Fórum témák

» Több friss téma

Elosztó - Hobbielektronika.hu

Hobbielektronika.hu változásnaplója (changelog), melyben a fejlesztők közreadják a weboldalt érintő, felhasználók és látogatók számára fontos változásokat, fejlesztéseket, és esetenként fontos közleményeket.SMS szerver változás

Létrehozva: 2024.04.05 10:10, közzétette: MajorosL

A fiókhitelesítésre, fiókvisszaállításra és a regisztrációs folyamathoz használt SMS küldő-fogadó szerverünk telefonszáma a mai nappal megváltozott.
Korábbi telefonszám: +36 30 825 9009
Új szerver telefonszám: +36 30 344 4654

Természetesen a telefonszámot megjegyezni nem kell, de a visszaélések kiküszöbölése és a fiókbiztonságot továbbra is a legmagasabb szinten szemelőtt tartva, fontosnak tartottuk, hogy a változásról tájékoztassunk Titeket!

A hitelesítő üzenetek továbbra is az alábbi formátumúak:
Hobbielektronika.hu fiok hitelesito kod: xxxx

Fontos, ha már az SMS tartalma szóba került!
A mai csaló SMS-es világban fontos megjegyezni, hogy a Hobbielektronika.hu sosem küld semmilyen linket, nem kér személyes adatot, továbbá felhasználói interakció nélkül még SMS-t sem küld Nektek, szóval legyetek résen!


Fórum hozzászólás fájlmelléklet módosítás

Létrehozva: 2024.02.20 13:37, közzétette: MajorosL

Egy Firefox verziófrissítés tőlünk független kompatibilitási problémát okozott a fórum felület hozzászólás író ablakában a fájlmelléklet feltöltő részen (nem lehetett fájlmellékletet kiválasztani), minden más rendben működött.

Amíg a Firefox nem javítja a problémát/változtat (embedded iframe enhanced tracking issue), addig ideiglenes megoldásként változtattunk (a régebbi böngészőkkel visszafelé kompatibilitás rovására) a fájlfeltöltés felületén, így újra működik.

Más böngészők alatt (Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave, Vivaldi) nincs észlelt probléma.


Kulcsszó ajánlás a fórumtémáknál

Létrehozva: 2023.07.11 17:40, közzétette: sonicky

A fórumtémák kereshetőségének javítása érdekében bevezettük a fórumtémáknál a kulcsszó ajánlás lehetőségét.

Minden olyan fórumtémában találkozhatsz a kulcsszó ajánló résszel a topik fejlécében, melyben aktívan részt veszel. Ezen témáknál megadott kulcsszavakat jelenleg a háttérben gyűjtjük a kereső pontosságának javítása érdekében.

Tudjuk, hogy több mint 18 év fórumtémáit átlátni már mindenki számára nehéz feladat, ezért kérjük, segítsétek egymást is, hogy az adott témára legjellemzőbb, leginkább találó kulcsszót hozzáadjátok a topikhoz, hiszen ez mindenki közös érdeke. Akár kapcsolódó szinonima vagy szakmai szleng is hozzáadható a listához.

A legutolsó ajánlásod után, még pár órán keresztül látszik a topik fejlécben az ajánló szerkesztője, utána, hogy ne zavarjon a topik használatában, automatikusan eltűnik.

A hozzáadott kulcsszavak nem kerülnek nyilvánosan névhez kötve megjelenítésre, gépi feldolgozásra fognak kerülni.

Köszönjük együttműködéseteket!


Privát üzenet tiltólista kijelzés

Létrehozva: 2023.07.07 17:26, közzétette: MajorosL

Fórumtagunk visszajelzése alapján módosítottuk a privát üzenet rendszerben a "Tiltólistára tetted" és "Tiltólistára tett" kijelzéseket.

A módosítás jobban látható módon (piros értesítő csík) megjeleníti a beszélgetésben a tiltás állapotát, ezáltal az üzenetváltás minden résztvevője látja, ha Ő maga tiltást hozott létre, vagy a címzett tiltotta az üzenetek fogadását az adott feladótól.

A korábbiakhoz hasonlóan most is megjelenítésre kerül a tiltás létrehozásának időpontja is (bármelyik fél is hozta létre).

Köszönjük a visszajelzést.


Fórum szabadszavas hozzászólás keresőjének módosítása

Létrehozva: 2023.02.26 12:38, közzétette: MajorosL

Fórumtagunk visszajelzése alapján felülvizsgáltuk a fórum szabadszavas hozzászólás keresőjének működését.

A szabadszavas kereső működésének alapja, a szavak különálló indexelése és a folyamatos automatikus tanulás. Minden egyes szó első előfordulása esetén az adott szóhoz egy egyedi azonosító kód kerül hozzárendelésre, és a keresés gyorsítása érdekében (mint minden más keresőmotor esetén) a továbbiakban már csak azonosítókat használ a rendszer, nem a tényleges keresőszavakat.

Annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb és legszűkebb találatokat adja a kereső, a túl sűrűn előforduló szavakat kizárja a keresésből (pl. igen, nem, akkor, már, hogy, tehát, annyi, stb.), hiszen ezen szavak szinte az összes fórum hozzászólásban szerepelnek.

A visszajelzéseknek megfelelően módosítottuk az előfordulási arányra vonatkozó szűrési módszert, így a rendszer engedékenyebb lett az általános szavak tekintetében, ez pedig bővebb találati listát eredményez majd a jövőben a fórum hozzászólás kereséskor.

A fenti módosítás kizárólag a fórum keresőjének működését befolyásolja, azon belül is akkor, ha a "Keresés módja" mezőben a "Hozzászólás keresés" opció van kiválasztva.


Új segédprogram: villamos teljesítmény - áram átszámoló

Létrehozva: 2023.01.13 10:40, közzétette: sonicky

Új segédprogrammal jelentkezünk, mely ezúttal segít kiszámolni adott villamos teljesítmény áramfelvételét, egyenáramú és váltóáramú hálózatok esetén.
A számoló program figyelembe veszi váltóáramú hálózat esetén a fogyasztó teljesítménytényezőjét is (power factor).

A segédprogram a már ismert helyén, a Segédprogramok alatt található.

Kilowattról áram (amper) átszámoló


Szavazás grafikai módosítása

Létrehozva: 2023.01.05 10:07, közzétette: MajorosL

Beérkezett visszajelzések alapján a fórum topikokban lévő szavazás állását (szavazat leadás után / szavazás lejáratát követően) grafikusan is megjelenítjük a százalékos megoszlásnak megfelelően a könnyebb áttekinthetőség érdekében.


Szavazás lehetőség topikokon belül

Létrehozva: 2023.01.03 13:50, közzétette: MajorosL

A mai nappal elindult a szavazás rendszer, mely lehetőséget ad, hogy bármely topikban az adott témára korlátozva, a topik felhasználói által megfogalmazott kérdésekben a teljes olvasó közönség véleményét ki lehessen kérni.

Jelen pillanatban, sok más platformhoz hasonlóan a moderátorok (máshol csoport adminisztrátorok) tudnak szavazást indítani, amit moderálási kérelemben tudtok jelezni feléjük.

Kérjük, hogy minden esetben fogalmazzátok meg a kérdést magát, és a válaszokat is, milyen opciókat szeretnétek.
Fontos továbbá, hogy a moderátorok akkor indítanak csak szavazást, ha a topik tagjai a moderátor számára is látható módon (hozzászólás értékelés - vagy hozzászólások) támogatják a szavazás indítását, hiszen a cél, hogy értelmes és tényleg szükséges szavazások jöhessenek létre.


Indul az elosztó, a Hobbielektronika.hu változásnaplója (changelog)!

Létrehozva: 2023.01.03 13:47, közzétette: MajorosL

A mai nappal elindul a Hobbielektronika.hu változásnaplója (changelog), melyben a fejlesztők közreadják a weboldalt érintő, felhasználók és látogatók számára fontos változásokat, fejlesztéseket, és esetenként fontos közleményeket.

Régebben, a fejlesztők (legfőképpen akkoriban Topi, a HE alapítója) osztottak meg a módosításokat, de ezen információk gyorsan elmerültek a fórum topik oldalain a kapcsolódó felhasználói hozzászólások okán, így úgy döntöttünk, hogy a fontos módosításokat külön oldalra gyűjtjük Nektek, hogy mindig megtekinthetők legyenek.

Ha hibával találkozol, akkor továbbra is, a már ismert oldal alján található "Hiba jelentése" link használható, amin keresztül elküldheted észrevételedet a fejlesztőknek.

Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem