Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   50 / 50
(#) elektroncso hozzászólása Jún 19, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy lakásriasztóm amihez nincsenek meg a mester ill. mérnöki kódok. Csak a felhasználói kódot ismerem. Szeretném valahogy kideríteni ezeket a kódokat, de a telepítőember már elérhetetlen. A panelen egy M38039FFFP kontroller van és mellette egy 24C128 EEPROM. Elképzelhető szerintetek, hogy az EEPROM-ban vannak a kódok és esetleg a többi paraméter tárolva? Vagyis ha kiolvasom az EEPROM tartalmat akkor abban meg tudnám találni a kódokat? Ha nem is találnám akkor is jó lennek a teljes paraméterezésről egy mentés, mert van egy olyan megoldás is, hogy gyári alapbeállításokra vissza lehet állítani (hardveres jumperrel) a riasztót csak nem biztos hogy a kódok is visszaállnak (beállításfüggő amiről nem lehet tudni semmit) és ha nem áll vissza a mérnöki kód de minden más meg igen akkor itt fogok ülni egy használhatatlan riasztóval. Szóval akkor elég volna az EEPROM-ba visszatölteni a tartalmat és elvileg minden megy tovább a régiben.

A kontrollernek van belső ROM-ja is, de gondolom ott a működtető programot tárolja és nem a felhasználó által változtatható paramétereket.

Szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2023
(#) pipi válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Szerintünk hamarabb kapsz választ, megírod a riogató tipusát
(#) elektroncso válasza pipi hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Erről van szó:Premier 412,816,832
(#) Atis57 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 22, 2023 /
 
Szia!
A sejtésed jó .......lessz egy használhatatlan riasztód.

Ezt Eprom cserével lehetne , kivitelezni.--De megéri-e?

Ha megtalálod a csatlakozó pontokat a panelen a kiolvasás is működik.Kevés szervizben csinálják meg.
(#) akos114 hozzászólása Júl 27, 2023 /
 
Sziasztok!

Van egy Paradox MG5050-as panelem és egy Bentel NEKA szirénám. A problémám az, hogy akárhogy erőlködöm nem tudom eltűntetni a "sziréna levált" (Bell trouble, bell missing) hibaüzenetet. Ha nincs csatlakoztatva a sziréna akkor a BELL+ és BELL- pontokra az 1kOhm-os ellenállást bekötve a rendszer nem jelzi a hibát. A sziréna csatlakoztatása után a hiba újra előjön, az 1kOhm-os ellenállás bentlététől függetlenül.

Csatolom a bekötést.

Van valami ötletetek esetleg?

Előre is köszi a választ,
Ákos
(#) pipi válasza akos114 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
Mértél feszültséget? Nem lehet hogy a szirána túlságosan beterhel?
(#) akos114 válasza pipi hozzászólására (») Júl 28, 2023 /
 
Most tudtam csak rámérni. Mindenhol jó értékeket mérek, ráadásul minden inkább felül van méretezve mint alul. Az érdekes az, hogy kikötve a BELL+ -t se érzékeli a központ a jelenlétet az 1kOhm-mal együtt sem (akkor sem, ha a szirénáról le van választva a saját akksija). Csak akkor érzékeli a központ ha a sziréna negatív nincs bekötve az AUX- -ra (de az 1kOhm bent van természetesen).

Továbbá, ha a szirénában be van kötve a BELL- trigger, a BELL+ és fel van csatlakoztatva az akksi, a szirénát akkor is látja a rendszer. (Csak így nyilván nem töltődik az akksi).
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 2, 2024 /
 
Sziasztok!
Paradox Espirit 728 központomat szeretném átprogramozni, de a telepítői kódot nem ismerem. Ezért tápelvétel resetet akarok csinálni rajta. A telepítői útmutató szerint ennek első lépése, hogy ellenőrizzem, a telepítőzár aktív-e. Ezt nyilván nem tudom megtenni telepítői kód nélkül. Okozhatok azzal bármi bajt, ha aktív telepítői zár mellett próbálkozok? Gondolok itt arra, hogy bizonyos szekciókat sikerül resetelni, másokat nem, helyrehozni viszont nem tudom az ismeretlen telepítői kód miatt. Illetve szerintetek mennyire jellemző, hogy egy riasztó rendszer telepítő személy aktiválja a telepítőzárat?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Balaa16 válasza Balaa16 hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Sikerült megszerezni a telepítői kódot, megoldódott.
(#) Ákoska17 hozzászólása Jan 23, 2024 /
 
Sziasztok!
Ezzel a gsm modullal kapcsolatban lenne kérdésem.
Megtaláltam hozzá a telepítői útmutatót. SMS-ben tudom programozni, viszont nem tudom a password-ot. A riasztó amiben benne volt a miénk volt, egy üzletben, de nem tudjuk a hozzá szükséges kódot.

Egyébként Wilarm-1 v1.1.
Van valami mód a resetre kód nélkül?

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2024
(#) mraulajos válasza Ákoska17 hozzászólására (») Jan 23, 2024 /
 
Hali!
Meggyőződtél róla, hogy nem a gyári kód van benne? 1 2 3 4
(#) Ákoska17 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Közben meg van a kód, viszont az istenért sem tudom benne átprogramozni a telefonszámokat. Meg van hozzá a telepítői doksi, de semmi. Elküldöm neki üzibe amit kell és mégis a régi számokat csörgeti, már egy kicsit kezd dühíteni. A kódot elfogadja, mert próbáltam tesztet kérni a kódjával, úgy sikerült, egy másik random kóddal viszont nem. Azt meg sajnos nem tudom milyen programozó kábel kell, hogy esetleg megpróbáljam gépen. Rs232, de ez valamilyen 6 pines, soros.
Meghát nem tudom, hogy a mai gépeken windows 10 alatt tudom-e még programozni. 2005-ös gyártás.

2 ilyenem van egyik sem akarja az igazat. Újat nem szeretnék venni 30-50 ezerért mikor itt vannak ezek.
Valami ötlet?
(#) mraulajos válasza Ákoska17 hozzászólására (») Jan 24, 2024 1 /
 
A telefonszámok nem mindegy hogy 06-tal viszed be, vagy +36-tal.
(#) Ákoska17 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Próbáltam mindenhogy. Tesztet küld, ha elküldöm neki, hogy reset, akkor újraindul, de ennyi. Pedig elméletileg, ha ezt írom neki: "1234setnum,d,d,d,d,d", akkor ki kellene törölni mind az öt számot, de csak 2 van egyébként.
Ha az első kettő helyére számot írok, a többi helyére d-t, akkor sem jó. Már próbáltam arról a számről küldeni az sms-t amire a riasztást küldi, akkor sem engedelmeskedik.

A doksi hozzá egyébként innen van: https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=178889

A password-öt is meg tudtam változtatni a leírtak alapján. Resetelni viszont úgy ténylegesen, hogy mindent töröln, nem csak újraindul, nem tudom, hogy hogyan lehet, ha lehet egyáltalán.
(#) Ákoska17 válasza Ákoska17 hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Illetve ettől egy eltérő kérdés.
Pyronix Matrix 6 központhoz van számítógépes szoftver? Illetve lehet szükség szoftverfrissítésre? Vagy ha működik akkor inkább ne háborgassam?
(#) mraulajos válasza Ákoska17 hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Esetleg még, másik telefonról megpróbálni. Nincs több ötletem.
(#) Ákoska17 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Lehet hagyom a francba. Ő https://ipon.hu/shop/termek/tell-sia-ip-gprsip-gsm-modul/1912951?ga...Lw_wcB

Ha jól értem vonalszimulátor.
Neki mennyire bonyolult a programozása? Mert ha ezt bekötöm a központba, akkor magának riasztónak tudom megadni, hogy kit kell riasztani, tud tesztjelentést is, illetve mivel ez egy üzlet a csendes pánik zóna, csapda kód sem hátrány, viszont ezt a wilarm modul nem tudja.

Azért kérdezem, mert valami olyat olvastam, hogy neki ip címeket kell megadni, a távfelügyelet ip címét.....

Ismeri itt valaki ezt a modult?

Bocsánat a sok kérdésért, a riasztó rendszereket nagyjából már kitanulmányoztam, de ezeket a kommunikációs dolgokat annyira még nem.
(#) Budafok hozzászólása Márc 17, 2024 /
 
Sziasztok!

Adva van egy Paradox Spectra 1738-as lakásriasztó, ahol a tünet a következő:
- Téves riasztások 7-es és 14-es zónákban (Zónaduplázás miatt ezek egy körön vannak)
- Ha csak az egyik zónát kötöm be, akkor heteken keresztül nem jön semmi hiba

Amint visszakötöm mind a két zónát, a fals riasztások pár napon belül újra jelentkeznek.
A megosztott zónán alapértelmezetten 1k ellenállás van, ez a "mindkét zóna zárva" állapot. A zónák egyike 1k ellenállással, a másik 2.2k ellenállással van szerelve. Így határozódik meg, hogy melyik zóna nyílt ki. (1k+1k vagy 1k+2.2k a teljes körön mért ellenállás)

Az összes ellenállás ki lett cserélve újakra.
Van ötletetek arra, mi okozhatja a téves riasztásokat akkor, amikor mind a két zóna be van kötve?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,
Péter
(#) Gergő270 hozzászólása Ápr 1, 2024 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy napco riasztóm meg egy kezelőm na most az a problémám hogy bármit nyomok össze vissza sípol szóval az a kérdésem hogy valaki nem tudja hogyan kell resetelni az egész rendszert? Mert se reset gombot nem találtam és még jumpert se. Előre is köszönöm.
(#) Balaa16 válasza Budafok hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Szia!
Nálam a Paradox Espirit 728 kezdte el ezt csinálni néhány hónapja. Ugyanígy duplázott zónánál jön elő, a 3-as és a 4-es zóna okozza egyszerre a riasztást. Azt már megfigyeltem, hogy amikor ez történik, egy pillanatra az aux tápkimenet lekapcsol. Ezt onnan tudom, hogy a Crow mozgásérzékelők táprákapcsolást követően sűrűn villogtatják a piros ledjüket 1 percig. Illetve szintén az aux tápkimenetről van működtetve egy gsm távadó, ami sms-t küld a sziréna bekapcsolásakor. Gyanús lett, hogy nem küld sms-t riasztáskor. Ebből is jöttem rá, hogy megszakad a tápellátás. Egyelőre arra gyanakszok, hogy valami túlterheli rövid ideig a tápegységet, ami miatt az lekapcsol. De azt nem értem, hogy miért pont a 3-as és a 4-es zóna riaszt utána. Bár másfajta központ, talán érdemes lehet nálad is először arról meggyőződni, hogy történik a aux táp kimaradás ekkor. Sajnos a hiba okára még nem jöttem rá, de az a tervem, hogy egyesével lekötöm az aux tápkimenetről a vezetékeket és utána figyelem pár hétig a hatást.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2024
(#) user1914 válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Szevasz!
Nem az akkut teszteli a központ és annak beesik a feszültsége?
Üdv. M.
(#) Balaa16 válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Szia!
Köszi a tippet. Úgy emlékszek, hogy az akku legalább 3-4 éves, tehát időszerű lehet a csere. De ha akkuteszt során leesik a feszültség, akkor miért nem jelez a központ akku hibát? Mindenesetre megpróbálkozok egy akku cserével, azzal nem árthatok.
Üdv: Balázs
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem