Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 42
(#) Coll85 hozzászólása Feb 17, 2020 /
 
Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne, hogy:
Delinghi ESAM 3000 B
Bekapcsolás után, kazán felfűt ,gombok világítanak, megnyomva nem indítja a darálót. Külön öröltkávét lefőzi. Teszt üzemmódban a daráló és minden más működik. Miért nem tudok szemeskávébol főzni ?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) JZoli válasza Coll85 hozzászólására (») Feb 17, 2020 / 1
 
Ha teszt módban megy, főzéskor meg nem akkor vezérlőpanelen lévő processzor programja sérült. Újra kellene programozni, vagy szerezni egy másik panelt. Értesz a PIC programozáshoz?
(#) Coll85 hozzászólása Kedd, 7:26 /
 
Nem csináltam még ilyet, de valamikor el kell kezdeni esetleg tudnál benne segiteni ?
(#) JZoli válasza Coll85 hozzászólására (») Kedd, 7:53 / 1
 
Szerencsére a vezérlőpanelon lévő PIC programja nem védett, így ki lehet olvasni. Szerezni kell egy ugyanilyen jó gépet, annak kiolvasni a programját, utána meg beleírni a Te paneledbe. Ennyi az egész. Vannak buktatók, mint a jó gép beszerzése, esetleg a tulaj nem szeretné, hogy szétszedd, vagy a PIC programozó hiánya. De ha nem gond a pár napos kávégép leállás, akkor elküldöd a panelt nekem én felprogramozom, és visszaküldöm. Vagy elhozod, attól függően, hogy hol laksz. Ha segítség kell akkor a panelról egy éles képet feltehetnél ide, a könnyebb beazonosítás miatt.
(#) Coll85 hozzászólása Kedd, 14:36 /
 
A másik gépet meg tudom oldani, a PIC programozót megvásárolnám. Szivesen venném a segítségedet
(#) tibi330 hozzászólása Szo, 12:06 /
 
Sziasztok!

Saeco Vienna SUP 18 tip kávégép vezérlőpaneljével ( M5AV1-8) kapcsolatosan lenne kérdésem.
Működés közben a program félbeszakadt, és az adagoló csapóajtaját ( ez egy elektromágnessel működtetett egység ) alacsony frekvencián kis mértékben csapkodta. Közben a visszajelző LED-ek halványan világítottak.
Lekötöttem a csapóajtó egységet, és azt direktben 220-ról működtetve rendesen üzemelt. Ezután megpróbáltam többször áram alá helyezni a gépet, és egy durranás kíséretében egy 15 uH 2 A induktivitás (kapcs. rajzon L4 ) kormot köpött. Észrevettem ezenkívül, hogy egy 1K-s ellenállás (rajzon R14) is megégett.
A kormos égett alkatrészeket kicseréltem ( induktivitást 4 Amperest kaptam). Áram alá helyezve a panel, sajnos nem ad semmiféle életjelet. Fogyasztásmérővel mérve 6,5W teljesítményfelvétele van. Néhány percig áram alatt hagyva, egy 7805S jelű IC (talán stabilizátor) eléggé felmelegszik (kézzel alig lehet megfogni), zárlatot feltételezek, de nem tudom hol keressem.
Mellékelem a kapcsolási rajzot is, hátha valaki megnézi, esetleg tud javasolni valamit, hogy mit érdemes még ellenőriznem.
Köszönöm
(#) dB_Thunder válasza tibi330 hozzászólására (») Szo, 13:13 /
 
A zárlat a proci belsejében lesz!! És ott is marad...
Következő: »»   42 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu