Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   487 / 487
(#) yulo5310 válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 9:54 /
 
Egyet vegyetek figyelembe!,ezek a beöntött csapágyak külső gyűrűjében van egy nút középen ez is rögzíti a csapágyat,és a külső gyűrű falvastagságának a feléig rá van öntve a műanyag. Én könnyen vagyok,mert befogom az esztergába és kiszúrom az anyagból.
(#) Zsarka válasza mindenes hozzászólására (») Kedd, 15:07 /
 
Az jó ,azt megnéztem . Megrendeltem az ic-t egy kicsit furcsa hogy az 50 forintos ic 900 ban van mire ideér .. de ok nem tudom kivárni Kínából . az hatvan nap .
(#) mindenes válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 15:41 /
 
Műtét sikeresen végrehajtva, szimeringet kis feszitő vassal sikerült eltávolitani, ezekután a csapágy kiszedése már könnyű volt, a nagy kalapács csábításának nem tudott tovább ellenálni.
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat.
(#) Dino71 válasza yulo5310 hozzászólására (») Kedd, 21:11 /
 
Nincs bemarás a gyűrűbe és nincs beleöntve az üstbe! Az üstben van egy külön alu agy, na arra van öntve az üst.
Mit szúrsz ki az edzett acél majdnem kerámia kemény csapágyat? Azt miféle késsel?
E féle rögzítést csak a felültöltős csapágyházaiban láttam. Igen ott a csapágy nútos és rá van öntve a csapágyház ami becsavarozható az üstbe. De én ezt is simán megcsapágyazom.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:18
(#) yulo5310 válasza Dino71 hozzászólására (») Sze, 4:05 /
 
Nem q csapágyat,hanem előle az anyagot! Én a cserléhető cs.házra értettem.
(#) bobo36 hozzászólása Csü, 17:33 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. AWT5098 tip whirlpool mosógépről lenne szó.Kb 5 éve megállt akkor a szerelő PRK cserélt rajta és megjavult.Egy pár hete ismételten megállt a szerkezet. Volt egy másik tartalékba így most ő dolgozik.Ma volt időm és szétkaptam. A perifériákat végig néztem, a motornál az egyik szénkefe megszorult a tartóba azt rendbe tettem.De a PRK ba is találtam problémát.Csatolok egy pár képet.Ami most volt benne annak a sarkán van 3 ellenállás ami túlmelegedett ill egy pici ellenállás a proci mellett egyszerűen leesett a helyéről amikor megfordítottam szerintetek ez még javítható? De megvan még a régi PRK is ami külsőre semmi problémát (égésnyom) nem mutat.Az meg folyamatosan megy körbe körbe de nem történik semmi csak az ajtót zárja be.Szerintetek javítható valamelyik?
Várom válaszotokat üdv bobo
(#) bobo36 hozzászólása Csü, 17:36 /
 
Annyi kiegészítés a képekhez hogy az1,2,3,4 kép ami eddig volt benne az 5.6 pedig a régi ami körbe jár.
(#) Dino71 válasza bobo36 hozzászólására (») Csü, 21:33 /
 
Szia! A régi panellal próbálkozz inkább. A folyamatos körbejárást egy zéner dióda zárlata okozza. Ott van a hűtőborda és a kapcsoló találkozásánál az elko kondi mellett. Mérjed ki a kondikat is mert az is a gyengéje szokott lenni. A pici ellenállás egy pici dióda inkább. Ebből kiindulva bízzad inkább egy műszerészre.
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:37
(#) Zsarka hozzászólása Csü, 23:58 /
 
Akkor kicserélődött .Holnap élesben megy . Azt hiszem kell hozzá némi szerencse is
(#) Zsarka válasza Zsarka hozzászólására (») Pé, 18:07 /
 
A mosógép forog , de most meg nem melegíti s vizet . A fűtőszál ok , a relé nem húz be. Az NTC -nek szobahőmérségeten mekkora az ellenálása? esetleg valami ötlet ? A relé jó , a relé meghajtót most cseréltem .. Köszönöm a hozzászólásokat
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:09
(#) bobo36 válasza Dino71 hozzászólására (») Szo, 16:12 / 1
 
Szia!Köszönöm a segítséget! Most végeztem a géppel és úgy tűnik hogy jó lesz mert elindult de próba mosást majd csak hétfőn tudok csinálni.Megnéztem amit mondtál és elmentem a boltba venni amit kell.Majd este mikor jobban megnéztem akkor láttam hogy van egy másik zéner is az elkok mellett így ma is el kellett mennem venni egy másikat is.Az első az 24 V os volt a másik meg 5,1V. Végül is a 24 es volt rossz mert az egyértelműen mérhető hogy rossz.Kicseréltem az elkokat is (3db)ill a 1,5µF kondit is mert 1µF os volt benne.Majd ha lesz időm azért még küzdök a másik PRK val is.
Még a motort kell megcsapágyaznom mert már lehet hallani hogy az is cserére szorul.Addig nem akartam foglalkozni vele amíg ez nem lett rendbe téve.
Köszi még egyszer a segítséget.
Szia!
(#) Dino71 válasza bobo36 hozzászólására (») Szo, 19:03 /
 
Szívesen.
(#) clarcki hozzászólása Vas, 10:38 /
 
Sziasztok,volna egy AEG Electorlux lavamat mosogepem,ami uresen tokeletesen mukodik,nagyon csedes meg minden,de ha teszek bele par darab ruhat,vizzesen mar nem birja forgatni a motorja,a mosogep 7kg ruhat bir,de nem birja forgatni meg 3,4 kg ruhat se vizesen,a motorja inverteres tehat nincs motor kondija,az nem lehet meggyengulve,a motorja olyan mintha vadi uj lenne,mi lehet a problemaja akkor?
(#) Dino71 válasza clarcki hozzászólására (») Vas, 12:43 /
 
Szia! És biztos vagy benne, hogy inverteres? Ha esetleg mégsem inverteres akkor lehet a szénkeféket kellene megnézni hogy eleg hosszú e még. 1.5-2cm már rövid. Ja és egy pontosabb tipus nem árt hogy ne kelljen találgatni.
(#) Dino71 válasza Dino71 hozzászólására (») Vas, 12:57 /
 
Valóban inverteres. ITT van a service manuál.
(#) stevepapa válasza clarcki hozzászólására (») Vas, 14:06 /
 
A PFC-t forszíroznám, kondik stb. Mérd meg üresen mikor megy aPFC-nek 400v körül kell lenni. Ha terhelve esik a feszültség ott a baj.
(#) clarcki válasza stevepapa hozzászólására (») 7:52 /
 
Szia,bocsi de nemtudom mi az a PFC,hol keressem? a mosogepem AEG ELECTROLUX 74850
(#) stevepapa válasza clarcki hozzászólására (») 8:01 /
 
A gép tápjának egy része.
Következő: »»   487 / 487
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu