Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   23 / 269
(#) Yowie válasza dizi hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
A készüléked nagyon korrekt, gratulálok. Pedig ez a jelenség vagy kontakthiba, vagy a tekercs tud megmozdulni vagy a tekercs kábel. Koaxot használsz? És régi? Pl a régi árnyékolás szokot problémás lenni. A tekercset pedig jól be kell lakkozni, mielőtt beragasztod. Ha ez mind meg van, és a jelenség marad, akkor át kellene forrasztani mindent, telepcsatlakozókat nézni és én még javaslok egyett, az impulzus szélességét célszerű megnövelni, az javít a stabilitáson (nekem legalábbis).
(#) dizi válasza Yowie hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Először is köszönöm a gyors választ.
Nem koax van rajta hanem árnyékolt audio azaz mikrofon kábel.
A kitöltési tényező az ic5-ön(NE555 6,7 láb közt van) az 1k ellen? az kb mekkorának kell lennie.
Bocs,hogy ilyen hülyén fogalmaztam.
(#) Yowie válasza dizi hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Nekem 2,7K van, annak a környékén valamit...

A mikrofonkábelért nem teném tűzbe a kezem. Pl sosem értettem, miért olyan drága a gitárkábel mikor én olcsón csinálok....aztán egyszer vettem egy gyárit és azóta csak gyárit használok. Szóval bizonyos hangtechnikai kábelek is alkalmassak erre, de azok nem nagyon kaphatóak itt, illetve 10x annyiba kerülnek mint az RG58. (másik kábelhez lehet nem lesz tökéletes a menetszám)
(#) Yowie válasza dizi hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Most nézem, elég gyors volt a válasz, ennyi idő alatt nem igazán lehet végignézni mindent. A tekercs hihetetlenül érzékeny tud lenni. Az én első tekercsemet nem lakkoztam, csak üvegszálhozvaló műgyantával leööntöttem és egy üvegszálas burkolatot készítettem neki....mozgatni csak a leg óvatosabban lehetett, ha megkocogtattam jelzett minden.

Aztán az a kábel szemre elég satnya, el is felejtheted. És mi az a rengeteg vezeték a dobozban? Ha azokat mozgatod?
(#) dizi hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
Meg lett a hiba fejnél volt a sok nyomorgatástól meg pattant a lakk.
Szerintem ma készítek egy új fejet hozzá. :yes:
(#) Petike13 válasza dizi hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Szia! Sima normál 2*0,75 mm2-es villanyszerelő kábellel próbáld meg. Nagyon sokat számít. Üdv.
(#) Yowie válasza Petike13 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
MZS? Az elég meredeknek tűnik, ezt még nem olvastam sehol, de tömör rézzel el tudnám képzelni, csak abból 1mm alatti nem nagyon kapható. Én csináltam 0,4-es szigeteltből, az jó és még normális méretű.
(#) Petike13 válasza Yowie hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Az EQUINOX-hoz és az ahhoz hasonló készülékekehez szint minden szakirodalom ilyent ajánl. A koaxot nagyon javasolják a többlet kapacítása miatt. Nekem volt ilyen probélmám két készülékkel is, és ez volt a megoldás. Sima 2*0,75 mm2-es MCU vezeték (kétszeresen szigetelt).
(#) Yowie válasza Petike13 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
A szakirodalom nem ír az equinoxról, amelyik meg ír, az nem szakirodalom. Nem tudom, mi a villanyszerelő kábel, az MCU egyszeresen szigetelt tömör vezeték.

Korábban becsatoltam egy szakirodalmat...vagy belinkeltem Azt érdemes elolvasni, van bene szó a kapacitásról, nem kevés.
(#) Yowie válasza Yowie hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
A tömör réz alatt értettem MCU-t fejnek, nem kábelnek.
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
hy!
Erről mi a véleményetek?
Bővebben: Link
hegusp
(#) Yowie válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Nem lehet véleményt alkotni valamiről egy kép alapján. Egy normális gép 120.000 ezertől kezdődik. Ez vagy a máltaiak akciója a kispénzű fémkeresősök megsegítésére, vagy elírták az árat....vagy, ami a legvalószínűbb, semmire sem jó, miután még nem bolydult meg a fémkeresős társaság a hír hallatán
(#) Zs_21 hozzászólása Ápr 8, 2010 /
 
Sziasztok. Elkezdtem az alkatrészgyűjtést az Equinox-hoz és máris elakadtam.Nem tudom beszerezni az LM7660-as IC-t.Ha tud valaki akkor segítsen hogy mivel lehetne helyettesíteni.A válaszokat előre is köszönöm
(#) mex válasza Zs_21 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
(#) Zs_21 válasza mex hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
Köszi mex A boltban mondta az eladó hogy van ilyen nekik de nem voltam biztos benne hogy jó és ők sem. Holnap támadom a boltot Még egyszer köszi a gyors választ
(#) swatch hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Sziasztok! A Hobby Elektronika füzetek 1. fejezetében (Fémkeresők) olvastam egy leírást egy MOBILDET fantázianevű „készülékről” (121-124. oldal). Ezt a rajzot , nyáktervet ill. beültetési rajzot keresem. Ha valaki el tudná küldeni nekem (vagy feltenné ide) azt megköszönném!

(#) berkesandor hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
Épített már valaki Hammerhead-et? Bővebben: Link
(#) dizi hozzászólása Ápr 18, 2010 /
 
Jó lesz vigyázni uraim eme pokoli szerkezetekkel.Bővebben: Link
(#) Zs_21 hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Sziasztok! Segítség kellene,már majdnem elkészítettem az Equinox paneljét de hiányzik egy kondi a C12-es számú. Mi az a 5,6 ez milyen érték?A másik kérdésem hogy milyen fejhallgatót lehet rákötni?A segítséget előre is köszönöm.
(#) berkesandor válasza Zs_21 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
A kondi értékében nem tudok segíteni, de az Equinox építését meggondolnám, mivel úgy hallottam nem egy bevált típus. Ugyan ekkora erővel sokkal használhatóbb keresőt is építhetnél.
(#) Yowie válasza Zs_21 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
5,6 pF

? :nemtudom: Bármilyet?! sztereót, monót, fülbedughatót stb....
(#) Zs_21 válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
ez az első keresőm és nem tűnt nagyon bonyolultnak ezért gondoltam hogy elkészítem.Ha végre elkészül akkor jöhet valami nagyobb falat
(#) Zs_21 válasza Yowie hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Köszi Yowie.én úgy értettem hogy hány ohm-os legyen,vagy ez hülye kérdés
(#) Yowie válasza Zs_21 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Köss rá bármit. Sajna ha ezt megépíted, inkább elmegy a kedved a további építéstől.....és veszel egyet, gondolom ez lehet a cél, máskülönben nehéz elképzelni, hogy egy elektronika tanár ehhez adná a nevét.
(#) water válasza Zs_21 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
A tápfeszre figyelj mert ha nem atomstabil akkor használhatatlan lesz az egész. Azt a néhány ezer forintot megéri amennyiből kijön, ennyiért még egy jó fejet sem kapsz, nemhogy keresőt.
(#) Yowie válasza water hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Na ja, csak Berkesandornak igaza van abban, hogy pont ennyi munkával lehet használhatót is építeni, az árakról meg annyit, hogy 20-30ezer között lehet kapni kínait, meg kintről rendelni alap gépeket, pl fishert és az sajna csak illuzió, hogy ennél azok nem jobbak, már persze kinek mi az igénye, de ha egy gyári minőséget akar valaki, az igényes műgyanta, doboz, nyél már eleve a gyári kereső ára, ha meg mindezt belefeccolja, akkor miért ne építene valami jó elektronikát hozzá :google:

Egyébként ez egy telepes készülék. Hogy lesz atomstabil a tápfesz?...tán egy mini reaktorral :eplus2:
(#) water válasza Yowie hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Azt a 30 körül kapható kínait inkább hagyjuk...
Max érzékenységen is csak 8-11cm mélyen lévő érméket talált meg, ha pedig már szelektálni is akartam akkor lecsökkent 6 cm-re.

Lehet itt dobálózni a szavakkal, de eddig még senkitől nem láttam olyan rajzot megépítve és tesztelve, ami egy JÓ gyári készülék érzékenységét hozta volna. Sajnos gyáriban amit megvennék az mind 150 felett van még használtan is, annyit pedig nekem nem ér. Volt nálam egyszer egy CSCOPE, de azért is ennyit kértek és talajban csak 4cm-el volt érzékenyebb mint az Equinox. Persze van olyan ismerősöm is aki 250-ért vett egyet és egy év alatt visszahozta neki az árát.

A tápfesz pedig úgy lesz stabil ha stabilizálod. Az Equinox-ot sajnos nem lehet simán telepről használni mert a telep lassú kisülése is drasztikus érzékenységcsökkenést okoz. Ezt nem kalkulálta be a Chrenkó Feri a tervezés során.
(#) berkesandor válasza water hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Water nem akarlak megbántani, de nem értek mindenben egyet veled.
A kínai gépek olyanok nagyjából mint amit írtál.
Yowie-nak épített gépe van gyári fejjel, és biztosan állíthatom neked, hogy a legtöbb gyári analóg géppel felveszi a versenyt. A geotech-es fórumon sok kapcsolási rajz és sok aktív tapasztalt fórumozó van.
De visszatérve a Equinox-ra, ez a gép PI és ezért nem szelektál, így a használhatósága nagyon korlátozott (ha csak nem szeretsz szeget gyűjteni). Ha már PI-s gépet akarsz, miért nem nézed meg a Surf Master-t, ez egy egyszerű, jó tudású gép.
Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) Yowie válasza water hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Nem akarok kontrázni, van olyan kategória, amit még meg lehet építeni, sőt, miután a gyárnak fontos, hogy mindenki számára használható legyen a gép, lehet még kissé sarkítani, vagy kiegészíteni. Valóban 150-200 az a kategóri, amit már nehéz überelni.

Ha jól értem, te equinoxal nyomod. Nem megbántani akarlak, ez az áramkör nem éri el azt a szintet, amihez érdemes bármi energiát befektetni, ottvanak a linkek, bogarássz, van sok PI (egyébként olyan nem nagyon, ami egyáltalán nem discriminál). Az áramkör nem csak azért instabil, mert a telep merül, hanem mert rossz a konstrukció, rosszak az értékek, a nyáktervre meg a tanárúr fenéken billentené a hóbortos diákot, ha ez műhelygyakorlaton terveződne. Egyébként meg a jó discriminációért pár centit érdemes adni. Fisher f2 meg most 200dollár, Garrett 150 179euro egy kiló műgyanta meg 5000, az órabér meg legyen 1000 és lehetne még tovább kombinálni. Ja a gépet, amit használok vagy 12 éve építettem, akkor 100 felett volt, amit lemásoltam, azóta reszeltem még rajta . Pár rajzot azóta átbogarásztam.
(#) dizi válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Nem nagyon akarok bele vauzni de én is meg építettem az EQUINOX-ot és ebben sokat segített Yowie köszönet érte.
A készüléket én 12voltról üzemeltetem és egy 7810 stab van benne 9,8voltot ad le és ezzel vígan működik.
A minap jött a kihívás a cimbi menyasszonya kertészkedés közben elhagyta a jegy gyűrűjét, ki mentem a területre és ki próbáltuk a srác gyűrűjét egyáltalán érzékeli e tenyérbe tartva a gyűrűt érzékelte ezután kb 5cm földet tettünk rá és még így is visított az asszonyka kb tudta hol veszítette el és három óra múlva újra az úján volt,de ehhez készíteni kellett egy olyan fejet ami egy 110mm-es pvc csőre készült 1mm huzallal 35 menet,és így csak egy durván 10x10cm-es területet tudott lefedni, lehet,hogy a az aranygyűrűnek nagy a vas tartalma de az is lehet,hogy csak vak szerencsénk volt.
De akkor miért visított amikor megtaláltuk.
Következő: »»   23 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem