Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3014 / 3014
(#) Triger válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 19:06 / 1
 
Maximálisan elítélem az ilyen árokpartra dobálást.

Viszont tapasztalat, hulladékkudvar:
- Volt két régi tv. A lakasban útban volt, kitettem őket az udvarra, az eső kicsit felverte rájuk a sarat. Elvittem a hulladékudvarba. Néni első kérdése, miért ilyen piszkosak, mert ez így bajos. Oké, legyen, ronggyal gyorsan áttöröltem őket. (Hozzáteszem a tárolókonténer tisztasága egy vasútállomás WC-jével vetekedett.) Következő kérdés, hogy hogy kettő? (Mert manapság oly ritka egy háztartáson belül a több tv.) Ez így nem jó, neki ezt könyvelnie kell, mit írjon be? Megegyeztünk, hogy akkor ketten vagyok (két név, cím, aláírás, stb.) És megesketett, hogy aztán senkinek nem fecsegek. (Természetesen mindez nem a néni hibája, ő csak betartja a szabályozást.)
- Felépült a Szemléletformáló és Újrahasználati Központ, nagyon szép, nagyon jó. Szemléletem megformálva, bőszen gyűjtjük a sütőolajat. Nem fogom mindennap elvinni, mert az is környezetszennyezés, ezért mikor összegyült 25-30 l, gondoltam elviszem és leadom. Nos, közölték, hogy ez sok, egy nap, egy ember 5 l-t adhat le. Szerintük a teendőm: mindennap menjek oda 5 literrel. (A szemlélet meg van formálva.)
Eszembe jutott, hogy a Mol kúton is van ilyen. Kérdem a kutast, át veszik? Persze. Mennyit? Bármennyit. Tegyem a bódéhoz, kolléga majd elpakolja késöbb. Kicsit más a szemlélet. (Ok, tudom, nekik érték, biodizel.)
- Nagy kombihűtő. Az újrahasznosítási szemlélet jegyében a kompresszortól megszabadítva. Beviszem a hulladékudvarba. Kompresszor nélkül nem elektronikai hulladék, hanem lom. (Ezzel nincs bajom, igazuk van.) Így 500 Ft, lakcímkártya, kukáscsekk (ami nem volt, de megbeszéltem). De nem tudják fogadni, mert tele a lomos konténer. Megbeszéltem ezt is. Akkor hova is tehetem? A mérlegre, mert le kell mérniük. Remek, nem két kilo, de kibányászom a kocsiból. Természetesen makulátlan munkásruhàjukban végignézik a dolgot. Mérlegelés kész, vihetem a telep másik végén lévő konténerbe, ismét bármiféle segítség nélkül.

Nem azt mondom, hogy ez országos állapot, de nekem ez a tapasztalatom, nem szívesen dolgoznak és fogadnak az ilyen helyeken. Biztos olcsóbb lesz összeszedni az árokpartról.

Továbbra is elítélem, de Jani lakhelyén nem tudom van-e hulladékudvar, de szerintem ott sem veszik be az ilyen szétvert lomot, amiből hiányzik a vas, ríz, álámínium.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:13
(#) Bakman válasza Triger hozzászólására (») Szo, 19:11 /
 
Remélhetőleg a szabályokat erősítő kivétel az a hulladékudvar, ahol jártál párszor. A lakhelyemhez legközelebbin semmi ilyet nem tapasztaltam pedig vittem már több dolgot is, használt étolajat, egyszerre 30-35 litert is. Egyszer volt némi bizonytalanság, amikor 5 l telített Vas-kloridot vittem. Furán néztek de átvették.
(#) jani1987 válasza Triger hozzászólására (») Szo, 19:15 /
 
Nem álá hanem alumónium. Méh telepről tudok de másról nem. Nálunk a sütőolaj ritkán vész kárba mert ha nem ég össze nagyon egy sütést még kibír.
(#) Triger válasza jani1987 hozzászólására (») Szo, 20:33 /
 
Dikmá, Tesókám, itt más a tájszólásuk.
Ezek szerint a Méh telepről ôk is tudnak.
És a második sütés után mi lesz az olajjal?
(#) tbarath válasza jani1987 hozzászólására (») Szo, 22:32 /
 
Én az alamónium verziót ismerem. Illetve az alufólia az vaspapír.
(#) szs válasza Triger hozzászólására (») Szo, 22:49 /
 
???
Azért hulladékudvar. Leteszem, elmegyek. Most mondd már!
És még: bármelyik műszaki kereskedő köteles átvenni, gondozni az elektronikai hulladékot. Kérdés nélkül.
Praktikusan: Van két rossz tévéd. Fogod, kiviszed a budaörsi Euronicshoz. Kérdés nélkül leteheted. Hulladékuvarban miért különb a néni??? Mert jattot várt?
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Szo, 23:00 / 2
 
Idézet:
„Találkoztam ilyennel, mikor rakta le”
Én is, de ez már régen volt. Nagy meglepetésemre a szomszédunk volt, közvetlenül a hosszú kertünk vége utáni területre hordta rendszeresen a szemetét, többször láttam. Érdekes nem az övé utáni területre, hanem öt méterrel odébb. Csináltam videofelvételt, amin halványan kivehető volt személye, mivel mindig félsötétben akciózott. Mozgásérzékelős kazettás kamerámat rejtettem el a helyszínnél. A felvétel másolatát odaadtam neki, segítsen kideríteni ki az a személy a halvány, de azért egyértelmű felvételen. Pár nap múlva kérdeztem, nem tudta ki az, ő nem ismeri. A szemét odahordás megszűnt, mégiscsak felismerte magát. Egy hónap múlva megemlítettem, hogy érdekes módon már nem viszik oda a szemetet, hogy lehet ez. Nem tudta. Nekem kellett elvitetni a teljes teherautónyi szemetet onnan sok pénzért, nem akartam balhézni a szomszéddal, ha ennyi gerinc nincs benne.
Előző lakhelyemen volt, nem mostani szomszédunkról van szó ha valaki ismerné.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:04
(#) Triger válasza szs hozzászólására (») 7:37 /
 
Csak kérdem, tapasztalat amit írsz?
Senki sem különb. Csak a fogom és kiviszem budaörsre, az oda-vissza 80 km. A másik hely 2 km.
(#) 444Tibi válasza bbb hozzászólására (») 8:36 /
 
Azért még mindig mélyen bennem él amikor a cimborámat 2 napig győzködtem hogy a kb. 3-400 kiló sittjét meg az udvarrendezésből maradt kb. 400 kiló vegyes földet ne az erdőbe vigye hanem segítek és vigyük be a legközelebbi szemétlerakóba. Azthittem ott helybe ver agyon a cimbim mert ezért a mutatványért (ezelőtt 7 évvel) 14700 forintot kellett fizetni.
Ezekután szerinted ő rendes és jó állampolgár akar lenni ebbe virágzó szép országba..??
(#) AZoli válasza 444Tibi hozzászólására (») 10:19 / 2
 
Majd ha egyszer a cimborát az illegális szemétlerakásért jól meg*sznák 200e Ft -ra, plusz lefoglalnák az autót amivel oda vitte a cuccot, (mert ugye ezt kéne csinálni) akkor elgondolkodna hogy lehet megérte az a 15e Ft. Bár biztos nem köszönné meg neked, hogy a győzködéseddel kerestél neki pár 100e Ft-ot.
Idézet:
„Ezekután szerinted ő rendes és jó állampolgár akar lenni ebbe virágzó szép országba..??”

Mindegy hogy akar-e, ha nem érti, - hogy nem azért nem rakunk minden felé az út szélére szemetet, mert tilos, hanem ugyan azért amiért nem sz*runk a nappali közepére- akkor rá kell kényszeríteni.
A hozzászólás módosítva: 10:20
(#) Bakman válasza 444Tibi hozzászólására (») 10:29 / 2
 
3-400 kg sitt. Az honnan jött? Ott termett az udvaron az eseményhorizont túloldaláról? Gondolom pár Ft-ot elköltött, mire összejött annyi. Valószínűleg az építkezés (?) teljes költségének kb. 0,1 %-a szemétlerakó díja...

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is!
(#) nagym6 válasza AZoli hozzászólására (») 11:22 /
 
Idézet:
„azért amiért nem sz*runk a nappali közepére-”
Ezt folytatva a kedves szomszéd a házunk -és ő háza- előtt az út túloldalára is hordta, ha kiléptem a kapun, 10m-re a szeméthegyet látni, amint büdösödött. Ez már majdnem a nappaliban -miénkben is- volt. Hihetetlen, ha nem látom nem hiszem, hogy ilyen van. Pedig van annyi módosítással, hogy inkább a szomszéd nappalijába sz.rik, azért hordja mindenhova a határterületén kívülre.
Van másik kategória, a lökött gyerekek, akiknek egy időben szórakozásuk volt a kirakott kukákat felborogatni. Utána a fél utca szedte össze a szél szétszétfújta szemetet, de ebből sok ottmaradt.
Ismerősöm tömbházban lakik, ott a bejárati ajtónál kb. 10 négyzetméter területen 3cm vastag csikkréteg. lejárnak cigizni, csikk ottmarad.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») 14:05 /
 
Lásd csatolt képet. Természetesen nem nálunk történnek ilyen "furcsaságok".

Japánok.jpg
    
Következő: »»   3014 / 3014
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu