Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   269 / 269
(#) mateatek válasza maszatomyhu hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Igen. Ez a csatorna fordítva diszkel, mint a normál csatorna. All-metal üzemben ugye mindenre jelez. Ahogyan elkezded növelni a szűrést, először a jól vezető színesfémeket szűri ki, majd a rosszabbul vezető színesfémeket, majd a kis vasakat és végül a nagyobb vasakat. Úgy legyen beállítva, hogy a színesfémeket ne jelezze, de a kis vasakat igen.
(#) maszatomyhu válasza mateatek hozzászólására (») Hé, 11:19 /
 
Valami biztos nem frankó vagy a tekercsem gány. Ha leviszem annyira a fázistolást, hogy már a vas csatornát be tudjam állítani, akkor disc csatorna lesz érzéketlen. Meg veszettül csipog, tesztelhetetlen. A vevőerősítő neminvertáló bemenetet össze kell kötni a földelessel? Mert most össze van, de ha nincs összekötve, akkor a maradék fesz nem megy 50mV alá, egyebkent szkóppal minimumra állítható. (Olvasóknak: IGSL-ről van szó)
(#) mateatek válasza maszatomyhu hozzászólására (») Hé, 12:21 /
 
Az, hogy van a vevőerősítő kimenetén 50 mV, az nem számít, mert van utána egy egyenáramú leválasztás. Én nem kötném össze a földdel.
A csipogáshoz annyit hozzátennék, hogy a detektor közelében lévő elektromos berendezések azért bezavarnak, tehát ha kiviszed a szabadba, akkor jobb lesz. Másodszor pedig a kiöntetlen tekercsek mechanikailag instabilak, minden apró rezdülést átvisznek és attól is csipog.
(#) erdgab válasza erbe hozzászólására (») Hé, 17:06 /
 
Ha van időd és nem több teherautónyi fáról van szó,akkor építs egy pinpointert fillérekből.Az általam építettet megtalálod a 258. oldalon vagy megnézed a 33. oldalon lévőt,ami ugyan az,még kiler9 mutatta.Semmi bonyolultság,elég egy 10mm átmérőjű 6-7cm hosszú ferritrúd is.Két trimmer van bent,az 1k trimmert érdemes kivezeti mert kell állítani,a 100k trimmerrel az IC billenési küszöböt kell beállítani,nem kell kivezetni.Most néztem,egy 15mm hosszú bognárfejű szeget simán látja 8-10 mm távolról (tehát a pici fejet látja,ráadásul a tekercs oldalával). Ha megépíted,segítek beállítani,elmondom hogyan kell,már,ha igényt tartasz rá!
Következő: »»   269 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem