Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1121 / 1121
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 18:31 /
 
Az XP nem ismeri az exFAT formázott lemezt, (csak ha telepíted a driverét), se a GPT particó kiosztást (csak az MBR-t).
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:33
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Sze, 19:10 /
 
Ezekre még holnap ránézek, de egyre kevesebb esélyt látok már erre...
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Sze, 19:18 /
 
Bocs, de te nagyon el vagy tévedve. Ki beszélt itt exFAT -ról meg GPT ről???
Sima MBR és NTFS volt.
(#) Skori hozzászólása Csü, 8:42 / 1
 
Aki nem hallott még róla, hogy mi az a Xpenology, de kíváncsi rá, annak összedobtam egy kis cikket: Bővebben: Link
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Csü, 10:45 /
 
Mostanában eléggé beleástam magam és így nyugodtan mondhatom, hogy pár apróságot érdemes még megemlítened.
Az első és legfontosabb, hogy a 6.2-es verzió előttieket már nem lehet a Synology oldaláról letölteni 2023 óta, viszont az archive.org tárol belőlük másolatot.
A másik, amire érdemes odafigyelni, hogy amikor telepíted, akkor minden merevlemezre rátelepíti magát, nincs olyan, hogy egyet kihagyhatsz. Emiatt amikor elromlik benne egy lemez, ami a kezdeti telepítéskor benne volt, akkor a rendszer is szeret összeomlani és kiabálni. Ennek elkerülésére érdemes csak egyetlen lemezt betenni, amiről indítani akarod, feltelepíteni, majd utána megtömni lemezzel. S ami a legszomorúbb, hogy ugyan csak 200mega a DSM, legalább 6GB-os meghajtó kell neki, különben 35-ös hibával elszáll a formázás (pont emiatt kuncsorogtam volna 8GB-os SATADOM meghajtóért a 2GB-os helyett, mert egy elavult NUUO szervert telepítenék át ilyenre). Na meg az se lepjen meg senkit, ha az okostévéje esetleg nem jól játszik le róla filmeket DLNA-val (LG tévé simán beszaggatott, míg más eszközről, eredeti NAS-ról megy rendben, s arról a xpenology NAS-ról meg más eszköz jól játszik le).
Összességében egyébként jópofa rendszer, sok okosságot tud, érdemes lehet vele játszani, de magamnak én NAS-ra inkább openmediavault-ot telepítek, mikor végre eljutok odáig, hogy foglalkozzak vele.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Csü, 17:10 /
 
Sikeresen felraktam egy SSD-re az XPEnology 6.1.7-es verzióját (az újabb nem szereti ennek a NUUO kütyünek az inteles hálókártyáját és nem volt kedvem az illesztőprogramokkal szórakozni). Megnéztem a partíciókat, 2.3GB körüli elsődleges, amin a rendszer van, 2GB SWAP, majd utána egy 100 mega körüli nem lefoglalt terület, s onnantól használná a többit adattárolásra (úgy, hogy a végére megint hagy egy 100 mega körüli nem lefoglalt területet).
Be fogom csatolni ezt az SSD-t egy linuxos rendszer alá, hogy megnézzem mennyi helyek maradtak ténylegesen, s utána megpróbálom, hátha le lehet csökkenteni, hogy ráférjen 2GB-ra. Na ha az összejön és még megy is vele, akkor lúdtoll a telepítő fülébe, hogy nem képes akkorára rátenni Majd jelentkezek az eredménnyel.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Csü, 17:28 /
 
6.1.7 (Update3) -ra lementettem egy rakás telepíthető csomagot, ha szükséged volna rá, csak szólj. És persze kíváncsian várom a fejleményeket! Nekem a 7.68Tb-ból, ha le is foglal feleslegesen néhány Gb-ot, az sem aggaszt különösebben. Amúgy egy barátommal végeztünk pár mérést annak idején, amikor a DSM7-et is fel lehetett tenni loaderrel, és valamiért a DSM6 jóval gyorsabb volt pl. PHP kiszolgálóként, és adatbázis kezelésben is. Lehet, hogy azóta jobbak lettek a loaderek, nem tudom, de jelenleg nekem a 6-os verzió is szépen teszi a dolgát. A kicsi szerveren amúgy elindult a DSM7 is, de nem erőltetem addig amíg ez is jól megy. Működik a HTTPS is (pl. Bővebben: Link) , a qbittorrent is közel gigabites sebességgel tud letölteni, és mivel router és tűzfal mögött van, kintről nagyon nehéz hackelni.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Csü, 17:57 /
 
Szerencsére a csomagokat az archive.org tárolja és még le is tölthetőek normálisan Sok dolog nem lesz rajta, egy már meglévőt vált ki, mert ennek nagyobb a teljesítménye és több merevlemezt lehet beletenni. Egyedül az első háttértárolóval vacakolok jelenleg, mert a duplatáp miatt legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás volt az egyik USB-ről szedni tápot az SSD-nek. Az eredetileg benne lévő 2GB-os SATADOM meghajtó is onnan volt meghajtva. Most kapott egy 60GB-os jószágot, de ha meg tudom oldani, hogy rámenjen a 2GB-osra, akkor arról fog működni. Persze még megcsinálom, hogy ne kelljen USB-ről loaderezni, szóval van még vele munka, mire mindent beállítok.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Csü, 18:50 /
 
Idézet:
„....megcsinálom, hogy ne kelljen USB-ről loaderezni,....”
Azt hogyan? Csinálsz neki külön partíciókat, vagy SATA-ról megy a loader?
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Csü, 19:24 / 1
 
Írtam azt a harmadik területet, ami nincs lefoglalva. Oda be lehet tenni egy grubot. Itt van hozzá egy összefoglaló.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Csü, 21:12 /
 
A hibaüzenetet, ami a leírás végén is szerepel, minden bejelentkezésnél kiírja, vagy csak a rendszerindítás utáni, első bejelentkezések alkalmával?

Amúgy ötletes dolog, ha most telepíteném a szervert, akkor meg is csinálnám, de így, hogy már van rajta néhány Tb-nyi fájl, és tulajdonképpen jól működik, inkább nem keresem a bajt
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Pé, 7:03 /
 
A leírás alapján minden indításkor kiírja. De tovább olvasva a fórumot ez csak akkor fordul elő, ha a legutolsó partícióra rakja, ha a két rendszerpartíció után közvetlen, akkor egyáltalán nem írja ki a hibát.
Mivel én még csak most telepítgetem, ezért nem gond, ha az alaprendszert újra meg újra kell felrakni, még lehet kísérletezgetni az átméretezéssel is
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Pé, 8:09 /
 
Az átméretezés se olyan egyszerű ám... A DSM kapásból RAID kötet hoz létre a lemezen akkor is, ha csak egy lemezed van bent a gépben. Méretileg nem lenne gond, mert az első 2.3GB-ból 1.3GB szabad, a másik meg ugye SWAP. Még játszom vele, aztán meglátjuk, legfeljebb bent marad a mostani SSD, vagy bekerül egy 10GB-os HDD
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Pé, 8:11 /
 
Mennyi RAM abban a gépben? Nem lehet a SWAP-ot kicsivel kisebbre venni?
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Pé, 9:20 /
 
2GB alá kellene letornáznom a teljes rendszert. Elvileg pont beleférek, gyakorlatilag nem tetszett neki az átalakítás. Most megcsináltam, hogy az első partíció 1.5GB EXT4, a SWAP 360MB, így a nem lefoglalt területre oda tudom majd rakni a loadert is. Csakhogy így beindítva "természetesen" a telepítsd fel a rendszered képernyő fogadott. A legszebb, hogy ő RAID kötetet várna, ezért nem tetszik neki szerintem. Még gondolkozok rajta, hogyan fogom megoldani, az első nekifutás nem vált be.
Következő: »»   1121 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem