Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
 
Témaindító: laci6662, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   63 / 63
(#) elektrorudi válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 6, 2021 /
 
Igen, a szervizek ezt találják ki, ha részükről nem gazdaságos a javítás. Más a helyzet, ha az ember kellő türelemmel, saját maga akarja működő képessé tenni. Pl. valósznűleg szíjat is lehetne hozzá találni pl. a HQ NEdisben vagy valahol, ha nem is a saját típusához valót, hanam csak olyan méretűt, ami jó hozzá.
De először is ki kellene deríteni, hogy mi az a varázslatos alkatrész, ami nincs, égen-földön.
(#) elektrorudi válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 6, 2021 /
 
Lehet szíj nyúlás is, vagy a csapágy zsírjának bekeményedése is, ami miatt nehezem forog a tányér. (Igazából, nem hallottam a nyikogást.)
Megint csak azt mondom: kellő türelemmel szét kell szedni, és megnézni, mi lehet a baja. A találgatásnak semmi értelme.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2021
(#) RockFonok válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 6, 2021 /
 
"Igen, a szervizek ezt találják ki, ha részükről nem gazdaságos a javítás."

Ez hogy érted?

Azt mondták nincs audió görgő sem hozzá, se CD tálca ki be nyitáshoz sem, csak szenvedtek vele, itt fóromon is azt mondták nincs sehol görgő, max külföldről lehetne be hozni hozzá, VHS szalag előre pörgetése se mindig működik de legalább már ki jön a kazetta, DVD felvevőmmel táp hiba volt meg tálca nyitás de ennél hiba mentessen megtudták csinálni, házimozim szerintük proci hibás, ezért akkor nem mindig szólni a mélynyomó része.
Régen máshová vittem a VHS lejátszómat LP képfutás hiba miatt de nem tudták beállítani, mostani szerviznek csak meg mutattam azt mondta fej hibás.

Ezt csak azért mondtam el hogy valamit sikerül nekik de valami nem, VHS sajnos nem sok alkatrészek vannak már, ilyen nem nagy márkás cuccoknál sem, de 10 éves Philips DVD felvevőnél még igen mert még gyártsák DVD lejátszókat ma is.
(#) elektrorudi válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 6, 2021 /
 
Ezt úgy értem, hogyha nincs a raktárukban a szervízkönyvben előírt cikkszámú alkatrész, akkor meg se próbálják kiváltani bármi mással, mert az "nem szakszerű". Inkább elhajtják fél év után a kunkcsaftot azzal hogy nincs, vagy javíthatatlan. Az is lehet, hogy be lehetne szerezni az alkatrészt, de 3-4 embert kelle hozzá mozgósítani (anyagbeszerző, pénzügyis, raktáros, mit tudom én), és belátható, hogy ez mibe kerülne a cégnek. Ezt általánosságban mondom, nem kokrétan a te esetedre értem, mert egyelőre azt se tudjuk, mit nem sikerült fél év alatt beszerezni?
Itt a fórumon is nagyon sokan segítenek másoknak azzal, hogyha pl. nem kap gyári alkatrészt (szíjat) a lemezjátszójához, akkor javasolják, hogy mérje meg a régi szíj méreteit, és azzal az adattal menjen el egy alkatrészboltba és vegyen egy nem gyárit, de hasonló méretűt. Egy ilyen mutatvány kb. fél napjába kerül az embernek. Ez egy szervizesnek is fél napjába kerülne, ami mondjuk 10e forintos rezsiórabérrel számolva 40e forint lenne. Ki fizetne ki egy szíjcseréért ennyi pénzt? Pláne, hogy nem is "szakszerű" a javítás?
Érted már mire gondolok?
(#) RockFonok válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 6, 2021 /
 
Igen már értem.
Millenium hifinél amit beszéltünk nyikorog, CD résznél meg akad a tálca, fehér keréken ki van törve fekete foga így kézzel se lehet nagyon forgatni mert meg szorul vagy meg bolondul és ki be járkál magától a tálca, kazetta részénél meg görgők repedtek.
Ilyen görgőt nem találni már a neten legalább is Magyarországon:https://drive.google.com/file/d/1Fvq_4MdeLOxJKtX6pkoNiv3E8m2OvHCv/view

Szerinted tilos használni repedt görgőkkel kazettát hallgatni?
Eddig nem gyűrte be szalagokat, csak néha meg ugrik a zene.

Szerintem privátba beszéljük tovább, ha akarsz.
(#) Szig válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 9, 2021 /
 
Szia!

Ha kiveszed a görgőt és leméred, akkor szerintem találni fogsz. Így kompletten nem valószínű.
(#) RockFonok válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Szerinted a szíj elszakadt az Aunában?
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=kzI5Oi1jZyU
(#) elektrorudi válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Hát, nehéz megállapítani. Úgy tűnik, mintha a felső ékszítárcsán nem lenne szíj, de az alsón lenne. Ez kétsebességes lemezjátszó?
De igazából nincs értelme találgatni. Le kell szedni a tányért és megnézni, mi a baja! Úgy látom, 1:38-nál, hogy a Zéger gyűrű lehúzása után a tányér levehető és megvizsgálható az alatta lévő állapot.
(#) RockFonok válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Már sikerült, tányéra került rá a szíj.
(#) elektrorudi válasza RockFonok hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Bocs, de a mondat második felét nem értem. Egy képet tennél fel, hogy hogyan oldódott meg?
(#) Joe_001 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 18, 2021 /
 
Egyszerűen a helyére rakta a szíjat.
Következő: »»   63 / 63
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem