Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   5 / 269
(#) vandorbot válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
A 'katonai kereső' féle kapcsolásban nincs ferrites tekercs ? arra értettem. És számtalan kapcsolás létezik amelyben a helyi oszcillátor tekercses.
Ez sajnos azért gond mert ez is érzékeny a közeli fémekre. Pl. az elem apró elmozdulására is.
Aztán hőfokváltozásra is, elég ha picit fúj a szél.
A netleo féle kapcsolás kvarcoszcillátoros.
Ez egy fokkal jobb. Viszont még mindig ott van a fej hőfokfüggése.
Az sem baj, ha nem sípol egyfolytában a kütyü.
A szerzői jog nem sérthetetlen, kooperáció lehetséges.
Igaz az életemből 5 évet áldoztam erre a témára, fejlesztésekre. Van olyan, aki anno tőlem kért tanácsot, most pedig fémkeresőgyártással foglalkozik üzleti szinten. De nem érdekel az ilyesmi.
(#) vandorbot válasza huba hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
PL. innét:
Bővebben: Link
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Nem vagyok 100% ig biztos de úgytudom hogy az újjabb testvérében (attiny2313) van egy kompatibilitási biztositékbit, ami azt jelenti hogy azt bekapcsolva a régi programmal használható.
(#) nagy hoho válasza vandorbot hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Ha működik a pic égetőd és megy a dolog akkor jelezd légyszíves.A katonai keresőben egy tekercs van az maga a keresőfej. Én nem akarok kereső gyártással foglalkozni,mert utálok valamiből kettőt csinálni !
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Köszi ezt nem tudtam,nem csoda nem értek a pic-hez.Szerdán nyit a bolt akkor tudom meg ,hogy van -e raktáron.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Nem PIC, AVR mikrokontroller, az atmel kitalálta. Holnap pontosabban utánaolvasok hogy tényleg csak ennyi-e.
Kaptam a boltba LF-et, fet-nek kell keressek pontos típust. A szupreszordiódáknak kicsit gondolkodtak, de azt mondták lesz. Még indukciómentes ellenállást kéne kerítsek, de biztos kapok valamit. Talán a régi orosz szénellenállások? Lassan neki kell fogjak a keresőtekercs fapados verziójának is.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Én mondtam ,hogy nem értek hozzá !Fet? Nézz be a RET.hu -ra
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
És még valamit elfelejtettem.A fejhez 14 X 0,15-ös litze huzal kell,már három hete keresem de nem sikerült beszerezni.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
A Németül nagyon gyengén értek. Nekem csak 2 vezeték megy a keresőtekercsre. Csak a külső nagy tekercset kellene megtekerjem, vagy a belső tekercsel párhuzamosan kéne kötnöm?
A nagy tekercs is litze. Én szerintem sodorni fogom és lakkozni.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
Gyakorlatilag azt írja a kereső tekercsről, hogy ha két tekercses akkor kimondottan jó érmézésre. A két tekercs párhuzamosan van kötve így lesz két vezeték. Az 5. oldalon küldtem a tekercs elrendezést.A belső tekercs is köralakúra van tekerve majd az oldalai be vannak nyomva 120 fokos szögben a rajz szerint. És litzéből ajánlják.Én sem gyárilag vagyok ilyen okos, a fiam Németországban él és ő fordít ha kell.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
Köszönöm. Ma lefordíttattam webfordítóval 600 karakterenként a szöveget. Az eredményen nem tudtam hogy sírjak vagy röhögve hemperegjek. A lényeg hogy nagyjából megértettem miről is van szó.
Idézet:
„* a vezetésen felvesz egy gyakorlatozó van szintén. Itt a képernyőt a tekercskapcsolat-tömeggel forrasztják.”
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
a web fordítót én is szeretem csak úgy lehet elmenni rajta ha leteszed a földre.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Ma megrendeltem az anyagokat a RET-nél volt AT90S2323 meg MTP2P50E és az egyik surpressor. 5 w-s Dickfilm nem volt.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
A panellal szinte tejesen kész vagyok, csak pár alkatrész hiányzik. Találtam két induktivitásmentes ellenállást, mikor készen lesz meglátom mennyire melegednek. A processzort is felprogramoztam, biztató a kezdet.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Nagyon jól haladsz ,szép munka ! Minden alkatrész úgy áll ahogy azt tanítják. Lenne néhány kérdésem : a quartz-om két lábú fémtokos de a panelon három forrasztási pont van ,egy földpont is .Megfelel ha a fémtokra forrasztok egy huzalt és az a testre kötöm ?
Van néhány átkötés a panelon, a beültetési rajzot én úgy értelmeztem ,hogy egy ferrit gyöngy van az átkötő huzalra téve. De látom te csak sima huzalt használtál.Ma elkészült a nyák és be is ültettem hiányoznak ellenálások,az 1 mH-s induktivitás és a két 1N 5817-et elfelejtettem megrendelni.Holnap teszek fel fotót.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Itt tartok. A wattos és még néhány ellenállás hiányzik.Meg a kontrollerbe a program.Az 1N 5817 schottky dióda (40volt 1Amp) helyett az RK36(60 volt 2 Amp) megfelel ?
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A tiéd is jól halad. Szerintem a dióda biztosan jó. A három láb kristályrezonátornak van(bele vannak építve a kondik) tehát forrasz a panelre hátul két 33pf-os kondenzátort a kristály lábai és a test közé.(SMD esztétikus is, hálózati kártyákról is lehet bontani, a kristály lábairól a testre mennek)
Látom a te 2uH-is tekercsed elég alacsony menetszámból kijött. Nekem 1uH kellett, magam tekertem de annyi sok menet után is csak 0.7uH körül mutat az induktivitásmérőm.
Ami az átkötéseket illeti lehet igazad van , bár a weblapon látott képen egy fekete vonallal áthúzott ellenállásokat láttam azaz 0ohm.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Nekem nem javasolja a AVR-hez a kistályrezonátort kimondottan Quartz-ot ír , és a panelen meg van a két 22 pf helye is.Az induktivitásom nekem is 1 mH-s ,jó zömök vasat használtam igy 1.04 mH lett. egy darabon két sor van alul csak nem látszik.Megnéztem én is a képet és valóban nincs ferritgyöngy az átkötésen. Én a beültetési rajzon láttam fekete téglalap alakú pacnikat és mivel ezek táp vezetékek ebből gondoltam amit gondoltam. Miután a fentieket leírtam kinagyítottam a képet és tényleg kristályrezonátor van benne én a kondiknak hült helyük pedig a nyákon van furata. Bocs hogy pánikot keltetem .De még valami Neked is 1mH-is tekercs kell a 0.7 uH az gondolom elírás ? Kösz a tanácsokat !
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Igazad van elírtam. Nem uH hanem mH
[off] Mentségemre legyen a szombatot egy 3 órás késéssel kezdődő infóversenyen töltöttem utána 5 óra verseny meg végceremónia.
(#) netleo válasza huba hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Üdv jól haladtok fel teszem ezt hátha segít Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Szevasz! Igyekszünk mert jön a tavasz és a kincskeresés időszaka.Jelenleg a legnagyobb problémám, hogy az AVR-t nem tudom programozni mert nem értek hozzá.Ha valaki tud segíteni Hevesmegyében azt nagyon megköszönném. Meg néztem a linket Ő már jobban áll mint mink. Én a fémkeresésben már jártas vagyok, kb tíz éve építek keresőket és használom is őket.de azt megtanultam ,hogy amikor egész nap "söprögetsz" (keresel) akkor nem mindegy ,hogy a milyen súlyt kell tartanod a kezedbe. Ezért én a dobozolt elektronikát a nyakamba akasztom és a derekamon is rögzítem.A kereső tekercs nyelét horgászbotból készítem az a legkönnyebb és szilárdsága is megfelelő. Majd lesz kép ha ott tartok.Magát a kereső fejet is olyan anyagból kell csinálni ami megfelelő szilárdságú és kicsi a súlya.Tehát nem tizes plexit lemezből.Ezt azért fejtettem ki ilyen hosszan hátha más is épít keresőt és ez segítség lehet a számára. A YouTube-n van egy fémkeresős videó ahol a puszta nyák van a kereső nyelére erősítve doboz nélkül.Gondolom nem azért mert már dobozra nem tellett.
(#) netleo válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Próbáld meg őket lehet ,hogy elválalják Bővebben: Link vagy Bővebben: Link vagy itt érdeklődj Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Köszönöm . Már rajta vagyok.
(#) pulseman hozzászólása Jan 19, 2009 /
 
Üdv Kollégák!
Szeretném a segítségeteket kérni PI fémkereső ügyében. Tudnátok linkelni egy megbízható sematikát pcb-vel és esetleg alkatrészlistával? A lényeg, hogy minél kisebb legyen, ne kelljen hangolni és piszok egyszerű legyen /mivel abszolút kezdő vagyok az elektronikában/.
Nem kell nagyon mélyre látnia.
Köszönet előre is!
(#) nagy hoho válasza pulseman hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Üdv Kolléga ! Mennyire vagy kezdő ? A piszok egyszerű az neked hol kezdődik ?Integrált áramkőr még belefér ? És nem tudjuk mire akarod használni. Kábelt, vízvezeték csövet keresni a falban? Az egyszerű elektronika.De az nem PI. Az általam ismert legegyszerűbb PI-ben is van 10 db IC. Ha ezzel boldogulsz akkor folytatom és szívesen segítek.
(#) pulseman válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Üdv nagy hoho!
Köszönöm a gyors választ! Szóval a piszok egyszerű alatt inkább azt értem, hogy maga az áramkör nagyon kicsi és egyszerű legyen valamint ne tartalmazzon pic-et /nincs lehetőségem programozni/. A kis méret szerintem kizárja a komolyabb fémkeresőt. Nekem az is elég, ha egy érme méretű fémdarabot 10 cm körül jelez. Elvileg segítségem lenne az elkészítésben, de nem tudom, hogy hol kezdjem. Az utóbbi heteket külföldi fórumok olvasásával töltöttem és már zsezseg a fejem a sok infotól.
A cél nem kábel, illetve vízvezeték keresése lenne, mindinkább tengerparti kikapcsolódás, mivel van szerencsém a tengertől 6km-re élni és ezt szeretném kihasználni.
Hogy miért PI? Tudomásom szerint:
- nem zavarja a talaj ásványianyag tartalma, mint a VLF keresőket
- stabil mélységet tud minden talajtípuson
- ugyanazt a teljesítményt nyújtja vizes, illetve szárazföldön szemben a BFO és VLF gépekkel
De, ha esetleg lenne más alternatíva, azt is szívesen fogadom.
Szóval, ha szerinted megoldható amit gondoltam, akkor szívesen venném a segítséget, amit felajánlottál.
(#) netleo válasza pulseman hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Üdv én ezt ajánlom neked Bővebben: Link
(#) nagy hoho válasza pulseman hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Na akkor konkrétabban: pulsdetektor.de /projekte/Tiny
Ez a PI viszonylag "egyszerű" kis méret egyetlen gomb van rajta, nincs műszer benne.A találatot hangjelzéssel tudatja. Teljes dokumentáció van mellékelve. Az oldal nyelvezete német,de a megépítéséhez nem kell nyelvtudás mert mert nagyon jó a doksija. Ha a fenti oldalt megnyitod akkor a lap alján találod a Tiny.ZIP-et, Ezt letöltöd és minden benne van.Kapcs. rajz,beültetés,alkatrész jegyzék, nyákterv.Majd a fejről is beszélünk ha már építed a nyákot. Az sem vészes,kéz ügyesség kell hozzá. Én a Minipuls-2 építem (ugyan itt van) a nyák már be van ültetve. A YouTube-n vannak tengerparton apály után keresők. Irigyellek !
(#) netleo hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Tengerparton nagyon jó lehet keresőzni,ott már megérni egy komolyabb gépbe beruházni megfontolandó,igaz akkor elveszik a megépítés élménye.A te dőntésed, a neten nagyon sok leírás van vannak megvásárolható kitek is, a témával foglalkozó könyvek.A PI kereső hátránya ,hogy nincs fémszelektáló képessége viszonylag nagy a fogyasztása előnye az egyszerű keresőfej nem igényel komolyabb műszerezettséget(oszciloszkóp) a megépítése.Ha tényleg nagyon egyszerűt akarsz akkor marad a BFO, feltettem ide amit én építettem ha visszább olvasol a fórumban.Még én se tudtam eldőnteni melyiket építsem meg a bőségzavarával küzdők ja és az anyagiakkal.Használt gépek között is körül lehet nézni e-bay külföldön olcsóbbak a gépek.Azért felteszek egy másik lehetőséget itt is van pár leírás.Sok sikert és szerencsét.Bővebben: Link
(#) pulseman hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Hello nagy hoho és netleo!

Köszönöm a gyors választ és a segítséget mindkettőtöknek. Esélyes, hogy az általatok ajánlott gépek közül kerül ki a győztes. Most a legnagyobb gondot az itteni alkatrészfellelés okozza. Ebben az országban nincs egy szakbolt sem a neten, sem a valós életben. Szóval nagy erőkkel keresek. Ha nem lesz más kiút, akkor otthonról kell küldetnem mindent, de az rengeteg pénz, kezdve az alkatrészektől, a kábeleken át egészen a nyákmunkáig.
Nagy hoho: Kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni a Pulse 2. Ha kész leszel vele, írhatnál egy kis élménybeszámolót.
Netleo: Megvásárolható kit-et sajnos nem sokat találtam /2 db-ot/. A PI-re az előző post-ban leírtak miatt gondoltam. Egy VLF gépet kevésbé tudnék erre a célra használni. Amúgy egy Whites masina most is itt vigyorog a sarokban. Később lehet, hogy beruházok egy Whites Surf PI-be, vagy egy Tesoro Sand Shark-ba, de egyenlőre magam szeretném építeni a gépem.
És a tengerpart? Hát igen. Nekem is ez volt az álmom évekig. Most valóra vált. Nem tudom mennyi ideig fog tartani, ezért szeretném kihasználni minél jobban.
Következő: »»   5 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem