Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
 
Témaindító: Placi84, idő: Szept 24, 2006
Lapozás: OK   843 / 843
(#) coyote55 válasza FAZ1 hozzászólására (») Kedd, 18:57 /
 
A BIOS "önhatalmúlag" nem kapcsolgat a kétféle beállítás között. Én első nekifutásra kivenném a videókártyát és alaposan kifújkálnám a foglalatát. A kártya csatlakozóját pedig radírral, és nem szöszölő puha ronggyal ápolnám le. A kondenzátor ebben a lapban már szilárd elektrolitos, az nem fog fölpuffadni. A videókártyán lévő kondenzátorokat viszont nézd át. Nem biztos, hogy púpos lesz, néha előfordul, hogy maga alá engedi az elektrolitot!
Good Luck!
(#) antikzsolt válasza coyote55 hozzászólására (») Kedd, 19:16 /
 
Friss elemnél is csinálja. De az a furcsa 2-3 napig semmi baja majd napokon keresztül újraindulgat. Az ellem nem változik. Terheléstől függetlenül. Kondikat néztem. Hibátlannak tűnik. Sajnos 100km van a legközelebbi szaki tőlem. 2x elmegyek hozzá + a javítás költsége miatt nem éri meg. Hozzáteszek még 5000Ft -ot és megvan az új alaplap. asus n13219 nem mai gyerek. És lassan kifut teljesen. Esetleg a monitoromat elviszem hozzá de ezt a lapot nem.

A 2x fsb sebesség ennyire nem látszik meg?
(#) Hx-2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Kedd, 20:21 /
 
Az az "ujraindulgat" inkább tápegység hiba.
(#) coyote55 válasza antikzsolt hozzászólására (») Kedd, 22:06 /
 
Mivel a processzor és a memória ugyanaz, és ugyanannyi marad, mit vársz tőle? Hiába kétszeres a FSB, ha a processzor behatárolja az egész gép sebességét.
Erre írtam, hogy a lap megérdemelne egy jobb processzort.
Ha az elem rendben van, és nincs beteg kondi, akkor ki kellene cserélni a tápot próbára. A tápban is lehet púpos kondi, a gyártók előszeretettel rakják a legforróbb alkatrészek mellé
"Időzített elavulás" vagy mi a neve... Megnézném a tápcsatlakozót is, mert az furcsa, hogy a HDD-t nem érinti az időnkénti újraindulás, holott ugyanaz a táp. A tápegységből jövő kábel végén lévő csatlakozóban próbáld egy hegyes tárggyal összébb nyomni az érintkezőket, de óvatosan!
(#) Szasza9668 hozzászólása Kedd, 22:12 /
 
Nas problémával fordulok a nagyérdeműhöz.

Nsa210 merevlemez csere után felált hiba nélkül. Majd vissza a régi hdd és azóta nem indul el. A merevlemez fel sem pörög. A hdd hibátlan gondolom tesztelni nem tudom sajnos. Az új hdd sem indul. Merre induljak el? Hdd nélkül sem indul.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:13
(#) pittti válasza Szasza9668 hozzászólására (») Kedd, 22:41 /
 
Idézet:
„...Merre induljak el?”

A legközelebbi szerviz felé. Ha egy zárlatos HDD-vel vagy egy rossz mozdulattal kinyírtad a tápegységét, vagy a vezérlését - azt házilag nem fogod megjavítani.
(a biztosítékot megnézted?)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:45
(#) Szasza9668 válasza pittti hozzászólására (») Kedd, 23:09 /
 
Bizti rendben van. A hdd nem zárlatos. Szervízt nem ér. Rossz mozdulat nem volt.
(#) FAZ1 válasza coyote55 hozzászólására (») Sze, 6:08 /
 
Ez bizony kapcsolgat. És akkor persze áramtalanítani kell a gépet, majd újraindítani.
Ha éppen "hülyére veszi magát", akkor úgy indít hogy a processzor frekvenciája 3,75 MHz.
Azt persze a gép egyáltalán nem bírja, így rögtön kiakad mint a kakukkos óra.

Nekem jelenleg az egyik BIOS-ban a működési frekvencia 2,81-re van állítva, a másiknál meg 3,22-re.
Egyszerűen nem tudom, már eleve honnan veszi azt a 3,75-öt?
(#) Doky586 válasza FAZ1 hozzászólására (») Sze, 10:21 /
 
3,75 MHz ...? Ez biztos hogy nem Z80 proci? Esetleg C64?

Egy adatkábel nincs bedugva hibát a monitor írja nem a vga kártya. A csatlakozó bekötésétől is függ.
A hozzászólás módosítva: Sze, 10:25
(#) pittti válasza Szasza9668 hozzászólására (») Sze, 11:11 /
 
Idézet:
„... A hdd nem zárlatos. Rossz mozdulat nem volt.”

Valami mégiscsak történt, hiszen csodák a mai világban nincsenek. HDD cserénél nem elég ezeket csak leállítani, hanem a csere idejére a hálózatból is ki kell húzni. Ez ugyanolyan, mint egy számítógépnél - ha csak leállítom, attól még az alaplap bizonyos részei feszültség alatt maradnak. Nem egy alaplap hibásodott már meg ezért, pl memóriacserénél. Tehát nem elég leállítani, áramtalanítani is kell szerelésnél!

Nálad pedig mérni, mérni és mégegyszer mérni kell. Először a tápegységet, főleg a félvezetőket benne (a vezérlő panelt ugye értelemszerűen lecsatlakoztatni!) - ha a tápegység rendben van, a feszültségek jók és terhelhetők, akkor lehet tovább lépni. Viszont ide már mindenképpen kapcsolási rajz és megfelelő műszerezettség kell, egy olcsó multiméter messze nem elég.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Szo, 9:13 /
 
Kérdezni szeretnék tőletek, HP gépem van és "Realtek_High_Definition_Audio " Hangrendszer van az alaplapban, és nem tudok sem a bemenetről sem bármilyen hang vagy videó műsorrol Hangfelvételt készíteni , nem látja az audió jelet , De jól működik a gépben és lejátszik mindent . a Egy Dell gépem volt eddig W7-TEL , és a GoldWave progival hiba nélkűl tölthettem le bárhonnan bármilyen hanganyagot , nagyon hiányolom .az inputokat többször setupoltam , de nen változott semmi. Mi lehet az oka, hogy ez a hangrendszer nem képes erre. A driverjét a hp honlapról vettem le . Elöre is köszönöm ha válaszolnátok.
(#) Pgeorge80 hozzászólása Vas, 21:29 /
 
Sziasztok!Adott egy gép, windows 7 ultimate op rendszerrel!Aktiválva van, de nem eredeti példány!Vettem hozzá termékkulcsot, de nem tudom, hogy kell ujraaktiválni!Valaki tud ebben segíteni?
Következő: »»   843 / 843
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu