Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt urak !
Ez az 555 áramkör egy régi flippergépben van, reset jelet állit elő. Az INPUT bemenetén van egy antenna, ami a valóságban egy darab drót. Érdeklődöm, hogy tudja-e valaki mi célt szolgál ez az antenna illetve milyen jelet vár vagy kap önök szerint ? És akkor mi történik ha van vagy nincs jel ? Előre is köszönöm a válaszokat !
Üdvözlöm!
Az az antenna, nem lehet valami golyóérzékelő leszakadt madzagja? Vagy valami rángatás (tilt) érzékelő (ha belül van szabadon)? Elvileg az indítaná az 555-öt, merthogy input-ra van rajzolva.
Antenna nem igen lehet, mert ugy fel van huzva Vcc-re, azaz az 555-s nulla szintre reagál.
Értem és köszi, de a rajzon is ANT van odairva. A darab drót is ezt jelzi ...
Az üzemeltetőnél volt egy 27 MHz-es adó, ha valaki nagyon nyerő szériában volt, akkor az üzemeltető nyomott egy jelet.
Erre gondoltam már én is.
Amúgy az áramkörröl mit tudnátok mondani ? Egy sima H/L jelet ad X mp után és kész ? Lóri : a TILT eszközök máshol vannak és általában mechanikus vagy golyós, rezgőnyelves kapcsolók. Amúgy több ilyen gép van és mindenhol ott van a drót mint antenna ... tehát nem leszakadt vezeték. Fura lenne, ha mindegyikben pont az szakadna el ... és nincs is meg a másik vége se ! A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
Erről van szó, egy nagyon primitív rádióvevő. Hangolt RF áramkörökről szó sem lehetett, mert időnként voltak ellenőrzések, és az gyors lebukás lett volna. 90-93 között javítottunk játékgépeket, akkoriban kaptam napi 1200-Ft ot. Megfizették a diszkréciót.
Köszönöm. Akkor már csak egy adót kellene találni hozzá és kipróbálnám ...
Zsolt73 : milyen gépeket javitottatok ?
Építesz egy 27 Megás oszcillátort, a frekvencia nem kritikus, megfejeled egy végfokkal és egy 270 centis vezetékdarabbal. A Stalker IX CB rádiók végfokozatait használtuk. Napjainkban egyszerű az oszci, mert komplett 27 Megás oszci modulokat lehet kapni.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy NE555 vezérelt változtatható impulzus generátort a lehető legegyszerűbb összeállításban. A terv az lenne, hogy 12v -ot változtatható megszakítási sűrűséggel kapcsolhassam a fogyasztóra, mint egy stroboszkópot. Biztos van esetleg valakinek e-hez egy egyszerű kapcsolása. Segítséget előre is köszönöm. Szabi
Hello! Nem egészen világos, hogy PWM vezérlést, vagy állandó idejű impulzust szeretnél változtatható sűrűséggel. Utóbbira egy példa. (Mondjuk időkről szó sem esett..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |