Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   205 / 205
(#) Sebi válasza vision61 hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Ez így igaz. Az optotriac viszont bármelyiket meghajtja korrekten.
(#) pherbiehu hozzászólása Aug 10, 2018 /
 
üdvözletem,

egy SD isotwin f24 e1 kombi kazán nem kapcsol be, sem a led sem a lcd kijelző nem él.
Hajnalban áramkimaradás volt ( korábban már egy-két alkalommal is volt, ráadásul akkor többször gyorsan egymásután elment majd visszajött az áram - köszönjük elmű... ), talán túlfeszt kapott a vezérlő?

Mi szokott ilyenkor tönkremenni? Kondik, tápfeszstab ic, diódák, tranzisztorok? Remélhetőleg a processzorig nem juthatott el a kár. Van benne egy 125m üvegbizti, az ép. A szórakoztatóelektronika dolgok (tv, számítógép, stb.) túlfeszvédős elosztóban vannak, de a kazán ugye direktbe van rákötve a falból jövő hálózati kábelre, csokin keresztül van csatlakoztatva, ide lehetséges/érdemes bekötni valamiféle túlfeszvédőt, megelőzendő a további hasonló eseteket? Miért nincs ilyen eleve beépítve? Hmm....

Az áramkimaradás után olyat csinált, hogy elkezdett a led zölden hunyorogni, pislákolni, és közben halk zümmögés, hasonló, mint amikor a főkapcsolóval történő újraindítás után 10-30 mp-ig "szivattyúz"(?), csak most erőtlenül (kevés az áram?). Ekkor lekapcsoltam. Reggel a főkapcsolóval bekacsolva nagyon halkan hallhatóak voltak hasonló "inicializációs" hangok, de továbbra is se kép se hang, fürdőszobai vízcsapot megnyitva sem kezd el melegvízet gyártani.

Érdemes a panelt javítani vagy inkább csere mert több minden is sérülhetett benne, illetve mivel már 14 éves a készülék, kiszáradthattak a kondik is?
A panel típusa: Iris 1.0 a proci: IRIS_S29 FBD6
(#) Inhouse válasza pherbiehu hozzászólására (») Aug 10, 2018 / 1
 
Ha kapcsoló üzemű tápja van, vagy az áteresztős kondis táprésze és kiszáradtak a puffer kondik, akkor csinálhat ilyet. Folyamatosan száradnak ki, csökken a kapacitásuk, de még üzem közben elegendő. Induláskor viszont már nem fog menni, tipikusan egy áramszünet után jelentkezik a hiba.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
(#) fabiantoma hozzászólása Hé, 13:25 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy 9 éves Ariston bs 24 ff gázkazánom.Kettő hónapon belül ugyanaz a probléma állt elő.A meleg vízcsap megnyitásakor a belső térben a gáz belobban a kazán beindul majd kettő másodperc múlva leáll,és sárgán elkezd világítani kémény jel.Első meghibásodáskor a szerelő kicserélte a vezérlő panelt brutális áron,most megint azt akarja cserélni ,hál istennek a panel még garanciás szóval csak szerelési költséget kell fizetni.A kazán leírása szerint a füstgáz elvezetéssel vannak hibák legalább is ez a hibakód jelentése.Szerintetek mi lehet az igazi probléma?Aki tud kérem segítsen.Köszönöm a válaszokat előre is.
(#) pherbiehu válasza Inhouse hozzászólására (») Hé, 17:56 /
 
3 darab elko cseréje után a led pirosan villog és F9 hibakódot ír ki. Ezek szerint most már tápot kap a vezérlőpanel...
(#) Inhouse válasza pherbiehu hozzászólására (») Kedd, 9:03 / 1
 
ISOTwin leírás, hibakódok (nem f24, de majdnem)
F9 - Fűtőköri nyomásérzékelő hiba
- d73 Nyomásérzékelő rövidzáras vagy rossz csatlakozás • Ellenőrizze az érzékelő bekötését. • Ellenőrizze az érzékelőt..
- d74 Nyomásérzékelő hiba
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:04
(#) pherbiehu válasza Inhouse hozzászólására (») Sze, 11:09 /
 
Köszi az infót.
Sajnos most már F9 sincs, csak egy halovány fél piros led, az LCD kijelzőn semmi ... illetve zümi (szivattyú?) hangok egy darabig.
A nyomásérzékelő pár éve volt cserélve.
Talán kontaktos a panel, nem is értem kinek volt az ötlete, hogy egy nehéz trafó is rajta van a panelen, benne egy műanyag dobozban és ez a szervízeléskor fel-le van hajtogatva. Én biztos külön vettem volna a táp részt a processzoros érzékelős vezérlős résztől, hogy külön lehessen fixen elhelyezni illetve cserélni. Nyilván ekkor a gyártó(k)tól nem komplett vezérlőpaneleket kellene venni aranyáron, csak a táp részt kellene cserélni.
Vagy elszállt pár további elektronikai alkatrész is...

Mindenesetre nem SD márkájú lesz a következő kazánom.
A hozzászólás módosítva: Sze, 11:11
(#) pherbiehu válasza pherbiehu hozzászólására (») Sze, 23:18 /
 
Hát ez egy vicc..... fordítva ment rá a kijelző csatija - na ilyen egy pc-s alaplapnál nemigen fordulhat elő, itt miért nem sikerült eleve így megoldani? ejjbrrrrmmm... most újra van F9
(#) schvaller hozzászólása Csü, 11:24 /
 
BAXI 240 ECO 3 as kazán ventilátora nem akar le állni csak lassan forog ni levet a baja?
Következő: »»   205 / 205
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu