Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 54
(#) kendre256 válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Idézet:
„Bezzeg az "átkosban" - ott a Kotyogóhoz /vagy Kalifához/ egyenesen oxálsav tablettákat lehetett venni, mint vízkövet oldó tablettát! Pedig ott is volt ám benne gumi, s a kotyogó maga meg csak sima alumíniumból készült.”

Azért ne hasonlítsunk már össze egy kotyogót egy kávégéppel! Abban egyetlen gumi volt,és működés közben annak sem kellett mozognia. A kávégépben legalább 10 különféle, működés közben mozgó tömítés van. Ezeket nem lehet akármilyen anyagból készíteni, a kezelésre is érzékenyebbek.
Már az 50 évvel ezelőtt gyártott autókat sem kocsikenőccsel kenték, mert a szekérhez az jó volt...A mai autókról nem is beszélve
(#) FAZ1 válasza vargaf hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Én is az vagyok-voltam!
Majdnem 45 évig.
(#) vargaf válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
A kérdésemre nem válaszoltál!
(#) FAZ1 válasza vargaf hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Mi volt a kérdés?

Már eleve nem én kérdőjeleztem meg legelőször a pH7 valójában semleges értékét

Inkább a Kendre nevű fórumtárs
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Okt 1, 2021 /
 
Sziasztok! Kaptam 4db Saeco Xsmall vezérlő panelt. Jelenleg nem adnak érdemi életjelet. Egyenként lenne jó feltámasztani őket halottaikból. Jelenleg mindegyik TRIAK nélkül van mert bizonytalanok voltak. Megvan hozzá az előlapi panel is tesztelni. Néztem a táp IC (Q0265) manualját, az első táp ic cserélt panelnél a 10V DC megvan mint a Vcc. Természetesen a 350VDC is. Találkozott már valaki ilyen hibával ennél a vezérlőnél? Az IC körüli diódákat mértem, jelenleg félvezető hibát nem találtam. Melyik részt kellene hiba után keresve átnéznem? Köszönöm a segítséget.

IMG_5981.jpeg
    
(#) JZoli válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
A piros csatin, az valamilyen jelölés, vagy égés nyom? Mellette az a "körbe lábas" IC lehet a vezérlő. Annak vagy 5 V-ot, vagy 3,3 V-ot kellene kani. Azt még megmérheted esetleg.
(#) szabi_zoli82 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Nincsen égésnyom. Az csak filc, valami korábbi jelölés. Igen, a körbelábas eszebogár a vezérlő. Szerencsére 7805 van neki. De azon sincsen semmi mérhető feszültség. Teljesen úgy tűnik mint ha a táp ic nem menne.
(#) JZoli válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Ha a Vcc lábán 10V-ot mérsz akkor annak működnie kell, mert az adatlapon lévő rajz szerint a főtrafóról megy a táplálása. Onnan meg csak akkor van tápfesz, ha rezeg a táp. Ezek szerint inkább a szekunder oldalon kellene a hibát keresni. Nézd meg az 5V-os stabilizátor honnan kapna feszültséget. Lehet ott egy biztosító rész vagy ellenállás, vagy panelbizti nézz utána, sőt lehet még kis értékű ellenállás is amit direkt védelemnek építettek be.
(#) kávészem válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 2, 2021 /
 
Szia! A kép jobb felső részén látható kettő darab FET motor meghajtó félhíd 8lábú tokban. Valamelyik zárlata leülteti a tápot, így nem indul. És így a 7805 Stab. Sem kap semmit. Volt ilyen hiba is. Jó bogarászást!, üdv.
(#) szabi_zoli82 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 3, 2021 /
 
Egyenlőre nem találtam ilyen hibát. Valóban van benne több '0' ohm-os ellenállás. De természetesen mindegyik jó. Viszont kávészem kolléga felvetette a 2db soic8-as tokban lakozó dual fet esetleges hibáját. Igyekszem azokat is megnézni. Szükség esetén kiforrasztom őket és úgy indítom a tápot. Sajnos sm-t sehol nem találtam a gépről, pontosabban az elektronikáról.
(#) kzsolt25 hozzászólása Csü, 22:03 1 /
 
Sziasztok! Delonghi Magnifica kávéfőzőn bekapcsolásnál az öblítés alatt alig folyik ki belőle víz. Ha manuális öblítést csinálok, hallani ahogy a pumpa megy, de víz nem jön ki. Ha kávét főzök rajta, az nagyon lassan kifolyik, de hallatszik ahogy szinte szenved a pumpa. Van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes megnézni rajta? Ha vízkőtelenítem akkor a habosítón keresztül simán tudja nyomni a vizet a habosítón keresztül.
A hozzászólás módosítva: Csü, 22:05
(#) JZoli válasza kzsolt25 hozzászólására (») Csü, 23:14 /
 
Próbáld meg vízkőoldó folyadékkal feltölteni a víztartályt és utána kapcsold be, csinálj néhny öblítést vele, várj öt percet utána megint néhány öblítés. Ezt kb négyszer-ötször csináld meg aztán mosd el a víztartályt, tegyél újra tiszta vizet bele, majd megint nyomd meg az öblítést, kb 10-12-szer.
Ha helyreáll, akkor kész, ha nem akkor sajnos szivattyúd belseje ki van kopva. Vagy javítókészlet, vagy másik szivattyú!
(#) tursaba hozzászólása Pé, 5:34 /
 
Sziasztok! Delonghi Magnifica 4000 kávéfőzőn a pumpa hangosan megy. Eredetileg is hangos, vagy valamit javítani kell a vízszivattyún a halkabb működés érdekében? Használtan, vásárolt a gép.
(#) JZoli válasza tursaba hozzászólására (») Pé, 6:58 /
 
Ha levegős akkor elég hangos, de ez légtelenítéssel megoldható. Ha viszont mindig hangos, akkor kopás van. Ezen csak a csere segít.
(#) Tomi111 válasza kzsolt25 hozzászólására (») Pé, 8:11 /
 
Szia! Bár pontos típust nem írtál, a felső dugattyú belül el tud vízkövesedni (amire a főzőegység felcsúszik). Hülye megoldás, mert vízkőoldáskor ezen doha nem megy át a vízkőoldó. Belül van egy szelep(3 gumigyűrűvel) ennek a belseje eldugul. Felfelé vehető ki a gépből, elsőre bonyolultnak tűnik, de nem az. Régieknél felette van a kazán is, újabbaknál már hátul. Új gumigyűrűk lehet kellenek, mert néha elszakad szétszedéskor.
(#) Policepityu hozzászólása Pé, 8:38 /
 
Sziasztok adott egy Saeco talea gép amit szétszedtem de a meghatjómotor műanyag burkolata, nem akar kijönni, minden csavart kicsavartam, van még valami trükk, mert eltörni nem akarom, köszi!
(#) FAZ1 válasza JZoli hozzászólására (») Kedd, 17:41 /
 
Nekünk pl. a szivattyú a Philips automata kávéfőző gépünkben már újkorában is zajos volt!
Tudomásul kellene végre venni, ezek a működési elveikben egytől egyig mind pontosan olyanok, mint valaha volt az NDK-s Bebo Sher Favorit villanyborotva, vagy a Hausmeister nevű elektromos kézi hajvágógép, vagy éppenséggel a szovjet (valamikori a piacon 700 forintos) orosz buvárszívattú.
Azokban egyszerűen nincs ami kikopjon, mert csak simán 50 Hz-ces hálózati frekvenciával mennek (persze forgórész benne sehol), és a belső működésük gyakorlatilag teljesen olyan, hogy belőle pl. a hangtompító egység kimaradt.
Következő: »»   54 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem