Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2904 / 2904
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 19:27 /
 
Idézet:
„Azt hittem ma már ilyet csak múzeumban látni.”
És még nálam. A telefonok kiszorították a fényképezőgépeket, de én sokkal jobbnak tartom, és ma is használom. Nemrégen ballagáskor a nagy tömeg -és rokonság- fényképező emberek között egyedül voltam fényképezőgéppel. Utána a rokonság elkérte kép és video felvételeimet, mert eléggé jobbak voltak mint a telefonos felvételek.
A telefonban nincs semmi olyan technika, amit ne lehetne fényképezőgépben is megcsinálni. Fordítva viszont nem igaz, az optika mechanikai méretek nagyobb lehetőségei miatt.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:31
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 21:24 /
 
Nem volt negatív szándék a megjegyzésem mögött. Magam is kedveltem a fényképezőt.
A képrögzítés tipikusan egy olyan dolog, ahol kizárólag az eredmény számít, és egyáltalán nem érdekes hogyan jött az létre. Ha az eredmény eléri az elvárt minőséget, akkor az tökéletesen rendben van, és mit sem számít mekkora optika, mekkora fotótáska, vagy mennyi megapixel van mögötte.
De mert szóba hoztad a fényképező minőségét, elmondom nálam miért szorult ki a telefon mögött. Ameddig nem várunk el túlzott nagyítást, vagy távcső funkciókat (amit az olcsóbb fényképezőkre nem is lehet "felcsatolni"), és a fotóterületen van egy alapfényerő, addig a telefon tökéletesen kiszolgálja a hétköznapi igényeket. Az én utóbbi telefonjaim minden szempontból jobb képet készítenek, mint az utolsó fényképezőgépem. Ebben persze az is benne van, hogy kis túlzással mindig kapom az újabb telefontípusokat, tehát két eltérő technikai színvonalról van szó.
Nekem inkább az a bámulatos, miként képes egy valóban ici-pici lencse, egy valóban nagyon rövid fókusztávolsággal ilyen hihetetlen eredményt elérni a telefonokban.
És pl. éppen ennek a fórumnak a fotói között látok sok esetben olyan értékelhetetlenül pocsék képeket, amikre nehéz magyarázatot találni. Ehhez is -mint sok egyébhez az életben- szükség van egy minimális ismeretre, és némi érzékre. Nem véletlenül létezik a "fotóművész" státusz, akik esetenként egyszerű technikákkal is képesek hátborzongató módon elénk tárni egy-egy apró mozzanatot az életből.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 21:50 /
 
És még nálam is.
A fényképezőgép fényképezni való, a telefon pedig telefonálni. Hiába is okos. (Az én elvem. )
Szerintem a technikai okok mellett az "emberek lustasága" is közbe játszik abban, hogy a telefont használják az emberek fényképezni, hiszen a telefon mindig ott van az embernél, így a fényképzőgépet nem kell előszedni.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:52
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 22:11 /
 
Idézet:
„Nem volt negatív szándék a megjegyzésem mögött.”
Tudom, nem is úgy értettem.
Idézet:
„Ameddig nem várunk el túlzott nagyítást, vagy távcső funkciókat”
Valóban esetek zömében elég a telefon minőség, és nem kell külön fényképezőt is cipelni.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Szo, 22:16 /
 
Idézet:
„az "emberek lustasága" is közbe játszik”
Meg nem kell a fényképezőgép kezelését is megtanulni, előnye inkább a nem automata, hanem kézi beállításnál van.
Az előbb említett ballagási felvételeket én távolabbról magasabb pontról egy helyről mindent belátva nagyfokú zoom lehetőségnek köszönhetően kényelmesen csináltam, mások telefonnal a tömegben birkózva fej fölé emelve pár méterre megközelítve a témát kínlódtak.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») 0:05 /
 
Sőt! Nekem ilyen Canon a560-ból van 2 teljesen jó és egy félig működő példányom Nagyon jó volt ezeket fára kitéve CHDK-val megbolondítva teljesen automatán időzítve timelapse filmet készíteni... (gyakorlatilag csak ezért vannak nekem ezek, a normális gépem egy Olympus e410). Persze sajnálom, hogy nem viszem magammal mindenhova a DSLR-t, de az már tényleg nem fér el a zsebemben
Persze telefonnal is rengeteget fotózok, de ez főleg dokumentálási célból készül a cégessel, míg a blackberry 9800-ammal még élvezhetőek is a képeim.
Következő: »»   2904 / 2904
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu