Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   53 / 53
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Inkább a tracking a gond. Probáld meg azt a fejet megpucolni ( stationárus fel a dob mellett). De lehet, hogy már el van kopva.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Elvileg minden fejet megpucoltam alkohollal, és akkor lett a fekete/fehérből a videón látható kép.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Akkor lehet, hogy a nagy pucolás tett be a dobon levö fejeknek. Sajnos velem is elöfordult a höskorban ( még egy video 2000-s magnon), hogy a tracking volt rossz azt szépen beállitittam ment is a gép. Mielött visszaadtam volna a gazdájának még egyszer mindent szépen megpucoltam amit nem élt már tul a fej ( az is érett volt már amugy is a cserére - vagy 2500 üzemora volt benne), de a pucolás már betett neki. Igy dobot is kellett cserélni.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Mennyi lehet ezekbe a dob? A cserét könnyű megoldani ha kapok másikat? Samsung sv-260x.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Sajnos nem tudom.
(#) phr3ak hozzászólása Szept 27, 2020 /
 
JVC HR J770 kapcsolási rajzot / SM keresek.
(#) wbt hozzászólása Szept 27, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy magnónál a lemezbe préselt kis "bütyök" kiesett. Hogyan rögzítenétek? (présgépem nincs sajnos).
(#) doboz válasza wbt hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Szia!Ragasztanám!
(#) Tiborough hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Sziasztok! Sony Slv-f900 mechanika takarítás után figyelmetlenségből csináltam sajnos egy zárlatot. Az 5 voltos kör azóta csak 2 volt körüli, ezért nem indul a capstan motor. Táphibát kizártam, mert ott megvan az 5v, ha lehúzom a fő panelt. A Gnd és az 5 v-os kör között 138 Ohm ellenálást mértem, ami ugye nem egészséges. A panelon szépen sorba kizártam az áramkör 5v -os részeit, és eljutottam a IC660-as processzorig, ami elméletileg az OSD-ért felel. (Ezt kizárva elindult a capstan motor, tehát a motor vezérlő jó.) Minden körülötte levő alkatrész jónak tűnik. Most levettem a procit (MB90089PF-G-212) és megszűnt a "zárlat".
Kérdés: lehet valahogy üzemeltetni vagy legalább kipróbálni a processzor kivétele után?
A másik hogy hol lehet beszerezni ilyen alkatrészt?
(#) Adumble hozzászólása Dec 28, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi jelenség kapcsán.
Amikor áram alá helyezem a videómagnót, a kijelzőjén nem világít (nem látszik) semmi (pedig kellene). Annyi csupán az életjel, hogy a fej zakatol halkan, és alternál előre-hátra, kb. 20-20 foknyit elfordulva.
Gombnyomásokra nem reagál.
Aztán kb. 3-5 perc múlva a kijelzőn megjelennek az alapállapotnak megfelelő szimbólumok, feliratok, és leáll a fej zakatolása, mozgása. A készülék "üzemkész". Reagál a gombokra, rendesen befűzi a szalagot a kazetta betolásakor. (Van mechanikai problémája is, mert nem mozdul az orsó, mintha szorulna, de ez egy következő probléma.)
Szóval, mintha "bemelegedési időre" lenne szüksége. Hol lehet a probléma? Valamelyik kondi kezdi megadni magát? Ha igen, hogy találhatom meg, hogy melyik? Vagy teljesen másra utal a jelenség?

Előre is köszönöm.
Adumble
(#) kadarist válasza Adumble hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Szia! Cseréld ki az összes elektrolitkondenzátort a tápegységben. Persze ha van egy jól hssználható kapacitás és ESR mérőd, akkor csak a rossznak mérteket.
Következő: »»   53 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem