Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
 
Témaindító: Stakypot, idő: Jan 18, 2008
Témakörök:
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok! NAV
Lapozás: OK   195 / 195
(#) bolond6 válasza IMi hozzászólására (») Júl 4, 2020 /
 
A "postai rendszerekben nem regisztráltak" azt jelenti, hogy az eladó nincs levédve, ha hamis tracking numbert adott meg a neked. Ha úgy véled, hamis számot kaptál, először kérdezz rá, hogy jó számot kaptál-e. Ha nem kapsz megnyugtató választ és letelik a vevővédelmi idő, amikor visszakéred a pénzed, csatolj egy képernyőképet arról, hogy megkérdezted, helyes számot kaptál-e, és hogy az eladó milyen választ adott a kérdésedre. Csatolj egy másik képernyőképet is, ami megmutatja, hogy az eladó által adott szám nem nyomon követhető az erre való weboldalakon (a Magyar Posta weboldala megfelelő, de illendő és célszerű ilyenkor angolra állítani). Hazudozhat neked az eladó, de az AliExpress vissza fogja adni a pénzed.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2020
(#) bbb válasza bolond6 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
A tracking magyar marad a posta oldalán, hiába állítod át angolra Célszerű a 17track.net oldalt használni, azt ők is elismerik.
(#) bolond6 válasza bbb hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Hirtelen egy aktív TN-t találtam, és a tulajdonneveken kívül mindent angolul ír.
(#) bbb válasza bolond6 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Akkor javították ezt a hibát.
(#) IMi válasza bolond6 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Érdekes, én úgy tapasztalom, hogy a kicsi kínai jobban tudja hol a csomagom, még akkor is, ha már az országban van. Sokszor nem látni a nyomkövetési számot a postánál, miközben már a kínai nyomkövetési szolgáltató azt írja bent van az országban. Pár hét múlva kézbesíti is a posta. Vannak olyan csomagok amik európa valamelyik országán keresztül érkeznek, azokat az állomásokat is látni a nyomkövetésnél, csak a postánál nem.
Úgy gondolom a postának lenne mit fejlődnie.
(#) superuser válasza IMi hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Érdemes feltenni egy jobb csomagkövető appot a telefonodra és nem a postai infókat használni.
(#) Massawa hozzászólása Júl 6, 2020 /
 
Most a járvány alatt derült, ki, hogy az egyik nagy kinai bolt sokkal rosszabb követö, vagy csomagküldö rendszert használ, mint a másik ( a drágább). Az utobbi csomagjai mind gond nélkül és idöben ideértek a cégtöl meg rendszeres és pontos tájékoztatást kapok, mikor mi hol van, mig a másik az mindenféle csomagkövetökre hivatkozik (17track stb), amik messze nem olyan pontosak mint a konkurrencia. Valoszinü, hogy ujra csak régi forrásbol (BG) fogok rendelni, mégha pár fillérrel drágább is.
A singapori árut és szállitást meg kerülni kell. Csapnivaloan müködik a bezzeg ország postája és ugy látszik az itteni vámosokkal sem haverok, mert tölük szinte minden küldemény napokig hetekig hentereg a vámon.
(#) bolond6 válasza IMi hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Nem szoktam nézegetni, csak az AliExpress alkalmazásban, mivel a nézegetéstől nem érkezik meg hamarabb a küldemény. Ha nem kapom meg pár nappal a vállalt határidő lejárta előtt, ránézek a nyomkövető oldalakra. Természetesen én sem elsősorban a Magyar Posta weboldalát használom, de óvatosságból nem akartam eleve angol nyelvű oldalt javasolni.
(#) llax válasza IMi hozzászólására (») Kedd, 22:26 / 1
 
Idézet:
„Érdekes, én úgy tapasztalom, hogy a kicsi kínai jobban tudja hol a csomagom, még akkor is, ha már az országban van.”


Nem, nem tudja jobban. Ha a postánál van, akkor egy adatbázis van, amiről a posta nem tud, a külföldi nyomkövető sem tudhat. Ha már kikerült a kínai szállítócég kezéből, akkor az a cég x idő elteltével automatikusan "célországba megérkezett" állapotba sorolja. Aztán könnyen lehet, hogy valamely köztes országban átrakodáskor csak 5-tel későbbi repülőre fér majd fel az a konténer, amelyikben a küldeményed van (erről a nyomkövetési adatokat szolgáltató szállítócég már nem tud...).
Esetleg tudhatnak a küldeményedet tartalmazó konténer Budapestre érkezéséről, ez esetben nem csak kamu a "célországba megérkezett" állapot. Persze ez csak egy fizikai állapot, könnyen megeshet, hogy jogilag még napokig nincs az országban a küldemény (tranzitterületen várakozik). Bármilyen, ezt követő nyomkövetési állapot, amiről a Magyar Posta nem tud, az becsült/kitalált/hamis információ.
A jelentősebb kínai szállítócégek már eljutottak a 2. esetig, a konténerük megérkezéséről értesülnek. A továbbiakban a Magyar Posta már nem követi, ha nincs kifizetve az "R" opció.
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Sze, 5:53 / 1
 
Azért ez nincs teljesen igy. Minden szállitmány - kivétel nélkül - ma már elektronikusan követhetö, hiszen már elvben csak gépek válogatják és szortirozzák. Azaz a feladás pillanatátol az utolso szétoszto pontig van elektronikus informácio. Csak az utolso "mérföld" van még sok helyen "árnyékban", azaz nem látják elektronikusan. De éppen tegnap néztem a postásnál, már neki is van egy kütyüje, amin minden küldemény, amit átvett, láthato. Sajnos most a pandémia esetén sok rendszer nem müködött, vagy más uton ment, mint megszokott. Ez persze nem kevés balhét okozott, hiszen senkinek nem volt sem kapacitása sem felkészültsége ilyen váratlan változásra és még a automata osztályozo rendszer is csödöt mondott, ( nem volt jol programozva, vagy kezelve), ami az ismeretlen küldeményeket "félre tette". Ezt a személyzetnek kellene feldolgoznia, ami persze nem olyan egyszerü, ha nincs ember, illetve helyettesitve van a beteg betanitott csapat és az ujak nem igen tudják mi a teendö az ilyen küldeményekkel.
Nekem márciustol 5-6 küldeményem veszett el, követhetetlen volt. 3 a minap ezekböl mégis megérkezett. Most éppen azt probáljuk kideriteni mi a teendö.
A hozzászólás módosítva: Sze, 5:55
(#) Alf65 válasza IMi hozzászólására (») Sze, 15:23 /
 
"Érdekes, én úgy tapasztalom, hogy a kicsi kínai jobban tudja hol a csomagom, még akkor is, ha már az országban van. Sokszor nem látni a nyomkövetési számot a postánál..."

"Pár hét múlva kézbesíti is a posta"

Na ez úgy működik, hogy a Posta rendszerében csak akkor fog megjelenni a csomag, ha a posta azt már beérkeztette.
Ami a nemzetközi követés szerinti "célországba beérkezett" UTÁN lehet, hogy 5-15 nappal lesz csak.
(igen, gyakorlati tapasztalat, hogy az elmúlt minimum fél évben a posta jellemzően 2 hetet ül a cuccon)
És még az sem biztos, hogy ilyenkor tényleg megjelenik a rendszerben.
MA érkezett egy csomagocskám, aminek a nemzetközi és a Postai száma nem egyezik.
(#) IMi válasza Alf65 hozzászólására (») Sze, 19:47 /
 
Idézet:
„MA érkezett egy csomagocskám, aminek a nemzetközi és a Postai száma nem egyezik.”
Nekem is volt ilyen, mikor kerestem a ( nem,nem azért mert ez a passzióm, ha nem mert vége felé közeledett ...) nyomkövetési számot a rendszerekben, addig meg volt, hogy cél országba érkezett.
Aztán érdeklődtem az eladónál és Ő meg tudta adni a magyar postánál lévő számot, ezzel keresve ott is volt, ment minden ahogy kell. Ezt az új magyar posta által adott számot már nem töltötték fel a rendszerbe, az eladó valahonnan még is tudta.
Idézet:
„amiről a posta nem tud, a külföldi nyomkövető sem tudhat”
Biztos? (ne válaszolj)
(#) pipi válasza IMi hozzászólására (») Sze, 20:42 /
 
Én nem csodálkozok
A kép szerint valaki hazudik, vagy csak hallgat? Nincs közös dátum ugyanarra a követési számra

1.png
    
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 0:38 /
 
A levelet csak akkor követik, ha az ajánlott/tértivevényes/könyvelt küldeményként adják fel, a sima levél csak +1 darabszámként jelenik meg a rendszerben. Sok országban az állami (vagy ezzel azonos szerepkörű) postáknál a levél követése nem alapdíjas szolgáltatás.

Legtöbb Kínából feladott kicsi "csomag" valójában levélként van feladva, ez sok esetben sima levél, amit a Magyar Posta nem követ. Hiába van rajta ragszám, a formátuma hiába tűnik azonosnak a "nemzetközi ajánlott" ragszámmal, ha nem ajánlottként adták fel, akkor addig van követés, amíg az a felvevő szállítócég (és partnerei) kezelésében van.
(#) llax válasza pipi hozzászólására (») Csü, 0:43 /
 
Senki nem hazudik
Az Ali eljuttatta a csomagot a holland posta valamely elosztóközpontjába. A PostNL 10.-én vette át a küldeményt, előtte az nem vett részt a nemzetközi postaforgalomban. Előtte csak az Ali saját követőjében, esetleg más olyan követőkben szerepel, ami képes az Ali-tól adatokat lekérni.
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Csü, 9:27 /
 
A felado számára valoban nem követhetö a sima levél, de a belsö rendszer éppenugy követi (követheti) mint minden más küldeményt. Már pár éve be lett vezetve, hogy (ha nem bélyeggel dobod be a levelet, hanem a postán veszel rá "bélyeget" azaz csak egy pecsétet kapsz) van egy ID kod amivel követhetö és elszámolhato a küldemény. Ezzel a számmal a posta bármikor követni tudja a küldemény sorsát. (Fontos a belsö eloszto rendszerek optimalizácioja miatt). Azaz ha van ilyen számod elvben követhetetnéd. ( valoszinü a nyilvános követö programok nem teszik lehetövé, de ki kell probálni. Ha persze bedobod a bélyeggel a küldeményt a postaládába, akkor nem kapsz ID számot, de a posta elsö osztályozo központja ellatja a küldeményt egy ID számmal...
(Ezért követheted a kinai sima csomagokat is egész a cimzettig.).
Valoszinü, hogy ez nem ingyenes szolgáltatás és ezért látja az egyik szállito jobban a küldemény mozgását mint a másik. Már többször elöfordult velem is, hogy én nem találtam semilyen követö programot ami látta volna a szállitmányt a felado viszont nagyon pontos infot adott, hogy az adott napon hol volt...
(#) jointsilver36 hozzászólása 20:53 /
 
Sziasztok!Ebayról rendeltem több mint három hónapja.Elvileg a csomag a reptéren van .Van csomagkövetés ez a száma:SY13741833277
Tud valaki valami infot ahol utánna tudok nézni miért nem kaptam mèg meg?
Köszi a válaszokat.
(#) zsa válasza jointsilver36 hozzászólására (») 21:32 /
 
Ezt sima levélként kapod, nincs ahová panaszt tehetsz. Véleményem, vagy hánykolódik a vámon . Volt virús idején csomagom ami 2 hónapot pihent, a magyar vámon de volt aminek lába is kelt ez idő allatt. Tapasztalatom amit feladnak az meg is érkezik 98% ban magyarországra, de szégyen ez az arány hogy ekkora út után itt tetszik meg valakinek a csomag !
A hozzászólás módosítva: 21:37
Következő: »»   195 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu