Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 26
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 1, 2020 /
 
Ne vedd bántásnak de folyamatosan olyan információkat adsz amiket nehéz értelmezni.
Mi az 5,48 $? És ha esetleg csak a szállítás akkor mennyi a panel? Azért merülnek fel ezek a kérdések, mert az összes költség ismeretében lehet racionálisan mérlegelni egy-egy lehetőséget.
Gondolom egy próbarendeléshez regisztrálni kell, és egy csomó információt megadni. Ezt lehetne kikerülni ha pontosabban fogalmaznál.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 22:59 / 1
 
Egyértelműen a tervek szerint készült el a panel. A JLCPCB oldalán lévő automatikus gerber megjelenítő által generált kép nem követi hűen a tervet, de a gyártás tökéletesen pontos. A villámnézeti kép is pontos.
Azt gondolom ez így éppen tökéletes állapot. Persze lehetne a megjelenítés is pontos, de nem érzem életveszélyesnek ezt az apró kis látványhibát ha a végeredmény kifogástalan.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:05
(#) Massawa válasza devergo74 hozzászólására (») Sze, 9:47 /
 
Én mind a kettöt kiprobáltam meg a 3.-t is (Seeed) abszolut semmi különbség nincs köztük, az árban is csak filléresek a különbségek, vagy ugyanannyiért az egyiknél 5 lapot kapsz a másiknál meg csak egyet.. miután azonban nevetséges összegekröl van szo ( föleg ha egy darabot akarsz rendelni), nem igen érdemes ezen rágodni. Igy maradtam a PCBWAY-nál. Eddig mindig nagyon jol pontosan és gyorsan dolgoztak ( a szállitással együtt is). Kontom van mind a 3-nál.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 20:35 /
 
Az ár és a minőség szerintem is kikezdhetetlen mindkét nagy gyártónál.
Néhány rendelés tapasztalata alapján mégis van egy lényeges eltérés. A PCBWAY az "egy panelon több minden" elvet mereven nem támogatja. Persze ezt előre le is írja, tehát tisztességesen áll a kérdéshez. A JLCPCB szintén hasonlókat ír, de mégis engedékenyebbek. Általában egyáltalán szóba se hozzák, vagy ha mégis, akkor nyitottan értelmezik a magyarázkodást -legalábbis az enyémet-, és hagyják magukat meggyőzni.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 22:22 /
 
Nem tudom, ilyen gondom soha nem volt. Egyszer kellett sok kisebb panel, gondoltam felmásolom öket egy kb 10x10 cm-sre ( 8 volt egy lapon) és kimaratom. Visszaszoltak, hogy olcsobb, ha 40 minipanelt rendelek. Igy azt tettem, és olcsobb volt, mint az alapárban számolt 5 darab 10x10 cms panel lett volna maratás nélkül.. ( extra árat adtak, mert több mint 10 egyforma darabot rendeltem.)
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 7:54 /
 
Igen, az egyformák többszörözése az mindkét helyen egyedi eset, és kedvezően állnak hozzá. Amit én említettem az olyan helyzet, mikor mohóságból az amatőr különböző áramköröket igyekszik egyetlen panelre felrakni, és így próbál extra előnyhöz jutni. Persze a JLCPCB-nél sem működik ez mindig, de a határ sokkal rugalmasabb mint a PCPWAY-nál.
Ezzel együtt is, mindkét céggel maximálisan elégedett vagyok.
Ezt írod: "Kontom van mind a 3-nál." Elmondod mit jelent a szó, mert nem értem sajnos?
(#) majkimester válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 0:37 /
 
A JCB támogatja ezt oly formában, hogy te a paneloknak egy közös körvonalat rajzolsz, csak a pozició szitán jelölöd, hol kell vágnod és magad vágod szét.

https://support.jlcpcb.com/article/49-pcb-panelization
Idézet:

f you are just in the prototype phase and want to save money, then you can use the following trick. Place your different designs all inside one overall board outline and use lines drawn in the silk layer to mark out the separate the PCBs. Then, when you receive the PCB, carefully cut them apart yourself”


Amit te rendeltél ott a panelek között kértél vágást, marás vagy v-groove-ot és mégis megcsinálták egy panel árban?
(#) Alkotó válasza majkimester hozzászólására (») Pé, 9:33 /
 
Egyetlen kontúros panelokat igyekeztem rendelni, belső vágások nélkül.
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Pé, 9:51 /
 
A vágomarás eddig mindig extra és drága mulattság volt. Érdekes ha csak a lap külsö konturját kellett marni ( sarkat lekerekiteni és kimarni mélyedés egy konnektornak a szélen) azt egész kis pénzért megcsináltak.
Én csak furratni akartam a vágás helyén arra jött a válasz, hogy inkább ök szétvágják ingyen. ( két cégnél is ugyanez volt a válasz).
A hozzászólás módosítva: Pé, 9:53
Következő: »»   26 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu