Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   545 / 545
(#) még1MbR válasza tibec hozzászólására (») Márc 24, 2021 /
 
Köszönöm szépen a plusz infókat!
(#) atomgep hozzászólása Ápr 1, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy Electrolux EWT10115W mosógép, ami egyszer csak megállt. Se kép, se hang. Nem értek hozzá és a kérdésem az lenne, hogy valaki ráérne-e foglalkozni vele Budapesten.
A vezérlőn van egy tekercs ami elég szenesnek néz ki, lefotóztam. Ha ez alapján nem lehet megmondani, mi a hiba széjjelebb is szedhetem. A fotók alapján menthető, vagy alaplap csere? Elnézést, ha rosszul írtam vmit vagy túl kevés az infó, szívesen megcsinálok bármit, ha kapok egy kis útmutatót.
Előre is nagyon köszönöm!
(#) palko0125 válasza atomgep hozzászólására (») Ápr 1, 2021 / 2
 
Szia!
A panel túloldalán van a táp vezérlő IC (LNK304), valószínű az halt meg. Ennek az elòtét ellenállása is nagy eséllyel szakadt.
R80-at, R81-et, D5-öt, D6-ot mérd meg, szükség esetén cseréld, valamint a vezérlő ic-t mindenképp cseréld. Ha 304 típus va benne, akkor 306-ra cseréld. Az ic a panel túloldalán felüleltszerelve van.
Üdv, Palkó.
(#) Csupasz válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Pontosan!
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Miért kéne a 304-est 306-osra cserélni?
(#) Hutty válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
- Mert a 306-os nagyobb terhelhetőségű, teljesen megegyező, és úgyis cserélni kell. Ár 308<->366 Ft + áfa.

- Mert a szervíztapasztalata alapján ezt ajánlja.
(#) palko0125 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 3, 2021 / 1
 
Pontosan, ahogy Hutty írja. A 304 azért hal meg, mert úgy van méretezve, hogy az IC csúcson járjon. A 304 170mA-t tud a 306 360mA-t. Hogy elkerülje a 304 meghalását újra így célszerű nqgyobbat tenni. A 305 is megfelel az is tud 280mA-t.
Én évek óta 306-ot használok 304 helyett és azokkal nincs gond. Korábban raktam a 304-et a 304 helyére és sorra dőltek ki.
Üdv, Palkó.
(#) Josi777 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Csak azért kérdeztem, mert azt hittem, van új fejlemény az LNK30n meghibásodásainak az okáról, de ezek szerint nincs.
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 / 1
 
Ezzel nem értek egyet, hogy csúcson járnak az LNK304-el szerelt panelekben ezek az IC-k. Ezt nagyon sok mérés közül egyik sem igazolta. Ez az IC rendelkezik belső túláram védelemmel és hővédelemmel is. De mérés nélkül is belátható statisztikai módszerrel, hogy nem ez okozza a meghibásodásukat. Ugyanis ha így lenne, akkor azon Whirlpool mosógépek paneljei, amelyek rendelkeznek külön kijelzővel, azok paneljei gyakrabban hibásodnának meg, de nem így van, a kijelző nélküliek is hasonló gyakorisággal romlanak el. Ráadásul ha csúcson lenne járatva, akkor egy plusz kijelzőt már nem bírna el, márpedig a kijelzősökben is 304-es van. Korábban érdekelt a meghibásodások oka, mivel ennek az IC-nak nagyon magas és teljesen véletlenszerű. Habár én csak 100+ javítással rendelkezek ilyen IC-k cseréjében, de Merza Peti, akivel többször is beszéltem ezzel kapcsolatban, ő magasan 1000 fölötti cserével rendelkezik és ő sem tapasztalt olyat, hogy a 306 tartósabb lenne.
Akkor arra a megállapításra jutottam, hogy design hiba vezet a gyakori meghibásodásokhoz. Azt hittem, van újabb fejlemény ezzel kapcsolatban, de ezek szerint nincs.
(#) tuszika80 hozzászólása Ápr 7, 2021 /
 
A fen nevezett mosógép fűtőbetét nem hajlandó fűteni, valójában nem is jut el a 220v csak olyan formában hogy a műszer egyik vezetékét a betét egyik kivezetésére a műszer másik vezetékét pedik a betét földelő pontjára teszem akkor meg van a 220v-t a betét mindkét kivezetésén. Mi lehet a probléma? Üdv.
(#) kaqkk válasza tuszika80 hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Kösd le a betétet és mérj rajta ellenállást a két kivetetés közt és a kivezetés-földelőpont közt , ha kivezetés föld közt tudsz mérni vagy ha két kivezetés közt nem mutat ellenállást akkor csere .
(#) merlingerin válasza tuszika80 hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Ha a fűtőbetét jó, akkor ellenőrizendő a vezérlő relé (beégés, kitöredezett lábak..) illetve a hőmérő szenzor, hisz ha melegnek hiszi a vizet, nem fűt.

Attól a triviális lehetőségtől eltekintve, hogy a beállított programban nem is kell fűteni, vagy a vizsgált programállapotban hideg vízzel megy by design...
(#) palko0125 válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 / 1
 
Ezek nagyobb és részletesebb tapasztalatok, mint nekem van, szóval nagy eséllyel az van, amit írtál. A design probléma lehet a gyökér ok.
Köszi, hogy megosztottad.
Üdv, Palkó.
(#) Paleo válasza atomgep hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Sziasztok,

Nekem a EWT13420W mosógép ugyanezzel a penel belsővel és kinézettel csinálja azt, hogy nem indul el a motor, csak kattan a relé. Viszont másnap elindul, és végigmegy több mosás is, és utána megint ugyanez. Panelon a relék lábait átforrasztottam, mert autóban szokott ilyen hiba lenni, hogy eltörik alábnál a forrasztás. Nem segített. Kontakthibára nem gyanakszom, mert kábel, cstlakozó mozgatásra, relé ütögetésre nem javul meg, pár nap mulva meg elindul. Ebben szénkefés motor van? Lehet, hogy az kopott el?
(#) Paleo válasza Paleo hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Megoldódott, a szénkefe volt kopott, megmozgattam és elindult. Kivettem, maximum kopáson volt, a rugót nem engedte már nyúlni a vezeték. Beletoldottam, hogy amíg megérkezik a cseredarab, addig is lehessen mosni.
(#) Wind-Storm hozzászólása Sze, 17:35 /
 
Sziasztok!

Zanussi LINDO100 vagyis egy új ZWY50924CI esetében tapasztalom azt, hogy az utolsó öblítés közben előfordul az, hogy a lúgszivattyú üzemelésével egyidőben vizet is vételez, közben a dobot nem forgatja. Valaki látja ennek mosástechnikai értelmét, vagy ehhez a géphez már ajándék program bug is jár már..?
(#) yulo5310 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Sze, 18:06 /
 
Azért enged rá vizet,,hogy hűtse a forró lúgot.
(#) Wind-Storm válasza yulo5310 hozzászólására (») Sze, 19:03 /
 
Nem. Utolsó öblítés vízét már amúgy sem fűti tudtommal. Kimaradt, hogy 30 fokos pamut programról van szó. Ráadásul előbb nyomja ki a lúgot szakaszosan (gondolom habzás gátlás miatt), aztán közben vesz vizet és mellé a dobot sem forgatja, hogy esetleg összekeverné a hideget a "forró" lúggal.
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:03
(#) yulo5310 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Sze, 20:06 /
 
Akkor azért, hogy tiszta,öblítőszer mentes dobot hagyjon hátra.
(#) ezermester1 hozzászólása Csü, 8:10 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung Eco Bubbole tip. mosógépem ami olyan jelenséget produkál amivel még nem talákoztam.
Elindítom a mosógépet mosásra.Be engedi a vizet majd elkezdené forgatni a motor a dobot.Forgatás helyett csak remeg. Nem tudja átfordítani.Ezt terheléssel (1 farmernadrág 1 farmerkabát 1 pléd) végzi. Üresen a motor forgatja a dobot.A centrifuga viszont működik rajta terheléssel. A motort átvizsgáltam,semmi baja. A szénkefék is jók. A tachogenerátor is megvizsgáltam. Jól működik semmi baja. A vezeték rendszert szintén átvizsgáltam nem-e törés van benne de nincs törés/szakadás. Nincs más hátra mint a vezérlő elektronika.Sajna be van öntve valami zselés anyaggal.Kérdés:találkozott már valaki ilyen problémával? Kollégák, fórum társak kinek mi a javaslata?
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:11
(#) yulo5310 válasza ezermester1 hozzászólására (») Csü, 11:30 /
 
Panelon a reléket ellenőrizni,átforrasztani!
(#) mlaci989 válasza ezermester1 hozzászólására (») Csü, 13:45 /
 
Szevasz. Hány kivezetéses a motor?
(#) palko0125 válasza ezermester1 hozzászólására (») Csü, 19:43 /
 
Szia!
Nagy eséllyel relé probléma. Sajnos ezt ki kell bányászni a zseléből.
Első körben ezt ellenőrizd.
Üdv, Palkó.
(#) ezermester1 válasza mlaci989 hozzászólására (») Pé, 10:06 /
 
Helló!
2 kivezetés a termisztoré. 2 kivezetés az állórészé. 2 kivezetés a forgórészé. 2 kivezetés a tachogenerátoré.
(#) ezermester1 válasza palko0125 hozzászólására (») Pé, 10:18 /
 
Helló!
Sajnos nem csak az eleje de a panel hátlapja is be van öntve. A you tube találtam egy megoldást de az drasztikus. A panel hátoldalát borító lapot ki kell vágni a keretből. Kb 3 mm vastag műanyag.Ez a tartója a külső kezelő gomboknak is.Nagyon jó szakmai kihívás. Egy csómó kérdést/gongolatott felvett. Valyon ha kivágom nem sérül-e a panel hátlapján lévő ic-k vagy ellenálások. Hogy lehet vissza rakni a kivágott részt stb.... A videót amit néztem ezeket a problémákat nemes egszerűséggel kihagyták belőle. Van a megoldás próba vagy cseresznye
(#) palko0125 válasza ezermester1 hozzászólására (») Pé, 12:28 /
 
Igen, egy jó kis kihívás, de nem lehetetlen. Igen a műanyagot ki kell vágni, nem igazán van rá más, “normális” megoldás.
Óvatosan bánj vele, aztán biztos vagyok benne, hogy meg tudod oldani.
Üdv, Palkó.
Következő: »»   545 / 545
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem