Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3671 / 3671
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 21:47 /

Ez nagyon szép kép.
(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 21:51 /

Bonyolítottam a dolgot és a hegesztő üvegen keresztül fotóztam. Inkább nem teszem ide az eredményt. 10-es skálán egyes.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Sze, 21:52 /

Nyugodtan.
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Sze, 21:58 /

Pedig túl sok erőt nem fektettem bele, fél kilencre hazaértem, összekaptam a távcsövet (amit már sajnos vagy 1 éve nem vettem elő) kivittem az udvarra, sajnos kicsit fátyolos az ég is felénk a telefont meg kézzel odafogtam a szemlencse elé. A távcsövet sem vártam meg hogy átvegye a környezeti hőmérsékletet. Komolyabb előkészületekkel azért jobbat is lehetne csinálni. Főleg ha valami 3D nyomtatott tartóval fixen hozzá tudnám rögzíteni a telefont hogy ne a remegős kezemmel kelljen tartani.
A távcső adatai amúgy amit használtam 70/900-as refraktor egy 25-ös okulárral meg be volt szerelve egy zenit tükör hogy ne kelljen háton feküdnöm a földön. A telefonon meg manuálisra állítottam a fényképezőt oszt minden fényképészeti tudás nélkül addig tologattam meg nyomkodtam a gombokat amíg jó nem lett. Legalábbis ennél jobbat nem sikerült beállítanom, ha értenék a fotózáshoz lehet lenne jobb is.
(#) SzervízMacska válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 22:28 /

Ezt hívják kromatikus aberrációnak - vagy minek…
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Sze, 22:48 / 1

Te akartad.
(#) Jonni válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 5:53 /

Ha átállitja az ember éjszakai jelenetre akkor jobb leszz az eredmény mintha csak általános beállitásokat használunk...
(#) Udvari Zsombor válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 15:22 /

@sany ‒ Ilyet szinte bármilyen eszköz tudna, "kifehéredett fényes korong a távolban részletek nélkül", ez édes kevés.
@elektroncso Csodás képek! Hogyan zoomoltál be ilyen jól egy okostelefonnal?
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 16:40 /

Idézet:
„Hogyan zoomoltál be ilyen jól egy okostelefonnal?”

Egy 70/900-as távcsövet rakott a telefon elé.

Igy is lehet Én pl EZZEL a régi gépemmel csináltam , és még távcső se kell..-
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Csü, 16:43 /

Én is egy kézi távcsövet raktam a fényképező elé, meg persze teljesen kitoltam az optikai zoomot.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 17:03 /

Én nem. Nekem is van 90/900 refraktorom. Próbáltam régebben is fényképezni, de nekem nem sikerült.
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:04
(#) sany válasza Jonni hozzászólására (») Csü, 17:32 /

Így könnyebb a helyzet.
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Csü, 17:50 /

Az egyik elképzelhető legolcsóbb csillagász távcsövem nekem is van, de ugyebár minél jobban ráközelít valamire az ember annál jobban felnagyulnak a legapróbb mozgások is, így nincs türelmem használni.
(#) Suba53 hozzászólása Csü, 20:30 /

Homlokzat szigetelés

Sziasztok!
Belefutottam Ebbe a hirdetésbe.
Hallottatok már róla, vagy valaki már élt ezzel a lehetőséggel?

Megpályáznám, de ismerve a magyar közállapotokat, félek, hogy valami susmus lesz a dologban, és a végén úgy csűrik csavarják, hogy ne legyen ingyen az anyag.
(#) sargarigo válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 20:39 /

Ha ez az amire gondolok, akkor úgy tudom a susmus a vállalkozónál van, és nem nálad. Tehát ők kapnak valamit azért ha fel tudják mutatni a "kvótát". Neked tiszta haszon. Legalábbis amit hallottam (nem tudom hogy ez ugyanaz-e).
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 20:48 /

Szerintem ne félj tőle. Nálam napelem készült hasonló finanszírozással.
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 22:05 / 1

Mint Jonni is írta egy távcsövet raktam elé, konkrétan egy SkyWatcher 70/900 refraktort EQ-1-es állvánnyal.
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Csü, 22:06 / 2

Jól el voltam én is azzal mire a telefon fényképezője belelátott a távcsőbe. Ami segített hogy a sötétben a hold fénye a távcsövön keresztüljutva fényes pontot vetített a telefon hátlapjára, ezt a pontot kellett a kamerára irányítani.
(#) Jonni válasza elektroncso hozzászólására (») 5:47 /

150-szeres nagyítást tud? Az elég combos...
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») 10:27 /

Az anyag az ingyen lesz, nem azzal van a baj, hanem a 27% áfával meg a munkadíjjal, az lesz sok.
A 100% költségből amit ki kell fizetned, le jön a 27% marad 73%. Ennek a 73%-nak kb. az egyharmada az anyag, kétharmada a munkadíj, szóval a teljes költségnek a 24-25%-a az amit meg tudsz spórolni. De sok esetben ez is csak részben igaz, mert ilyenkor általában az van, hogy a beszerzési árak is magasabbak (susmus), szóval még ennyit sem spórolsz. Ha meg tudod valakivel csináltatni áfás számla nélkül, kb. ugyanott vagy, vagy inkább előrébb mint a pályázattal.

De ami ennél is fontosabb, keríts előtte valami szakembert aki átnézi a házat, tud végezni rendes méréseket, mert szigetelni csak olyan falat lehet ami porszáraz, ha csak kevés nedvességtartalma is van a falnak azzal később szívás (penész) lesz. Pécsen úgy 15 évvel ezelőtt láttam nem egy két olyan házat ami be volt csomagolva, és épp akkoriban csomagolták újra ki, mert nem bírtak a penészes falakkal.
Következő: »»   3671 / 3671
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem