Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   555 / 555
(#) palko0125 válasza rapido hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Javítható, persze, gép nélkül is. Lényeg, hogy tényleg hozzáértő legyen. Sok sikert a keresésben.
Üdv, Palkó.
(#) rapido válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Szia, köszönöm.
Az eddigi hozzászólásaimból is látható, hogy nem vagyok kifejezetten a téma hozzáértője. Ezért talán a mostani kérdéseim is idétlennek tűnnek, de azért neki futok.
- Úgy gondolod, hogy a mi mosógépünk elromlott vezérlőpanelje egy az egyben kompletten lecserélhető a te magasabb tudású paneledre és burkolatára, azaz
- a Siwamat XL1160-as vezérlés és burkolata fizikai méreteivel is illeszthető a mi régebbi XB861-es gépünk házára, figyelembe véve a mosószer adagoló tartályt is, és
- az XB861 hardver részei ugyanúgy tudnak a modernebb XL1160-as vezérléssel is működni?

Pl. a mi gépünk 800/600-as centrifugálást tud. A te vezérlésed tudna további két fokozatot is 1000 és 1100. Hogyan tudná ezt a mi gépünk motorja kezelni?
Hogy csak egyet említsek a kételyeimből.
De mint írtam is, én laikus vagyok és ebből adódóan meggyőzhető.
(#) szepi003 válasza rapido hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Szia A mosógép tipus gyártásnál megcsinálnak egy alap gépet ,az elektronikával a benne lévő programmal változtatnak a gép működését.Az alapgép egy olcsobbik változat,majd kibővitik pl hogy 1000 fordulat legyen,aztán tesznek rá kijelzőt több programot tud.Ezt mind a benne futó program csinálja ugy hogy az alp gép marad.Amikor már minden lehetőséget kihasznált,befejezi annak a tipsnak a gyártását ,és kezd egy ujjat.
(#) rapido válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Ha jól értelek, akkor:
- az XB861-es típus és az XL1160-as típus alapgép része azonos, azaz
- ugyanaz a motor (teljesítmény, fordulatszám, ...) van benne,
- azonos a vízbeeresztő mágnesszelep (elektromos része és paraméterei)
- azonos a szivattyú, ...
Jól értettelek?

Ezek szerint, ha az XB861-es vezérlést egy XL1160-asra cseréljük, akkor ugyanaz az alapgép ugyanolyan biztonságosan és a túlterhelés veszélye nélkül tud működni; de/és a többlet program lehetőségek miatt olyan a dolog, mintha felokosítottuk volna a készüléket?
(#) szepi003 válasza rapido hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Igen jol értetted. Én mosógép szerelőként már több gépet javítotam meg ilyen a cserével.
(#) rapido válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Tennél fel néhány képet, amin egyben is látszik az XL1160-as paneled, ahogy bele vannak illesztve a csatlakozók; illetve olyan képeket, amin látszanak a csatlakozók és vezetékeik önmagukban is.
A saját gépemnél ezeket már be tudtam azonosítani. Összevetném a két vezérlés csatlakozásait.
Egyúttal kérlek írd meg, itt vagy üzenetben, hogy mennyiért adnád át az XL1160-as vezérlést +kezelőburkolatát kompletten. Köszönöm.
(#) uniman válasza rapido hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
A panel címkéjén a lényeg...az "AKO" és a "BSH" (Bosch!) számok.

cimke.jpg
    
(#) rapido válasza uniman hozzászólására (») Jan 15, 2022 /
 
Ezt úgy kell értsem, hogy azok a vezérlő panelek kiválthatók (csereszabatosak) egymással, amelyeknek azonos az "AKO" és "BSH" számuk, vagy azoknak egy része?
(#) szepi003 válasza rapido hozzászólására (») Jan 16, 2022 /
 
A képek a vezérlőről
(#) rapido válasza szepi003 hozzászólására (») Csü, 9:51 /
 
Köszönöm a képeket. Vártam, hogy árat is írsz.
A képeken látható vezetékek számát, színét tekintve, és a vezetékeken lévő csatlakozók alapján úgy tűnik, hogy fizikálisan összedugható az XL1160-as vezérlés a mi más szériájú gépünkkel.
Azt sajnos nem tudom, hogy ez elégséges feltétele-e annak, hogy a gép jól működjön és minden programot megfelelően hajtson végre; hogy esetleg nem kellenének-e még más hardverelemek, alkatrészek az alapgéphez. Ez még talány számomra, de etekintetben el kell fogadom, hogy te szakemberként azt mondod, tökéletesen működne a mi a gépünk a te más típusú vezérléseddel is.

Változatlanul keresem a meglévő vezérlőnk javíttatásának lehetőségeit is, de ha az általad kínált átadási ár kedvező lenne számomra, hajlanék rá, hogy megvásároljam tőled az XL1160-as vezérlést.
Ez esetben érdekelne, hogy:
- Hogyan tudnám úgy átvenni tőled, hogy átvétel előtt láthassam működés közben?
- Van hozzá köthető géped, amin tesztelhető a vezérlés?
- Ha mégsem működne a mi gépünkkel, visszavennéd árában a vezérlést?
- Bontott alkatrész lévén mennyi garanciát adnál rá?

Sajnos a köztünk lévő távolság (közel 200km) miatt azt nem tudnám megfinanszírozni, hogy a szerelést kiszállással együtt kompletten megrendeljem tőled, mert nagyon nem lenne költséghatékony a projekt.
A legolcsóbb a postai vagy futáros átvétel lenne, de jelenleg nem látom, hogy ezt hogyan lehetne összekötni azzal, hogy előzetesen lássuk működés közben. Érdekelne a véleményed.
A hozzászólás módosítva: Csü, 9:52
(#) szepi003 válasza rapido hozzászólására (») Csü, 19:34 /
 
Szia Árat nem írtam mert ez a fórum nem erről szól ,ha privát -ba átmegyünk ott megbeszélhetjük a dolgot.Én nem akarom ráderöltetni ezt a vezérlő panelt csak egy megoldást ajánlottam amosógéped megjavításához.Ahogy kiszerelted ,és leirtad hogy milyen panelt keresel ,szerintem nem okoz gondot a csere panel beszerlése sem ,mert az összes csatlakozó ugyanoda megy mint a régi panelon.A többit privátba írom .üdv szepi003
Következő: »»   555 / 555
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem