Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   886 / 886
(#) ftirius válasza nagym6 hozzászólására (») Kedd, 20:34 /
 
Garrison Keillor: Rádiórománc
"Kötény alól Jenő,
Mi lóg elő?
Két tojás, habverő!"
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 8:40 /
 
Sajnos.
Én ismerek olyan családot, akiknek már nincsen TV előfizetésük, inkább online szolgáltatásra fizetnek elő (pl. Netflix) és ott nézik a tartalmakat, mivel egyikük elmondása szerint ma már sok a reklám a tévében.
Nekünk van előfizetésünk, de a szüleim csak ritkán kapcsolják be amikor foci / tenisz / jó mozifilm van valahol, amúgy ingyenes online lehetőségeken vagy DVD lemezeken keresnek tartalmakat. Külön TV dekódert kártyával csak én használok, tulajdonképpen gyerek csatornák között szoktam lépkedni az idő függvényében, egyéb csatornákra csak időnként váltok át. #sosenövünkfelteljesen ☺
Sóhaj... Sajnos ma már megnövekedett a reklámok mennyisége a tévében, pl. ¼ óra film után betesznek 15 perc reklámblokkot műsorajánlókkal körítve.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 8:51 /
 
Idézet:
„ma már megnövekedett a reklámok mennyisége a tévében”
Ezért nem nézem én sem szinte soha.
(#) Frankye válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 10:20 /
 
Néhány éve még tréfaként hangzott el az alábbi "bejelentés":
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a reklámokat időnként filmrészletek szakítják meg."
Mára ez már nem is vicc, hanem valóság.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Sze, 10:54 / 2
 
Ha jobban megfigyelitek, a dokumentumfilmes csatornákon lehet jól látni az arányokat. Discovery, Natgeo és alvariánsaik ugyan azt a sémát követik évek-évtizedek óta. Negyedórás blokkok vannak, amiből 2-1 arányban megy a műsor-reklám. 10 perc műsor után 5 perc reklám (amiben benne van az egyéb műsorajánló is) - gyakorlatilag ezt kottázni lehet. Azonban és itt jön a csúnya csavar; egyes műsoroknál a 10 perces blokk első pár percét azzal töltik, hogy elmondják mi volt az előző blokkban, majd a végén az utolsó pár percet azzal, hogy elmondják mi várható... Így viszont a ténylegesen változó tartalom ezeknél a műsoroknál képes leredukálódni az intro és outro levonása után simán 30 perc alá is, s ez durva.
Olyan huszonévvel ezelőtt emlékeim szerint a Discovery volt, amelyik beharangozott egy sci-fi dokumentumfilmet valami hogyan is lehetne élet másik bolygón, vagy hasonló témában. Maga a kitöltött műsoridő bruttó 3 óra volt, ami kifejezetten impozáns mennyiség. Gondoltam ezt érdemes lesz rögzíteni és máskor is megnézni, hiszen a beharangozó nagyon tetszett. Rögzítettem, s összevagdostam élvezhetőre, azaz amiket eddig írtam, kivágtam belőle a reklámblokkokat, mindenféle blokkok eleji és végi ismétlődéseket, egyetlen komplett filmként akartam látni. Az eredmény siralmas volt, úgy emlékszem a nettó tartalom a másfél órát se érte el. Akkor úgy éreztem tényleg a reklámblokkokat szakítják meg néha egy kis műsorral...
Mostanában az Ink Master csatornát szoktam nézni youtube-on reklámblokkolóval. Ott az első 3 perc megy el az előző rész bemutatása mellett az introval, majd a végén 1-2 a következő rész bemutatásával és a befejezéssel (meg biztos a youtube is rak közbe reklámot, a műsor készítői már kivágták belőle ami benne volt), de a lejátszóban ezt könnyű átugrani

A helyzet az, hogy viszont ez már nem vicc, inkább tragikomédia.
(#) Ódenka válasza bbb hozzászólására (») Sze, 11:40 /
 
Nekem ezen felül az a bajom, hogy undorítóan hazudoznak. Ma, aki meg akarja ismerni a valódi történéseket, meg tudja ismerni...Csúsztatás, elhallgatás, nettó hazudozás megy.
A hozzászólás módosítva: Sze, 11:41
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 11:49 /
 
Ezért van 50-70 csatorna előfizetve... Ha valamelyiken reklám van, gyorsan elkapcsolok egy másik csatornára, ha ott is reklám, akkor a következőre, stb... Szerencsére még csak néhány csatorna szinkronizálja egymáshoz a reklám időpontját.
Persze, így sosem tudok egy filmet végignézni . De ezzel sincs semmi gond , mert mindig ugyanazokat ismétlik , így pár hét alatt a véletlenszerűségből is összejön az egész film .
Néha a feleségemmel felujjongunk: "Jé, ennek a filmnek még nem láttuk az elejét! Gyere!"
Azt nem tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek...
A hozzászólás módosítva: Sze, 11:50
(#) Skori válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 12:06 / 1
 
Kb. 8 éve egyáltalán nem nézek tv-t. Hogyan alakult ez ki? Először a kapcsolgatás ment mint nálad. Néztünk valamit, majd jött egy rohadt reklám...ha érdekes volt amit néztünk, akkor megnéztem mi is az amit éppen néztünk. Egy idő után gyorsabb lett a net elérésem, a reklám alatt le is töltődött a műsor valamelyik torrentoldalról (ez ma magyarországon legális!), és folytattuk a PC-n reklámok nélkül. Rengeteg időt meg lehet spórolni így, és nem bosszantanak a reklámok sem.
Aztán ez az "első fázis" (a tv) ki lett iktatva azzal, hogy előre szétnézek az interneten, hogy van-e olyan tartalom ami érdekel. Persze van tv-m, de nincs az antenna bemenetére semmi sem rákötve. Helyette PC-n második monitor, ill. a LAN-on eléri a NAS-t.
Mióta összebarkácsoltam egy filléres NAS-t még kényelmesebbé vált pl. a filmnézés. A torrentoldalon csak ráklikkelek a számomra érdekes filmre, hogy tegye a könyvjelzők közé (tehát mindegy helyileg hol vagyok, ill. honnan internetezek). Otthon a NAS 10 percenként megnézi, hogy van-e új könyvjelzőm, és ha van akkor letölti a hozzá tartozó fájlokat. Amikor hazaérek és bekapcsolom a tv-t, csak kiválasztom a menüjében, hogy a NAS-on levő cuccok közül mit akarok megnézni. Azaz akár a PC is kihagyható a játékból. De ha mégis a PC-t használom lejátszónak, akkor is lehet rajta dolgozni közben, hiszen a tv csak a második monitorként van rákötve (tehát pl. a kislányomnak elindítok egy mesét, és közben tudom tovább használni a PC-t).
(#) gyuszo hozzászólása Sze, 21:40 / 3
 
Hol terem a nejlonzacskó ?
- Celofán.
(#) HeZ hozzászólása Csü, 20:34 / 1
 
Reklámok? Dehát egyik adón sincsenek: Netflix, HBO GO, Youtube Premium, reklámblokkolós Chrome. A többit nem ismerem.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:37
(#) Szárnyas válasza Ódenka hozzászólására (») Csü, 21:42 /
 
Pluszban még folyik belőlük a bulvártudományoskodás is. Meg a narrátorok stílusától is falnak tudnék menni a legtöbbször.
(#) sany válasza Szárnyas hozzászólására (») Csü, 23:02 /
 
A narrátorok nagyon sokat rontanak a dokumentumfilmeken.
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:03
(#) Szárnyas válasza sany hozzászólására (») Pé, 8:01 /
 
Rettentő sokat. Akkor ezek szerint nem csak nekem tűnt föl.
(#) lazsi válasza Szárnyas hozzászólására (») Pé, 8:46 / 2
 
Az a legrosszabb, amikor egy ismeretterjesztő csatornán mondanak blődségeket... Pl. olyan mértékeket mondanak, ami mindössze egy kis gondolkodás alapján is egyértelműen lehetetlen: összekeverik a métert a kilométerrel. Ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon a többi elhangzó adat (amit nem tudok így kiszűrni) mennyire lehet pontos?
(#) sany válasza Szárnyas hozzászólására (») Pé, 9:07 /
 
Nekem biztos. Inkább, affektálás, mint narráció. Nem tudom ezzel, mit akarnak elérni. Azért vannak kivételek, de a legtöbbjének sajnos veszít az eredeti értékéből.
(#) Szárnyas válasza sany hozzászólására (») Pé, 9:26 /
 
Meg az eltúlzott testbeszéd magyarázat közben, ha mutatják is a narrátort. Némelyik olyannak tűnik, mintha valami rossz Szirmai Gergely epigont látnánk. Nekem ettől valami nem válik hitelesebbé. Inkább röhejessé és visszafelé fog elsülni a dolog.
(#) Szárnyas válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 9:27 / 1
 
Mondjuk ez magyarázható a szakszerűtlen magyar nyelvű fordítással is.
(#) lazsi válasza Szárnyas hozzászólására (») Pé, 11:31 /
 
Leginkább azzal...
(#) gyerek67 hozzászólása Pé, 20:45 /
 
"A Dunán érkeztek a hogyishíjjákok"
Valakik valamit izéltek a micsodákkal.
(#) granpa válasza gyerek67 hozzászólására (») Pé, 21:02 /
 
Igen fontos dolog volt, mint később kiderült.
(#) gyerek67 válasza granpa hozzászólására (») Pé, 22:25 /
 
Igazad van, de ne szívd fel magad!
Nekem a tanácstalan újságírók szövege tetszett!
(#) Ódenka válasza gyerek67 hozzászólására (») Szo, 12:31 /
 
Ezt én is tanúsíthatom. Megmondták már régen:
Idézet:
„Megmutatom neked a nagy kéjnő ítéletét, aki a nagy vizek fölött ül. Vele bujálkodtak a föld királyai. Zebedeus jön a szolgájával és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok, és senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a fura kis izé... raf... raffiakötő állvány, amihez hozzá voltak erősítve, és akkor majd a barát elveszíti a barátja kalapácsát és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak előző este rakták oda este nyolc körül.
(#) mineral hozzászólása Szo, 22:07 /
 
Léptetőmotor zene! Nagyon jó lett még a képi látvány is. Earth, Wind & Fire September
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:07
(#) jucsaba hozzászólása 9:50 /
 
Most megy az AMCn a king kong film , egy részlet szemet szúrt , megkerestem , ki veszi észre?
A hozzászólás módosítva: 9:51
(#) Szárnyas válasza jucsaba hozzászólására (») 10:21 /
 
Alsó fehérneműben zuhanyzott a hölgyike?
Következő: »»   886 / 886
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem