Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   370 / 370
(#) Tiggey válasza frissadam hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Maga a kapcsolás Quad. Csak a fóliarajz és a félvezetőkészlet egyedi. Valami NJM műveleti, MJE-k a panelon 2SC5200 a vége. A közeljövőben beletúrok, ahogy lesz nagyobb táptrafó, akkor megnézhetem pontosan mik vannak benne. Kb. 10 éves vívmány, nem rémlik már. A végtranyók párhuzamosítása a módosítás, arról nem készült külön rajz.
(#) Alkotó válasza Tiggey hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
A kapcsolás módosítása nélkül nem növelhető sem a teljesítmény sem a terhelhetőség. Hiába változtatnánk meg a félvezetők típusát, a végtranzisztorok számát, vagy a tápfeszültséget. Itt egy autentikus magyarázat hozzá..
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 12, 2018 / 1
 
A nagyobb kivezérelhetőség érdekében a kapcsoláson nem is kell módosítani, csupán egyetlen ellenállás értékén.
(#) Tiggey válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Elég egy pár passzív alkatrészt módosítani, és már változik is a kimenőfesz., terhelhetőség, és még a tápfeszt is jobban kihasználja. Van gyári PA végfok Quad405-tel szerelve, 2*4ohmon 600W kijön belőle. Az az autentikus magyarázat csak egy variáció, ami nem is az eredeti alkatrész készletből indul ki. Tehát ez a tényszerű közlésmód maradjunk annyiban hogy megtévesztő, és nem valós.
(#) Alkotó válasza Tiggey hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Kerülgeted a lényeget. Frissadam kérte tőled az általad mutatott áramkör rajzát, de a megmutatás helyett csak tereltél.
Határozottan szögezzük le mert nem kerülhető ki, hogy az eredeti áramkör nem tud többet. Természetesen számos módosítás lehetséges, és abból akár ki is sülhet valami jó, de akkor az már valamilyen variáns. Ha megmutatod a Te verziódat, akkor lesz lehetőségünk értékelni a látottakat.
Én már konkrétan építettem az eredetihez nagyon hasonlót, aztán a B.Ludvigos változatból többet is, és végül nekem QUAD606-om is van (kis mértékben módosított paneltervvel), tehát a "hivatalos" módosításokat meg tudom ítélni.
Ha megmutatod a Te változatod, akkor jó eséllyel lesz itt olyan aki véleményezi majd.
(#) Tiggey válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Majd az illetékes megkapja, ahogy szét lesz szedve. Kb. 10éve készült, papíron tervezve, számolva, és fejből rajzolva a fólia. Dokument nincs. Elnézést kérek, hogy én még megtanultam/megtanítottak fóliarajzot tervezni papiron. A verzió látható, kész eszköz formájában. Amúgy is profi vagy, legalább is profi mód hazudtolod a más munkályát, utána lehet számolni. Minden jót.
Következő: »»   370 / 370
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu