Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   547 / 547
(#) Mateo122112 válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 2
 
Még 1x át néztem az egész panelt. Az egyik zender forrasztási pont megadta magát. Át vezettem az előtte lévő mérő pontra. Össze rakás után elindult. Csak 2 napom ment rá de, sikerült. Nagyon szépen köszönöm a segítséget Palkó.
(#) noi hozzászólása Jún 7, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung 6kg kapacitású elöltöltős mosógép, ami SUD hibát ad.
A hiba egyre gyakrabban jelentkezik, és már nem lehet kivárni, hogy magától elmúljon (30p+).
A hiba azt jelezné, hogy a mosás túlhabosodott. Ez nem áll fenn, szemmel láthatóan nem habzik túl, és már a ruha mennyisége is kb. 4 kg-ra van csökkentve.
Mi lehet a hiba? Hab-érzékelő csövecske dugulás? Már ha van ebben hab érzékelő... Merre induljak a hibakeresésben / javításban?
(a gép anyukámnál van, messze innen, hetek múlva jutok el oda)
(#) Sendi hozzászólása Jún 8, 2021 /
 
Sziasztok. Van egy samsung WF7522NAW mosógépem. Már a hálózatba bedugáskor leveri a FI relét. A villásdugón az ellenállás a föld felé, több megaohm. Tehát valamelyik kondenzátor vezet át. A zavarszűrő jó, tehát a panelon van a hiba. Találkozott esetleg valaki ezzel a hibával, hogy ne kelljen szét turni az egész kiöntött panelt? Gondolom, a táp résznél lehet valamelyik kondenzátor.
(#) Josi777 válasza noi hozzászólására (») Jún 8, 2021 / 1
 
A hab érzékelés úgy működik, hogy mosás közben csökken a víz szintje. Ez analóg szintérzékelővel működik. Amennyiben nem habzik és mégis ezt jelzi, az arra utal, hogy "szökik" a levegő. Ellenőrizd a légcsapda és az érzékelő közötti csövet, lehet van rajta egy sérülés.
(#) Ge Lee válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Mivel mérted azt a több megaohmot? Ami eleve nagyon kevés, ott jó esetben gigaohmokat kellene mérni. Ha a védővezető felé (szigetelésvizsgálóval és legalább 100V-tal) mérve olyan kicsi ellenállás van, akkor ott valami nagyon a végét járja, lehet motor, fűtőszál, egy szigetelés, akármi, nem feltétlenül kondi.
(#) Josi777 válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Kisfeszültségű ellenállásméréssel nem tudsz átütési ellenállást mérni. Első lépésként húzd le a táp csatit a panelról és úgy dugd be. Ha úgy nem veri, akkor sorra kell venni egyenként az összes fogyasztót, amiknek egyenként lehúzogatod a vezetékeit, mind a kettőt, nem elég csak az egyiket!
(#) noi válasza Josi777 hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Köszönöm! Akkor addig amíg a géphez jutok, mondom anyának, öntsön ilyenkor kis vizet (2-5 dl) a mosószer adagolón át a gépbe. Ezek szerint ekkor meg kell szünni a SUD jelzésnek.
(#) palko0125 válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 / 1
 
Mit jelent, hogy a “zavarszűrő jó”? Lehet, hogy éppen abban szivárog a kondenzátor. Húzd le a zavarszűrőről az elmenő vezetékeket és úgy dugd be, ha így is leveri, a zavarszűrő a luda, ha nem, akkor a panelon és/vagy perifériákon van a gond.
Üdv, Palkó.
(#) Sendi hozzászólása Jún 8, 2021 /
 
Köszönöm midenkinek, dolgozok az ügyön.
(#) noi válasza Josi777 hozzászólására (») Jún 9, 2021 /
 
Újabb infót tudtam meg anyától. A SUD hibát most nem a mosás közben adja, hanem a program legvégén levő centri szakaszban! Kipróbálta, hogy ha a mosási programhoz a max. 1200 helyett csak 1000-re állítja a fordulatot, akkor nem adja a hibát. Ha csak centri programot indít 1200-on, akkor is adja a hibát. Amikor még nálunk dolgozott ez a mosógép, akkor csak mosáskor adta ezt a hibát, szóval ez valami új jelenség.
(#) WHiteTiger hozzászólása Jún 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mosógéppel kapcsolatban. Van egy Indesit IWSD 60851 gépünk. Soha nem volt túltöltve, jól is bírta. Most lesz 5 vagy 6 éves, és egyszer csak megállt. Utóbbi 2-3 mosásnál már voltak előjelei, mint például forgás közben furcsa hangokat adott ki, de aztán elmúlt, és végig ment a program, kimosott a gép. Aztán következő indításnál már meg se moccant a dob, de a program ment, és lehetett hallani a kattogást, hogy kapcsol. Innen indultam.
Annyit csináltam eddig, hogy levettem a hátulját, hogy megnézzem, nem csúszott-e le a csatlakozó a motorról vagy ilyesmi. Semmi egyértelmű jele annak, hogy mivel lehet a baj. Képet készítettem a motorról, mert arra gyanakszom.
Túlterhelés nélkül leéghetett? És ha igen, miért ment végig még az utolsó program?
Még egyet szeretnék kérdezni, éspedig hogy lehet a mosógépben érintésvédelem? Mert szabadon van a fázis ahogy leveszed a burkolatot és véletlenül hozzá értem. Azóta meg be se kapcsol...
Menthető lehet még ezek után?
(#) palko0125 válasza WHiteTiger hozzászólására (») Jún 9, 2021 / 1
 
Szia!
A motorban a szénkeféket ellenőrizd. Nagy eséllyel elkoptak. 15-20mm már nem megfelelő hossz.

Mit jelent az, hogy hozzáértél a fázishoz? Érintésvédelem… földelés van a gépben minden periférián, amin kell (motor, fűtőbetét, fém kasztni) de semmi több.
Ellenőrizd, hogy megkapja e a zavarszűrő a 230V-ot, azon keresztül eljut e a panelig.

Üdv, Palkó.
(#) Busz hozzászólása Jún 10, 2021 /
 
Adott egy Indesit widl 146-os gép. A hiba az hogy mosás után víz marad a dobban, sőt visszatölti.

Vízszelepek szűrői, lúgszivattyú szűrője tiszta, sőt a presszosztát csövét is átfújtuk, a presszosztát is kattan, kapcsol.

3db vízszelep van benne, az amelyik közvetlen a dobba ereszti a vizet ( és nem a mosószertartályba) az áram alatt marad a mosás végén és nagyon lassan engedi be a vizet. Dob tölt, leszivattyúz, addig megy a játék mígnem nyitva nem marad az ajtó. Lúgszivattyúval egyidőben is áram alatt van a szelep, sőt kikapcsolt állapotban, tehát mikor semmi nem világít a kezelőpanelen akkor is áram alatt van a szelep tehát nyitott állapotban. De ha nyílik az ajtózár a szelep is lezár.
De ugye addig feltöltődik a dob vízzel.. Túltölteni nem tölt viszont és a mosás is lemegy, a legvégén csinálja.

Dugulás is volt régebben, de kitisztítottuk, ha nem kap áramot akkor a vizet sem engedi át a szelep.

Szerintetek mi lehet a hiba? Én elektronikára tippelek...
(#) Anita37 hozzászólása Szo, 21:33 /
 
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy van e bárkinek ötlete az alabbu Beko Beko WMY 61232 MB3 mosogep problemara
Bekapcsodik de nem indul el a program. Koszonom elore is ha valakinek van ra otlete.
A kijelzo reszen a legfelso lampa eg egy ajtoszeru emblema lakattal es a legalso is ami X es egy jobbra iranyulo nyil szimbolum.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:34
(#) tibec válasza Anita37 hozzászólására (») 16:51 /
 
Szia! Ellenőrizd az ajtó kapcsolót. Valószínűleg az a rossz.
A hozzászólás módosítva: 16:58
(#) Anita37 válasza tibec hozzászólására (») 16:54 /
 
Próbáltam nézni, hogy az ajtó normálisan be van e zárva de én úgy látom hogy igen. Valami tipp?
(#) tibec válasza Anita37 hozzászólására (») 17:06 /
 
Az rendben van, hogy az ajtó be van zárva, de az áramkört nem zárja, amiért nem tud elindulni. A rendszer nyitottnak érzékeli az ajtót.
(#) Anita37 válasza tibec hozzászólására (») 22:23 /
 
Értem. Hát sajnos ebben nem nagyon tudok mit tenni nem ertek hozza hol tudnam megnezni az ajto kapcsolot es hogy tudom kicserelni ha esetleg rossz.
Következő: »»   547 / 547
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem