Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC-DC konverter
 
Témaindító: Placi84, idő: Nov 10, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   117 / 117
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Jó ötlet. Sőt, ne csak zárlattal teszteld, hanem különböző terhelésekkel.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Rendben,úgy lesz. Még egy kérdés: mi az igazság abból, hogy az USB-s töltés némelyik eszköznél csak úgy működik, hogy az adat vonalakat rövidre zárják. Ez igaz? Mert a srác azt mondta,hogy volt neki olyan készüléke, aminél csak úgy indult el a töltés,hogy ezt megcsinálta. De én még ilyenről nem hallottam, bár ez nem jelenti azt hogy nem igaz. Viszont elcseszni sem akarok semmit,ezért kérdezem.
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Én úgy tudom, hogy számítógép alaplap igényli az eszköz bemutatkozását. Ez után dől el, hogy mekkora töltőáramot ad az alaplap.
(#) user1914 válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 / 1
 
Szevasztok!
Ha nekem kellene hasonlót készíteni én a bejövő oldalra tennék egy 10A biztit (ha baj van a DC-DC-vel ne égjen minden). A kimenetre egy thirisztoros védelmet raknék, előtte a DC-DC konverter kimeneti áramának megfelelő biztosíték, ezután a védelem ami 5v6 zéner és egy 470 ohm a géttel párhuzamosan. Utána be lehet rakni a kimeneteknek mekfelelő biztosítékot, ami az egyedi csatornákat védi. A védelem megszólalása a 6v2 tullépése esetében lép fel, ami viszont az előtte lévő biztosíték kiégését kell okozza, mert a kimenetre a thirisztor a következő fokozatok védelme miatt egyből rövidzárat tesz, és ezzel a kiégéssel önmagát is kikapcsolja (megszünteti a tartó áramot).
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2019
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 / 1
 
Erre a kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni. Mi mobiltelefonokkal használunk ilyesmi megoldást, ott a D+ és D- nincs bekötve, így is megy a töltés, de viszonylag lassan. A D+ és D- lábakkal lehet beállítani a töltőáramot. Pontosabban a töltő azonosítja magát, miszerint mekkora áramot tud biztosítani. Ez viszont kb. gyártónként változik, még gyártókon belül is vannak eltérések.

Többnyire fix feszültséget várnak ezeken a vonalakon az eszközök. Egy képet találtam de ha jobban körbenézel a témában, vannak változatok bőven.

USB.png
    
(#) Remci válasza user1914 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Szia!

Jó ötletnek hangzik. Egy Móricka rajzot tudnál mutatni róla? Így este felé már nem vág az agyam
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Aha,értem. Akkor elvileg az adat lábak nélkül is tölt,csak lassabban,ha jól értem. Valamint akkor nem rövidre kell zárni a lábakat, hanem ellenállásokkal lehet beállítani a feszültséget az adott készülékhez. Na, akkor ez ügyben még kutakodok
(#) Remci válasza user1914 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Közben nézelődtem. Így gondoltad? Bővebben: Link
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Egy-két infót találtam még, lásd melléklet.
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
A zavarok ellen használhatsz (sőt ajánlott) ferritgyűrűs kivezetéseket. A kimeneti túlfeszültség ellen, meg tranziens szupresszort.
(#) user1914 válasza Remci hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Hi!
Tökéletes! A biztosítékokkal kiegészitve mindent véd.
Üdv. M.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Köszi, hasznos olvasmány. Köszönöm mindenkinek a javaslatokat,segítséget, ezek alapján hétvégén össze rakom a cuccot,remélem az ismerősömnek is meg fog felelni
Következő: »»   117 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu