Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 17
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Meg is jött a válasz. A május 1. miatt torlódnak a megrendelések, csúszásban vannak, elnézést kértek. Csak hétfőn fogják tudni átadni a DHL-nek.

Ha hétfőn tényleg feladják, szerintetek mekkora az esélye, hogy pénteken kézbe kapom a csomagot? A 22 eurós ÁFA fizetési határ alatt vagyok bőven, vámeljárás nem fogja lassítani a csomagot. Van esély rá, hogy ideér addig?
(#) Alkotó válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
A 22 Eur-os értékhatár nem azt jelenti hogy nem vonják VÁM vizsgálat alá. Saját tapasztalatból mondom, hogy esetenként ilyenkor is megnézik, és ha bebizonyosodik, hogy a csomag tartalma és a számla egyezik, illetve azt értéke is reális, akkor nem kell fizetni sem eljárási díjat sem VÁM-ot. De az idő eltelhet egy ilyen manőverrel.
(#) Alkotó hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
A JLCPCB több alkalommal küldött már nekem egy "tollat". Ez valamilyen csodálatos varázspenna, vagy csak egy sima zselés reklámhordozó? Egyébként jó írni vele, szép vékonyan fog, és az írásképe a zselés tolléhoz hasonló.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) pipi válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Hali!
Én ápr. 25-én rendeltem szintén 2 féle nyákot, a futár 29-én adta a kezembe
(#) Andralin válasza pipi hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat. Ez a pár napos átfutás nagyon jónak hangzik, remélem az enyém is ideér majd ilyen hamar.
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
Olyan kérdésem lenne, hogyha ALLPCB-től DHL-el rendelnék, mert nem sokkal drágább, mint a HK post (6 $-al több), akkor kell e 6000Ft vámeljárási díjat fizetni a DHL-nek?

A 22 euro mindenképpen át lenne lépve, már csak a postaköltség miatt is, de a 36 euro még nem (14$rendelés+19$ DHL szállítás=33$). Arra meg 10eur alatt van az áfa, amit el kell engedni a jogszabályok alapján, tehát a tényleges áfa és vámmentes határ 37 euro elvileg...

Van valakinek DHL-el ilyen 22-37 euro közötti rendeléssel tapasztalata?

A DHL minden esetben élből vámol minden csomagot. Nem esne jól, ha a 33$-ból csinálnának egy meglepetés 60$-t...

Vagy maradjak minden esetben 22 euro alatt? (Akkor élből nem rendelhetek DHL-el semmit).
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Andralin válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Nem sok 22 EUR feletti DHL-es rendelésem volt eddig, de épp a héten ért ide a Banggod-tól Kínából egy DHL-es csomagom 28 EUR (tényleges és deklarált) értékben. Nem volt vámkezelési eljárás és nem kellett fizetnem semmit. De sajnos ez nem mindig van így 22 EUR felett DHL esetén!

Gyakran olvasgatom egy másik fórum külföldről rendelős topikjait és ott már vannak nagyobb számú tapasztalatok is az olyan esetekben, amikor éppen ebben a 10 eurós bónusz limitben van benne az ember.

A Magyar Posta ilyenkor soha nem számítja fel és fizetteti ki a vámeljárás költségét. Még akkor sem, ha lefolytatják az eljárást, bekérik a dokumentumokat és megállapítják, hogy nincs fizetési közelezettség, mert az 10 EUR alatt lenne.
Legalábbis eddig még nem volt olyan tapasztalat, hogy ők felszámolták volna.

Más a helyzet a DHL-nél. Ha náluk nincs szerencséd és lefolytatják vámeljárást, hiába állapítják meg, hogy nem kell semmit fizetned a 10 eurós limit miatt. Ilyenkor kétesélyes a dolog, van akiknek felszámítják a 6000 Ft eljárási költséget és van, akinek nem. Ahogy a másik fórumból levettem, ilyenkor kb. az esetek felében fizetni kell.

Hogy konkrétan mi alapján döntenek, azt nem tudni. Elvileg pedig jogos a dolog, mert az eljárást elvégezték, kérik érte a jussukat. Az más kérdés, hogy mennyire pofátlanul hatalmas ez az összeg.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Bartos77 válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Köszi a választ!

A DHL önmagában majdnem 22EUR kis tömegű dolgokra is. Nem lehet vele semmit 22EUR alatt rendelni.... 1$-os dolgot meg nem DHL-el rendel az ember...

Én is csak azért gondolkodtam rajta, mert a kis súly miatt "csak" 19$ lenne a DHL, de akkor ezek szerint simán meglephetnek...
(#) kaqkk válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Ezt szívtam meg én is ! A rendelt cucc ára 22 euró volt ehhez hozzáadták a 22 eurós szállítási díjat és máris 40 felett volt a vámolandó tétel , rá is fizettem még 10000 Ft-ot ...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) sdrlab válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Szerintem maratásálló toll az... ))
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
Egyébként az utóbbi 3 JLCPCB-s rendelésem közül (mindhárom e-packet) az egyiket megfogta a vám. Küldhettem el a banki fizetési bizonylatot, meg a JLCPCB-s számlát nekik. (Gondolom okostelefonnak nézték a röntgenen). Így 1 hónap alatt ért ide. Ebből több, mint 2 hetet magyarországon dekkolt a posta kicserélőben a csomag. Pedig csak 16$-os csomag volt. A másik kettő 20$-os csomaggal szerencsém volt, azok meg két héten belül ideértek e-packet-el...
(#) Bartos77 válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Minek küldenek ilyeneket? Rá akarnak szoktatni a házi nyák készítésre?

Ha rákapsz, 1 oldalas nyákot nem rendelsz már tőlük, azt házilag is le lehet gyártani nagyon jó minőségben egy lepukkant lézernyomtatóval, nitro hígítóval, denaturált szesszel, meg dobozos sörrel fél órán belül...

Nekem sose küldtek ilyen tollat...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Andralin válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Ez azért nem mindenhol van így.
Én rengeteg olcsóbb alkatrészt, egyebeket rendelgetek a Banggood-ról. Volt már, hogy nagyon sürgős volt az adott dolog az aktuális fejlesztéshez, akkor DHL-lel rendelem, mint most utoljára is.
Náluk pl. 13 EUR a "Expedited Shipping Service" nevű szállítási mód és ezt mindig a DHL hozza, három munkanap alatt itt szokott lenni Kínából. És olcsóbb dolgokkal simán bele lehet férni a 22 eurós limitbe.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) nagym6 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Üdv. A kínában gyártatott nyákok esetében van valami limit vám és áfa postaköltség és egyéb fizetnivaló ügyben? Nekem kb. 200db. 9x10cm egyoldalas nyák kellene semmi extrával, ez nagyon olcsó lenne itthoni árhoz képest, vagy minden áfa stb. rájön, nem érdemes az egész.
Köszönöm.
(#) superuser válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Az már nem megúszós mennyiség lesz.
Kalkulálj rá árat, 21 EUR felett + ÁFA
Ha DHL-el hozatod akkor nyák (ára + szállítás + 6.000 vámügyintézés) * 1.27
Ha postával hozatod, akkor nézd meg amit privátban küldtem.
(#) nagym6 válasza superuser hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Köszönöm, marad az itthoni gyártatás. Sőt lehet a mennyiség előbb írtnak duplája is.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Rendeld meg több részletben, ha 22 dollár alatt van ez értéke akkor sem vám sem áfa nem terheli a csomagot
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Vagy megrendeled 21€ alatti csomagokban, és nem lesz rajta semmi plusz költség, csak sok csomagot fog kapni.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Kovidivi, kaqkk

Köszi jó ötlet, most sürgős, egyenlőre maradok itthon. Szerintem nyáktervezőm nem is jó kínai rendeléshez PCAD2006 több idő áttervezni másik nyáktervezőbe mindet 8 féle.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Ha tud a terveződ Gerbert és fúrófájlt generálni akkor szerintem megpróbálhatsz egy rendelést , nem a tervező program a lényeg , ők gerberből dolgoznak ...
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Export menüben ez van csatolt képen, ezek szerint tud Gerbert, és ha jól gondolom, N/C Drill lenne a fúrófájl.

PCAD2006.jpg
    
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Igen nagy a valószínűsége hogy a drill a fúrófájl . de van a gyártóknak gerber nézegetőjük ,és van online gerber viever is nézd meg a generált fájlokat az mindent elárul ..
Következő: »»   17 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu