Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   219 / 219
(#) Tothjozef válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 19, 2019 /
 
Igen 400V,a vaillantba is az van,és ez szokott kimeni.Én se kaptam csak 200V-at,mert ez ritka tipusu.
(#) Inhouse válasza Tothjozef hozzászólására (») Márc 19, 2019 /
 
Ez 100V-os kicsi, nem 400V-os. Írtam a következőben, hogy segítséggel megoldódott az azonosítás.
(#) Réger József válasza graham hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Savio kazánom van éppen felujítás alatt. Érdekelne a kecskeméti bolt,vagy telefonszám
(#) Thorwald válasza Sebi hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Van köze a reléknek a gyújtáshoz, két relének be kell húznia, hogy elindítsa a gyújtást. Csak akkor kezdheti a gyújtást, ha a ventilátort vezérlő relé behúz és kapcsolja a gyújtás tápfeszét biztosító relét.
Egyébként odáig jutottunk, hogy a vezérlő chip alacsony jelet ad ki (5V helyett 2.9V) és emiatt a relé kapcsaira 24V helyett csak 11V jut, mivel nem nyit teljesen a relét vezérlő tranzisztor.
Most éppen működik, hajszárítóval megmelegítettük a chipet és azóta megy. Persze kérdés meddig, de már megrendeltük a panelt, csak nem akar érkezni.
(#) Sebi válasza Thorwald hozzászólására (») Márc 22, 2019 / 1
 
Idézet:
„a vezérlő chip alacsony jelet ad ki (5V helyett 2.9V) és emiatt a relé kapcsaira 24V helyett csak 11V jut,”


Egy Si tranzisztor 0,7V környékén nyit,tehát a 2,9V is elég kellene legyen. Persze nem normális,
hogy a proci nem adja ki az 5V-ot, de betámaszthat neki egy félig rossz tranyó is néha.
(#) ButyiBa válasza JZoli hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
Sziasztok,
Köszönöm a hozzászólásokat. Sajnos nem jutottam előrébb. Kicseréltem a Satronic TFI 812.2-es gyújtó vezérlőt Honneywell DKG 972-re. Figyeltem, hogy a DKG 972 is Mod.10 legyen. A szerelő is kint volt és leellenőrizte a gáznyomást "üres" és teljes üzemben is és ez rendben van. Az eredeti TFI 812-őn látszik, hogy a panel meg van egy kicsit égve. Mivel ez "komoly" elektronikát nem tartalmaz ezért választottam a DKG 972-est mert abban már nincs melegedési probléma ( legalábbis úgy gondolom a felépítésből adódólag ). Kicseréltem a gyújtó trafót is Honeywell ZT870-re. Ez volt 2019.03.08.-án a szerelő 12.-én volt kinnt. Úgy tűnt, hogy minden OK és egészen tegnapig örültem. Sajnos tegnap ismét észrevettem, hogy nem megy a kazán és most már nem "Égőrelé H18" hanem "Fűtés H18" hibával állt le. Ami érdekes, hogy a DKG972 semmilyen hibát nem adott, hanem egyszerűen állt a rendszer a szivattyúk mentek és a Logomatic kijelzőén is aktív volt a láng ikon. El kezdtem gyanakodni az ionizációs lángőrre így elvégeztem egy kísérletet, hogy széthúztam a lángőr csatlakozóját, hogy milyen hibát ad. Próbált begyújtani és begyújtás után le is kapcsolt és a DKG972 is jelezte a hibát. Ugyanezt megcsináltam úgy is, hogy a kazán már begyujtott és ment pár másodpercet és a jelenség ugyanaz lett, vagyis a DKG972 jól jelzi ha az ionozációs lángőrrel lenne hiba. Mind a két esetben a Logano 2107-es "Égőrelé H18" hibaüzenetet kaptam tehát nem "Fűtés H18"-at mint tegnap este.
Itt most elakadtam, mivel már "csak" a szelep jöhet számításba.
Hogyan lehetne még jobban leszűkíteni a hiba forrását ?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2019
(#) zoszka válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
A 2107-es ki is adja a begyújtás jelet, vagy csak jelzi?
(#) ButyiBa válasza zoszka hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
Sajnos nem mértem, mert a család reklamált a meleg miatt. Addig átnézem mit és hol kellene mérni és ha legközelebb is ugyanez a hiba lesz tudjam mit keressek.
(#) JZoli válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 25, 2019 /
 
Ha a kazán, "csak simán áll", és nincs hibajelzés akkor valószínű, hogy vagy a gyújtásvezérlő felé nem adja ki a feszültséget , vagy a gázszelep lehet hibás. De annyit azért hozzátennék, hogy ez csak találgatás. Mivel a gyújtásvezérlőt kicserélted, így a gázszelep szinte biztos, hogy kap áramot, így csak valamilyen tekercskivezetés időleges kontakt hiba (szakadás), vagy mechanikus hiba fordulhat elő, bár ezt meg a lángőr kijelezné hibaként. Lényeg az, hogy mérni kell abból többet meg lehet tudni.
(#) mercike hozzászólása Márc 25, 2019 /
 
Hahó! Buderus G 124... szeretnék szoba termosztátot felszerelni (bekötni) kérdésem mennyire bonyolult beavatkozás? Minden segítséget köszönök! (szakember egy darab sem a környéken)
(#) mercike hozzászólása Márc 26, 2019 /
 
Közben rájöttem,hogy a termosztátot valószínű kidobtam... Keresek ilyen szobatermosztátot!!!
(#) zoszka válasza mercike hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 1
 
Olyan 40.000Ft körül már kapható újonnan is.
(#) ButyiBa válasza JZoli hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Szia,

Megnéztem és lerajzoltam a bekötést a gyújtás vezérló és a Logomatic 2107 között. Legközelebb leáll tudom méregetni. Volt hibajelzésem csak az a kazán vezérlőjén. Ha a gyújtással lenne gond azt már az új DKG 972 vezérlő is tudja jelezni és kellene adnia egy "égő relé" hibajelet a 2107-nek. Mivel már haladunk a nyár felé egyre kevesebbet megy a kazán, így nem tudom mikor lesz megint leállás.
(#) ButyiBa válasza mercike hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 1
 
Szia,

Annak idején én kötöttem be ezt a termosztátot itthon. Ráadásul 2 db-ot --> egyik a radiátoros míg a másik a padlófűtés kört szabályozza. Ha jól emlékszem 2 eres vezeték kell nem egy problémás történet. A kazán vezérlőn aktiválni kell, hogy van termosztát. A kazánvezérlőben a BF-re kell bekötnöd ( barna színű ). Ha van radiátor és padlófűtésed is akkor van a vezérlőben egy FM241 modul is. Erre tudod rákötni a padlófűtés termosztátot, a vezérlő alap panelre pedig a radiátorost. Figyelj oda a BFU-ban lévő "tekerős" kék színű kapcsoló beállítására. Fontos, hogy a szobatermosztát és a kazánvezérlő közötti kábel bekötését nem cserélheted fel mert polaritás érzékeny ! Jófogáson hírdetnek most új BFU-t 20.000-ért.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2019
(#) Thorwald válasza Sebi hozzászólására (») Márc 29, 2019 /
 
A 2.9 V azért kevés, mert utána van még egy ellenállás ami leviszi az értéket 1 V alá. Normál esetben, de ha a chip csak csökkentett feszültséget ad ki, akkor a vezérlőtranyóra már jóval kevesebb jut, nem nyit teljesen.

Született egy félmegoldás, hajszárítóval megmelegítettük a chipet és utána működött megint rendesen. Közben megjött az új panel, kicseréltük, így a gyári ment tartalékba.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Nem kísérleteztünk tovább, kollégám örült, hogy végre össze lehetett szerelni a kazánt és nem félig kibelezve kellett használnia. Amikor nem gyújtott be magától, akkor gázgyújtóval kellett segítenie neki.
(#) mercike válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
én is hasonlóval szívtam!!! csak nagyon halkan kérdezem,ha megfordítod a villásdugót az ajzatnál, mit produkál?
(#) ButyiBa válasza mercike hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
Szia, a kazán "fix" bekötéssel van csatlakoztatva. Egyenlőre nem szeretném megbontani. Érdekes, hogy a legutóbbi hiba óta nem volt leállás pedig volt, hogy több napig nem is kellett begyújtania.
Közben átnéztem a kapcsolási rajzokat amit felleltem a neten és az "égőrelé" hiba csak akkor generálódik ha az égőrelén lévő hibajel csatlakozón keresztül jelet ad a 2107-es vezérlőnek. Ezért fura, hogy a "Fűtés H18" miért keletkezett mert eddig amióta be lett üzemelve soha nem volt ilyen hibaüzenet.
Nálad mi volt a megoldás ? Leírnád, hogy mi volt az alaphiba jelenség és mi oldotta meg ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2019
(#) mercike válasza ButyiBa hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
nekem ugyanezt írta ki... szaki egy darab sem a környéken, nálam a dugvilla megfordítása volt a megoldás!
Következő: »»   219 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu