Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
 
Témaindító: Stakypot, idő: Jan 18, 2008
Témakörök:
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok! NAV
Lapozás: OK   158 / 158
(#) sector99 válasza Kovidivi hozzászólására (») Vas, 17:30 /
 
Nem nagyon tolonganak. Jofogason találtam egy cégeset...De nem gond, kivárom azt a pár hetet és több ezerből válogathatok...
(#) llax válasza RoliNyh hozzászólására (») Vas, 18:52 /
 
Nemrég volt 2 db. 2 héten belüli (10-11 nap), több jött átlagos 2-3 hét alatt és van úton hónapon túli is... Ezeket 2 egymást követő napon vettem.
(#) papus51 hozzászólása Hé, 10:02 / 2
 
Mostanában rendeltem árut ebay-en keresztül Thessalonikiből. Ez ugye Görögország, EU tagállam, tehát vámmal ÁFa-val nem kell foglalkozni. Gondoltam pillanatok alatt itt lesz.
A valóság, hogy Mo.-ig elég gyorsan megérkezett, majd úgy 5 nap várakoztatás után ismét az jelent meg a tracking-en, hogy célországba elküldve. Gyanús lett, felhívtam a Posta ügyfélszolgálatát. Rendesek voltak, délután visszahívtak azzal, hogy címzési hiba miatt visszaküldték Ferihegyről. Ez érdekes, mert korábban már rendeltem ugyan ettől a szállítótól és az rendben megjött.
Na, gyorsan írtam egy levelet az eladónak, hogy ez van, keresse meg és küldje el újból. Nagyon korrekt volt, nem várta meg a visszaküldött csomagot, újból feladta.
Nézem a tracking-et, megint megérkezik és már 5 napja ott csücsül valamelyik reptéri raktár mélyén. Kissé ideges lettem, ismét felhívtam a Posta ügyfélszolgálatát, mondom nem szeretném, hogy ezt is visszaküldjék. Bediktáltam a címem, telefonszámom és hihetetlen módon másnap megjött a cucc.
Azért gondoltam leírni ezt a történetet, mert ebből azért látszik, hogy a hosszú szállítási időért nem biztos, hogy a sokat emlegetett kínai vagy egyéb postaszolgálat felelős csupán.
A magyar oldal tájékoztatása szerint a reptéren rengeteg a csomag és nem győzik a szortírozási munkát.
Talán fel kellene nőni a feladathoz.
(#) lacek29 hozzászólása Hé, 21:06 /
 
Sziasztok.DHl-el rendeltem csomagot Kínábol.Ma néztem a nyomkövetést,a csomag tegnap meg is érkezett Budapestre,viszont a vámolással történt valami.
Részletek:
A küldemény vámkezelése ideiglenesen felfüggesztve, mivel az áruérték igazolása, megerõsítése szükséges.

További Lépések:
A DHL képviselõje felveszi a kapcsolatot az importõrrel az áruérték igazolásával kapcsolatban.
Ez azt jelentheti hogy az eladó nem tüntette fel az áru értékét a csomagon?
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:07
(#) RoliNyh válasza lacek29 hozzászólására (») Hé, 21:10 /
 
Inkább azt, hogy küldd el a fizetési igzolást (internet bank, paypal) és a megrendelési igazolást (webáruház vásárlási tétel) nekik, aztán jön tovább a csomagod...
Következő: »»   158 / 158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu