Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 31
(#) Joe_001 hozzászólása Máj 13, 2018 /
 
Üdv!
Delonghi kávégéppel foglalkozik valaki?Kaptam egy halott Magnifica Rapid capuccinót halott elektronikával. A proci szerepet cserélt, kazánt játszik. A panelen a 5213210021 szám olvasható. Ennek a javításával foglalkozik-e valaki?
Köszönettel Joe
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
(#) JZoli válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
A panelról tehetnél fel egy képet. Sajnos a szám alapján nem tudom melyik panel lehet.
(#) kovax1 hozzászólása Máj 15, 2018 /
 
Sziasztok! AEG Cafamosa kávégéppel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kéni! Olyan gondom van vele, hogy mindent tökéletesen csinál, (öblít, gőzöl, mechanikát pozicionál, darál, stb.) viszont kávéfőzéskor akárhova állítom a vízmennyiség szabályzóját, a vizet csak 2-3 másodpercig nyomja, majd leáll és kidobja az átnedvesedett, kifőzetlen zaccot,,,, a csészéig már nem jut el a kávé, vagy csak néhány csepp! Mivel van itthon egy ugyan ilyen gépem, csak annak törött a mechanikája, ezért átraktam belőle a vezérlőelektronikát, de semmi nem változott! A vízmennyiség állító potmétert kimértem és az jónak látszik, a kazánon jó, a hőmérséklet jeladót kimértem, hő hatására szépen csökken az ellenállása. Bár nem logikus, de kínomban már a motor pozicionáló jeladót is kicseréltem, de semmi változás. Mit lenne érdemes még megnéznem, kicserélnem, vagy mi produkálhat ilyen tünetet? Lehetséges volna, hogy mind a két gépnek, ugyan az lenne a hibája, vagy ?
(#) JZoli válasza kovax1 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Nincs benne valahol átfolyásmérő? A legtöbb gépben van, és azzal tudja megállapítani a víz mennyiségét. De hangsúlyoznám, hogy ezt a típust nem ismerem.
(#) Joe_001 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Szia!
Két panel is jó bele, a difi, az hogy az enyémben trafó adja a 12 V-ot, az újabbakban kapcsoló üzemű a táp. Ezeket a panelokat több géphez is használják, az enyémbe a SW 42 jár. A másik panel száma: 521321271. Egy 18F4521 professzorkodna benne. Szemmel látható baja nincs, csak ha tápot adok neki a proci forr, mint állat. A képen látható az ugyanaz, csak az enyémbe a 42 SW van töltve.
https://www.coffeemakers.de/media/image/b6/b4/8b/DeLonghi-Leistungs...00.jpg
Egy másikat is ajánlanak a kapcsolóüzemű táppal az ez.
http://kavegepbolt.hu/shop_seopic/9160/5213212711/5213212711.jpg?ti...055349
(#) kávészem válasza kovax1 hozzászólására (») Máj 15, 2018 / 1
 
Szia! Akkor szokott így működni, ha kevés kávét darál egy adaghoz. Próbáld az erősebb kávé gombbal! Próbáld porkávéval, a hozzá tartozó gombbal is. Daráló, és software hiba is lehet. Öreg jószág, a Prédikátor szavaival: "minden nap ajándék". Üdv!
(#) kovax1 válasza kávészem hozzászólására (») Sze, 15:39 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítőszándékot és kévészemnek a megerősítést. Valóban a kávé mennyisége lehetett a gond, mert elég lagymatag zacc jött ki belőle, ezért rádobtam még egy kanállal darálás közben és, hogy én is idézzek a prédikátortól "lőn csoda és vala kávé!" Valószínűleg az lehet a gond, hogy eddig arabikával ment, most meg rombusztával lett feltöltve és a legfinomabb őrlésre volt állítva. Lehet, hogy nem logikus, de arra gondoltam, hogy ezek a nagyobb szemek nehezebben férnek bele a darálóba, ezért kevesebbet tud ledarálni belőle. Mindenesetre durvábbra állítottam az őrlést és azóta ismét teszi a dolgát! Ezt csak azért csodálom, mert a másik gépem, (Orion) kikapcsoláskor mossa el magát, ezért néha bekapcsolás után leszoktam futtatni egy őrölt kávés programot, kávé nélkül, hogy kiadja magából az előző mosásból benne maradt állott mosóvizet és az minden gond nélkül végig szokott menni.
(#) lithium hozzászólása Vas, 7:33 /
 
Sziasztok!
A gép egy JURA M30 . A probléma: bekapcsolás után főzőegység mozog( motor megy) , pozicionál, majd ahogy az elő van írva villog a csésze lámpa (felfűtés) de, nem lép tovább. A kazán viszont forró a felületén 85-88 c fok. mi lehet a gond???
előre is köszi!
(#) aramis hozzászólása Hé, 9:34 /
 
Sziasztok ! Kérek segitséget egy szv-612/3 kávéfőző csak gőtölög a kávé nem folyik . mi lehet a baj.
ara.
Következő: »»   31 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu