Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
 
Témaindító: Stakypot, idő: Jan 18, 2008
Témakörök:
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   240 / 240
(#) Gery78 hozzászólása Jan 3, 2023 /
 
Sziasztok!
Szeretnénk többen is rendelni a Hificollective oldalról, de nem tudom pontosan, hogy mi ennek a menete. Azt írja például az Amtrans ellenállások rendelésénél az árra, hogy £0.70 vat+p&p. Gondolom a 0,7 Font a nettó ára, erre még rájön a vat ami ha jól sejtem az angol adónak felel meg, (ennek a mértékét sem tudom), de mi az a p&p? Vám? Ezen felül mit kell még fizetni? A postaköltséget gondolom, meg magyar Áfa is lesz rajta? Még nem rendeltem semmit innen, meg amióta Anglia már nem Eu tag, így egy csomó minden megváltozott. Tudnátok ebben segíteni, hogy milyen plusz költségekkel kell számolnunk?
Köszi előre is.
(#) Massawa válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
A vat az Áfa, a p&p csomagolas meg posta. Nincs kizárva, ha otthon még egyszer Afat meg vamot fogsz fizetni.
(#) niedziela válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Az oldal tetején kiválaszthatod, hogy lásd a VAT-ot, azt milyen pénznemben és melyik országhoz.
Ezen felül sales@hificollective.co.uk cimen még bővebben adnak tájékoztatást arról, hogy ők, vagy te fizeted az áfát. Szerintem ők nem tagjai az IOSS-nek, de megmondják ha megkérdezed.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Szia,
a honlap ilyesmiket ír:
Idézet:
„As of the 1st January 2021 the UK has left the EU. As a result, when shipping orders to EU addresses, customers will no longer be charged UK VAT by HiFi Collective.
...
For customers who reside outside the UK, you may be liable to pay local taxes (VAT), import duties and a handling charge once the parcel arrives in the country, payable to the country's customs department through the carrier. HiFi Collective will not pay these charges.”

Szállítással kapcsolatos megjegyzések
2021 Január elsején Anglia kilépett az EU-ból. Ennek eredményeképpen, az EUs címekre történő szállításoknál a vásárlóra a HiFi Collective nem számít fel angol áfát (VAT).
Anglián kívüli vásárlók a helyi adózás (áfa) alá esnek. Ezt, és a kezelési költséget a csomag célországba érkezésekor a szállító cég fizeti. A HiFi collective ezeket a költségeket nem fizeti.
Szállítási lehetőségek
Magyarországra itt a DPD-t és a FedEx-et ajánlják.

Szerintem röviden úgy néz ki a dolog, hogy kiválasztod nálunk hogy kivel akarod szállíttatni (nyomkövetés legyen!) és kifizeted amit kérnek.
Utána amikor megérkezik, Ferihegyen levámolják és házhoz viszik a csomagot. És utána nekik is fizetesz még valamennyit...
(#) mcc válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Én többször is rendeltem tőlük, postai szállítással. Nem IOSS tagok, ők a nettó árra nem számítanak fel semmit. Amikor beérkezik Magyarországra a csomag, akkor csengetsz a postának ÁFÁ-t és vámügyintézési díjat.
(#) Gafly válasza mcc hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Kikkel hozattad?
(#) mcc válasza Gafly hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 2
 
Légiposta, utána meg a királyi. A DHL egyszer lepett már meg 6000Ft-os vámkezelési díjjal (ami a postánál a 400Ft), azóta inkább várok 2 hetet, és bemegyek érte a postára, mert ki nem hozzák. Nem fér bele a 4Euróba...
(#) Gafly válasza mcc hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
Köszönöm a hifisták nevében. Mégiscsak jobb, ha olyasvalaki "szakért", aki csinált is már ilyet.
Tehát akkor ez tűnik a befutónak:
Idézet:
„EUROPE:

Austria, Belarus, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland (Republic of), Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, The Netherlands, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Sweden, Switzerland and Vatican City.

Airmail Post - Non-Trackable (only for orders under £100)
Airmail Tracked & Signed - Trackable & Signed for - you can track here www.royalmail.com/trackdetails, or check with your local post office.
FEDEX Courier Service - Trackable & Secure - you can track here www.fedex.com/dg”


Azaz ajánlott és nyomkövetett légiposta (szerintem úgysem fog nekik kijönni £100 alatt, a világ minden pénzét el lehet itt költeni). Nyomkövetés itt: www.royalmail.com/trackdetails, vagy a helyi postán (valószínűleg nem lesznek boldogok, amikor naponta megjelenik az emberfia a helyi postán, két csekkbefizető között érdeklődni az angol csomag iránt, hogy "mikor jön már meg?" ).
(#) mcc válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
Eddig legalább 30 alkalommal rendeltem tőlük. Az ÁFA fizetés miatt nem "veszítik el" a csomagot, ráadásul azonosítót is kap, amit az automata nyomkövetés nem tud követni, de ha betelefonálsz, akkor ott meg tudják nézni. Sokszor 3-4-nap után már jön az ÁFA fizetéses email, de a csomagnak egy, másfél hétbe is belekerül ezután, mire a helyi postára eljut.
Én általában 100font alatt vásárolok tőlük. Partsconnexionos csomagom tűnt már el (30USD körül) és szó nélkül küldték újra.
Futárt csak belföldön használok, és FEDEX-et a Mouseres vásárlásoknál. Utóbbi nagyon durva, mert igaz, hogy nettó 15000Ft fölött kell vásárolni, de úgy hozzák házhoz az USA-ból 3 munkanap alatt, mint a szél, és mindezt ingyen...
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
(#) Gery78 válasza mcc hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Sziasztok!
Mindenkinek köszi szépen a sok infót, és utánajárást, így azért sokkal barátságosabb lesz a rendelés. Tartottam tőle, hogy duplán kell Áfa-t, és Vámot fizetni, de hála Istennek nem így van, és ennek nagyon örülök. Biztos, hogy 100 font felett leszünk a megrendeléssel, mert 3-an fogunk rendelni, és úgy biztos, hogy összejön majd.
(#) tursaba válasza pipi hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Igen. Írtam, a vámoláshoz kellenének az adatok.
Az Alin a visszaigazolásnál teljesen más a kód.
Order it : 16 jegyű, csak szám.

Tehát a megrendelés visszaigazoló kód teljesen más, mint a postai kód ( 2 betű, 9 szám, 2 betű)és az alapján kellene a vámhoz az adat.

Annyit tudnak segíteni, hogy mi van benne (Pl: 3 db chip, vagy 1 us$ ) ami alapján
kitalálom melyik rendelésem van porondon aktuálisan?
Kész őrület.
(#) tursaba válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Ezt néztem.
Annyit segít, hogy össze tudom rendelni a track időponti eseményeit az Alis megrendelés visszaigazolás időpontjával, így kiderül melyik megrendelés lehet az aktuális vámeljárás alatt?
Egy nap, egy megrendelés, így a legegyszerűbb.
Csodás, lassan elérünk a mikroprocesszoros kőbunkóhoz!!!!
(#) Melphi hozzászólása Jan 7, 2023 /
 
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy miért nem tudok PayPal-al fizetni az Aliexpressen?
(#) Ragathol válasza Melphi hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Talán mert megszüntette az akiexpress a magyaroknak és még pár országnak?
(#) uniman válasza Melphi hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Nem is oly régm megoldottuk a rejtélyt: Bővebben: Link
Azaz, van ahol lehetséges, máshol meg nem...
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2023
(#) Melphi válasza uniman hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Értem, köszönöm!
(#) Kovidivi válasza Ragathol hozzászólására (») Jan 14, 2023 /
 
Olyan is van, hogy Ausztriába nem szállít az aliexpress, meg valószínűleg egy EU-n kívüli eladó sem, mert valami törvénymódosítás miatt (2023. Jan. 1-töl) még bonyolultabb az áru behozatala, de csak Ausztriába. Gondolom ez sokmindent fog befolyásolni, a környező országokban is. Lehet felkészülni a Magyarországra rendelt, majd Ausztriába átpostázott cuccokkal, akár üzletszerűen is...
Következő: »»   240 / 240
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem