Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   48 / 48
(#) Udvari Zsombor válasza KBal76 hozzászólására (») Kedd, 11:13 /
 
Ha egy app tartalmaz reklámokat, csak kikapcsolt WiFi és mobilnet mellett érdemes futtatni, ha az adott app tud offline is működni, egyszerűen így nem tudnak betöltődni a reklámok.
(#) KBal76 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 11:16 /
 
És ha picit értesz a programozáshoz, akkor meg kiütöd a reklámot ahogy van, és nem birkózol ellenük. Az apk formátum kifejezetten jól "törhetô".
(#) SzervízMacska hozzászólása Kedd, 14:14 /
 
Sziasztok! Nekem is volna egy kérdésem. Két gmailos fiókom van. Nem szórakozásból, hanem a két youtube csatornám miatt. Sajnos, az évek folyamán keveredés alakult ki köztük. Ezt úgy értem, hogy mindkettőre kapok "üzleti" és "privát" leveleket egyaránt. Ez idén nyárig nem okozott problémát, mivel ios-t használtam, aminek a levelező szoftvere a fiókokat tudta egyben kezelni. Tehát ha levél jött, mindegy volt melyik címre küldték, egy közös listában nyílt meg. Az androidos gmail program viszont a beérkező levelek mappában, amit indításakor megnyit, csak a régebbi címhez tartozó leveleket mutatja. (Ezzel a régebbi címmel van a telefon aktiválva.) Azt szeretném, ha a program megnyitásakor az összes levelem látszana könyvtár váltás nélkül. Hónapok óta nem lelem a megoldást. Van ötletetek? Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 14:16
(#) Régi motoros válasza KBal76 hozzászólására (») Kedd, 14:39 /
 
Egy ilyen reklámmentesítési videót szerintem sokan megnéznének magyar nyelven.
Annak idején, én is bepróbáltam egy két appon, de közben megtaláltam a mentes verzióját,
szóval nem bajlódtam vele tovább...
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Kedd, 15:12 /
 
Ez erősen a nem legális kategória, szóval aki ilyent feltesz annak
Dióhéjban: az .apk az egy .zip. Próbáld ki, nevezd át, bele tudsz nézni. De ez talán nem újdonság.
Vannak visszafejtô programok (pl.: ApkStudio), amik az átfordított java programkódot ember számára emészthetővé teszik. (Ezen a ponton "változik a program" , jellemzően megváltoztatva a reklám azonosítóját, a reklám felbontását 1*1px-re, stb.) A szép ebben, hogy utána vissza is tudják fordítani. De így nem fogja elfogadni a telefon, mert kell egy digitális aláírás is, bele az .apk fájlba.
De szerencsére vannak aláírást készítő programok is (pl.: apk-signer), ezek belerakják a szükséges fájlt az apk-ba. Ez az aláírás viszont már nem a készítőé lesz, hanem aki belenyúlt , tehát eleve ha próbálnád frissíteni az ilyen appot, akkor nem fog menni mert nem egyezik az aláírás. Ez amúgy jó, mert nem romlik (..javul meg, nézőpont kérdése ugye) el egy szükségtelen frissítéstől. Nem minden appot lehet így megbolondítani, amikben Google térkép van, azokat általában nem, valahogy a térkép része ellenőrzi az aláírást, nem tudom, de többet nem jelenik meg a térkép.
(#) erbe válasza KBal76 hozzászólására (») Kedd, 20:07 /
 
Sajnos, mivel első telefonom, tájékozatlan voltam. Unokáim meg nem voltak itt, hogy segítsenek az informatikus mérnök papának (8-10 évesek ). Volt fiókom, megadtam. Számomra felesleges lenne a Youtube, az Appok letöltése, stb. Ha ellenben az unokák kezébe jut a telefon (elkerülhetetlen) akkor ők kezdenének követelőzni. Bár láttam náluk is olyan telefont, ami többször is kiírta, hogy a Google Play nem tud kapcsolódni. Ettől függetlenül tele volt a képernyő ingyenes játékok ikonjaival. Nem az anyjuk töltögette le. Sajnos, a kezem meg az agyam a 101 gomb + egérgombokra programozott, emiatt a tapiképernyő számomra a templomi utálatosképpel egyenértékű. Ahogy a notebookra is először egeret dugok. Ha használnom kell, akkor külső billentyűzetet is. Hogy utáltam egykor az IBM notebookok "joystick-ját" meg a Trackballt:
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 20:14 /
 
Szombaton reggel valami szörnyű zene ébresztett. Előző nap jött meg a lányom. Biztos az ő telefonja ébreszti. Nem hallgat el. Jé, hiszen az én telefonom zajong a konyhában. Kinyomom, kiírja, következő ébresztés 06:15-kor. Félrehúztam a képernyőről. ...15-kor újra elkezd zajongani. Na erre már a lányom is előkerült. Mondom, soha nem állítottam be rajta ébresztést, azt se tudom, hol van. Nézi. : -Vannak rajta ajánlott profilok. A hét 5 napján 6-kor, szombaton-vasárnap 7-kor. Stb... Na de honnan szedte, hogy egy nyugdíjas szombat hajnalban munkába akar rohanni?
Egyre jobban útálom a zokostelefontot.
(#) teglascs hozzászólása Sze, 21:02 /
 
Sziasztok!
"Megörököltem" lányom Huawei Y5 2019 típ. telefonját. Mindent letörölt róla, plusz csinált egy rendszer visszaállítást. Ehhez képest a 16GB memóriája 76%-ig tele van, pedig nem látok a rendszeren kívül mást (mondjuk nem vagyok egy nagy android-guru).
Arra nem emlékszem, hogy amikor megvettük, a dobozából kibontva és bekapcsolva mennyi üres hely volt elérhető, de azért lett lecserélve, mert nagyon nehezen lehetett használni a mindig elfogyó memória miatt.
Mi lehet az oka annak, hogy médiafájlok és alkalmazások nélkül csak ilyen kevés elérhető hely van rajta? Mi lehet a megoldás?
(#) Kovidivi válasza teglascs hozzászólására (») Sze, 21:04 / 1
 
A frissítések is tudnak rengeteg "backup" fájlt menteni. Rendes gyári visszaállítást csinált (próbáld meg ismét, hátha)? Fájlkezelővel is ránéztél már?
(#) teglascs válasza Kovidivi hozzászólására (») Sze, 21:10 /
 
A lányom azt mondta, hogy lefuttatott egy gyári visszaállítást, de próba-szerencse alapon elindítom újra.
Fájlkezelővel néztem, igen: az általában a fényképeket, videókat, hangfájlokat tartalmazó könyvtárak üresek.
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Sze, 21:12 /
 
El is indítottam megint. "Low level factory reset...."
(#) teglascs válasza Kovidivi hozzászólására (») Sze, 21:27 /
 
A 16-ból 6,23 GB foglalt már csak, így használható.
Ezek szerint az a visszaállítás nem volt az igazi, ez most jobban sikerült.
Köszönöm!
Következő: »»   48 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem