Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   123 / 123
(#) Sipy hozzászólása Csü, 4:12 /
 
Sziasztok! 24 voltos napelemes rendszerem van és igazából elég sok háztartási gép van elérhető áron 24 voltosban is. Mikró viszont arany áron van csak. Arra gondoltam hogy ha a trafóját szétszedném tennék rá két sorba kapcsolt 24 voltos tekercset amit ellenütemben meghajtanék négyszögjellel akkor vajon fel tudna e gerjedni. Természetesen a sorba kapcsolt tekercsek középső soros pontja lenne a + ág és így a trafóban váltakozó feszültség lenne.
(#) ferci válasza Sipy hozzászólására (») Csü, 6:43 /
 
Szia!
Ha sok energiád van, először próbálj meg egy gyengébb verziót, ami a szekundert illeti.
Azzal a trafóval 1.5-2 kHz-nél feljebb ne tervezz. Félvezetőnek betehetsz kapásból 50-100 amper közötti fetet vagy igbt-t ( vagy 2-3 kisebbet paralel ), párszáz voltosat.
Tegyél fel először valami kamu szekundert, amit le tudsz terhelni 4-500 wattig ( egyenirányítás se kell ) és ha ez megy rendesen, akkor lépj feljebb a mikró szekunder rész felé.
A dc-dc topikban keresgélj ellenütemű kapcsolásokat és beírásokat a továbbiakban mintának.
(#) Gafly válasza Sipy hozzászólására (») Csü, 7:04 / 1
 
Nagyrabecsült EcoPityu fóromtársunk ezen cikkét javaslom elolvasni.
Mikrohullámos végzettségemnél fogva talán annyit tennék hozzá, hogy a magnetron érdemi működéséhez a mágnes és a tápfeszültség összhangja kell, ami a "faék" gyári kapcsolásban sokszor teljesül, stabil egyenfeszültség esetében kérdéses...
A hozzászólás módosítva: Csü, 7:05
Következő: »»   123 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem