Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Kedd, 20:24 /
 
És te hol intézed ezt?
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 20:28 /
 
Jlcpcb.com.
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Kedd, 20:31 /
 
Magam is teszteltem őket, de még nem rendeltem a cégtől. Itt-ott azért nem barátságos a dolog, viszonylag keskeny az akciós mezsgye. A PCBWay ugyan drágább, de sokkal több minden belefér az extra kedvezménybe.
Mivel az akció kb. 2/3 része a szállítás díja, ezért kevésbé van jelentősége a panel árának. De nem árt tájékozódni, mert ki lehet fogni egy jó kombinációt.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:36
(#) ABU hozzászólása Kedd, 20:36 /
 
Nekem most ennyi lett sima postával, ráérős a dolog. A DHL már +23USD első regisztrációnál 3,83 volt. JLCPCB. Talán a DHL szállítási díjat új regisztrációval le lehet sumákolni kedvezményesre, aztán a szállítási cím pedig lehet a szomszédé is akár, de a paypal fizetés nem tudom bekavar-e.
PCBWAY minimálisan drágább, de ezek olyan apró differenciák, hogy teljesen mindegy hol van gyártatva. Általában zöld panel kell, egyik helyen feláras az eltérő szín máshol nem.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:46
(#) zsolt58 válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 10:23 /
 
De a JLCPCB-vel össze van kötve olyan oldal ahol alkatrészt tudsz venni, azt is nagyon olcson.
És az elsö vásárlásnál van egy kupon ami -6dollár.
És a posta koöltséh ott van olyan 5,22 körül, szoval free shipping és még valamenyit még ki von az alkatrészböl is.
A JLCPCB alján található.
Üdv, Zsolt
(#) zsolt58 hozzászólása Csü, 11:50 /
 
Amugy lehet hülye kérdés de a JLCPCB-nél a viákat csak kifurják és nekem kell majd össze kötni vagy meg csinálják hogy ök kötik össze?
Jah és furatgalvanizált lesz a panel?
Üdv.

A chat-szleng itt nem menő!
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:21
Moderált hozzászólás
(#) Alkotó válasza zsolt58 hozzászólására (») Csü, 12:38 / 1
 
Ha a panel egyoldalas, akkor nem lesznek a furatok galvanizálva. Ha kettő vagy több rétegű, akkor pedig igen.
(#) Alkotó hozzászólása Csü, 12:58 /
 
A kérdéskör jobb megismerésének érdekében váltottam néhány üzenetet az egyik nagy hazai panelgyártóval (Nyákáruház). Részletekbe menően precízen és készségesen válaszoltak minden szóba hozott témával kapcsolatban, így már többedszerre alakult ki bennem nagyon kedvező megítélés velük szemben.
Többek között a panelizálástól való elzárkózásra is racionális érveket olvastam, és szóba került az E-teszt is. Azt tudni lehet a kínai gyártók ezt a szolgáltatást kínálják-e a paneljeikhez alapesetben? Mellékeltem egy képernyőfotót amin a tegnapi rendelésem gyártásának folyamata kisérhető nyomon, és van a sorban egy tesztelés is. Ugyan ez mit takar?
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 13:18 /
 
Elvben az elkészült paneleket letesztelik, hogy az egyes vezető sávok nem szakadtak-e, illetve nincsenek-e zárlatok. De ez csak az elv, természetesen. Mondjuk, ha a sorrend a felsorolásban a végrehajtás sorrendje is egyben, akkor - vélhetően - ezt takarja.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 16:38 / 1
 
Azt elmondod, hogy a panelizálás miért nem jó?
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Pé, 7:38 /
 
A kérdésedben félreértést sejtek. A panelizálás jó. Sőt nélkülözhetetlen, a gyártók ezt minden esetben meg is teszik a saját gyártási lehetőségeik optimalizálásának érdekében.
Az extra árba viszont nem fér bele. Tulajdonképpen nem is ez a kérdés, hanem hogy miért fér bele 10 db 10x10 cm -es panel monjjuk 5$-ba. Ennyiért az üres nyáklemezt sem lehet megkapni. Egyébként 5 db panel is éppen ennyibe kerül.
Véleményem szerint, az amatőröket a mohóságuk sarkalja a minél hatékonyabb kihasználásra. Nem annak örülnek milyen olcsón lehet panelhez jutni, hanem azon ügyeskednek miként lehetne az egyébként is irracionálisan olcsó lehetőséget még jobban kihasználni.
(#) sdrlab válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 8:28 /
 
Pontosan! Jól megfogalmaztad a jelenséget....
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Pé, 8:40 /
 
Valoban igy van, valaki a kisujját nyujtja, amit egyesek karnak, embernek néznek.
(#) bbb hozzászólása Pé, 9:08 /
 
Nos a JLCPCB gyártósoráról itt egy kis körtúra:
youtube
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 17:17 /
 
Itt készültek a nyákok. Sajnos azóta ott is változtak a feltételek, több egyforma panel gond nélkül felrakható, és a marásokat is be lehet rajzolni, hogy könnyen el lehessen tördelni a paneleket. Viszont ha több különböző panel kerül a nyákra akkor az már feláras. Amúgy amikor készültek a panelek, a sztenderd 5$ + szállítás volt az ára (10db 10cm x 10 cm).
Úgy tűnik emiatt sok-sok prototípus nyákom lesz a jövőben, mert egyszerűbb és olcsóbb külön-külön megrendelni a különböző nyákokat - de szélsőséges esetben lehet, hogy megpróbálom én is álcázni (pl. összetartozó, gyakorlatilag az egy áramkör-több panelre bontva esetében, pl. amikor 3D szerelés van)
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:22
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 17:28 /
 
Amikor az említett nyákok készültek, nem csak ez a custom service oldal volt, hanem voltak
"csomagok". Pl. fixen 10db 10x10cm-es, kétoldalas nyák 5$, ezt kiválaszotta az ember, utána már csak színt lehetett választani: zöld, kék, fehér fekete. Tehát volt párféle "csomag" olcsón (pl. nagyobb darabszámokra is, meg más méretekre is), és volt a custom service. Most csak ez utóbbi van.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Pé, 18:35 /
 
Köszönöm.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu