Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 60
(#) kávészem válasza forma3 hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel a főzőegység alján található leeresztőszelep meghibásodása okozza. Működés közben nézd meg hol folyik. Ehhez távolítsd el a csepptálca elejét, vedd ki a zaccedényt, úgy főzz vele. Világíts bele, és máris előrébb vagy. Üdv.
(#) kgabor83 hozzászólása Szept 14, 2022 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, ha esetleg tud valaki segíteni. Hogy mitől lehet az, hogy a Saeco kávéfőző bekapcsoláskor, még öblítés elött kilöki alul a központi egységet. Amit utánna elég nehézkes vissza tenni, mert az egységet meghalytó tengely kicsit elfordul. Amúgy kopás jelét nem nagyon látok sehol.
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Köszi a tippet!
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia!
A kpe reteszelésnél nézelődj. Mikor alap helyzetben betolod a helyére, akkor annak kattani kell, és nem lehet kihúzni, míg meg nem nyomod a press gombot.
(#) kgabor83 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia. Kattan és reteszel is rendesen, de csak a kpe tetejét, ahogy gondolom kell. Az alját vmiért mégis kilöki.
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Én ezt nem tudom elképzelni. Arra meg végképp nem tudok rájönni miért kifelé tolja, mikor a tengely csak fordul, kifelé nem mozdul. Majd fotózd már le. Meg milyen fajta saeco ez?
Nade, hogy valami okosat is mondjak.
A kpe-t vedd ki, kézzel hajts át mennyire könnyen mozog.
Elég könnyen kell neki menni, csak mikor eléri a felső nagy tömítést akkor lesz kicsit nehezebb.
Megnézném a hüvelyt a kpe-n amibe a motor tengelye megy, hogy nincs e elrepedve.
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Szétszedtem az egészet, a leeresztő szelepben is új tömítése vannak, de a tengely nem túl passzentos benne. A leeresztő szelepnél viszont van egy olyan elágazás aminek az alsó részén látszik szépen a vízkőből, hogy ott tartós szivárgás, folyás lehetett, pedig a másik végét befogva hiába fújok bele, nem jön ki onnan a levegő. Ez mi célt szolgálhat? Pirossal jelöltem az alkatrészt.

kavef.jpg
    
(#) forma3 hozzászólása Szept 17, 2022 /
 
Illetve még egy kérdésem lenne, a "krémesítő szelepnek" mi a funkciója? Ez is a nyomásszabályzás része? Annak hibája nem okozhat ilyet, hogy nem jön a kávé?
(#) kávészem válasza forma3 hozzászólására (») Szept 20, 2022 / 1
 
Szia ! A Szelep belsejében 2 db szimering van egymással szembefordítva, ezek tömítenek belül . A tengely lógása aból az elemből adódik amin keresztül belevan dugva szelepbe. A jobboldali alkatrész feladata a víz bevezetése a hengerbe, ill. vissza vezetése a szelepbe. Nézz a youtubon a szelep működéséről videót. A krémesítő szelep a kifolyó kávét nyomás alatt tartja, így ad szép habos kávét. Ennek a dugulása esetén nem tud kifolyni. Üdv!
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Köszi, a két szimeringhez képest értettem a lógást, rendelek két új tömítést más ötletem nincs. Dugulást sehol nem találtam. A bekarikázott alkatrész a biztonsági szelep lehet? Az tud olyat hogy látszólag zárt, de mégis időnként elengedi a vizet?
(#) toti-1 hozzászólása Szept 21, 2022 /
 
Sziasztok. Philips 3100 szériába tartozó géppel van gondom. Szervízben is volt már ezzel a gonddal, ott azt mondták vízköves volt, ez okozta a gondot, de most már vízkőmentesítés után egy héttel is produkálja a hibát. A hiba, hogy a főző egység környékén idönként sziszeg, gőzöl. Általában apró pukkanást hallani, s utána ereszti a gőzt rövid ideig. Vizkőmentesítésre megszűnik, de egyre sűrűbben visszatér. Nem hinném, hogy hetente kéne tisztítani. Van valami tippetek?
(#) btamas81 válasza toti-1 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
A központi egység pipacsövét nézd meg, hogy nincs e elrepedve. Illetve amire ez a pipacső rámegy annak a tömítéseit. Ha jól rémlik ebbe a tömítéses csőben van egy visszacsapó szelep azt is megnézném.
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Még valami eszembe jutott.
A központi felső szűrőjét is vedd ki és tisztísd meg.
(#) toti-1 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Köszönöm a tippeket, végig nézem őket.
(#) toti-1 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
A főző egység csöve nincs elrepedve, viszont kivettem mikor sziszegett, s gépben lévő cső, amin 2 narancs tömítés van, abból csepeg a víz, s ott gőzöl. Kivettem ezt a csonkot, s mind két irányba fújásra átenged. Olyan mintha lenne benne valami, ami csak erősebb fújásra nyit, de nem kell hozzá nagy fúvó erő. Minden esetre akkor is csinálja, ha nincs benne a főző egység. Amikor ezt a csonkot kivettem, megszünt a szivárgás. Van ennek a tetején egy kb negyed fordulatot elforgatható valami,dze abban az állásban van, ami a házán lévő jelöléssel egybe esik. De ha elfordítom, akkor is ugyanúgy átfújható. Ennek így kell működnie?
(#) btamas81 válasza toti-1 hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Abba pedig lenni kell egy szelepnek ami akkor nyit mikor a kpe rámegy. Azt azért tudod forgatni, hogy ki tudd venni a belsejét, egy bajonett zár. Egy rugó meg egy kis szelep van benne.
Egyébként ez egy saeco minuto?

saeco.jpg
    
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
A képen rossz a sorrend. De ha szétszeded úgyis látod mi a sorja.
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Sziasztok! Elég nagy bajba kerültem a Jura Impressa 201 kávéfőzömmel. A hibája az volt, hogy időnként adott kávét, idönként pedig csak elfőzte, de nem folyt a pohárba egy csepp kávé sem. Szétszedtem, kicseréltem a leeresztő szelep belső és cső tömítését, a krémszelepet, illetve az egészet szépen elmostam, és szilikonzsíroztam. Kézzel tekerve nagyon finoman, könnyen járt, de a gépbe téve fent megakadt. Rájöttem, hogy ez a megakadás akkor van amikor feljön az alsó dugattyú, és dobná ki a zaccot. Ilyenkor olyan mintha magasabbra jönne fel mint kéne. Ha ilyenkor kicsit visszatekerem, és lenyomom a dugattyút akkor szépen ismét végig tudom tekerni, megy ahogy működnie kell. Az alsó dugattyú fogaskerekei kifejezetten nehezen futottak, most a tisztítás után már könnyen. Lehet így átugrik a fog? Vagy mivel lehet beállítani az alsó dugattyú magasságot. 4-5x szedem szét, nem találok hibát az összerakásban, a dugattyú alján lévő kimenet is jó helyen van.
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Ennek ilyen a profilja, vagy ez kopás lehet, és esetleg itt akadhat el?
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Megoldódott, kb. a 6. összerakásra sikerült eltalálni, bele lehet úgy is rakni a dugattyút, hogy a megfelelő pozícióban legyen. Fene tudja mi a titok, de jó lett végre, már közel voltam az idegbajhoz..
Következő: »»   60 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem