Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC-DC konverter
 
Témaindító: Placi84, idő: Nov 10, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   118 / 118
(#) gammabuta válasza Kovidivi hozzászólására (») Kedd, 16:45 /
 
Szia! Végül elsőnek egy harmadik modell érkezett meg mégpedig ez:
Bővebben: Link
Ki is próbáltam beállítottam 13.13V kimenetre, és még csak úgy teszteltem, hogy kimeneten nincs terhelés (bemenetre egy pici 12V hűtőventit tettem csak hogy fújja a levegőt a bordára) és bedugom bemenetet 12V illetve 15V tápba.
Sajnos azt kell látnom hogy bedugáskor felugrik egy pillanatra a kimeneti feszültsége 14-16voltra, egyszer a multiméter 20V állásban 1-t mutatott egy ideig azaz hogy 20+ volt-ot mér.

Nem igen bízok így benne. Esetleg tehetnék a kimenetre egy jó nagy puffer elkót még arra gondoltam, segíthet-e... Vagy kipróbálom kocsiban szivargyújtóról járó motorral figyelgetve a terheletlen kimenet feszültségét...
kicsit tanácstalan lettem.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:47
(#) erbe válasza gammabuta hozzászólására (») Kedd, 19:41 /
 
1. Eddig még nem láttam olyan tápegységet, ami terheletlenül is pontosan azt a feszültséget adta, mint terhelve, ráadásul századvoltos pontossággal.
2. Terheletlenül nem mérünk tápegységet. Az soha nem lesz pontos.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:42
(#) Kovidivi válasza gammabuta hozzászólására (») Kedd, 20:36 /
 
Az induláskori feszültségugrást lehet egy előterhelés megakadályozná. Pl. fix 4.7k-10kOhm a kimeneten. Szkóppal kell ránézni. Esetleg egy LED, ami jelzi a bekapcsolt állapotot, 10-20mA fogyasztással tuti segítene.
(#) gammabuta válasza Kovidivi hozzászólására (») Kedd, 21:59 /
 
Köszönöm a válaszokat! Gyárilag van eleve egy kis LED ami világít ha működik, a kimeneten. Esetleg a kis 12V hűtőventit amit a bemenetre tettem átköthetném a kimenetre az jó lehet?
Kimenetre nagy pufferkondi semmikép nem segítene?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:03
(#) Kovidivi válasza gammabuta hozzászólására (») Sze, 7:03 /
 
Kimenetre rakj minden terhelést, amit lehet. A bekapcsolást jelző LED szerintem a bemenetről van táplálva, merr ha a kimenetet lecsavarnád 2V-ra, nem világítana... Nagyobb kondi: hát próba, aztán mérés. Én terhelést raknék első körben.
(#) freddyke válasza gammabuta hozzászólására (») Sze, 13:16 /
 
Nagy valószínűséggel alacsony ESR értékű kondi kell a kimenetre. Abból egy minőségi, nagy kapacitású darab drága lehet. Esetleg előbb műterheléssel (ellenállás, izzó, akármi) próbáld, aminek nem árthat ha 20V felett kap egy pillanatra.
(#) gammabuta válasza Kovidivi hozzászólására (») Sze, 20:23 /
 
Köszönöm! Átforrasztottam a hűtőventit a kimenetre és dugtam rá egy méteres ledszallagot kb. 1 ampert vesz fel, úgy kellett kicsit feljebb tekerni a feszültség szabályzó potmétert, hogy 13.06voltig elmenjen legalább, aztán levágtam a ledszalagból csak kisebb kb. 10centis maradjon úgy 13.2voltig megy fel a kimenet és bedugásnál se megy feljebb már.

Remélem így jó lesz.
(#) Kovidivi válasza gammabuta hozzászólására (») Sze, 20:52 /
 
A nyák kivezetésein mérd a feszültséget, ne a LED-szalagnál. A modul a nyák-on levő pontokra állítja be a feszültséget, ott stabil csak (sőt, néha még ott sem, hanem a nyák közepén mondjuk, de ez már más téma).
Következő: »»   118 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu