Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1266 / 1266
(#) Massawa válasza roland9 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Ugy néz ki, hogy egy komponenst az Mpeg streamből nem lát, amit mutat azok csak a különbségi jelek. Ez lehet külső zavar, vagy hiba a tunerben.
(#) roland9 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Táp hibára gondolsz, vagy a koaxon jövő zavarra?
(#) roland9 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Sajnos nem segített.
(#) Udvari Zsombor válasza roland9 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Megzakkant a tévé tunerje, azzal kábeltévét már nem fogsz tudni nézni.
(#) Massawa válasza roland9 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A tápot kizárnám. Lehet a koaxon, vagy a tuner szed valamit valahonnan össze, de az is lehet, hogy tönkre ment a bemenete és nem tudja magát összeszonkronizálni a streammel. Nagyon ugy néz ki, hogy az I framet nem látja, csak a többit.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2023
(#) roland9 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Megvan a hiba
Az oszlopról bejövő kábel el van osztva a modemhez és egy jel erősítőre Link, majd a jel erősítőről mennek a TV-k (Samsung is és az LG-is) amint kiiktattam a jel erősítő megjavult a kép.
Ennyivel rosszabb minőségű lenne az LG TV a Samsungnál mert ugye volt egy kereszt csere és a Samsungnak semmi gondja nem volt a jel erősítővel sem?
(#) Massawa válasza roland9 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Sajnos az ilyesmi elöfordul.
A mai napig ugyanis nincs egyöntetüen specifikálva a TV bemeneti szintje ( az antenna bemenetre és a digitális jelekre) , és lehet, hogy ez az erősitő is az analog hőskorbol származik. Ehhez jön a kábelek hossza, igy a távolbol nehéz valamit mondani. Ki szerelte be az az erősitőt?
(#) roland9 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Én szereltem be az erősítőt már több mint 2 éve, idáig hiba nélkül ment is.
Holnap rá mérek szkóppal, hogy mi mehetett el benne, mert így ránézésre nem látszik semmi az erősítőn.
(#) Massawa válasza roland9 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Az teljesen felesleges. Azon szkoppal nem fogsz tudni semmit megmérni, még a jelszintet sem ( ahhoz egy digitális célmüszer kellene ami elég nagy ritkaság hobbi körökben).
A baj az, hogy az az erősitő ha jol látom 20 dB-t erősit, ami rengeteg. Arra 3 kimenetre 6-8 dB veszteséget lenne szabad csak kompenzálni, mert a bemeneti szint általában a maximum, amit a készülékek (modem meg a TV) fel tudnak dolgozni, a 3 kimenet okozta veszteséget kell ( szabad csak) kompenzálni. Szoval lehet, hogy tul tekerted, és a korábbi irásomban irtak miatt a tul sok jelre a 2 TV másképp reagál és sajnos itt gyakran 2-3 dB már gondot okozhat. Lehet, hogy az erősitő sem igen viseli el a kábeltv jeleit, főleg ha az eredetileg analog hálozatra lett tervezve.
Egyet tehetsz, rakd vissza az erősitőt és addig csőkkentsd az erősitést amig össze nem áll a kép mindkét TV-n. Lehet, hogy emiatt esetleg egyforma hosszura kell venned mindkét TV-hez a kábeleket.
(#) roland9 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Mindegy hová tekerem a kép nem változik ugyan úgy rossz.
Alapból kb. feléig volt feltekerve a poti és több évig hiba nélkül ment, ebből is gondoltam, hogy valami megmurdelt benne esetleg az tápfeszt szűrő kondi, mert az erősítő háza 24 órában eléggé meleg volt.
(#) Massawa válasza roland9 hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Nem tudom, hogy van-e valoban ilyen kis erösitő a modern kábelTV hálozatokra. Hatalmas a különbség a néhai analog meg a mai digitális hálozatok között. A digitális hálozatokban sok nagyságrenddel több energia van, amit nem olyan könnyü kezelni. Innen a melegedés is, de az csak legkisebb probléma, de a belső felépités és alkatrész választás sem egyszerü. Lehet, hogy a hálozatban is voltak változások ( amiröl nem is tudsz) és azt nem élte tul az erösitő.
(#) p910i válasza proba hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Köszi a tippet, kiszedtem azóta működik! Próbáltam kimérni, de érdekes módon dióda módba kapcsolva a multimétert sehol semmi mérhető érték, ellenállás módban MOhm-os értékek néhol már szinte szakadás mérhető. Szóval nem lettem okosabb, lehet hogy talán a forrasztással lett valami probléma vagy okozott rövidzárat.
Üdv.
Z.
(#) Udvari Zsombor válasza p910i hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Régen a nagyszüleimnél volt a padláson jelerősítő, mert 2 ház 4 tévéje ment egy bejövő kábelről, míg analóg adás volt, de le lett szerelve egy kivétellel minden kábel és most IPTV van náluk dekóderrel, ami egyben a netet is adja.
Nálunk nem volt soha jelerősítő, még azután sem, hogy átálltak analógról digitálisra. A padlásunkon van két egyszerű "Y" elosztó, egyikről a szobámba jön be a tetőtér-beépítésbe, a másikról lemegy a földszintre, a modem (router) előtt is van egy "Y" elosztó, hogy megkaphassa a lenti tévé is, valamint maradt egy használaton kívüli kábel végződés az egyik földszinti szobában is. Egyedül nálam kellett egy úgynevezett "földhurok szűrő" a bejövő kábel és a dekóder közé, mert a dekóderből kijövő video jel zavarcsíkos volt, ami így kitisztult. (Igen, a tévékábelen keresztül méretes földhurok problémám volt.)
(#) asvald hozzászólása Nov 22, 2023 /
 
Sziasztok!
Volna egy lg uk6300mlb tv-m ami ezt a hiba jelenséget produkálja ...
A káva szélén látom hogy tiszta a kép .
Szerintetek javítható? Ha igen! Akkor mit kellene cseréltetni vagy cserélni? Laikus vagyok ,de ha nem muszáj ,nem viszem szerelőhöz , mert nem tehetem meg!
Köszönöm a segítséget előre is! Bővebben: Link
Bővebben: Link
Következő: »»   1266 / 1266
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem