Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   580 / 580
(#) uniman válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 22, 2024 / 1
 
Hello! Én ennek az alkatrésznek a működőképességét vizsgálnám meg... Ha a mosógépben víz marad, akkor nem centrifugál (egyik mosógép sem). Persze a hozzá vezető gumicső meghibásodása (dugulás, szennyződés, kilyukadás) is problémát okoz...
(#) csocsoszan válasza tibec hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
A centrifuga programot csak tele próbáltam. Viszi, de valahogy nem az igazi: nagyon vizesek maradnak a ruhák. Nem folyik belőlük, de érezni, hogy nem az igazi a centrifugálás.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2024
(#) csocsoszan válasza uniman hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
Igen, maradt benne víz. Kinyitottam a mosás végén, mielőtt a centrifugát elindítottam volna és kifolyt víz. Mintha nem szivattyúzta volna ki. De amikor elindítom a centrifuga programot, akkor rendesen kiszívja a szivattyú. Szóval akkor ez a vízszint érzékelő is esélyes, hogy hibás? Hogy lehet letesztelni (ha jó a gumicső)?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2024
(#) uniman válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 22, 2024 / 1
 
Itt olvashatsz a működéséről. DC 5V a táp, a víz szintje szerint freki mérhető a kimenetén.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2024
(#) tibec válasza csocsoszan hozzászólására (») Márc 22, 2024 / 1
 
Legelőször a szénkeféket ellenőrizd! Ha a szivattyú lenne rossz, akkor nem szívná ki a vizet! A ruhák azért maradnak vizesek, mert nem pörög úgy a motor, ahogy kellene! Az pedig kopott kefékre utal! Ha a szintszabályzó rossz, akkor a mosáshoz nem enged vizet. Ha a szintszabályzóhoz menő cső lyukas, akkor túl sok vizet enged.
(#) Natan8j hozzászólása Márc 25, 2024 /
 
Üdv. Lenne egy Samsung mosógép add wash 7kg és hideg vízzel mosunk. A fűtőszál jó. A kérdés ebben a panelban ez az alkatrész felel a fűtőszál kapcoslasaert?
(#) Dino71 válasza Natan8j hozzászólására (») Márc 25, 2024 /
 
Szia! Igen az a fűtésé. NTC rendben van?
(#) Maad hozzászólása Ápr 5, 2024 /
 
Sziasztok,

Whirlpool ADG 5820 IX, vezérlő probléma, kiment az egyik megszakító. A megszakító csere nem tétel de lehet, hogy még más is elszállt? Érdemes ezzel még foglalkozni? Új vezérlő 65.000.
(#) kadarist válasza Maad hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Szia! Helyre kell hozni azt a bedurrant valamit és már készen is van.
(#) tclar hozzászólása Ápr 20, 2024 /
 
Sziasztok! Aki találkozott eme csodával az EPW65313 programvezérlőn a TNY264GN környéke kormos. Egy dióda égett trafó oldalon, a TNY egyben van. Viszont van még korom a TNY oldalon is. Valaki tudna kapcsolási rajzot vagy konkrét dióda típust ami ilyenkor menni szokott? Köszönöm szépen
(#) Bakman válasza tclar hozzászólására (») Ápr 20, 2024 /
 
Nem korom az, hanem por, valószínűleg nincs ott semmilyen égés. Ecsettel és/vagy sűrített levegővel eltávolítható. Viszont, a bal oldali kondenztor púposnak tűnik és talán ajobb oldali sincs a legjobb állapotban. Ha nem megy a tápegység akkor könnyen lehet, hogy csak ennyi a probléma.
(#) tclar válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 20, 2024 /
 
Minden megy, kijelző, programkapcsoló, elindítható minden program, egy dolog nem megy a dobforgató motor..De az meg se moccan, se kattanás se búgás se semmi..
(#) Bakman válasza tclar hozzászólására (») Ápr 20, 2024 /
 
Ennek számos oka lehet, még akár a hibás kondenzátor is.

A motor tengelyén elvileg van valamilyen jeladó, pl. az is lehet hibás. Kap egyáltalán feszültséget a motor? Mi az, amit mértél és jónak találtál? Konkrét mérések nélkül csak vaktában lehet lövöldözni.
(#) pipi válasza tclar hozzászólására (») Ápr 21, 2024 /
 
A tny adatlapjában van minta kapcsolás, kevéssé szoktak eltérni tőle.
(#) tclar válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2024 /
 
Teljesen elkoptak a szénkefék. Ennyi. Köszönöm
(#) Imi68 hozzászólása Ápr 21, 2024 /
 
Sziasztok! A kollégám Whirlpool AWE-50210 gépe leveri a FI-relét.Amikor elkezdtük próbálni még a centrifuga és a szivattyú működött. Indítottunk egy rövid programot,próbálta a perifériákat. Motor:oké,szivattyú:oké utána leverte a FI-relét. Gondoltam fűtőbetét testzárlat, lehúztam a testvezetéket. Így már tovább ment a perifériák tesztelésén,de a víz beengedés után csak lenyomta a FI-relét. Most pedig már mihelyt bedugjuk azonnal leveri a FI-relét. Akartam egy teszt programot indítani akkor derült ki hogy már a bedugásnál leveri.Köszönöm a segítséget!
(#) Bakman válasza Imi68 hozzászólására (») Ápr 21, 2024 /
 
A 230 V-os bemenetnél lehet egy zavarszűrő, talán az a zárlatos.
Idézet:
„lehúztam a testvezetéket”
Ha ez a védőföldelést jelenti, akkor tessék nagyon óvatosan bánni az ilyen próbával, megrázó élmény lehet belőle.
(#) Imi68 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2024 /
 
Köszönöm a választ! Megerősítetted a gyanúmat hogy a panelon keressem a hibát,mivel azonnal leveri a FI-t mert a program kapcsoló 0 állásánál is ezt teszi. Természetesen vigyáztam a védőföldelés lehúzásánál.
(#) Bakman válasza Imi68 hozzászólására (») Ápr 21, 2024 / 1
 
Nem a panelen. Egy különálló egység, a gép 230 V-os kábele ebbe a zavarszűrőbe fut bele, már ha van ilyen benne (szokott).
(#) tibec válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2024 /
 
Szia! Ellenőrizd a dugvillát is, lehet, hogy ott a baj. Ha már a bedugásnál leveri a relét, akkor lehet ott is érinkezési hiba.
(#) Imi68 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 22, 2024 / 1
 
Sziasztok! Úgy néz ki mégis csak a fűtőbetét testzárlatos. Csak először akkor jelentkezett a hiba amikor bekapcsolta gép a fűtést. Később már e nélkül is levágta a FI-relét. Próbából tettem rá egy ohmikusan pont olyan betétet, és jó. (csak ezen nincs az NTC-nek lyuk). Holnap rendelem az új betétet. Köszönöm az együtt gondolkozást!
Következő: »»   580 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem