, aztán kész. Átmenetileg az jó. Addig meg marad a kisegít lehetőségek egérgomb funkciója.

Én müszinek adnám a pontot, mert az ötlete az tényleg jó, de sajnos az én esetemben használhatatlan.

Kösz a segítséget.

Üdv. Balázs
(#) Müszi válasza nÁnÁ hozzászólására (») Márc 29, 2008 1 /
 
Örülök, hogy segíthettem
(#) Sly hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!Az optikai egerem megbolondult... Minden működik rajta tökéletesen kivéve az optikai részt.... Igaz néha azis jo de tegnaptol kezdve sűrűn rossz. A probléma az hogy mikor huzom jobbra balra fel le egyszercsak elkezd vibrálni a led benne és akor lassabban megy a kurzor mint azelőtt sokkal lassabban huzza a kurzort mint mikor rendesen müködik.Szerintetek mitöl lehet ez ? Hogy a led elkezd vibrálni vagyis villog nagyon gyorsan..... Segitsetek!!!Köszi
(#) sirály12 válasza Sly hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Zsinóros, vagy akkus-elemes?

Mert ha nem vezetékes optikai, akkor merülőben van az elem, nekem akkor csinálja ezt.
(#) Sly válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Kábeles nem akkus..... De a lényeg még benne hogy kék led van benne nem piros.... De már 3 éve müködk ezzel a leddel és semmi gondom nem akadt vele csak most.....
(#) Gyurci666 hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
hali!

Az én N*rt*k egerem kb egy éves, és az új hobbija hogy álló helyzetben a kurzor össze vissza mozog, lehetletlen irányítani és a klikkelni sem lehet vele ilyenkor.
Gari nincs rá már sajna, és ezt is már cserébe kaptam egy ugyanilyen hibás egérért cserébe, csak az annyival volt még másabb, hogy nem kábeles volt.
mit tegyek vele? kuka? nem volt olcsó, úgyhogy nem szeretném nagyon kidobni...
egyébként még lehet régi típúsú egeret venni, mert totál csalódás nekem ez az optikai.

köszi előre is a segítséget!
(#) bbb válasza Gyurci666 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Nekem csak akkor csinál ilyet, ha nagyon le van merülve. (SWEEX egér, már kapni se lehet ilyet olyan régi)

Viszont felmerült bennem egy kérdés is.
Vajon miért nem tudom kicserélni benne a piros ledet kékre? Azaz ha ki is cserélem (mert megtettem, de kénytelen voltam visszatenni az eredetit), akkor miért nem érzékeli a mozgást? Elvileg sokkal jobb kontrasztja van a kéknek, a fénye is sokkal jobb, mégis kékkel meg se moccant, míg a pirossal szuperül működik.
Persze felvetődhet a kérdés, hogy minek kicserélni, ha működik... Egyszerűen, mert ilyen öreg korára úgy gondoltam ráfér egy kitakarítás, rendbeszedés (3. gomb megjavítása) és ha már úgy is szétkaptam, akkor jobban tetszene kéken. De sajnos ekkor nem érzékeli az elmozdulást Vajon miért? Lehet ezen változtatni?
(#) gsc73 hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy érdekes problémát kellene megoldanom optikai egérrel. (nem gondolnám, hogy megérne egy új topicot)

Egy olyan "szerkezetet" kellene építeni, amire ráhelyezve az optikai egeret, átveri azt úgy, mintha mozogna az egér. Persze mozgó alkatrész nélkül! Csak az fontos, hogy mozogjon, nem kell precízen.

Első körben smd LED-ekkel próbálkoztam: villogtatás ide-oda (pl. CD tokban), de nem jött be.

Ha másképpen nem lehet megoldani mechanikai megoldás is szóba jöhet, de csak a legvégső esetben, és egyszerű kivitelezhetőséggel.

Várom az ötleteket!

g.
(#) imi84 hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Sziasztok, nem tudom a legjobb témát választottam-e ki, van egy egerem, melynek a bal gombja (szerintem) elöregedett. Néha kettőt kattint, holott csak egyszer nyomtam le a gombot. Igazából nem mértem ki, de szerintem amikor ez fordul elő akkkor a második kattintás az elsőt villámsebesen követi (én szemre nem érzek a gomblenyomás és a duplakatt művelet elvégzése között késleltetést). Csatolok egy képet hogy milyen mikrokapcsoló van mögötte, tetszik ez az egér, és nem lenne kedvem kidobni. Hol tudok venni ilyen kapcsolót? Más javítási ötlet? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) forcat válasza imi84 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Szia!
Így szemre nagyon hasonló nyomógomb van nagyon sok egérben. A lábak távolsága is fontos lenne. Mindenesetre elmégy a legközelebbi számítógép bontóba, és veszel egy egeret, szerintem 80-90% hogy ilyen kapcsoló van benne. Aztán ki a régit be az újat
(#) imi84 válasza forcat hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Jó is hogy mondod, mert én is erre gondoltam első körben, de számomra szemre épp hogy nem ilyen van a legtöbb egérben, hanem nagyobb... Ellenben most megmértem egy másik egeret itthon hogy lássam... és tényleg ugyanakkora Köszönöm a segítséget De ha már itt tartunk, és moddolom az egeremet, nem lehetne valahogy ide egy socketet beforrasztani, hogy legközelebb csak ki kelljen venni a kapcsolót és betenni egy új(onnan bontott)at?
(#) kobold válasza imi84 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Egy-két tized milliméteres eltéréssel 3 db ugyanilyen gomb van abban az egérben, amit félórája szedtem szét (alig volt használva, a kamerája robbant szét), 200 mil-es lábtávolságokkal. Ha véletlenül Egerben jársz a közeljövőben, ingyen és bérmentve szívesen neked adom mindet, vagy akár ki is cserélem, ha nincs eszközöd (részleteket megbeszélhetjük privátban).
Tokozással meg ne bajlódj, a helyes működéshez tartani kell a magasságot (különben az egér háza állandóan benyomná), semeddig sem tart azt a három forrpontot nagy ritkán megcsinálni.
(#) forcat válasza imi84 hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Kis túlzással azt mondanám, hogy ezek a mikrokapcsolók majdhogynem örök életűek. (bár a Te eseted éppen rácáfol erre ) Ha most kicseréled, szerintem 2-3 évig biztos elmegy. Addigra az egér csere is aktuális lesz
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Sziasztok!

Van (sajnos) egy Trust MI-2950R egerem.
Ilyen: Bővebben: Link
Az vele a probléma hogy bedugom, 1-2 percig hibátlanul megy, egyszer csak mintha kihúznám az a windóz hang, és onnantól nem megy huzagatom kibe, windóz újraindítás semmi sem segít, de másnap általában megint megy egy kis ideig. Amikor nem működik akkor is világít az alján az a piros érzékelőizé fény, és ha mozog akkor erősebben. Ugyan így világít ha a laptop ki van kapcsolva, mintha úgy érzékelné mint valami usb lámpa vagy nem is tudom mi. van egy másik egerem az nem világít ha kivan kapcsolva a laptop, és amúgy is tökéletesen működik. Mi lehet ennek a baja? Amióta megvettem ezt csinálja, vissza is vittem MM-ba, ott rádugták egy szgépre, és működött, azt mondták jó. Az a mouse driver is felvan rakva, XP-m van.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Ez nem ide tartozik, szerintem ez szoftver hiba.
(#) (Felhasználó 54221) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
A boltban is XP-n ment mindenféle szoftver felrakosgatás nélkül. mit lehene kezdeni? dobjam ki??
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Sokszor szét is szedtem ránézésre nem látszik rajt hiba
(#) Lacko12 válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Aug 5, 2010 / 1
 
Hali!
A világítás lehet azért van mert a biosban be van állítva hogy kikapcsolás után is adjon a gép neki feszt ha kikapcsolod szerintem jó lesz!
A ki-be kapcsolgatás az nekem sem új mert bár nekem vezeték nélküli volt bedugtam egy ideig ment aztán nekem is ki-be kapcsolgatta a gép a hardvert!
Aztán visszavittem ahol vettem ott orvosolták egy egyszerű elemcserével és hogy náluk működik!
Nálam utána sem működött sőt még most sem működik és nem tudok rájönni mi lehet a baj!
Azért sok sikert hozzá!
Üdv!
Lacko12
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem