Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   223 / 223
(#) Inhouse válasza bucilali hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Én azt tippelném, hogy ez nem lángőr hiba lesz...
(#) balazsgy válasza picipic hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Igaza van tibibalogh-nak, nem tehetsz rajta semmit tönkre.
Sőt, nem kell elzárnod az előtte lévő radiátorokat sem, amennyiben e medence nincs túl távol tőlük.
Legfeljebb majd látod, hogy a medencéhez is eljut-e elegendő melegvíz, ha nem, majd akkor kell az előtte lévő radiátorokat kissé leszabályozni, de ezt úgyis látni fogod.
Azért azt tudni kellene, hogy a legtávolibb jelenlegi radiátorhoz képest még még hány méter távolságra van e medence. Továbbá, hogy a medence fűtési víz átmérője ca. azonos a radiátorokra menő csővezetékek átmérőjével, ha nagyobb az átmérő, az még kedvezőbb lenne.
(#) bucilali válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Ezt már én is kizárom, de akkor mi a bánat? Kell szereznem egy kapcsolási rajzot! Az előbb írta egyik Szaki a presszosztátot! Hol találom a kütyüt? Már csak arra tudok gondolni, hogy a melegedő víznek nő a nyomása, és egy azzal kapcsolatos érzékelő szart be.
(#) JZoli válasza bucilali hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Melegedő víznek nincs nyomásérzékelése. Rajz biztosan nem lesz, ugyanis olyant nem adnak ki a kazángyártók. Talán olyan lehet, hogy valaki önszorgalomból megrajzolta, de kevés az esély, hogy pont a tiéddel megegyező típust rajzoltak vissza.
A presszosztát a ventilátor "felett" van általában, és a ventilátor által nyomott "levegő" nyomását ellenőrzi. Ha begyújt a kazán akkor ez átvált, mert enélkül nem is gyújtana. De van olyan, hogy a hozzá vezető csövek elkoszolódnak, és nem stabil a működése, néha visszakapcsol. Viszont ilyen esetben újra gyújt a kazán. Ha ez nem következik be általában a vezérlőpanel hibájára lehet következtetni.
A panelod a kép alapján sajnos nem nagyon azonosítható be, jó lenne a hátuljáról is egy kép, tudom, hogy ez macerás, de ezen a képen elég kevés alkatrész látszik, a félvezetők a túloldalon vannak, ha azok látszanak akkor kiderül, hogy van-e benne valami proci, vagy csak egyszerű kommersz IC-k. Utána többet lehet mondani, hogy mit nézz meg!
Még azt is megteheted, ha van mérőműszered, és tudod rendesen kezelni, hogy áramot mérsz a lángőr elektródán. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a műszert az elektróda vezetékén lévő csatlakozó széthúzása után bekötöd sorba, és árammérésre kapcsolod. De lehetőleg a legkisebb méréshatárba, mert csak mikroamper nagyságú áramok folynak az elektródán. Így annak a működése ellenőrizhető.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2019
(#) Tibor33 hozzászólása Okt 8, 2019 /
 
Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni. Van egy Bosch Gaz Star 4000 típusú fali gázkazánunk és nem akar normálisan működni. Folyamatosan az A2 hibakódot írja ki és nem akar fűteni csak többszöri újra indítás után. Az A2 jelentése Füstgáz-kilépés az égőkamrából, Ellenőrizze a hőcserélő szennyezettségét. Igazából nem tudom hogy kellene csinálni de nemrég vettük nem kéne koszosnak lenni, van valakinek esetleg valami ötlete hogy mi lehet a baj? Köszönöm
(#) qvasz2 válasza Tibor33 hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Ha a nemrég vettük azt jelenti, hogy garanciális, akkor semmiképp se akard magad javítani, mindenképp a garanciális szervizt kell megkeresned! Ha rajtuk kívül más hozzányúl elbukod a garanciát!
(#) zoszka válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
A nemrég az minimum 4.5 év, mivel azóta nem lehet forgalomba hozni hagyományos készülékeket.
(#) zoszka válasza Tibor33 hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Karbantartás hiánya általában, vagy a kéménnyel van gáz.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2019
(#) bucilali válasza JZoli hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Szia! Ennek a panelnek a másik oldalán nincs semmilyen alkatrész, viszont van egy másik vezérlő panel, ami így néz ki: Ebben akkor nincs presszosztát, mert ventilátor sincs benne. Ez egy egyszerű, hagyományos, nyílt égésterű, kéményes, fali gázkazán. Semmi flanc, és extra. 16 éves, de eddig kifogástalanul tette a dolgát! Ez a panel a jobb oldali fekete színű csatlakozón keresztül csatlakozik egy vezetékköteggel a fenti vezérlő panelhez. A sárga LED sor a vízhőmérsékletet jelzi, a bal oldali szélső piros LED világít hibánál, alatta egy kék színű RESET nyomógomb. A panel típusa: Thermowatt 5252 E (X) C-MI/FFI ASIC
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2019
(#) balaton77 hozzászólása Sze, 18:14 /
 
Tiszteletem!
Unical Dua Plus kazán vezérlője tönkrement. Sajnos a szobatermosztát csatlakozóján keresztül hálózati feszültség jutott rá. A képen látható megégett ellenállás értékét szeretném megkérdezni. A panel hátoldalán a szobatermosztát csatlakozójától eddig az ellenállásig tartó nyomtatott áramköri szakasz is elolvadt.
Kérdésem tehát az ellenállás értéke lenne, valamint az, hogy mi mehetett még benne tönkre?
Előre is köszönöm!
(#) WoodstockMind hozzászólása Sze, 19:01 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni egy Ariston Genus One kondenzációs kazánnal kapcsolatban.
Új a kazán, fel lett szerelve, a HMV kör be lett kötve, a fűtéskör hőcserélővel lesz leválasztva a rendszerről, a koszolódás elkerülése miatt. Mivel még nincs meg minden szükséges cucc ehhez, (keringető, iszapleválasztó, stb.) egyelőre a hőcserélő egyik fele össze van kötve a kazánnal, a másik felén még nincs semmi. Addig is melegvizet szeretnénk, a fűtést nem használjuk. Működik is, van melegviz, de valami miatt a keringető sosem kapcsol ki. Azt hittem, hogy néhány percig utókeringés van, de ez nonstop keringet. A kazán csak HMV módba van állitva, a termosztát nincs bekötve, mégis ezt produkálja. Mi lehet az oka?

Előre is köszönöm a tippeket!
(#) VIM válasza WoodstockMind hozzászólására (») Sze, 19:32 /
 
Szia! Csak tippelnék, mert a többsége fűtő berendezés azt csinálja, hogy ami a meleg víz készítésénél felhalmozódott, fel nem használt hőteljesítményt lekeringeti a fűtési oldalra. Neked mivel nincs oda bekötve semmi így kicsi a kör és nem tudja mivel (radiátorokkal) hatásosan elhűteni, elvezetni a felhalmozódott hőt.
(#) WoodstockMind válasza VIM hozzászólására (») Sze, 19:40 /
 
Igen, erre én is gondoltam, de azért a hűcserélő egyik felén keresztülmegy, szóval kicsit fura, hogy még később sem kapcsol ki egyáltalán. Például reggelre azért csak le kéne hűlnie, legalábbis számomra ez lenne logikus.
Következő: »»   223 / 223
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu