Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   79 / 79
(#) Massawa válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 22, 2023 / 1
 
Az nem igen játszott szerepet, mert sok lemez kis lyukkal készült, de kitörhetö középpel. Ráadásul a lemezmasszából amugy is eleg sok hulladék volt, pl a külső szélét a préselés után kellett levágni. Amin később elkezdtek sporolni az az anyagvastagság volt, de nem az anyagár miatt, sokkal inkább a tömeg miatt, mert az extra szállitási költséggel járt.
Az a nagy lyuk szerintem is inkább a kezdetleges wurlitzerek miatt volt,

Ehhez jött még egy licencháboru is 2 nagy amerikai lemezgyár verekedett a piacért ( övéké voltak az első wurlitzerek is, igy azokban csak a gyár lemezeit lehetett lejátszani. )
Pl Angliában szinte végig kis lyukkal jelentek meg a kislemezek.
A többiek meg kivártak ekkor jelentek meg a kislemezek a kitörhető középrésszel.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
(#) mek-elek válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 17:59 /
 
Én értem, hogy véded a magad igazát... De nálam nem indok, hogy "mert sok lemez kis lyukkal készült". Mennyi lenne a "sok" a milliós nagyságrendben készült kislemezekhez képest. Aztán azt sem tudom, hogy milyen arányban vehető figyelembe a wurlitzerek használatának mennyisége a kiadott lemezekhez képest. A wurlitzereket afféle piaci jelenlétnek tartanám. És akinek bejött egy szám, az inkább megvette magának, mert úgy akkor hallgathatta, amikor kedve tartotta. Ha pedig a fellelhető lemezeket nézem elsöprő a kivágottak aránya. Az meg, hogy nem számít az anyagfelhasználás nagsága, ilyen mennyiségnél, az nálam mérnöki "naivság" kategóriája.
(#) Massawa válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 18:45 /
 
Nem védem sem a magam igazát, csak hiteles informáciokkal szoktam érvelni ( utànnanéznetsz) . A kezdetben a lemezek méregdrágák voltak és akkortályban( s nem is volt minden lemez mindenhol elérhető) minden kocsmában stb helyen diszes zenegépek voltak. Nálunk jo 10 évvel később mint az USAban. És ezek a zenegépek a lemezgyárak tulajdonai voltak, és némi felárért a kocsmának bérbe adták és a bevételt lefölözték. Mind a kettőnek jol jött a kocsmàban sokan a legujabb slágerekért jártak, ami a lemezgyárnak is jo volt meg a kocsmának is.
Amugy mifelénk is hasonlo volt a rendszer. A zenegép nem az étterem stb. tulajdona volt, hanem egy külső vállalaté, azok adták a gépet és a lemezeket is és ők vitték el a hasznot is. Én is ilyen cégnek dolgoztam fiákkoromban. A zenegép reklámnak is szolgált, mert nyugaton a lemezkiadok hetente töltötték a gépbe az uj lemezeket, azaz sok dalt először a kocsmában lehetett hallani.
(#) bogumil13 hozzászólása 11:44 /
 
Üdv mindenkinek!Tanácsot szeretnék kérni tű csere ügyben.DUAL DN 221 tipusú.Kettöt találtam,de nem igazán tudom mi a különbség a szintől,meg az ár különbségtől eltekintve.A kérdésem,mi a külőnbség,ha egyáltalán van,melyiket rendeljem?
Köszönöm a segitséget elöre is!Bővebben: LinkBővebben: Link
Következő: »»   79 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem