Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
 
Témaindító: laci6662, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 65
(#) Sanyesz5 válasza elektrorudi hozzászólására (») Pé, 18:49 /
 
Köszi a választ!

A kérdés, honnan indul a hallgatható ? Esetleg konkrét típust tudsz ajánlani? Tele van az internet lejátszóval, de a bőség zavarában nem tudom merre nézelődjek.
(#) elektrorudi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Pé, 19:29 /
 
Reméltem, hogy ilyet nem kérdezel.
Valóban mindenkinek más a hallgatható. Nekem a nyávogás a legzavaróbb, ezért szíjhajtású vagy dörzshajtású lejátszó szóba sem jöhet, az általam megfizethető árkategóriában. Egy Pioneer PL200 DD lejátszót használok, Ortofon MC20 hangszedővel, félvezetős lánccal. Ahogy most olvassák soraim, többen elhúzzák a szájukat. És nekik is igazuk van. A helyén kell kezelni a kérdést. Én ennyit tudtam / akartam áldozni rá.
Szóval nem ajánlok semmit, hiszen nem ismerlek, nem tudom neked mi a hallgatható? Előző hozzászólásomban csak a véleményemet és néhány tényt írtam le.
Egyébként van még itthon másik alsókategóriás vintage gépem is az NZC 420 mellett (Hitachi HT-324 saját pick-up-al, és Tesla NC440 Pioneer pick-up-al ), de egyiket sem találtam jobbnak a jelenleg használtnál.
(#) Sanyesz5 válasza elektrorudi hozzászólására (») Pé, 19:52 /
 
Szia!

Nem vagyok olyan válogatós, csak azért kérdeztem hogy ilyen sebekből ne vérezzen mint az én problémám, én sem adnék ki százezreket mert sajnos nem is tudok
(#) mnyugger válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szo, 12:14 /
 
Nekem egy Pioneer PL100-am van. Ortofon FF15 hangszedővel.
Ha érdekel bővebben, keres magánban.
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:14
(#) Ge Lee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szo, 12:19 / 1
 
Pedig, anélkül nem nagyon megy. Nem vagyok otthon ebben a témában, de olvasgattam, és általában véve azt írják, hogy ha tényleg jót akarsz akkor bizony az zsebbe nyúlós lesz, nem 6 de inkább a 7 számjegy felé. Egy illetőnél akinél voltam egyszer annak valami félig épített vagy átépített van, többe van neki mint a lánc többi tagja együttvéve.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 18:09 /
 
Végül is igaz lehet. Azonban nem kérdeztétek, hogy milyen háttérrel szerettek volna elpézni. Mert az LP-s hangzás mindenképp LP-s hangzás, ha jobb, ha rosszabb. A többit meg az idő megoldja (kell-nem kell).
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szo, 20:02 /
 
Üdv!

Egy ilyen lenne elég jó áron, új "audio technica" tűvel, hogy melyik típus nem tudom megkérdezem az eladót, mi erről a vélemény, a motor dc annyit látok

Bővebben: Link
(#) elektrorudi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szo, 20:38 / 1
 
Szia!
Nekem megfelelne. Bár még nem hallottam szólni, de ránézésre kifejezetten bizalomgerjesztő .
Még ha a legolcsóbb AT hangszedővel árulják is, akkor is nagyságrenddel jobb választás, mint a TESLA "NC" sorozatának bármelyik tagja. Ha pedig véletlenül egy komolyabb AT hangszedő lenne benne, akkor már kategóriájának a felső köreibe tartozna.
(#) mek-elek válasza elektrorudi hozzászólására (») 11:43 / 1
 
"nagyságrenddel jobb választás, mint a TESLA "NC" sorozatának bármelyik tagja"
Azért az NC40-em karmechanikáját nem cserélném el annak az Akainak a karmechanikájára.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») 11:51 /
 
Az NC40 NC440 akart lenni.
(#) elektrorudi válasza mek-elek hozzászólására (») 19:34 /
 
Én sem. De sajnos nem vagyok fülhallásilag olyan szinten (nem vagyok vájt fülü), hogy részenként tudjam elemezni a részegységeket. Hiába nagyon jó az NC440 kar mechanikája, ha pl. nyávog. Ez engem special sokkal jobban zavar, mint egy kevésbé jó kar. Hiába tettek bele sokkal jobb motort (az NZC420-hoz képest), ami nem brummog (ez már ugye 3 fázisú), attól még a szíj csúszását nem oldották meg. A nyávogás, ha kisebb is, zavaró (nekem).
A hozzászólás módosítva: 19:41
(#) elektrorudi válasza elektrorudi hozzászólására (») 19:40 /
 
Bocsánat revidiálom magam. Az MC20 hangszedőt már rég eladtam, csak megfeledkeztem róla. Túlzásnak tartottam a rendszerembe. Ágyúval verébre. Jelenleg csak egy Ortofon M20E Super van a PL200-ban. Ettől még minden mást tartok, amit előző hozzászólásomban írtam.
(#) Sanyesz5 hozzászólása 19:42 /
 
Üdv!

Közben meglett a masina, itt bizony nincs búgás, tökéletesen üzemel! Most a phono fokozatot kell majd dobozolnom, jelenleg teszt "tyúkbél" verzióban van az asztalon.
(#) elektrorudi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») 19:42 /
 
Megosztod velünk, hogy mitől múlt el?
A hozzászólás módosítva: 19:43
(#) Sanyesz5 válasza elektrorudi hozzászólására (») 19:46 /
 
Onnan hogy ennek nem AC motorja van, sőt ahogy elnéztem elég komoly a motor vezérlése. Már ami az én eddigi tapasztalataimat illeti lemezjátszók terén( kb 0)

Ami plusz pont hogy semmi erősítő sallang nincs benne, direktbe gyárilag kijön a tű jele, állítólag ezeket itt is gyártottuk a videotonban.

Mellékeltem a rajzát
A hozzászólás módosítva: 19:46
(#) elektrorudi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») 20:16 /
 
Ááá. Bocs. Nem értettem a "meglett a masina" kifejezést. Szóval az AKAI-ról van szó. Így már minden világos.
(#) mek-elek válasza elektrorudi hozzászólására (») 21:39 /
 
Először is, megtisztelő, hogy az olvasóim között tudhatlak. Hajdanán, amikor az említett gépet vásároltam a lemezeim biztonsága volt az első. Így a gyári hangszedőt, ami állítólag Shure licensz volt, de 2,5g-os, helyette egy eredeti Shure-t kapott 0,75-1.5g-al. Nyávogás, igaz foglalkozni kell vele időnként. De hát ez környezetfüggő is. Van egy rés a tányér alatt, ahol a por, meg pára hozzáfér a meghajtáshoz. A motortárcsa kis-átmérőjű ezért, ha gumi koszos, vagy zsírosodik, könnyen megcsúszik rajta. Ilyenkor alkohollal meg kell tisztítani, vagy ha a rugalmassága már kevés, cserélni kell. A motoráramkörben már rég kicseréltem a tranyókat. Szóval az enyém ritkán macskásodik meg. Azonban, mivel a hangszedőfej cserélhető, azt levéve könnyen tisztítható a tű a lámpa alatt. És használaton kívül, letakarva jobban eláll...
Következő: »»   65 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem