Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő
 
Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   298 / 298
(#) Tomi111 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Bár csak egy trafóról tudok, amit félhullámban használunk, de bírja. Egy 48V-os targonca savas akkujának töltője. Névlegesen 70A-t tud. Az akku már döglődik, két cellát át kellett kötni, mert lerohadt a kivezetése. Így viszont jóval nagyobb árammal töltötte a töltő. A töltőben átkötöttük a graetz híd egyik kimenetét a váltóra, így félhullámmal tölt, kevesebb amperral. Kb egy éve semmi baja. Jobban zúg, az igaz, de működik. Kívülről a töltő házán nem venni észre, hogy melegebb lenne.
(#) Horvath65 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Helló! Ebből a tirisztorból és a anód házas-ból van egy marékkal, hűtőbordával. Az adatlap szerint az Igt 100mA. Köszönöm a segítséget. Szép napot!
(#) DanielLong hozzászólása Csü, 22:14 /
 
Sziasztok! Kaptunk egy 18V-os Florabest akkus sövénynyírót töltő nélkül. Sajnos a neten és a családban nem találok hozzá töltőt, viszont van itthon egy 20V-os Parkside töltő. Arra gondoltam, hogy három vezetéket készítek, amivel rá tudom tenni a töltőre az aksit. Kell attól tartanom, hogy a Parkside töltő nagyobb feszt adna ki, mint amire az akku számít? Javítsatok ki, de már azt sem értem, hogy hogyan lehet 20V-os akku, gondolom ez csak a 18V átnevezése lehet, mivel egy cella tudtommal 3,6V. Bármilyen tippet meghallgatnék, előre is köszönöm!
(#) pipi válasza DanielLong hozzászólására (») Pé, 0:32 /
 
Hali! Szedd szét nézd meg hány cella és milyen fajta van benne. Ha li-ion akkor cella*4.2V fesz és áramkorlátos töltő kell... A 3.6-3.7V csak a névleges fesz, 4.2V-ra kell tölteni. De ha öreg akkor lehet hogy NiCd vagy NiMh akksi van benne...
(#) DanielLong válasza pipi hozzászólására (») Hé, 9:55 /
 
Hétvégén rámértem, így lemerült állapotban 16,8V-os feszültsége volt, ez alapján 5 cellás Li-ion kell legyen, a Li-ion rá is van írva. A Parkside 20V-os akku majdnem teljesen feltöltve volt 19,5V körül. A Parkside töltő 21,5V-tal töltene, tehát megfelelne, viszont ez a fránya töltő valamilyen azonosító jelre számít a harmadik érintkezőn, ezért hiába dugtam rá a Florabest akkut, hibát jelzett ki és nem töltött.
Egyébként ez az azonosító jel a Florabest esetén konstant 1,5V volt, míg a Parkside esetén 1,5 és 4,5V között változott. A problémámmal átmegyek a Li-ion akku topikba.
Következő: »»   298 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem