Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   517 / 517
(#) palko0125 válasza Ambavir hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Szia!
Mi a típusa az ic-nek mert nem tudom kiolvasni a képrôl? Egyébként úgy látom az üresen van, de add meg a típust és adatlapon utánanézek.
(#) tibec válasza janyka19 hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Igen, a kefék hossza ebben az esetben megfelelő. Esetleg előfordul, hogy a kefeportól egy kicsit szorulnak, de ez szerintem most megoldódott azzal, hogy megmozgattad őket, tehát más gond van! A tachonak is megfelel az érték szerintem, de ezt én sem tudom biztosan, hogy ennek a típusnak ez pontosan megfelelő-e, vagy sem! Szerintem igen. Ami egyre biztosabb, hogy inkább abban a körben van hiba, ami a motort a centrifuga programban vezérli. Ez alatt pl. egy triakot, egy ellenállást, egy kondit értek. Sajnos, azt nem tudom, ezek pontosan hol helyezkednek el a vezérlésben, ezt már látni kellene.
(#) janyka19 válasza tibec hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
A vezérlő panelen minden elko kondit újra cseréltem. Triak szintén újra cserélve. Ellenállásokat kimértem, azok értéke fedi a valóságot. Viszont most olyat produkál a gép, hogy centri programon indítva, még ilyen sokat nem vártam rár hanem egyből leállítottam, mivel kis idő múlva nem kezdett el felpörögni így nem volt értelme tovább várni. Viszont most vártam és a sok ide-oda forgatás után kb. egy 4-5 perc múlva felpörgött teljes fordulatra a motor és centrizett, viszont nem áll le magától percek után sem, hanem kézzel kell kikapcsolni és úgy le a centri. Ezek szerint a motorral sincs baj és a vezérléssel sem, viszont azt kellene akkor kideríteni, hogy miért ilyen sokára indul el a centri és miért nem áll le megától. Egyenlőre félre van téve a gép, nincs több ötletem. Rejtély számomra, hogy mi a hiba sajnos. Ha van ötleted erre a fura jelenségre akkor írj légyszíves. Köszönöm az eddigi infókat is.
(#) botesz válasza janyka19 hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Én kiolvasnám a hibatárat megnézném milyen hiba van benne.Légsűrítő tiszta?A sok ide oda forgatás lehet amiatt is hogy várja hogy kinyomja a vizet.Lehet hogy ezt ő nem úgy érzi ahogy az egyébként történik.Magyarán azt gondolja hogy van benne víz közben meg nincs.
(#) janyka19 válasza botesz hozzászólására (») Máj 2, 2019 /
 
Hello. Egy másik oldalon kaptam erről segítséget, hogyan kell egy tesztet lefuttatni egy Electrolux felültöltős mosógépen, megcsináltam de nem hozott semmit hibának. Piros villogás nem volt ami hibakódra utalna Légsűrítő tiszta igen, szétszedtem és kifújtam kompresszorral meg a csöveket is. Szivattyú szintén cserélve mert kicsit zajos volt a régi, de az sem hozott megoldást sajnos.
(#) Ambavir válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 2, 2019 /
 
Asszem már azóta megtaláltam. A 4. láb NC.
De ez az: https://www.datasheet4u.com/mobile/939183/ICE2QR2280Z.html
Viszont azóta sem kapcsol be.
Köszönöm
(#) palko0125 válasza Ambavir hozzászólására (») Máj 3, 2019 /
 
Írtad, hogy IC csere történt. A védőellenállást is cserélted vagy az ic-n kívül semmi mást? A védőellenállaás nagy eséllyel szakadt, ha az ic elégett. Ha megvan az is, akkor mérni kellene, hogy a dc300v megvan e, kimeneten van e valami egyáltalán stb.
Üdv, Palkó.
(#) Wind-Storm válasza janyka19 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Szia!

Az én saját újabb tapasztalataimra alapozva. ÁVK (vagyis életvédelmi relé) van a hálózaton, és az jól működik?
Valahonnan van olyan infóm, hogy a mosógépnek is szokott saját beépített áramvédője lenni. A fűtőbetétet és a motort is mérd meg szigetelésmérővel, hogy nincsen-e akár egy legkisebb mértékű testzárlat, vagy ha olyanod nincsen, legalább multiméterrel 20M ohm állásban.
(#) janyka19 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Köszi a segítséget. Megnézem ezeket. Szigetelésmérőm nincs, de multiméterrel akkor meg tudom nézni.
(#) varga jano hozzászólása Máj 8, 2019 /
 
Sziasztok !
Kölcsön kérni egy szivárgási áram mérőt ?
(#) Wind-Storm válasza varga jano hozzászólására (») Máj 9, 2019 /
 
Szia!
Magyarul tudni írni?
(#) szerediattis hozzászólása Pé, 21:10 /
 
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni .A majdnem 4 éves indesit IWSB61051 becenevű gépet sikerült megcsapágyaznunk,kitakarítanunk,elindítanunk az 5.programmal sikeresen.Amikor a harmadik fröccsöt ittam örömömben akkor szólt a kedvesem hogy nem világítanak a ledek.A mosást befejezte rendesen,de azóta nem hajlandó elindulni.Pedig nagyon kéne.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:11
(#) szerediattis válasza szerediattis hozzászólására (») Szo, 8:05 /
 
Már javul a helyzetem,tegnap a vezérlő panel kapott egy kis öblítőszert,amit ma a kisfiam letakarított róla,a gép beindult csak az ecotime,energy saver meg a stopperóra gombok nem kapcsoják a ledjüket.Van esély rá hogy egyszer megjavul?
(#) varga jano hozzászólása Szo, 12:27 /
 
Szia!
(Vezérlő panel csere bontásból ? )
(#) szerediattis válasza szerediattis hozzászólására (») Szo, 13:09 /
 
Már megy rendesen ,remélem így marad egy darabig.
(#) varga jano hozzászólása 12:09 /
 
Kiszáradt ?
Következő: »»   517 / 517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu