Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   795 / 795
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Hé, 20:12 /
 
Nekem van egy 2Kw-os orosz elektromos láncfűrészem. Még az apósomtól kaptam vagy tíz éve. Ő már egy erdőre való fát felaprított vele mire nekem adta. azóta vágtam én is vele néhány száz köbmétert. A markolaton kívül minden része fémből van, a kisebb benzineseket kenterbe veri.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:12
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 20:40 /
 
Pontosan. Alapfeladatokra természetesen elég. Én is ezt mondtam -meg azt, hogy dolgozni több kell.
A kézi körfűrészemmel én is vágtam már kábelét. És mindig visszautasítottam azt az elméletet, hogy direkt csinálják rosszra, -de amióta megvettem az elvágott cérnakábel helyett a 2X1,5-öst, az soha nem kószált azóta a fűrész alá. Pedig nem lettem figyelmesebb, és azóta is iszom unicumot fűrészelés előtt...
(#) furko hozzászólása Hé, 20:45 /
 
Ha már láncfűrész, itt egy történet:
Ácsmester tetőcserekor fent a tetőn, rángatja a benzines láncfűrészt, nem indul, mert szándékosan nem adta rá a gyújtást. Leszól az inasnak hogy vigye le, és tolja be. Le ad egy hosszú lécet is, hogy legyen min betolni. Az inas lerakja a lécet a földre, orral rányomja a fűrészt és szalad oda-vissza a léc mellett, hogy pörögjön a lánc...
(#) yulo5310 válasza szs hozzászólására (») Hé, 20:47 /
 
Unicumtól lesz egyenes a vágás,egyszer elfogyott,és Jagermeistert kellett innom,nna,azt a kacskaringót!
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Hé, 20:54 /
 
Természetesen. Az oroszok mindent kénytelenek voltak túlméretezni, - a nagy birodalomban változó helyekről beszerzett, bizonytalan eredetű alapanyagok miatt, így sokkal tovább bírja némelyik eszközük, mint gondolnánk. Nem mind, mert senki nem a 8 év alatt szétrohadt Zsigulit Moszkvicsot emlegeti, hanem azokat a szerencsés párszázaléknyi példányt, ami véletlen jól sikerült.
Az is biztos, hogy a kisebb benzineseket kenterbe veri. De dolgozni nem 2KW-ossal jártunk. A 38-ast hobbyfűrésznek találták ki, az erdőn a 45-ös is kicsi volt már(és nehéz is), mert volt 56-os, ami erősebb, könnyebb. 56-osok voltak a dolgozó fűrészek. De darabolni is azt használták.
De ez már rég volt, azóta jobbak is vannak biztosan, de 2kw-ost (kb2,8LE) nem használnak biztosan dolgozni.
(45-ös cca4,5 ló, 56-os kb 5,6 ló)
(#) sonajkniz válasza szs hozzászólására (») Hé, 21:13 / 1
 
Idézet:
„de 2kw-ost (kb2,8LE) nem használnak biztosan dolgozni.
(45-ös cca4,5 ló, 56-os kb 5,6 ló)”

Csak csínján a lóerőkkel.
Ha elkezd megfulladni (értsd: esik a fordulat) mindjárt mélyrepülésbe kezd az 5,6 ló.
Míg ha az elektromos terhelődik, felfele megy a teljesítmény.
(#) szs válasza sonajkniz hozzászólására (») Hé, 21:38 /
 
Aki a motorfűrésszel nem tud bánni, annál előfordulhat, hogy mélyrepülésbe kezd. A füleddel hallod, ki tudja kezelni, és kinek csak van.
De aki nem tud bánni vele, annak az elektromos ugyancsak nem felfelé viszi a teljesítményt, hanem növeli (növelné) a forgatónyomatékot, ezzel növeli az áramigényt, mindezt lassan forgó motornál -amperszaggá vál
Csínján talán "az elektromos terhelődik, nő a teljesítmény"-nyel, mert könnyen úgy járunk, mint az újmagyar segédmunkás, aki addig nyomta folyamatosan a betonkeverő zöld gombját (mert ha nem nyomta, nem forgott), míg megszólalt: Sanyi bácsi, füstöl...
-Akkor nyomjad tovább!... (a borzoldmeget nem szabad ideírnom)
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:47
(#) SALáta válasza szs hozzászólására (») Kedd, 7:20 /
 
Láttam is élőben. Bár karbira gyanakodtam mert le le állt, nem volt alapjárat. Fulladt magas fordulaton, mintha nyomta volna neki.
Nekem hecht956 van, 56 köbcentis 3.2 lóerő. Ideális gép, tanulógép. Nagyobb néha jól jönne. Ennek nem lehet nyomni. Tanulásra a súlya miatt jó, jobb mintha '170 és legendáról váltaná nagyobbra az ember. Az após partnerét mindenki kerüli. Na az a gép tartós lesz. Polctöltelék.
Mondtam is neki mikor a lap vágás után "esett" hogy ez biza életveszélyes. Gyenge a csillapítása, így olyan mintha széthullana ha a lap a levegőt vágja fa után.
Következő: »»   795 / 795
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu