Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   543 / 543
(#) fakezű válasza fakezű hozzászólására (») Jan 11, 2021 /
 
Tegnap kapott a táp két új low esr elkot. Sajnos nem változott a helyzet, maradt ugyanaz a hiba.
(#) kismacska20103 hozzászólása Jan 11, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy AEG 9000series mosógép. E40 hibát produkál és hármat sipol. Kicseréltem az ajtózárat és továbbra is az E40 es hibát irja. Mi lehet még a probléma?. Segitségeteket elöre is köszönöm!
(#) Epeti hozzászólása Jan 15, 2021 /
 
Sziasztok!

Szomszédom electrolux EWF 1005 mosógépe megáll program közben, indítástól 5-10 perc elteltével. Hiba jelzés nincs, látszólag minden ok, de idővel sem történik ezután semmi... ha lekapcsolja, majd vissza tekeri ugyanarra a programra, akkor folytatja tovább onnan ahol megállt. Találkoztatok már ilyen problémával? Valakinek ötlete hogy ez mitől lehet?

Köszi
(#) palko0125 válasza Epeti hozzászólására (») Jan 15, 2021 /
 
Szia!
Meg kellene mérni első körben a fűtőbetétet, hogy nem szakadt e, nem testzárlatos e. Aztán NTC-t is mérni, valamint a vízszint szabályzót ellenőrizni.
Elsőre ezeket kellene megnézni.
Üdv, Palkó.
(#) szucsip válasza fakezű hozzászólására (») Jan 16, 2021 /
 
Szia!
Két dolgot javasolnék.
1) Mérd meg a tápegység feszültségkimenetét.
2) Ha földfüggetlen a táp, akkor tápláld be kivülről megfelelő feszültséggel. De vigyázz, ne purcantsd ki magad!

Ha ilyenkor is leáll, akkor nem táphiba. Bár kezdhetted volna ezzel is, és akkor megúszod a kommutátoros részt.
(#) zenetom hozzászólása Jan 16, 2021 /
 
Sziasztok,
Van egy Indesit IWSC 51051 kb. 5 éves mosógépem.
Azt tapasztalom rajta, hogy kb. a bal alsó sarkából nagyon kicsit, de ereszt a víz, egy mosási ciklus alatt szerintem kb. 1-2dl tócsa van alatta. Már a mosási ciklus legelején kezdi. Vagy legalábbis ott biztos engedi.
Kérdésem, mire lehet gyanakodni, illetve így álló helyzetben le lehet-e bontani a burkolatát?
Illetve ha oldalára borítom, akkor gondolom rögzíteni kéne a dobot? Sajnos az első kibontáskor eltávolított védőcsavarok szerintem már nincsenek meg.
Remélem még befér ide a kérdésem.
Előre is köszönöm!
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Jan 16, 2021 /
 
Na közben megtaláltam a hiba okát.
A mosószer adagolóból amin keresztül folyik a víz a dobba, az a gumicső több helyen is lyukas, a mosógép belső része lyukasztotta ki..
(#) gyufa hozzászólása Sze, 8:14 /
 
Segítséget szeretnék kérni.Régebben bontottam el mosógépeket amelyek üsttengely tehát nem elektromos hibásak voltak.Ezeketből sok panelt félretettem a saját 13 éves talán napjainkban is kapható felültöltős mosógépemhez.Most amikor tegnap a mosógépem digitális kijelzőjének megvilágítása villogott halványult erősödött és kattogott.A gép ilyen jelenséget sosem produkált eddig és a program közben megállt akkor egy másik vezérlőpanelt gyorsan átcseréltem bele és ezután bár a kijelző teljesen sötét volt és számkaraktereket sem mutatott de elindult a program majd kb 10 perc után iszonyú büdösen leégett,füstölt a panel sokkal nagyobb égést produkált mint az eredeti amiről egy átégés és kisebb füstös pontot fogkefével letisztítottam a zöld nyillal jelzett helyen.Az lenne a kérdésem egy szakemberhez,hogy mi okozhatja az égést a másik panelen is hiszen itt már szerintem nem a panel hibája miatt ment tönkre hanem valami zárlatot stb okoz a mosógép más részeiből a panelnak?A mosógépnek a több mint 10 év alatt csak szénkefekopása volt többször amit cseréltem és más baja semmi lletve pár hónapja volt olyan,hogy az ajót csak a programkacsoló nulla állásba állítva a szokásos 1 perc biztonsági késleltetés után lehetett kinyitni az addigi program végi 0 kijelzőálláskori azonnali kinyitás helyett.Ajtó reteszelő kapcsolót többet is cseréltem a probléma utána is fennállt de mint írtam 0-ra kapcsolva a programkacsolót 1 perc múlva kinyílt mindig.Ha van idejük vagy ötletük,hogy mi miatt szállhat el a panel fotón látható része kérem írják már meg nekem.Még egy mondat a mosógép felültőltős és oldalainak levétele után sehol semmi égésnyom nincs és víz sem került sem a motorra sem egyéb helyre ami láthatóan zárlatot okozhatott volna.A kommutátor nincs beégve ha alánézek a motornak a fűtőszál 30 ohm-es a vezetékek köztudottan műanyag vezetősínekben futnak sérülést beégést nem látok.mi égetheti ki a panelt?
(#) palko0125 válasza gyufa hozzászólására (») Csü, 6:47 /
 
Szia!
A felsőképen látható panel nagy eséllyel kuka, a procsszorhoz menő vezető savokból néhány le van égve, aznagy eséllyel halott. Ahogy írtad ez már nem is mutatott semmit a kijelzőn. Hát elképzelhető, hogy ő már halott volt azelőtt is.
A tápegység ezen a panelen előtér kondenzátoros. Én arra gondolnêk, hogy ott vana hiba és az égette meg a panelt.
Üdv, Palkó.
(#) gyufa válasza palko0125 hozzászólására (») Csü, 9:19 /
 
Engem az érdekelne mi égeti meg a panelt mert van még panelem de nem szeretném elsazállítani mindet?Miután égést és a motoron stb beázást nem láttam fűtőszál ellenállás jó mi okozhatja ezt a beégést.Máskor volt már,hogy hibakeresésnél panelt cseréltem olyankor semmi nem égett meg tehát valami okozhatja ezt.A digitális kijelző az indításkor rendesen működött,mutatta a hátralévő időt de csak a hiba után villogott.kattogott a panel valahol illetve a panelcserénél már nem működött egyáltalán a kijelző és gondolom a kijelző nem szállíthatja el így a gépet vagy a motor lenne talán mert a fűtőszál jónak tűnik.A panellel kapcsolatban felhívtam egy paneljavítót ő méretett velem a kondin és ttippelte,hogy az egyik talán javítható de sajnos nem az a kérdés számomra hanem,hogy mi teszi tönkre a panelt?
(#) palko0125 válasza gyufa hozzászólására (») Csü, 20:23 /
 
Kövesd le melyik vezetősávok égtek el és nézd meg milyen periféria csatlakozik azokon keresztül. Ha megvan, adódik, hogy mi okoz zárlatot.
(#) gyufa válasza palko0125 hozzászólására (») Pé, 7:58 /
 
A legnagyobb bajom az,hogy nem vagyok szakmabeli és még a paneljavító uriembernek aki Pesten hirdeti magát annak is elküldtem de csak a processzor közelségét és annak vélelmezhetően elszállását tudta feltételezni.Illetve hangsúlyozta,hogy ő sem mosógép szerelő és csak több órás molyolás után kimérgetéssel tudja a panelokat javítani na már most én laikusként nem igazán tudhatom a panel részein beazonosítani,hogy mi micsoda de egy biztos olyan helyen égett ahol nincsenek kondik,semmi forrasztott alkatrész viszont a cserélt panelnál is azon a részen de sokkal kiterjedtebben égett meg.Mivel a panel tipusszáma megegyezik én már máskor is tesztelgettem a panelok cseréjét a gépemen egyszerűbb hibakeresésnél de mindig működtek tehát most véleményem szerint valami elszállította de küldök makrót hátha valakinek segít az eredeti panelen az ST27-es áthidalás tetejénél van a beégés a tuloldalon mi lehet az?
(#) kipi0804 hozzászólása Hé, 9:10 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy ElektraBregenz waf8163 mosógépem ugyan olyan hibát produkál mint a videón. A gép indításkor bekapcsoláskor csak ürít,addig míg ki nem kapcsolom. Megnéztem a légcsapdát, nincs eldugulva, a nyomás érzékelő szenzorra hiába van ráírva az 5 V nem tudok mérni, holott a panelon meg van a megfelelő feszültség. A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm
(#) gyufa hozzászólása Hé, 13:13 /
 
Sziasztok!Napok óta küszködök egy felültöltős siemens mosógépemmel. Ez olyan házzal rendelkezik mint a Bosch,Fagor talán még Brandt.A másiknak leégett az elektronikája ez pedig tartalék volt kb 4 éve állt és ezt akarom beüzemelni.Először az ajtózár elektronika miatt nem indult el azt kicseréltem mert van sok alkatrészem hozzá. Azóta azzal szivat,hogy az ajtózárnál elől belül folyogatott mosás közben a víz mivel régen a másiknál kitapasztaltam az üstszájgumit kiszerelve majd az alá sziloplasztot téve az a probléma látszólag megszűnt de most a mosógép elején kívűl folyogat a víz nyilván a centrizés közben annyira rázza,hogy a tető valószínűleg nem tömít olyankor és kifelé tiszta víz az eleje.Több tetőt is cseréltem de ugyanaz a helyzet mit csináljak vannak üstszájgumijaim azt cseréljek mert elakartam kerűlni mert a sok év alatt a rúgós bowdenes feszítője is berohad illetve a rúgó körül tömítenek ezek rendesen és a megbolygatás ott is kiválthat szivárgást.A tető olyan mintha belenyomódna a gumiba de nyilván annyira rázkódik,hogy ott folyik.Még egy dolog jutott eszembe,hogy a tetőnek a beakadó kampója az ajtózár elektronikához elég rugalmasan kapcsolódik be de nyilván nem lehet szorosan zárható mert akkor a nyitás sem menne könnyedén illetve hamar tönkremenne az ajtózár elektronika mechanikus része a feszűléstől.

P1290111.JPG
    
Következő: »»   543 / 543
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem