Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
 
Témaindító: öreg, idő: Jún 20, 2006
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot!

Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Lapozás: OK   460 / 460
(#) Stage válasza vargham hozzászólására (») Pé, 19:42 /
 
Ok, tiéd.
(#) Profisixx válasza VJ72 hozzászólására (») Pé, 21:02 /
 
MultiChoice-t akartál írni nyilván. Abban az üzletben nagyon sokat vásároltam én is, és úgy emlékszem a kódolt adásokhoz volt aki gyártott kalóz kártyákat. Nagyon sok kéményt dekoráltam parabola tányérokkal abban az időben. Egyébként Magyarországon 2013-ban szűnt meg a fogható analóg adás, de azért van még....Dél Amerikában
(#) FAZ1 válasza Profisixx hozzászólására (») Pé, 22:32 /
 
Elhozhatom, de nekem konkrétan CSUPÁN a két hangszóró kellene.
Van egy 3 csatornás erősítőm, a mélynyomója a dobozában van, ámde a két külső hangszórója már nincs meg, ahhoz gondoltam. Olyan 6-8 W-ot tolnék rá, ha bírja ...
(#) lazsi válasza FAZ1 hozzászólására (») Pé, 22:36 / 1
 
Idézet:
„Olyan 6-8 W-ot tolnék rá, ha bírja ...”

Ránézésre nem fogja bírni... Max. az 1/5-1/10-ét, ahogyan már más is írta korábban...
(#) FAZ1 válasza Profisixx hozzászólására (») Pé, 22:36 / 1
 
Tudtommal a háztetői kéményekhez bármiféle antennát, villámhárítót, parabola-"lavórt" tilos kötni. Vagy megváltozott volna az a rendelet?
Mikor a '70-es, '80-as években nálunk a háztetőre szereltem fel egy antenna-árbócot a DX vételekhez, az akkori ingatlankezelő (IKV) még külön fel is hívta rá a figyelmemet.
(#) Tomi111 válasza FAZ1 hozzászólására (») Szo, 8:53 /
 
Azok a hangszórók kicsik! Mint a zsebrádiókba voltak. Az egész doboz mint egy cigarettás doboz. Ezeket régen a walkman-ekhez árulták, a fejhallgató helyére voltak bedughatók. Kb fél wattot tudnak.
(#) Profisixx hozzászólása Szo, 10:22 /
 
Tisztelt FAZ1 !
Amint azt már írtam korábban, ez esetleg egy telefonhoz csatlakoztatható kis hangszóró,ahogyan Tomi111 is írja, nulla mélyhangokkal, kis teljesítménnyel, ez inkább gyerekjáték. üdv
(#) Profisixx válasza FAZ1 hozzászólására (») Szo, 10:26 / 2
 
Tisztelt FAZ1!
Ezt szimplán okoskodásnak tartom, mivel jelenleg is forgalmaz több cég olyan antennatartó szerkezetet amely kéményre szerelhető, a Google telerondítja a laptopodat ha rákeresel, annyi ilyen cég van jelenleg is. Az antennák elhelyezésére vonatkozóan két megállapítás van, , nem ronthatja a városképet, ill. műemléki védettségű épületre egyáltalán nem szerelhető fel. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy amikor a rendszerváltás előtti időkben a kemények oldalára szerelte mindenki az antennáját, vagy az árbócot, egyáltalán nem volt semmiféle szabályozás erre vonatkozóan. Egyetlen IKV-s dolgozóval sem találkoztam, aki foglalkozott volna ezzel, magánházaknál pedig ami a leggyakoribb szerelés volt, nem volt probléma. Jelenleg is ezerszámra van kéményeken felszerelt antenna. Ezeket most mind le kellene bontani? Multicég jelerősítő felszerelésére vonatkozó ismertetőjében konkrétan a kéményre való szerelést írja le. Link: https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/ellatasi_problemak_megszun...se.pdf
Még egy fontos dolog: ez itt nem a felesleges szóváltás,hanem az ingyen elvihető dolgoknak a helye. Üdv
(#) lazsi válasza FAZ1 hozzászólására (») Szo, 11:34 /
 
Az eddigi levelezésből a következőkre gondolok...
Idézet:
„Tudtommal a háztetői kéményekhez bármiféle antennát, villámhárítót, parabola-"lavórt" tilos kötni.”

Ezt úgy pontosítanám, hogy a tulajdonos engedélye nélkül tilos, ez viszont egészen biztos és ma is érvényes. Az IKV, mint tulajdonos (képviselője?) meg talán azért nem engedte, mert DX -> rádióamatőr -> biztosan nem csak venni, hanem adni is akar -> zavar másokat a vételben.
Vagy egyszerűen csak kekeckedett...
(#) pucuka válasza FAZ1 hozzászólására (») Szo, 11:47 /
 
A 70' - 80' években érvényes távközlési törvényben írva volt, aki rádió állomást üzemeltetett, annak joga volt antennát is telepíteni hozzá, de bejelentési(nem engedélykérési) kötelezettsége volt. (magyarán, a tulajdonos nem tagadhatta meg a telepítést) A kémény nem tartószerkezet, ahhoz sohasem lehetett semmit rögzíteni. Persze, ebből lett az antenna erdő, ezért aztán módosult annyiban, ahol volt központi antenna, ott nem lehetett egyéni műsorvevő antennát telepíteni.
A ma érvényes szabályozás szerint az antenna(rendszer) távközlési építménynek minősül, és építési engedély köteles. Az építési engedélyt az NMHH, mint hatóság adja ki.
A hozzászólás módosítva: Szo, 11:54
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Szo, 12:53 / 1
 
Minden folyóirat gazdára és kiosztás került.
Ez ügyben már egymás között osztozkodjatok, ha ki lett olvasva, stb...
(#) Profisixx válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 13:50 /
 
Egyetértek!
(#) Epu2 hozzászólása Szo, 15:30 /
 
Mennyit illik várni egy felajánlás (amire jelentkeztek), elvitelére?
(#) granpa válasza Epu2 hozzászólására (») Szo, 15:43 /
 
A jelentkező által megadott időpontig.
(#) szalamandra válasza granpa hozzászólására (») Szo, 16:49 /
 
Szerintem inkább a közösen megbeszélt/leegyeztetett vagy a felajánló által kért/mondott időpontig. Bár van, aki bő másfél év után tol el egy bringát...
(#) lazsi válasza Epu2 hozzászólására (») Szo, 18:14 / 2
 
Én azt gondolom, a COVID sok mindent felborított. Pl. én a felajánlásaimat majd csak később fogom osztogatni, de ezt jeleztem is előre. Bárki karanténba kerülhet, de attól még írhat, hogy egy ideig nem tud érte menni, te pedig eldöntheted, hogy meg tudod-e várni. És sajnos az is előfordulhat, hogy olyan az állapota, hogy még egy üzenetet sem tud küldeni, de ez szerencsére elég ritka. Mondjuk, ha itt mutat egyéb aktivitást, az a szememben sokat ront a renoméján...

Én egy hét nem-jelentkezés után írnék neki ( de ez én vagyok... más nem biztos hogy ilyen "balek?" ), hogy mondjon egy határidőt. Ha nekem sürgős, mert útban van a cucc, akkor ezt is megírnám, azzal, hogy adott idő múlva ismét felajánlom / a következő jelentkező viheti. Egy normális ember erre vagy összeszedi magát, vagy lemond róla.

Ha mondott időpontot, akkor annak lejárta után egyből jelezném, hogy vagy most vigye, vagy másé lesz. Vagy csak simán feltenném itt ismét, jelezve, hogy a korábbi jelentkezőnek 1 napja van elvinni, azután ő már nem viheti.
(#) em hozzászólása Szo, 20:46 /
 
XII. kerületből vihető, csak egyben:

4db fekete készülék
1db sárga készülék
1db kaputelefon maradvány
(#) Epu2 válasza lazsi hozzászólására (») Szo, 22:13 /
 
Csak jelezte, hogy kell neki. Lehet, hogy tényleg nem tud a fóromra jönni. Várok pár hetet.
(#) szs válasza Epu2 hozzászólására (») Szo, 23:36 / 1
 
Ja, hogy csak itt a fórumon jelezte, de privátban nem egyeztettetek utána?
Hát írj neki. Lehet, azt várta, hogy te jelezz, de még az is lehet, írt ő neked privátot, csak elveszett ( nem jól, vagy nem jó helyre küldte, meg még sokféleképp elveszhet)

Ha nem válaszol, akkor nem kell tovább várni -szerintem.
(#) kissattila88 válasza em hozzászólására (») Szo, 23:45 /
 
Én vinnem őket.
(#) FAZ1 válasza pucuka hozzászólására (») 7:44 /
 
A bejelentési kötelezettség az épület (ingatlan) tulajdonosához (akkoriban IKV) kellett, és semmi köze se volt az iparszerűen használható /akkoriban amatőr/ rádió adó-vevő állomás bármiféle engedély-kérési kötelezettségéhez.
Az többnyire a frekvencia kiosztás miatt volt.
Később a TV-k antennáihoz már nem kellett bejelentési engedély a hivataltól, de az IKV-től akkor is igen - magára a telepítés kivitelezésének milyenségére nézve. Ott volt az ő előírásukban - magát az antennát, vagy annak tartószerkezetét (árbócát) a háztetőn található kémények bármelyikéhez rögzíteni tilos!
(volt abban még előírás a beázás-mentesség biztosításáról, a levezetés kivitelezéséről, stb.)
(#) em válasza kissattila88 hozzászólására (») 8:33 /
 
A tied! Kérlek írj privát üzenetet, egyeztessünk átvételi időpontot.
(#) papus51 válasza FAZ1 hozzászólására (») 9:15 /
 
Kissé kezd hosszúra nyúlni ez a kémény kontra antenna téma. Ráadásul meglehetősen OFF ebben a topikban.
Amúgy bármennyire furcsa, az árbocot rövid o-val írják.
(#) Gafly válasza papus51 hozzászólására (») 9:31 /
 
Tényleg röviddel irják.
Én sem tudtam, de nagyjából a internet is nagyjából 50%-ban megoszlik ezen a téren is.
Tényleg OFF itt.
(#) kissi válasza papus51 hozzászólására (») 9:32 /
 
Szia!
Megleptél ezzel az "árboc"-al, ezért megnéztem /kép!/ ! Ezek szerint jelenleg így a helyes(az új helyesírási szabály szerint): árbóc, korábban valóban úgy volt, ahogy írtad!
A hozzászólás módosítva: 9:33

Árbóc.JPG
    
Következő: »»   460 / 460
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem