Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   254 / 254
(#) qut88 válasza Delinsky hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Ha C-s kazánról beszélünk akkor a gázszelepen lévő gyújtásvezérlő cseréje lesz a megoldás, ha F-ről akkor még előtte a turbó ventillátor és presszosztát stabil biztos működését kellene megvizsgálni, de ott is nagy százalékban az a hiba.

A gyújtásvezérlőt elég borsos áron árulják arra fel kell készülni
(#) gyulank hozzászólása Ápr 26, 2021 /
 
Van olyan áramláskapcsoló, aminek nem kell az áramlásba lenni? A régi kazánban is mindig beakadt, és nem is találtam hozzá másikat mikor leégett, de az új is beakad. 24kW-os FÉG.
(#) Gafly válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Idézet:
„Van olyan áramláskapcsoló, aminek nem kell az áramlásba lenni?”

(#) vision61 válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Nem tudom mi égett le a régi FÉG kazánodban, az áramláskapcsoló biztosan nem. A fűtési igényt, amikor a szivattyú elindul, a vízarmatúrában (ufó) lévő membrán érzékeli, ez egy rudazattal nyitja a főégő gázszelepét. Ez a rudazat a tömszelence hibája miatt, vagy ha szereléskor egy kicsit ferdén építik vissza, akkor szorulhat.
(#) gyulank válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Nem. Semmi köze a gázhoz. ÁramlásKAPCSOLÓ. És de, leégett róla a vezeték, de ha nem égett volna le, akkor is beakadt az egyik állásba. Egy T-idomba dugódik egy rézlap, és az kapcsol.
(#) vision61 válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Ha mindent ilyen jól tudsz, akkor minek kérdezel?
De ha már kérdezel, legalább egy PONTOS típus, vagy fénykép sokat segítene. Amit én linkeltem, az a szintén FÉG, Cxx sorozatú kazánokhoz való. Nincs benne vezetékes kapcsoló, de tulajdonképpen mégis ez az áramláskapcsolója.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
(#) Delinsky válasza qut88 hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /
 
Nem elég, ha a reléket kicserélem a gyújtásvezérlőben?
(#) pongiii válasza dc001 hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
De ehhez a feladathoz nem a MAX CH WATER SETPOINT-ot kell állítani, hanem a Control Setpointot. Vagy legalábbis nem látom sok értelmét azt állítani. Mert te az ID-01el úgy is megmondod, hogy hány fokos vizet állítson elő, ha az kisebb, mint a max ch water temp, akkor mindegy, hogy azt hova állítod, nem befolyásol semmit. Akkor van értelme, ha id57-et beállítod 45-re, de id01-ben 50 fokot kérsz, akkor is csak 45 lesz a setpoint a kazánban. persze ha nem tud lejjebb modulálni, akkor túl fogja fűteni magát és a setpointhoz képest +5 foknál fogja kikapcsolni az égőt, majd keringeti a vizet és nem sokkal később visszagyújt, majd megint nem tud lejjebb modulálni, megint túlfűti, megint lekapcsolja az égőt és így tovább, ez kerülendő, mert nagyon sokat fogyaszt a kazán így, plusz meg is viseli eléggé. Opentherm nélkül működött a HMV része?
(#) qut88 válasza Delinsky hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
Meglehet próbálni, nem mondom azt hogy nem sikerül a dolog. Csak felkell készülni arra, hogy 70-80 e körül van egy új.
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
Mert azt kérdeztem amit nem tudok. De te meg azzal kezdted, hogy márpedig nem olyan, amilyen, és láthatóan azzal is folytatod. Úgy válaszoltál minden alkalommal, hogy nem válaszoltál.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
Én ezt nem így "tudom", hogy semmi köze a gázhoz, mert ez engedi a gázszelepet kinyitni ha van vízáramlás, működik a szivattyú. Ha nincs áramlás nem engedi a gázszelepet nyitni, olyan mint egy vízhiány kapcsoló. Kiiktatni (átkötni) nem tanácsos mivel ez egy fő biztonsági ellenőrző feladatot lát el. A csővezetéki csatlakozási távolságokat és hollandereket kellene megnézni, hogy melyik más típussal lehetne helyettesíteni ami reed relés kivitelű, mert az is egy záró kontaktussal van az áramkörben, mint ez utóbbi.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2021
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
Azért akarom normálisan megoldani. De a reed reléhez ugyanúgy kell valamit mozgatni, ami beakadhat nem? A régi előlapját nem találom, erre nincs ráírva, talán SC-24, de kérdeztem már itt az évek alatt. Legalul egy vízszintes forgó hőmérő, felette vízszintes sorban 3 LED, felette a gáztekerő amit nyomni kell mikor gyufával meggyújtom.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
Az lesz az, SC 24 ... A pdf-ben a 35. oldaltól az 50. oldalig csak erről van szó de az áramlás kapcsolót azt nem sikerült megtalálnom, hogy hogyan is néz ki eredetileg, hiába an megadva gyártó és cikkszáma. Amit mutattam volna az gravitációs mozgatású mágnest ragad magával a vízáramlás és működteti ezáltal a reed relét aminek csak egy záró kontaktusa van. Nagyon valószínűnek tartom, hogy ennél a kazánnál a szívó oldalra kellene beépíteni, mert az áramlási iránynak ellenkezőnek kell lennie a gravitációénak, tehát vele szembe kell hatnia. Már csak a keresztmetszet lenne a kérdéses, hogy az ebben az esetben megfelelő lenne e, mert ezeket az áramlás kapcsolókat a HMV oldalban "szokás" alkalmazni.
Ha ez a régi típusú szétszedhető, akkor szerelhető is de jobb volna ha fel tudnál rakni róla egy-két képet, hogy miről is van szó.

fegfuto.pdf
    
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
Sok nem látszik, de olyan amilyennek leírtam.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Valóban nem sokat látni belőle, nem ismerem ezt a típusú áramláskapcsolót de elég régi megoldás. Talán ha a rajta lévő feliratot el lehetne olvasni és az vezetne nyomra .... De mi is a probléma vele?
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Azért én nem szedem szét jobban. Egyfolytában azt írom, hogy mi a probléma nem ezzel, hanem az összes ilyennel. Épp ezt írtam a reed reléshez is, hogy nem-e nem jobb, mert ez is beakad? De egy kicsit nem ideillő témát is kérdeznék. Gáztűzhely nem sziszeg, gondolom eltömődött az a kis lyuk. El is van zöldülve. Mivel célszerű kitakarítani, és hogy? Ja, amelyik rózsa sziszeg és begyullad, az is sokszor sárga lángú, pedig előtte letakarítottam a vasakat.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Talán nem is áramláskapcsolót kellene beépítened hanem ilyen nyomáskapcsolót ami szintén ilyen biztonsági funkciót lát el. Ez is kapcsoló elemet tartalmaz de zárt tokozásban. Egyik sem olcsó és még nem is passzol a menetes része a régihez. Persze megfelelő fittingekkel lehet hozzá illesztőt csinálni ahhoz a "T" idomhoz .... ha gondolod. Más ötletem nincs. Ha megengeded azt az apró észrevételt, hogy a készüléked kissé el van hanyagolva, némelyik vegyestüzelésű tisztább nála.
A gáztűzhellyel kapcsolatban csak annyit lehet tenni, hogy ahol a gázfúvóka van, azt kellene kicsavarni és kitisztítani magát a fúvókát, mert tökéletlen az égés a beleégett maradványtól. A "mivel" kérdésre talán réz drótkefét mondanék és a furatot vastag rézdróttal ami éppen belefér.
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Máj 2, 2021 /
 
Hát azért az egész kazán volt 30e, és ezt nehéz nem számítàsba venni.
Következő: »»   254 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem