Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   54 / 54
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Tehát igen...fali csatlakozóból jön, dugaljból a koax...van 2 lehetőség...ugye egyik a tv másik a rádió de mindkettőben ugyanaz jön csak az egyik apa a másik meg anya...az egyikből mehet akár közvetlenül is a tv-be a koax, a másikból meg betolom a beltéribe ami kártyás, abból átküldöm videóba, aztán a videót összeköthetem a tv-vel szintén SCART-tal. Így is jó? Ha a dekóder+kártya ugyanazt csinálja lényegében mint a tv akkor az ugyanaz mintha a tv-ből vinném egy teljes huzalozású SCART-tal a jelet a videóba ugye? Akkor ha nem működik, nem látja a videóm a tv-ből a csatornákat s nem is vezérli a videóm a csatornaváltást a tv-n át akkor nem fog a dekóder+kártyával sem működni...vagy igen?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Ugy nem lesz jo. Söt az sincs kizárva, hogy a fali csatlakozot is cserélni kell. A két dugo nem egyforma, ott vannegy szürö ami nem tesz jot a digitális vételnek, de ezt a szolgáltstoval tisztázd.
Ha a kártyát át tudod dugni a TVbe az sokkal nagyobb kényelmet meg lehetöséget ad mint a beltéri. Elöször tisztázd, hogy a SCARTrol a TV-böl tudsz-e valamit felvenni. Ha igen akkor menni fog a beltériböl is, csak uj kártya kell abba. Igy a két rendszer teljesen független egymástol és azt és akkor veszel fel amikor akarsz. ( A TVben meg egy USB memoriára vagy vinyora vehetsz fel teljes felbontásban. A VCR kimenetét kösd a TVre, és akkor ott lejátszhatod a kazettáidat, felvételeidet vagy akár kép a képben ( ha támogatja a lapos TV) egyszerre két müsort is nézhetsz).
Nagyon valoszinü, hogy a VCR nem fogja tudni kezelni a beltérit/TVt, de forditva több lehetöséged lesz. Ugy a beltérit mint a TV-t lehet progamozni, a videon meg csak az idöpontot kell beprogramozni, pl. vegyen fel 20:00 - 22:00-ig. Azt fogja felvenni amit a beltérin beprogramoztál ( akár csatornaváltással is). Ha esetleg van USB a belterin, abba is dughatsz egy memoriát ( állitsd ugy be, hogy törölje a régi felvételt, ha nincs hely). Csak arra kell, hogy tudd a felvételt akár automatikusan is programozni a távvezérlön GUIDE vagy hasonlo gomb van ( ha késik a müsor, csak akkor kezd felvenni, ha valoban elkezdödött a müsor, a video persze pontos idöben fog indulni).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Értem már...na akkor majd próbálkozom...szerintem a tv-mbe is lehet kártyát dugni...akkor először teszt, hogy a tv-mből teljes Scarton át lát--e valamit a videóm...ha igen akkor felvenni is fel tudom...s akkor jöhet a beltéri beszerzése DVB-C és egy kártya a szolgáltatótól...azt berakom a videó elé, programozom a videót is és a csatornaváltást is a beltérin. Világos. Még egy kérdés: a beltérit tudom használni átmenőként elvileg? Azaz a fali koaxból a tv-aljzatból koaxszal bemegy az RF Inbe s onnan a videóba mehet és egy másikfajta kimenetéből (HDMI, Scart) meg a tv-be küldöm ugyanazt a tv-antenna digitális jelet. Ez így működik? Szolgál-e, tud-e elosztóként funkcionálni a dekóder? Gondolom igen. Ja igen csakhátugye azt fogom akkor látni a tv-n is amit a videó és a dekóder beállításai éppen adnak....akkor ezért kell egy dekóderen kívüli független szál/kábel a tv-be is...értem. Akkor is kell a kártya mindenképp a tv-be?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
A videoba nem kell semmi koax, az már használhatatlan. A fali TV csatlakozoba fog kelleni egy eloszto a TV-be meg a beltéribe, meg némi remény, hogy elég lesz a jelszint a 2 géphez.( de ezt is érdeklödd meg a szolgáltatonál). A VCRbe csak a SCART megy, a HDMI nem kell semmire. Esetleg a HDMIvel csatlakoztasd a beltérit a TVhez, de csak a beállitáshoz, mert a HDMI is hajlamos kezelni a TVt, ami nem jo, mert amikor elindul a programozott felvétel lehet, hogy átkapcsolja a TVt is. Ezt meglátod. De jobb lenne, ha a SCARTon keresztül látnád ( bekapcsolt VcR-l, azt is programozni kell) a beltéri felületét is.
Nagyon nem tipikus az ilyen tákolmány, igy a meglepetéseket sem lehet kizárni ( nem tudjuk pl. hogyan reagál majd a TV a SCARTra, ha a VCR elindul és felvételre kapcsol. Az én TVjeim azonnal felismerik a bemeneti jelet is vagy oda kapcsolnak, vagy figyelmeztetnek, hogy valami uj jelforrás jelent meg.
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Használhatatlan...hát azért a szolgáltatóm elég jól beküldi rajta a digitális jelet...ésmivel senki nem kábeltv-zik, (Ja T-home megatöbbi...de ez a földkábeles megoldás rosszabb időben sokkal stabilabb mint ezek a T-Home-os szarok, nem értem az embereket...itt tényleg jó a kábeltv, na...) Szóval mivel senki nem kábeltv-zik, így nekem bőven jött annyival amennyivel kell, még lejjebb is kellett venni a jelerősségből mert zajos volt a kép régebben...nos, értem, persze, nem koaxozom, na... Beszerzek (csak még nem volt időm) 2 vagy 3 db teljes huzalozású Scart kábelt, a fali csatlakozóhoz jelerősítős elosztóm van de ezek szerint abból is kéne még 1 db ahogy leírtad...ja meg egy DVB-C beltéri is kell...meg 2 kártya...egy a tv-mbe egy a beltéribe...ez is felismeri ha rádugsz valamit, lapostv és ráadásul mindkettő Panaszkodik...a videó is és a lapostv is...bár ettől még nem lesz jobb több a funkció bár némileg igen, összejátszhatnak mint annó a képcsövessel A Q-Link funkcióra gondolok, ami ugye 2 Pana között működik csak és kényelmi funkciókat takart ha jól emlékszem. Na de majd ha meglesznek a cuccok, akkor úgyis összepróbálom s meglátom, hogy melyik készülék mit reagál...
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Probáld meg értelmesebben leirni, mert nem tudlak követni.

Most mit nézel a lapos TV-n?
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
A koax bemegy egyenesen a lapostv-mbe...és azon nézek tv-t. A videót akarnám használatba venni, erről szólt ez az egész ami úgy látszik tákolmány és sokminden is kell hozzá de akkor sem garantált, hogy működik. Lehet, egyszerűbb ha veszek ezeknek a cuccoknak az áráért egy csak a lapostv-mhez használatos háttértárolót s azzal vetetem fel amit akarok majd...de nem akarom a videómat sem kidobni csak nem gondoltam, hogy macerás ennyire, hogy felvételre tudjam használni ezzel az új digitális kábeltv-szolgáltatással...értem, eljárt az idő felette meg a tunerje felett...
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Ha TVden mennek a digitális csatornak, akkor nem kell kártya. Dugd rá a Scartra a VCR-t és nézd meg mit lát. Ehhez elég egy egyszerü Scart kábel. Ha felvesz valamit akkor jo, ha nem, akkor annyi. Akkor a beltérin sem fog valoszinüleg menni.
Valoban egyszerübb egy tárolo a TVhez. A VCRt meg hagyd meg a régi kazetták lejátszására. Ahhoz kell a komplett Scart kábel, és az menni fog a TV-n.

Üdvözlom a szergejt, merre jár mostanában.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Nem tudom merre jár, nem én vagyok a masinisztája. Köszi a tippet...akkor előbb azt fogom megnézni, hogy SCART-tal rádugva lát-e csatornákat a videó. Scartom van deee rövid ezért nem tudom rádugni, meg nem is férek most hozzá, a fal előtt van közvetlenül a tv-állvány-polc szóval ezért. Meg kell mindenképpen vennem egy SCART-kábelt is, hosszabbat. De köszönöm mindenkinek akik segítettek, válaszoltak: Massawa, VIM, Udvari Zsombor. Ha meglesz az eredmény, publikálom.
(#) Udvari Zsombor válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 21, 2021 / 1
 
Hát, márpedig külön beltéri nélkül semmit se fogsz tudni felvenni a videóddal, a tévék pedig nem adják a képüket külső csatlakozóra (gondolom, hogy a tied se). Sajnos ez van, a modern világba már nem igazán fér be egy videomagnó (pedig jó lenne)...

Lehet, hogy Scart kábellel csak a videomagnó adna képet a lapostévének, fordítva nagy az esélye, hogy a tévétől nem fog képet kapni. Bár megnézhetnéd, hogy miket tud a lapostévéd Scart csatlakozója...
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Beltéri sem igen fog tudni, hacsak nem SD az adás…
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Átkonvertálja analóg PAL videojellé a HD-adást is, ezzel nincs gond.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Nem mindegyik, sajnos. És ritkán van ez feltüntetve.
( vagy nem annyira jol, hogy azt megértse a VCR. A TV sok mindent elnéz a jelben, a VCR nem).
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Szept 21, 2021 / 1
 
A beltéri általában beállítható, hogy SD kimenetet adjon, sőt, 4:3 arányra méretezett képre is beállítható, legalábbis az enyém tud ilyet.
Nekem nincsen lapostévém, video konverterrel nézem az adásokat egy képcsöves VGA számítógéphez való monitoron.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Ha ILYEN módon nem tud felvenni a tévéd akkor kell egy közbenső készülék ami ezt megoldja a videód részére. Nekem egy 3D-s és egy Qledes 4K-s samu van, ezek tudják ezt a funkciót de már ezt az opciót nem használjuk rajta.
(#) grgly50 hozzászólása Vas, 20:27 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy NV-SD420EU videó magnóm, ami megadta magát. Illetve a be-kikapcsoló nem reagál. F17 kódot ír ki. Ha lehetne kapcsolási rajzot beszereni vagy írásos segítséget kérni, megköszönöm!
(#) bbb válasza grgly50 hozzászólására (») Vas, 20:36 /
 
Elektrotanyán szerintem van hozzá szerelési útmutató, azt töltsd le, lesz benne hibakód magyarázat.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Kedd, 20:24 / 1
 
Van egy 4 órás üres VHS kazetta. Orsóféket már megoperáltam a kazettában, szalag sértetlennek tűnik, de a videomagnóból folyamatos visítás hallatszik és ezzel összefüggésben folyamatosan remeg a szalag, ami szemmel ugyan nem látható, de a felvett végeredmény használhatatlanul hullámos lesz! Csak ezzel az egy kazettával történik ez, másikkal tökéletes a videomagnó. Nem értem mi lelte ezt a szalagot...
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 10:27 /
 
Azt a szalagot dobd el a fenébe. A minösége gyárilag is csapnivalo, és ennyi idö alatt már teljesen tönkre ment. A kazetta soha nem volt jo ilyen extrém vékony szalagokhoz, azt csak a hiszékenyeknek árulták és verték át világszerte.
Az ilyen szalagok vezetéséhez micron pontosságu mechanika kell, és ha az sikerül is az uj magnon, az elsö saláta után már fényévekre kerül onnan.
A VHS magnok max. 120 perces kazettákat képesek hosszabb távon használni.
A hozzászólás módosítva: Sze, 10:28
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 11:33 /
 
Ettől tartottam... A kazetta elejére még simán rögzítettem majdnem ~másfél órát, viszont mikor további tartalmat akartam rávenni, akkor jött a szívás, hogy folyamatos "ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ" visítás mellett üzemelt, visszajátszva pedig a pillanatképen látható hullámos förmedvény fogadott... Mindeközben a szalag teljesen sértetlennek tűnik a kazettában...
(A pillalatképen egy animációs filmben egy utca részletet kellene látni, csak éppenséggel teljesen kivehetetlen, folyamatosan hullámzik.)
Következő: »»   54 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem