Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   47 / 47
(#) joededy válasza Frankye hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Szevasztok
Úgy tünik megoldódott.
(#) a3s hozzászólása Júl 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Felmerült az igény, hogy a riasztóhoz legyen egy kulcsos kapcsoló, amivel alkalmasint ki illetve be lehessen kapcsolni a rendszert.
(Gondolom ez egy sima ON/OFF kapcsoló, csak kulccsal működtethető)

A központ egy Paradox SP5500.

Valaki tudna segíteni abban, hogy lehet bekötni a kapcsolót, illetve pontosan hogy kell programozni hogy működjön az élesítés/kikapcsolás?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) hbal válasza a3s hozzászólására (») Júl 25, 2020 /
 
Szia!
A kulcsos kapcsolót sima zónaként kell bekötni, lehet fenntartott, vagy pillanatnyi.
Arra viszont figyelj, hogy ha a zónaduplázás van szabotázs felismeréssel beállítva, akkor ne legyen a kulcskapcsoló olyan érzékelővel "párban", ahol van szabotázs kapcsoló, mert ebben az esetben a fedél megbontása, vagy a kábel elvágása kikapcsolhatja a rendszert.
(#) silencezozo hozzászólása Szept 5, 2020 /
 
Sziasztok!


Egy ismerősöm vett egy lakást, amiben a fotókon melléklelt riasztó van felszerelve. A Multival a szolgáltatási szerződés már nem él, még az elöző tulaj felmondta. Az ismerősöm szeretné elbontani a teljes rendszert. A Multi Alarm 14000 Ft-ért jönne ki és venné le. A kérdésem az, hogy hogyan lehet kikapcsolni a riasztót úgy, hogy bontás közben ne kapcsoljon be a szíréna?

Köszönöm
(#) pipi válasza silencezozo hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
sziréna doksiját letölteni, megnézni lehet-e tiltani. Utána a sziréna kábelezését visszakövetni....
(#) Johnycorp válasza silencezozo hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Szia,

Amennyiben szokásos módon van bekötve és a sziréna szabotázsköre a központba megy egyenesen, akkor nincs nagy baj.
Ugyanis elegendő a sziréna vezérlését lekötni a központ BELL kimenetéről vagy PGM kimenetről (ha netán onnan lenne vezérelve).
De meg is állítható a központ (trafóról jövő AC levesz és az akku szintén). Viszont ekkor az akkuról még a kültéri sziréna tápellátását biztosítani kell!
Majd a szirénát megbontva már nem fog elindulni az.

Központ és sziréna pontos típusa?

Üdv.
(#) silencezozo válasza Johnycorp hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Szia

Én nem ismerem a riasztókat. A Szerződést és amit ott hagyott a volt tulaj az alapján nem derül ki a típus, csak annyi, hogy egy GSM riasztó. Annyit megpróbáltam, hogy ha kikötöm a központból a 230 AC-t akkor elindul a sziréna, ha lehuzom az akkut akkor is. A szirénában szintén van szabotázs és arra is indul.

Köszönöm.
(#) silencezozo válasza silencezozo hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Illetve még annyi, hogy az oké, hogy miként áljak neki a központ lebontásának, de azt még nem tudom, hogy a szirénát, hogy bontsam le annélkül, hogy szíréna maratont tartsak egy üdülő övezetben. Arra gondoltam, hogy valamilyen formában le lehet "menüből" tiltani a sziréna szabotázs kapcsolóját?

Köszönöm a segítséget!
(#) silencezozo válasza pipi hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Szia!

Sajnos nem tudok róla semmit, oldalt nincs rajta semmilyen felirat. A volt tulaj sem tudott benne segíteni. Azért raktam fel ide, hátha valaki felismeri a típust és ad ötletet.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2020
(#) pipi válasza silencezozo hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Ha nincs doksi, hogy lehet a szirénat tiltani, akkor létra, fūldugó, csavarhúzó, csipőfogó zsebben, leveszed a sziréna fedelet, lehet van alatta még egy lemez, azt is, kozben a segéderő áramtalanítja a központot, a sziréna akku vezetéket elcsiped. Egy perc szirénázás alatt megoldható
(#) Kovidivi válasza silencezozo hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Rakj a szirénára valami hangtompítót (párna). Onnantól a dB-ek feleződnek, és azt csinálsz, amit akarsz!
(#) Humeszan hozzászólása Okt 26, 2020 /
 
Sziasztok! Egy bontásból hozzámkerült egy Paradox s4000-es risaztóközpont, egy k10h kezelőfelülettel. Szeretném újra beüzemelni ezt a készüléket, de sajnos a régi jelszót nem tudni. Hogyan lehetne resetelni, és egy új jelszót megadni? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
Következő: »»   47 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem