Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) nemeth81 hozzászólása Okt 17, 2019 /
 
Kedves fórumtársak,
Bosch vero latte gépem olyan hibát produkál, hogy a forróvíz nem a kávé kifolyón keresztül, hanem az alsó tálcába érkezik. A kifolyón egyaltalan nem jön víz. Központi szelepnél engedi el vajon?

Koszi
Imre
(#) nemeth81 válasza nemeth81 hozzászólására (») Okt 17, 2019 /
 
Közben megvizsgáltam szétszerelt állapotban is és a nyomást az alsó légtelenítő szelepnél veszíti el. Ami a kerámia motorhoz megy. Tehát az alsó lyuknál. Talán a felső központi csatlakozóig el sem jut. A főző egységben nincs dugulás, és ott már cseréltem kuplung egységet, illetve tomítéseket is.
(#) kávészem válasza koczka0 hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Szia! Javaslom vidd el olyan emberhez aki othon van jura gépekben. Hidd el ez lesz az üdvözítő. Üdv.
(#) leilasilk hozzászólása Okt 19, 2019 /
 
Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem. A napogban vasaroltam használtan egy Krups Ea8108-s készüléket.
A kávégép működik. Őröl, finom kávét főz.
Viszont minden egyes főzés utan, legyen az simpla vagy dupla adag, utánna "hosszú öblítést" kér. Villognak a Calc és a Clean jelzések.
Többszőr végig csináltam az öblítést akkor 1 főzést engedett és újra jelezte hogy öblítést szeretne.
Kikapcsolást követően, újbóli bekapcslásnál nem jelzi, csak 1főzés után.
Találkozott már evvel a problémával valaki?
Van megoldás rá?
Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2019
(#) klenósanyi válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Úgy gondolom befejezem a hobbielektronika fórumon a pályafutásomat. Többször kértem különböző témában tanácsot, de érdemben soha senki nem tudott segíteni. Amíg megy a fingfestés, addig sokan tudnak segíteni. Amikor konkrét probléma van, jön a nagy csönd. Kb. ott megáll a tudomány, hogy szeretnék egy multivibrátort építeni, - hol találok hozzá rajzot?
No gyühet a megkövezés...
Azért nem kell, hogy megkönnyezzetek...
(#) Tomi111 válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
A kávéfőzőhöz nincs rajzom, de miért kell hozzá? A táp IC-n látszik a felirat? Ha igen, egy adatlapot kell nézni, amin látszik a gyári bekötés. Két elko van, ami rossz lehet. A nagy puffer és a táp ic tápkondija, jellemzően úgy 50V 10uF, de a leolvasható a régi. Ezek cserélendők, ha rosszak, az a néhány passzív alkatrész kimerhető: ellenállások, dióda, zener, opto, bemeneti graetz, biztosíték, ntc. Esetleg szekunder dióda zárlat. Kb ennyi egy táp. Nagy ritkán rossz a táptrafó.
(#) Tomi111 válasza leilasilk hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Ezek nem a kedvenceim, A cégnél van, hát ott sok kávét iszunk, nem bírja. (egy delonghi magnifica jóval többet bír) Na mindegy. Valószínű egy takarítás, gumigyűrűk cseréje lenne szükséges. Felül a fémrács alatt a torx csavart kivéve a műanyag leemelhető. Alatta valószínű kávétól( zacctól) koszos részt fogsz látni. Csak jobban szétszedve lehetne kipucolni, de amennyire tudod, tisztítsd ki. Vigyázz, van a daráló felől kis rugó! Ideiglenesen segíthet a nyílásom benézve balra látható főzőegység dugattyúján lévő két gumigyűrű vékonyan(!) szilikonzsírral bekenése( láthatod ha kopottak a gyűrűk) Körbe nem férni hozzá teljesen, esetleg rossz fogkefét bezsírozva körbekenhető, ameddig hozzáférni. Szorul a dugattyú ilyenkor. Utána jóval finomabban fog járni, a hangján is hallható a végén a zacc kidobásakor. A youtube-on vannak videók a szétszedéséről, de türelem kell hozzá!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2019
(#) klenósanyi válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
No ez az, a táp IC-n nem látszik a felirat, meg van pörkölődve.
(#) Tomi111 válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Szia!
Próbáld meg itt beazonosítani a lábai bekötése alapján:
Robbant ic-k beazonosítása
Szerintem jó az oldal.
(#) klenósanyi válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Köszönöm, holnap megpróbálom.
(#) Jules2 válasza leilasilk hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Nincs olyan, hogy hosszú öblítés. Vízkőtelenítés és zsíroldás-tisztítás van. Az előbbit citromsavas oldattal vagy festékboltban vásárolható Express vízkőoldóval, az utóbbit pedig zsíroldó tablettával célszerű elvégezni. Mindkettő beavatkozás 20 perc körüli mutatvány. Érdemes elolvasni a használati tájékoztatót, mert ott mindkét folyamat részletesen le van írva. Letölthető a netről magyarul. Szerintem utána megszűnik a problémád.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2019
(#) Tomi111 válasza Jules2 hozzászólására (») Okt 21, 2019 / 1
 
De van! Ha a kettő led egyszerre villog, akkor 'hosszú öblítést' kér. Így írja szó szerint a használatija. A középső gőz gombot megnyomva meg is csinálja. Vizet nyom a gőzőlőn.
(#) Joe_001 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Csináld meg a vízkőtelenítést, ahogy a használati kéri, vízkőoldóval. Nem vesztesz vele. Legalább a processzor is kipipálja, hogy meg volt. Krups tisztítótablettával Ez nem tudom mi,
csináld végig a tisztító programot.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2019
(#) Tomi111 válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 22, 2019 /
 
Szia! Nem nekem van gondom a jávéfőzővel. leilasilk volt az kérdező.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2019
(#) Joe_001 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Bocs, a lényeg benne van, remélem elolvassa.
(#) péter71 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 26, 2019 /
 
Köszi a választ. Visszaadtam a tulajnak,viszi szervízbe.
(#) waterbear hozzászólása Okt 27, 2019 /
 
Üdv minden kávéfüggőnek!

Adott egy Siemens Surpresso Compact gép, ami a tulaj elmondása szerint először csak nem darált, mostanra viszont már vizet sem enged, sőt a teli tartályt sem érzékeli. Bekapcsolás után a főzőművet bepozícionálja a helyére, felfűt (Eco/Power gomb zölden világít) és a gőz kapcsoló elkezd villogni (légtelenítés), de ezzel párhuzamosan jelzi, hogy nincs benne víz, holott teli a tartály. A gőz kapcsolóra annyit reagál, hogy hoszabb állás, kihűlés után némi gőz jön belőle, de ennyi az összes reakció.
Nem úszókapcsolós, kérdés az lenne, hogy a fenébe érzékeli a tartályban a víz mennyiségét?
Találkozott-e valaki már ezzel a hibával?

Köszi előre is a válaszokat!
(#) waterbear válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Rajzot nem tudok hozzá, de keress meg privátban.
(#) verbation hozzászólása Okt 30, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Van egy AEG CF250 kávégépen, kicseréltem benne minden tömítést, szuperül is működik, csak egy olyan pici problémám van, hogy kikapcsolásnál öblít rendesen, de egy kis vizet a KP egységben hagy és a zacc tartályba enged, nem a kifolyón jön ki. Ez direkt ilyen? Nem vészes, csak sok ki-be kapcsolásnál azért összegyűlik benne annyi víz, hogy a pogácsák már szétmállanak.

Köszönöm a segítséget!
(#) koczka0 hozzászólása Nov 4, 2019 /
 
Üdv segitséget kérnék van egyCAFE CELIKA automata kávégépem,áram alá helyezve kettőt pittyeg kivillan az érintőképernyő és ennyí.gyakorlatlag nem kapcsol be.SZétszedés után megmértem trafot és úgy tűnik az jó.A panelt átnéztem égést vagy sérülést nem látok a panelen ég egy piros led folyamatosan.A biztositékok jok.Ha valakki tudna segitei megkőszőnném. Ha kell felteszek képet a panelről
(#) Deta hozzászólása Nov 5, 2019 /
 
Sziasztok!

Saeco café nova kávéfőző FILL WATERTANK VENTILATE üzenetet ír. Folyamatosan engedve belőle a vizet az átfolyásmérőn 10hz frekvenciát mérek. Átfolyásmérőt cseréltem, de ugyanaz a helyzet!
Valakinek van-e ötlete, miért nem lép tovább?
(#) kávészem válasza Deta hozzászólására (») Nov 7, 2019 /
 
Szia! Ez a gép "finnyás" az átfolyásmérőre az én tapasztalatom szerint. Próbáld meg a vízkörből kivéve pusztán levegővel fújni amikor kell, és utána visszatenni. Sokszor segített, lehet hogy kevés az átfolyási sebesség. Üdv.
(#) Deta válasza kávészem hozzászólására (») Nov 8, 2019 /
 
Szia!
Kaptam próbára egy használt átfolyásmérőt, amivel megfújásra sikerült tovább léptetni. A saját szivattyújával viszont továbbra sem megy, úgyhogy most cserélem azt is. A régi összeállításban 9-10 hz frekit mértem, kíváncsi vagyok mi lesz az új szivattyúval!
Üdv.
(#) Deta válasza Deta hozzászólására (») Nov 8, 2019 /
 
Szia!
Az új szivattyúval 20-22 hz frekit mérek, és rendben üzemel a gép!
Üdv
(#) REmario hozzászólása Nov 12, 2019 /
 
Üdv, sziasztok. Szeretnék segítséget kérni Jura Impressa E70 kávéfőzővel kapcsolatban. Látszólag minden rendben, de nagyon híg, teaszerű kávét főz. Hőfok, nyomás rendben lévőnek tűnik, nem engedi el magát, de nagyon rövid ideig darál, a zaccpogácsa szétesik, mitha nem kapna elég kávét. Ezt lehet állítani valahol, potival vagy máshogy esetleg? A MILD-INTENSE menüs állítás nem hozott érezhető változást.
A krém szép, vastag a tetején. Talán kicsit durvábbra darál, mint az ideális, de nem vészes. Valami egyéb tipp, mi lehet a gond?
Szétszedtem, kitakarítottam, látszólag más baja nincs.Köszi előre is a segítséget!
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu