Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2 pc 1 monitor!
 
Témaindító: asprey, idő: Dec 23, 2005
Lapozás: OK   1 / 2
(#) asprey hozzászólása Dec 23, 2005 /
 
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni tölletek.
Van 2 pc-m és úgy szeretném használni, hogy ne keljen mindig ki-be huzogatni a monitorból a kábelt.
Az eggyik gépem (P4) játék, netezés a másik (P3) letöltés. Láttam ilyen vga elosztókat de horror az áruk.
Tud valaki valamilyen rajzot, vagy leirást?
Hogyan épetsem meg? Nem baj ha manuállisan kell kapcsolgatni.
Előre is köszönöm.
Asy
(#) Topi válasza asprey hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
KVM switch-et akarsz építeni tulajdon képpen?

A legegyszerűbb ha veszel két sokáramkörös kiváltó kapcsolót. A mellékletben van a VGA csat kiosztása. Az a rajz egyébként egy monitor duplikáló. 1 gép - 2 monitor.
De ott van hogy mit kell kapcsolni.

Vga.gif
    
(#) asprey válasza Topi hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Igazándiból nem tudom mi az a KVM.
(#) Topi válasza asprey hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
A KVM switch egy olyan eszköz, aminek pl mondjuk van 4 bemenete. Mindegyiknél VGA csati, egér, billentyűzet.
És van egy kimenet. És kapcsolóval választod ki, hogy azon az egy kimeneten melyik gép legyen.

Azaz az egyszem egér,bill, monitor, most melyik géphez van hozzákötve.
(#) asprey válasza Topi hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Köszi az eddigi segitséget, igen pont ilyen KVM switch-et szeretnék épiteni.
(#) Topi válasza asprey hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
[link=http://www.arune.se/~arune/km-switch/]http://www.arune.se/~arune/km-switch/[/link]

Itt egy KM switch!

Igazából azt kellene eldöntened, hogy csak a monitort akarod kapcsolni, vagy a billentyűzetet és az egeret is. Elmondom miért.

Ha csak a monitort akarod kapcsolni akkor elég egy egyszerű kapcsoló hozzá. Ha a bill. és az egeret is, akkor már bonyolultabb a helyzet, mivel a KVM switch-ek mikor nem az adott gépre vannak kötve, akkor szimulálják a billentyűzetet és az egeret.
Erre azért van szükség mert ha pl úgy kapcsolod be a gépet, hogy nem ott áll rajta a switch akkor aszondja a rendszer hogy nincs se bill. sem egér. Akkor meg jöhet a restart.
(#) asprey válasza Topi hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Aha értem. Csak a monitort szeretném igy használni. Mindkét gép külön egér és billentyüzettel müködik.
(#) Topi válasza asprey hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Akkor meg megy sima gapcsolóval a HSync,VSync,R,G,B -t kell kapcsolni!
(#) asprey válasza Topi hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Le tudnád nekem rajzolni?
(#) Topi válasza asprey hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
Hát most összedobtam egyet. Remélem érthető mire gondolok.
Rajz mellékelve...:
(#) asprey válasza Topi hozzászólására (») Dec 28, 2005 /
 
Nagyon köszönöm, sokat segitettél.
Boldog uj évet kivánok!
(#) gyogyeger hozzászólása Jún 26, 2007 /
 
Az lenne a kérdésem, hogyha én billentyűzetet és egeret is szeretnék kapcsolhatóvá tenni ahhoz tudtok-e valamilyen elektronikát ami megoldja a feírt leírt problémát es szimulalja ezeket?
(#) lelkes amatőr válasza gyogyeger hozzászólására (») Jún 26, 2007 /
 
Ezen az oldalon találsz megfelelőt elfogadható áron.
Nem érdemes vacakolni a házi előállítással.

Vagy a másik megoldás, ami nálam is üzemel: a *slave* gépen lóg egy kis elektronika, ami emulálja a billentyű-egér combót, van rajta egy Remote szoftver és a *Master* géppel vezérlem. Így nem kell monitor átkapcsolás, ami a pontos illesztés miatt nem is egyszerű.
(#) gyogyeger hozzászólása Jún 26, 2007 /
 
Köszönöm a választ!
Nekem szervizelésre kelett volna... van mikor egyszerre több gépre kell valamit telepíteni, vagy éppen tesztelő program fut. Arra gondoltam, hogy veszek egy olyan kisse robosztusabb billentyűzetet amiben van valamilyen eger megoldas is (touch pad, vagy trackball) es ebbe építek valahogy egy ilyen megoldast.
(#) Doky586 válasza gyogyeger hozzászólására (») Jún 26, 2007 /
 
Szerintem venni kell egyet..
Van 2, 4 vagy 8 géphez is. Pl egy ilyet.
Mamár szinte ingyen van. Én évekkel ezelőtt 23khuf-ért vettem hasonlót. De kényelmes: nem kell levennem a kezem a billentyűzetről, 2x megnyomom a Ctrl -t és már át is váltot.. A mechanikus kapcsolósokat nagyon kényelmetlen használni szerintem..

Sok PC-hez is elég 1monitor 1billentyűzet 1egér. Vele elférsz az asztalon, és nem bosszankodsz hogy a másik egeret rángatod, nem azt amit a monitoron látsz éppen..
(#) darkhead hozzászólása Jan 11, 2008 /
 
sziasztok!

már jó ideje keresgélek a neten a kvm switchröl.
így tévedtem el erre a fórumra.nekem is elég lenne csak a monitort átkapcsolni,meg is találtam a rajzot hozzá.nekem még van egy olyan problémám hogy amelyik gépen nem csatlakozik a monitor induláskor az monitor nélkül bootol be és ujra kell inditani.gondolom ha külön külön inditanám jó lenne,de az a baj hogy csak egyszerre tudom inditani őket,mert egy házba épitettem őket.tudtok segiteni hogy ezt hogy lehetne megoldani?segitségeteket előre is köszönöm.

darkhead
(#) Fefy hozzászólása Máj 11, 2008 /
 
hali mindenkinek!

mostanában én is nézegetem ezt a kvm switch-et, és 1 vmi nem világos... mivel lehetne azt értelmesen megcsinálni, hogy a vsync, hsync, ill rgb vezetékeket (szinte 0 ft-os beruházással) értelmesen kapcsolgassam (vagyis nekem csak monitort kellene kapcsolgatni)...
arra már rájöttem, hogy az 1-es ill. 2-es bit-et kell GND-re kötnöm, hogy a gép úgy érzékelje, hogy a monitor hozzá van kötve... (http://www.hardwarebook.info/VGA_%2815%29)

tehát ha vki megdobna egy kapcs. rajzzal, azt megköszönném. (guglit néztem, de nem igazán találtam értelmes kapcs. rajzot...)
(#) rolie hozzászólása Ápr 20, 2009 /
 
Sziasztok!

Hozzájutottam egy Aten CS128A kvm switch-hez , csak az a problémám, hogy kábelem nincs hozzá.Bővebben: Link

Kerestem már gyári kábeleket hozzá, de Budapesten 2500 HUF alatt nem találtam, valamint próbáltam lábkiosztást találni hozzá (DB-25 csatlakozó van rajta 8 db), de semmit, sehogy sem találtam.
Ha valaki tudna lábkiosztás, vagy esetleg lenne egy ilyen kábele elfekvőben (DB-25 azaz párhuzamos apa az egyik vége, a másik pedig normál vga, ps/2 egér és billentyűzet csati a másik végén) és megszabadulna tőle, annak nagyon hálás lennék!
(#) kuner válasza rolie hozzászólására (») Nov 2, 2009 /
 
Szerintem akkor veszel egyet 2500ért, leméregeted, és összerakod a többit ez alapján ...
(#) joekech hozzászólása Feb 8, 2010 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy 1 monitorra rá tudjam kötni a PCt és 1 műholdas beltérit akár 1 átkapcsolóval.
A monitor 1 Samsung 2253LW, van rajta 1 DVI és 1 VGA bemente csak nem tudom, hogy ha ezekre a bemenetekre kötök 2 forást akkor azt kezeli-e.
A beltérin meg van scart és HDMI kimenet ha minden igaz akkor ez meg 1 Sagem készülék (t-Homeos).
Ha lehetséges akkor TVkártyát azt ki szeretném hagyni. Szóval azt szeretném elérni, hogy a monitor DVI bemenetére rá tudjam kötni a PCt és a beltérit, a beltérinek a HDMI kimenetét szeretném használni amenyiben ez így megoldható. Házi barkácsmegoldás is érdekel. A segítséget előre is köszönöm.
(#) KTobi válasza joekech hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
A monitor DVI bemenetére rá bírod kötni a beltéri HDMI kimenetét. A VGA csatlakozóra pedig a PCt. Ha ez nem tetszik, akkor pedig kénytelen vagy a kábeleket ki-be huzigálni, esetleg szerzel egy méretes kapcsolót, de nagyon zavarérzékeny lehet. A hangot le kell venned a HDMIről, vagy pedig máshogy bekötni. Megtalálod a standard kiosztást akkor otthon is összerakhatod ami neked kell, vagy veszel kész kábelt.
(#) rockersrac hozzászólása Feb 11, 2014 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a kvm switch vajon tud olyat, hogy egy gép, két monitor? Mert sajnos gépcserénél beleszaladtam ebbe, hogy amit időlegesen használni fogok kártya, az sajnos csak vga kimenettel rendelkezik. Galériás ágyam van, és mivel egy szobás lakásban lakunk anyával, így zavarja ha filmet nézek, de ha a falra szerelt monitoron nézem, az nem zavarja, mert annak nincs hangja. (jelenleg két monitor kimenetes a kártya amit használok, de hamarosan alaplap csere lesz-modernizálás céljából) És egy nem túl hosszú ideig(kb 1-2 hónap) arra gondoltam, hogy a kvm switchet(D link dkvm-2k két pc bemenet és egy monitor kimenet van rajta)
(#) didyman válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Működhet, mert a benne lévő analóg kapcsolók oda-vissza tudnak dolgozni. Viszont annyi probléma van, hogy a kimenet (bemenet) kiválasztása során a tápot a PS/2 portról veszi, az aktuális PC-ről teszi aktívvá az aktuális analóg kapcsolót (így félautomata, ha kikapcsolod az egyik gépet, akkor átvált a másik csatornára). Így ha nincs az adott bemenetre PS/2 dugva, akkor nem tud arra a csatornára váltani. Megoldani egyszerű, kösd össze a két PS/2 táppontot a KVM-en belül és tápláld meg 5 V-tal (ez lehet akár PS/2, akár USB, de jobb lenne mindenképpen a PC-ből venni). Elvileg más feladat nincs vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
(#) rockersrac válasza didyman hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Itt ezen csak egy-egy(egy egér, egy billentyűzet) csati van, a monitor felőli oldalon. A gépekhez menő csatlakozó oldalon csak a két d-sub15 csatlakozó van, és azon keresztül megy ki a ps-2 is. A tápvonal meg egy-az egyben közös, most kimértem. Plusz ezen manuális a választás, hogy melyik ki/be menet van használva. A pontos típusa az eszköznek: Dlink DKVM--2K
(#) rockersrac hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni: adottt egy monitor, két bemenettel: vga, és Dvi-d. Jelenleg a dvi van használva, de szeretném használni néha a vga bemenetet is. Hogy tudom ezt megoldani, lehetőleg a dvi csatlakozó kihúzása nélkül?
(#) Tomi111 válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Üdv!
A monitor menüjében nincs választási lehetőség? Pl: digital/analóg
(#) Gabó válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Nem írtad milyen a monitor, de én pl egy gombbal tudok váltani dvi-vga közt. Nem kell semmi menübe matatás, kihúzás.
(#) rockersrac válasza Gabó hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Ősrégi ibm monitor, max 1024x768 felbontást tud 75hz-en.
(#) erbe válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Ha van rajta dvi, akkor már nem lehet olyan ősrégi (mint én?).
(#) rockersrac válasza erbe hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Megoldottam, köszönet a tippért Gabónak! Egyébként egy Ibm t541 9512 monitorról van szó-ezesetben falra szerelt verzióban, ugyanis az eredeti talpja nélkül jutottam hozzá sógoromtól, így felkerült ,,filmnézős" monitornak az ágyhoz(galériás ágy) De így tudom használni két gépről...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem