Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC-DC konverter
 
Témaindító: Placi84, idő: Nov 10, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   115 / 115
(#) Bakman válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Egyszerű PWM jelet vár a DIM bemenetén. Egy 10 W-os LED áramgenerátoros meghajtást igényel, ezt már nem olyan egyszerű kontrollerrel kivitelezni, kapcsolóüzemben.
(#) erbe válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Kissé félreérted a dolgot. Arduinoval vezérelheted a PWM-et. A sönt adhatja a jelet az Arduinonak is, de mellette vezérlőjelet ad egy analóg korlátozásnak, pl. LM339 vagy LM311, ami gond esetén közbelép. Pl. ha éppen nem sikerült a kód az MCU-ban.
(#) RoliNyh hozzászólása Jún 17, 2018 /
 
LM3404 van kéznél valakinek? Ki tudná próbálni, hogy a DIM bemenetre adott analóg jellel vezérelhető a fényerő? Tehát mondjuk egy potméter középső lábát rákötve, a két szélsőt pedig testre és tápfeszre kötve. Amúgy IGEN tudom, hogy digitális PWM bemenet, ne gyertek nekem ezzel. De láttam néhány olyan LED meghajtót (típusszámot nem tudnék mondani), aminek szintén digitális PWM fényerőszabályozó bemenete van, és mégis működik analóg módon is, tehát egy feszültségosztóval.
Szóval szeretném, ha kipróbálná valaki, nem csak találgatnánk. Köszöm...
(#) ktamas66 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
Szerintem nem kell találgatni. Az adatlap szerint komparátor a bemenete, amivel ki-be lehet kapcsolni, ezért PWM-es. Pl. az MC2481 adatlapján ott van a grafikon az analóg feszültség - led áram összefüggésre.
Következő: »»   115 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu