Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   265 / 265
(#) laza hozzászólása Szept 16, 2022 /
 
Köszönöm, már nagyjából tisztában vagyok a működési elvekkel. Nincsenek extrém elvárásaim. Később esetleg a fém megkülönböztetés is jó lenne. Elsőre talán az IGSL lenne jobb választás, hogy a gyakorlatban is elsajátítsam a már olvasottakat. Csak a fej ami problémás. Azt vagy megvenném készen, vagy legalább sablont. Annyira már nem vonzanak sem a kihívások, sem a téma, hogy kikísérletezzem. És pont ezért nézegettem a PI rendszerű keresőket is. Az első feladatra, ami miatt elhatároztam az építést, az is megfelelne. De ugye evés közben jön meg az étvágy
(#) nagym6 válasza mateatek hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Gondoltam, semmi gond. A tartalom a lényeg, kérdezőnek hasznos.
(#) laza hozzászólása Csü, 10:19 /
 
Arról van valakinek tapasztalata, hogy mekkora érzékenységcsökkenéssel jár egy DD fejnél a kiegyenlítettség hibája? Vagy az utólagos (ferrittel, fémlemezzel) kiegyenlítés, egy ugyanolyan de jól sikerült fejhez képest?
(#) mateatek válasza laza hozzászólására (») Csü, 12:42 /
 
Ugyanolyan jó az utólagos beállítással is.
(#) laza hozzászólása Pé, 11:11 /
 
Köszönöm! Egy kb. 25-27cm átmérőjű DD keresőtekercsnek milyen széles a hasznos keresési nyalábja? Ahol még elhanyagolható a mélységi érzékenység csökkenése. Gondolom a jobbról-balra, balról-jobbra lengés között nincs számottevő különbség. Azért érdekelne, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik a "lengetés"! Kis lépésekben lassan pásztázva? A kereső tekercs mennyire van az embertől előrébb? Gondolom a kereső műszer tulajdonságai is nagyban befolyásolják a keresés sebességét... Esetleg a Kincsvadászat c. könyvet is szívesen elolvasnám, ha valakinek meglenne .pdf-ben.
(#) Ge Lee válasza laza hozzászólására (») Pé, 11:46 /
 
Az egy szűk sáv, amit bezár a két tekercs találkozása. Nagyjából akkora mint ami a pinpointos videón látszik. De tökmindegy mekkora, mert áthúzgálod a talaj felett.
Hogy a fej mennyivel van előtted az meg a nyél meg a kezed függvénye. Ha bírja a kezed (lásd Toldi petrencerúd) akár méterekkel is tarthatod magad előtt.
(#) mateatek válasza laza hozzászólására (») Pé, 11:49 /
 
Olyan messzire tartsad magad előtt, hogy a cipődben lévő cipőfűzőnek a lyukerősítőjére ne jelezzen minden lendítésnél.
Nem tudni, hogy milyen géppel keresőznél, de a szinuszos IB gépek integrátora azért elég gyorsan reagál, tehát nem kell molyolni vele.
(#) laza hozzászólása Szo, 20:28 /
 
Még nincs készülékem, de az IGSL-t fogom elsőre elkészíteni, úgy hogy egyes részei könnyen módosíthatóak legyenek. Arról elég sokat lehet itt is, máshol is olvasni. Közben egy barátomtól kaptam egy általa félig elkészített, de bedobozolt PI rendszerű, PIC-el működő keresőt. Már nincs meg róla semmi... Nem túl bonyolult keresés után itt akadtam rá: https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=72010 Felismeri valaki? Ha kiderülne, hogyan kell működtetni, milyen tekercset kell készíteni, kezdő gyakorlatnak, később összehasonlításnak ez is megfelelne.
Következő: »»   265 / 265
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem