Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   123 / 251
(#) Ferkógyerek hozzászólása Feb 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Ezt az üzenetet kaptam egy eladótól a minap.
Idézet:
„Hello,
Thank you for your order.
We cannot send this item to hungary without tracking number. Actually we can but we decline all responsibility then. If you want t racking number the shipping fee balance is 5.19Eur (250g intl priority with tracking 7.19Eur - 2Eur included shipping).
Please let us know.”

A csomag Franciaországból jönne. A Kínaiak sohasem reklamáltak ilyesmiért, Franciaországból meg fél elküldeni? A termék ára amúgy 21euro, az ebay-en meg ingyenes postával árulta, +7 euro posta költség azért 30%-al megemeli az árat. Mit javasoltok, kockáztassam meg az ingyenes postát követési szám nélkül?
(#) tbarath válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Az eladónak valószínűleg rossz tapasztalata van vagy a magyar postával, vagy a magyar vásárlókkal. Vagy épp semmilyen tapasztalata nincs, de utánaolvasott és másoknak van rossz tapasztalata...

Erre a kérdésre egyébként csak te tudsz válaszolni magadnak, hogy megér-e neked 5.19 ojrót (mert 2 dodó szállítás benne van az árban), azaz 1600 Ft-ot az, hogy a 6500 Ft-os cuccod biztosítva van. Egyéb esetben leírta, hogy nem vállal felelősséget, nem tudsz reklamálni.

Én múltkoriban szidtam magam, mert egy kb. 30 ezer Ft-os rendelésnél rutinból nyomtam rá a 4 fontos alap szállításra, aztán napokkal az ígért határidő után se volt még itt a csomag. Szerencsés vége lett, de azért fájt volna ezt elbukni. (Egyébként eddig mindenem megérkezett amit rendeltem, és mindenem egyben, ezt le is kopogtam.)
(#) llax válasza tbarath hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Sok "nyugati" eladónál van tiltólistán Magyarország, szerintem nem a Magyar Posta miatt.
Az a gond, hogy a ragszám még nem jelent biztosítást a vevő részére. Ha elveszett egy ajánlott küldemény, nem fizet kártérítést a posta (csak ha értékbiztosított, de az +költség). Csak az eladó jóindulatán múlik, hogy saját költségre újraküldi-e a csomagot (kínainál szinte alap), de azt biztosan tudja, hogy nem akarod becsapni.
Nálam előfordult már, hogy "megállt" egy csomag, még Kínán belül, pont a "célországba elküldve" státusz előtt (ami normál esetben feladástól 1-5 nap). Nagyjából két hét várakozás után írtam az eladónak, intézkedett valamit, megmozdult a csomag (és idővel meg is érkezett).
(#) llax válasza uniman hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
PayPal számlának nem feltétele a bankkártya léte. Nyitsz egy PayPal számlát, arra utalhatsz bankkártya nélkül is pénzt. Igaz, így többlépcsős folyamat a fizetés, de nem lehetetlen.
Bővebben: régi cikk a témában.
(#) tbarath válasza llax hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Sok _nem_feltétlenül_nyugati_ eladónál tiltólistán van Magyarország. És nem csak a posta miatt, és nem véletlenül.
A tracking-et én automatikusan biztosítottnak is vettem, erre tényleg érdemes rákérdezni.
(#) llax válasza tbarath hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Fogalmazzunk úgy, hogy "nyugaton gyakoribb". Legalábbis az általam eddig keresett / vásárolni kívánt termékeknél ezt tapasztaltam. Amúgy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy esélytelen megvenni a terméket Ha úgy egyébként postáz EU-s országokba, akkor érdemes a "contact seller" opcióval szemezgetni. Ha vevőként van elég értékelésed ahhoz, hogy ne valami jöttment kalandornak nézzenek, akkor van esélyed az eladónál (nálam UK esetén bejött).

A tracking önmagában semmiféle értékbiztosítást nem jelent. Információval szolgál a feladó és a címzett számára, ajánlott lévén a postásnak könyvelt módon kell átadnia (nem dobja postaládába), ill. lehetőség van "kerestetni". De ha fizikailag eltűnt, akkor a posta nem fizet kártérítést.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
(#) uniman válasza llax hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Hello llax!
Idézet:
„"Nyitsz egy PayPal számlát"”
Nyitnék én, de pl. az itt (a weblap alján) leírtak szerint máris problémába ütköznék:
Idézet:
„Card Type: Kártya típusa - Visa, MasterCard, Discover, American Express lehet csak!
Card Number: Kártya száma, egybeírva (kötőjel, space ne legyen benne!)
Expiration Date: Kártya lejárati ideje (a kártyán feltüntetett dátum hó/év-ben van megadva!)
Card Verification Number: Kártyaellenőrzési szám, általában a kártya hátoldalán van.”


Kártya nélkül úgy tűnik Paypal "számlafiók" nem is létesíthető...vagy tévednék?
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017

Card_no.jpg
    
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Végül is a "Kártya adatait később adom meg" kipipálással már lett "account"-om...most a "Top-Up"-pal megpróbálom a számlaadataimat beírni.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017

Pipa3x_4x.jpg
    
(#) Rahed Lee válasza llax hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Ha követhető küldeményként adják fel, akkor az általában ajánlottnak minősül, ilyenkor a kézbesítés regisztrálásáig a posta anyagi felelősséggel tartozik. A múltkor Amerikából rendeltem kondenzátorokat, végig tudtam követni az útját a USPS rendszerében és amikor Magyarországra ért, onnantól már a Magyar Postánál is. Az ilyent nem dobják be postaládába, mert ez értékbiztosítottnak minősül. Ez is befért volna kényelmesen, de mégis be kellett mennem a postára, hogy átvegyem.

De ha pl. az eBay-ről rendelek ingyen postával bármit is, azoknál valóban az van, amit mondtál, sima levélnek minősül, bedobják a postaládába, vagy át a kertkapun és nincs nyoma, hogy valóban bedobták-e, valóban kézbesítették-e. Ilyenkor nincs mit keresni a postán, bizonyíthatatlan.

De ekkor sincs veszve a dolog, volt már ilyen esetem is. Ha a megadott határidőre (Kínából esetenként 6 hét is lehet!) nem érkezik meg a cucc, akkor a megfelelő csatornán keresztül jelezni kell az eladónak, hogy nem érkezett meg a csomag. Ez azonnal bekerül a rendszerbe, egy órán belül jön egy levél az eBay központtól, amiben leírják, hogy amennyiben nem válaszol az eladó 5 munkanapon belül, akkor ők veszik kézbe a dolgot, ők kártalanítanak. Aztán gondolom ez mint tartozást leverik majd később az eladón. De ha jól megnézzük, az eBay eladók 80-85%-a kínai. Szinte kivétel nélkül több ezer tranzakcióval a hátuk mögött, ergo "főállásban" űzik az ipart. Családok megélhetése függ tőle, ezért betegesen félnek a negatív minősítéstől. Van ahol folyamatosan küldözgetik a levelet, hogy bármi gond lenne a cuccal, előbb nekik jelezd, nehogy kapásból negatív minősítést adj.

Általában nagyon gördülékenyen megy a "kárpótlás" néha az első reklamációra azonnal visszautalják a pénzt, vagy küldik az újat. Te döntheted el, hogy melyik opciót választod. Nálam eddig az volt a legbonyolultabb, amikor kértek néhány fotót, igazolandó a minőségi kifogást.

A PayPal pedig a számlád esetében esetlegesen előforduló visszaélésekkel kapcsolatban vállal anyagi felelősséget. Piszkosul lebiztosított rendszer. Anno regisztrálásnál rosszul adtam meg nevemet, (összecseréltem a first name / last name). Ettől simán működött, de zavart és megpróbáltam módosítani. Nagyon küzdelmes volt. Két héten át, legalább 10 email-váltásom volt a luxemburgi központtal, nemzetbiztonsági átvilágításon estem szinte keresztül, mire hajlandóak voltak átírni. Itt nem nagyon lehet gazemberkedni. Ennek ellenére, ha huzamosabb ideig nem használom, akkor inaktiválom a kártyámat, így teljes biztonságban vagyok. Lehet utalgatni is adott összeget a PayPal számlára, de az nyűgösebb. Ha ismét vásárolni akarok, akkor a PayPal oldalon aktíválom a kártyát, ami csak annyi, hogy megadom a kártyaszámot, a bank azonnal megterheli 1 azaz egy forinttal, amit a következő másodpercekben vissza is utal. Ezzel le is van csekkolva a kártya.

Nagyon biztonságos rendszer.
(#) llax válasza uniman hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Azért találkozol ilyenekkel, mert a PayPal alapvetően kártyás fizetésre lett kitalálva, minden más extra opció. Ha keresgélsz egy kicsit a neten, láthatod, hogy a kártya nélküli témáról sokfelé cikkeztek, akár részletesebben is írtak róla, fórumokon is tárgyalták. A lényeg, hogy a kártya hiánya nem kizáró tényező Ebay-es vásárlásnál.
(#) llax válasza Rahed Lee hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Egyszerű ajánlottnál a posta anyagi felelőssége a postaköltségre terjed ki, az áru értékére nem. A Magyar Posta esetén ennyi, nem több.
Te is írtad, de korábban én is írtam saját példát, a követés nagy segítség lehet egy csomag elakadásánál.

A kínai szerintem azért is kéri külön üzenetben vagy a csomagba tett kis kártyán az értékelést vagy azt megelőző probléma rendezést, mert szerintem közel sem mindenki értékel. Megjött a csomag, örül, eladó elfelejtve. Ellenben, ha valami probléma akad, pont ezek a "kalandorok" fogják mérlegelés és kommunikáció nélkül nyomni a negatívat, ezen vevőktől könnyebb negatívat szerezni, mint pozitívat. Amúgy kiváló példákat lehet találni a "vloggerek" között is: az Ebay-t és és a kínai eladót szapulják, pusztán azért mert valami drága kütyü filléres utánzata közel sem tudja azt, amit az eredeti. Akkor itt kivel van a probléma? (Akinek van némi "arányérzéke", szerintem azt mondaná, hogy ennyi pénzért örüljön, ha egyáltalán működik.)

A biztonságot a magam részéről annyival fokozom, hogy egy (sima lakossági) folyószámlát kimondottan erre a célra tartok fenn, amin nagyobb összeg ritkán van (nagyobb értékű dolgot eleve ritkán veszek, tipikusan néhány száz - néhány ezer Ft nagyságrend egy vásárlás).
Én is szeretem az ilyen biztosított rendszereket. Belföldről, kéz alól leginkább a közismert aukciós portálon igyekszem megkeresni a számomra szükséges dolgokat, az apróhirdetéseket nem szeretem. Ennek részben a lakóhelyem is az oka, magánszemélytől legtöbb dolgot előre utalással, postával tudom megvenni (új dolgokat webshopokból, utánvéttel). Távol lévő felek között és/vagy előre fizetésnél kell valami biztonsági háló, ami a csalókat kiszűri.
(#) Rahed Lee válasza llax hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Most nem állok neki kutakodni, de én határozottan úgy emlékszem, hogy a magyar postánál egy egynapos belföldi ajánlott csomagnál is van értékbiztosítás. Nem is kevés, több tízezer Ft. Nem csak a postaköltség. Szerintem csak levélre, vagy levélnek minősülő kiscsomagnál igaz, hogy csak a postaköltséget térítik.

Elég sok csomagot adok fel, általában 1800-2800 Ft körül fizetek, mindig rákérdezek. Ha feladásnál nem íratom rá az értéket, akkor tudtommal körülményesebb a behajtás, ha valami gixer lenne.
(#) llax válasza Rahed Lee hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Amiről írsz, az MPL üzleti csomag (belföldre), az valóban tartalmaz 50000Ft-ig értéknyilvántartást, 1 munkanap alatt szállítják. Ha rendelek és választhatok, ezt részesítem előnyben (postán maradónak), küldéskor szintén. Ezzel ellentétben bármely normál csomagnál (kiszámíthatatlan, 2-5 munkanap, előbbinél alig olcsóbb...), vagy ajánlott levélnél külön kell értéknyilvántartásért fizetni (nyomkövetés alapból jár). Mindez belföldi téma. Javaslom, nézegesd mennyiért visz csomagot külföldre a Magyar Posta

Ebben a topikban a külföldről érkező küldeményekről lenne szó. Ekkor mindig a felvevő cég díjszabása a mérvadó. Ha csomagról van szó, annál mindig van csomagszám, követhető, de biztosítani külön kell, a minimum díjak sok ezer forintnál kezdődnek. Ezért is adják fel a kisebb tárgyakat levélként (azonos tömeg mellett lényegesen olcsóbb), ehhez külön kell az "ajánlott" opciót kérni (nyomkövetés) és szintén külön értéknyilvántartást kérni (biztosítás). Kínából egy 100g-os nemzetközi ajánlott (követhető) "small packet by air" 1100Ft körül jön, az értéknyilvántartás csekély összeg lenne, de nem szokták igénybe venni, mert ahhoz a valós értéket kellene feltüntetni. Utóbbit csak nagyon csekély összegeknél szokásuk
(#) Melphi hozzászólása Feb 17, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni hogy miképpen tudom megcsinálni a PlayPal számlám feltöltősre, nem szeretném kiadni az új kártyám adatait. Tudom hogy tele van a net ilyen kis okosító videóval, de tavaly teljesen arculatot váltott a PlayPal és semmiről nem tudom hogy merre található.
Akinek lenne ideje kérem segítsen.
Köszönöm
(#) tbarath válasza Melphi hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Feltöltősről nem tudok mit mondani, viszont a legtöbb banknál van lehetőség "online" dologra. Ezzel vagy egy külön bankszámlád van, amire ha utalsz (átvezetsz) pénzt akkor tudsz ezzel fizetni, vagy egy speciális kártyád, aminek a napi limitje 1 Ft és 1 tranzakció, és ha használni akarod ezeket megemeled.
Én inkább ezeket javaslom, ebben akár tudok is segíteni.
(#) Melphi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Írok.
(#) kadarist válasza Melphi hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Szia!
Keresd meg a "Top Up" szekciót, ott megtalálod azt a bankszámlszámot, amire utalnod kell a feltöltéshez.
(#) nyuszis2 válasza Melphi hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Szia!
Mint írták, a Top Up részt kell megkeresned a bejelentkezés után nekem a PayPal balance résznél van egy kék link, hogy Top Up, ott meglátod, milyen bankszámlaszámra kell utalni.
Az nagyon fontos, hogy a bankszámládnál megadott névnek egyeznie kell a paypal regisztrációkor megadott névvel, ez az Important! részben van leírva és ott meg is van adva, hogy milyen nevet vár. Ugyanis ha nem egyezik a két név, akkor nem fogják jóváírni és nekem egy hónapba telt ameddig visszautalták.
Ha egyezik a név és minden jól megy, másnap reggel kapsz egy email-t, hogy egyenleged növekedett az átutalt összeggel.
(#) Melphi válasza nyuszis2 hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Köszönöm, így egyből jobb. ezt hol találom: Important?
(#) Melphi válasza nyuszis2 hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Meg is találtam a számlaszámot ahova utalni kell, de nem kell egy számlát nyitni ami az én nevemre szól, régen úgy tudom kellet?
(#) kriszmo78 hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Sziasztok

Ebay-ről Pickit 3-at érdemes rendelni? Lényegesen ólcsóbb mint Mo.-on, ezért nem tudom, nem-e csak valami koppintás.
(#) Bakman válasza kriszmo78 hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szinte biztos lehetsz benne, hogy klón.
(#) kriszmo78 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Köszi, vajon mennyire használhatóak lehetnek?
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Mivel jobbat nem találtam, itt kérdezek... A https://tapeline.info/ weboldal vásárláskor automatikusan a PayPal oldalára irányít át, más lehetőséget nem ad, és mivel már olvastunk (a családban) a PayPal-ról rosszakat, így nem szeretnénk megkockáztatni, de a gond az, hogy hasonlót máshol nem találok, mint amit onnan szerettem volna venni. A kérdésem az, hogy ki lehet-e kerülni ezt a rizikós PayPal rendszert valahogy és valami átutalós módszerrel megoldani? Ti mit gondoltok?
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Idézet:
„már olvastunk (a családban) a PayPal-ról rosszakat”
Többet is? Érdekes. Évek óta használom, az átváltási trükközésen kívül nem tudok negatívumot mondani róla.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szia!
Én azt gondolom, hogy a Paypal rendszer nem rizikós, hanem biztonságos és korszerű. De ha mindenképpen kerülni szeretnéd, akkor vásárolj az Aliexpressről, ott biztosan nem találkozol Paypallal.
(#) RoliNyh hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Mik vannak, valóban léteznek még olyanok, akik szalagos kazettás magnót használnak még a mai világban? De még mielőtt félre értenétek, senkit nem bántani/megsérteni akarok ezzel, távol áll tőlem, csak hát kicsit hihetetlen számomra...
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Papírborítékba rakod a 100$-os bankjegyet és feladod postán...
Ráírod a borítékra az összeget és hogy a visszajáró összeget is hasonlóan küldje vissza neked..

(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Egyetértek, a paypal talán a legbiztonságosabb módja az internetes fizetésnek. És az átváltásos lehúzás is megkerülhető, noha igyekeznek megnehezíteni.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Köszönöm a javaslatot, de ott sajnos nem találtam, amit keresek... (Ott szinte csak kazetta digitalizáló, kazetta-adapter meg smart-gyűrű van.) Akkor elárulom, hogy szalag nélküli (zöld) színes magnókazettákat keresek...
Következő: »»   123 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem