Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Több munkás dolgozza fel a gerber fájlokat. Ha egyszer visszautasítják, érdemes ismét feltölteni, hátha a másik ember máshogy gondolja.
Nekem pl. nem akarták a nyákom v-cut-tal bevágni, ezért a nyák szélétől 1cm-re végigraktam furatokkal, amilyen sűrűn csak lehet (a furatok száma is korlátozva van, de valami óriási nagy számban). Elfogadták a tervet. Amikor megjött a csomag, a furatok nem voltak a nyákon, helyette v-cut. Szóval valaki mégis meggondolta magát, és úgy rendezgette a gerber fájlokat, hogy mégis jó legyen, nekem meg nem is szóltak, de sebaj.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Az lehet másnak probléma, ha nem azt kapja amit rendel.
Én legalább is ha 50 furatot kérek, akkor helyette ne marjanak hattyú formát a panelből.
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Igen, gondolkoztam ezen én is. Viszont a beszélgetést vissza tudták követni, és láthatták, hogy az előző, ugyanilyen nyákom a v-cut hiánya miatt lett sztornózva, szóval elég egyértelmű volt, hogy v-cut-ot szeretnék. Más esetben szoktak email-t írni, és kérdezni, mi legyen.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Az lehetett az árazás miatti dolog mögött, hogy több féle panelt gyúrtál egybe. A belinkelt leírás szerint ilyen esetekben felszámíthatnak rá plusz díjat. Viszont, ha te bevállalod, hogy magadnak vágod szét, és beleférsz a 100*100-ba, akkor nem foglalkoznak vele.
Nekem két különböző terv volt összerakva, panelizálva, a V-cut végig ért oldaltól oldalig minden esetben, s semmi extra költség nem jött rá náluk.
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Ahol én gyártatok, ott ez garantáltan nem így van (volt). Azért "volt" mert az első próbálkozások után én már nem is variálok ezzel, így ha azóta változott az álláspont akkor arról nem tudok. Amatőr ide vagy oda be kellene látni, hogy ez egy nagyon kedvező lehetőség. Sokkal inkább élni kellene vele mint visszaélni.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Ki hol ? Mert lehetnem egy helyről van szó.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2019 1 /
 
A "visszaélni" részét nem értem, de lehet én vagyok naiv. Minden rendelést megnéznek és szólnak, hogy elfogadják-e, vagy sem. A JLCPCB leírásai kifejezetten hasznosak ahhoz, hogy a szabályaik szerint lehessen játszani.
Ha arra gondolsz, amit írtam, hogy te vágd szét - ez pont az általam linkelt oldalon van tanácsként írva, azaz nem a szabályok megkerülése!
Idézet:
„If you are just in the prototype phase and want to save money, then you can use the following trick. Place your different designs all inside one overall board outline and use lines drawn in the silk layer to mark out the separate the PCBs. Then, when you receive the PCB, carefully cut them apart yourself (we recommend you do this before you assemble the PCBs!). Like the PCB shown below, the yellow lines are drawn in the silk layers showing how you can merge 3 different PCBs in one gerber without incurring any extra costs.”

Ez pedig azért van, mert őket nem érdekli, hogy mennyi panel van a megadott területen belül, csak az, hogy egy menetből be tudják vágni és ne érjen véget a vágás valahol a panel közepén.
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Kár ezen rugózni.
Ha neked működik, és tetszik a JLCPCB, akkor hajrá, használd ki a felkínált lehetőségeiket. Náluk csak zöld érhető el kedvezően, ami nekem nem annyira szimpatikus, ezért másnál rendelek.
Én akkor is kifizetem a néhány dollárt a 10 db panelért, ha annak csak 20x60 mm a mérete. Ha pedig több panelre van szükségem, akkor többször is kifizetem.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
A pcbway- nél is elvileg ott a magyarázat "Different Design" és egy lapra többet lehet tenni ugyanabból a leírás szerint.
jlpcb-nél szinre 8 pénzt számolnak
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) atus1981 hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Én otthon gyártok, ráérek, eszközök is vannak hozzá.
3D nyomtatóba maratásálló filccel gcode alapján kirajzoltatom, kimaratom, kifúrom... Ha 1-2 darab kell, akkor nem fogok 5-10 darabot rendelni, többit meg nézzem?!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) niedziela válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Furatgalvánt és Stop maszkot nem lehet rajzolni
(#) gerry hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Üdv! Ha 4 rétegű nyákot rendelek, akkor a nyáklap vastagságánál az 1.6mm az a teljes vastagsága a nyáknak ugye? Tehát nem 3.2mm lesz a végeredmény!
(#) niedziela válasza gerry hozzászólására (») Jan 15, 2019 / 1
 
A panel vastagsága, mindig a teljes panel vastagsága.
Nem rétegvastagság.
(#) nagyg282 hozzászólása Jan 16, 2019 /
 
Sziasztok !
Első önálló panel rendelésem a PCBWAY-től ,10 db kértem 11 küldtek 2800.ft-ba került .Profi munka ajánlom másoknak is !
(#) Alkotó válasza nagyg282 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Én is általában velük gyártatok, de nálam az összeg ettől jóval nagyobb szokott lenni. (Náluk több szín van alapáron, lehet válogatni belőlük).
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu