Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   4 / 269
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
A kisebb tekercs menetszáma 25 menet. A tekercs kialakítása a mellékletben
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Sajnos a file nem működik bár nálam a gépen fut.
pulsdetektor.de/technik/spulen/ így próbáld meg.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Közbe rátaláltam. Köszönöm szépen. Még anyi megjegyzés a fémkeresöépítéshez. Mind szép és jó hogy van, de a föld rengeteg szeget rejt. Tavaj kiástam majdnem egy kilót. Ellenben fü alá fúrodott nyilvesszőkeresésre kiválóan alkalmas.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Gondolkodtam a műszer tehetetlenségén és igazat adok Neked. Arra gondoltam ,hogy helyettesítem egy bargraf folyadékkristály kijelzővel és a probléma le van küzdve.
(#) netleo válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 27, 2008 /
 
Litze huzal talán itt www.villert.hu. :google:
(#) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Hát igen a Google jó barátom sőt a Villért is az lehetne ha válaszolt volna a két héttel ezelőtt küldött levelemre.
Én már Németországban is kerestem ott le is gyártanák ha rendelnék két tonnát. Sőt a rádióamatőr haverokat is meg környékeztem mert ők használják igazán. Szóval én próbálkozom ! De azért köszönöm a tippet.
(#) lapose válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Szia!

Itt a HE-n az apróhirdetések közt mintha láttam volna, hogy valaki litze huzalt árul, vele kéne kooperálni, hátha tud segíteni!
Régebben a HAM bazárban is volt, meg kellene érdeklődni.
(#) EcoPityu hozzászólása Dec 29, 2008 /
 
Sziasztok Srácok!
Karácsonyi fülbevaló elvesztése után kerestem rá a fémkeresőkre /persze előbb a 97-es RT évkönyvet csaptam fel/ de csak PLL-es jóbonyolult , azonnalmegnemépíthető kapcsolásokat találtam...
Míg itt be nem írtam a HE.hu keresőjébe, hogy fémkereső, és egy testvértopicban odalinkelt naggyonegyszerű kapcsolást nem találtam...

EZT

Nagyonjó! Egy AM rádiós walkmannal detektáltam, végülis egy kis AM rádióadó, aminek a rezgőkörét hangolja el MINDENFÉLE FÉM!!!
Ha jól behangolod, akár 20cm-ről is észrevehető egy negyedkilós FORRASZTÓÓN SPULNI!

A kapukulcsot csak 10cm-ről vette észre...

Ja , és a fülbevaló nem lett meg../lehet, hogy nem is ott ejtette el!!!/
(#) netleo válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Szerintem ha 0,15-ös zománchuzalokat összefogsz ugyanolyan jó lesz.Nem hiszem ,hogy ennyire kényes lenne rá.Zománchuzalt sok helyen lehet venni Pl:Conrad, TME.
(#) netleo hozzászólása Dec 29, 2008 /
 
Vagy 0,05-ös huzalból.Conrádnál van.
(#) nagy hoho válasza lapose hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Szevasz !
A HAM bazárban nincs, a HE apróhirdetésben nem jó a méret 90 X 0,1 -es van.
Köszönöm a segítséget.
(#) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Tekercselő huzal van nekem is különböző méretekben azért nem kellene a boltba mennem. Ha Rád hallgatnák futkoshatnák a 0,15-ös huzalal 50 métert az utcán 14 szer és addig elterelnénk a forgalmat ,hogy valaki bele ne gabalyodjon és akkor sem lesz egyenértékű a gyári litzével. Nem mindegy ,hogy 0,15-ös vagy 0,05-ös a huzal. A keresőfej egy adott frekin dolgozik és ehhez ez a litze kell. Csinálhatnám 0,7-es egy eres huzalból is de ezzel lerontanám a keresőfej jóságát. Még az sem mindegy ,hogy hogy van tekercselve. Én ha valamit építek akkor igyekszem a leírást követni mert azt nálam okosabb emberek kifejlesztették és közzé tették. Sokszor a legprecizebben elkészített kapcsolás is tudja szivatni az embert ha a doksiban valamit rosszul közölnek le. Gondolom erröl külön fórumot lehetne nyitni mert ezt már mindenki megtapasztalta.
(#) fnszunyo hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Sziasztok!
Nekem egy olyan kapcsolás kéne, ami viszonylag egyszerű és nagy érzékenységű. Nem a földben akarok keresni vele. Hanem fémválogató gépet készítenék. Ez úgy nézne ki, hogy egy 80-as átmérőjű PVC csőre lenne tekerve az érzékelő tekercs, a csőben pedig műagyag granulátum "folyna" keresztül. A granulátum között lévő alumínium, réz, vas darabokat érzékelné. Amikor áthalad a tekercsen valamelyik fémdarab, a detektor kiad egy kb 5V-os jelet egy másik áramkörnek, ami egy pneumatikus szelepet vezérel meg. A pneumatikus munkahengerre erősített lapát pedig kiütné a fémes részt. A fém mérete min 2x2 mm.
Ha van valakinek ilyen érzékenységű fémkereső kapcsolása, ami hang helyett vezérlő jelet ad ki, és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném!!
(#) nagy hoho válasza fnszunyo hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Szevasz ! Nincs jó hírem. Mert van egyszerű és van nagy érzékenységű fémkereső. Az egyszerűvel megtalálsz egy kábelt vagy vizvezeték csövet a falba a nagy érzékenységű meg nem egyszerű.De a nagy érzékenységű sem valószínű hogy érzékel egy ilyen parányi fém tárgyat. Milyen gyorsan folyik a granulátum ? Ha megnézel egy fémkeresős videót a Youtube-n "metaldetektor" akkor látni fogod hogy a profi keresőkkel sem egyszerű a tárgy pontos helyét detektálni. Ásni kell minden marék homokot megvizsgálni macerás mire megtalálsz valamit.Ettől függetlenül mivel mindegy az általad keresett fém fajtája én a PI rendszerű detektort ajánlom. A többihez képest egyszerűbb a felépítése és nagy érzékenységű. A tekercs átmérő 200 mm felett van de meg lehet próbálni 80 mm-rel is de több menettel konkrét rajzot találsz a neten rengeteget de hogy a Te célodnak meg fog-e felelni azt nem tudom.Kisérletezni kell vele. Nézd meg a pulsdetektor.de oldalt és kezd a legegyszerűbbel. Itt komlett doksi van.
(#) fnszunyo válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Hali! A granulátum szabadon esik, azaz 10 m/sec-al. Úgy néz ki, hogy egy nagy tölcsérből indul, ami leszűkül 80 mm-esre, ez 15 cm hosszú. Ezen lenne a detektor tekercse. A cső végénél pedig a lapát ami kiüti a fémes részt.Legalul pedig a gyűjtőláda.
Gondolom, ha a 80-as cső teljes hosszán van a tekercs, nagyobb az esélye, hogy meglátja.
Köszönöm a válaszod, próbálkozni fogok.
Aki esetleg tudna bármiféle lehetőséget a megvalósításra, kérem írjon. Gondolom, ezt csak detektorral lehet megvalósítani!? Vagy van más módszer is?
(#) nagy hoho válasza fnszunyo hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Ez gondolom egy fröccsgép vagy extrúder adagolója ? Egy 2x2 mm fémdarabot nem fog érzékelni. Egy a már forgalomból kivont 1 Forintost biztosan észre venné. De azt nem értem,hogy hogyan tudod kidobatni a műanyag szemcsék közül ? A tekercset max 5 mm szélesre kell tekerni, nem lehet végi a csövön ! Én azért betennék egy erős mágnest ami a vasat kiszedi.biztos ami biztos. Rossz vinyóból kitermelhető,minél több merev lemez van benne annál erősebb a benne lévő mágnes.Ezt a cső legvégére tedd kívülről felerősítve.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Gondolom ebből a gépből van több is az országban.Mások ezt hogyan oldják meg ?
(#) fnszunyo válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Jó nyomon haladsz! Igen fröccsöntő gépekhez kell, de nem rá a gépre, hanem ez egy külön szerkezet, Hogy különböző anyagokhoz is lehessen használni egymás után. A gépek garatjaiban van elég erős mágnes, de mint tudjuk a réz és alu nem akad fenn. Ezért kéne detektoros megoldás. A kidobás nem csak a fém szemcséket kobná ki, hanem műanyagostól azt a részt.
Van ilyen gép, de több 100e-be kerülnek. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Építettem egy fémkeresőt vagy tíz évvel ezelőtt. Elég érzékeny 8 grammos gyűrűt 20 cm mélyen jól érzékelte. csak egy gond volt vele: az oszcillátora nem volt elég stabil ezért keresés közben sokszor utána kellett hangolni. Szeretném ezt a hibát a segítségetekkel kijavítani. A cikk szerzője szerint az oszci nagyon stabil. Ha ki volt dobozolva és ráfújtam (leheltem) már elmászott.Próbáltam leszigetelni nikecellel de nem sokat változott. Keresés előtt már fél órával bekapcsoltam, hogy "melegedjen". A mellékletben a 8. ábra a kapcs. rajza. Esetleg egy más fajta oszcival kellene megpróbálni ? Akinek van ötlete az kérem segítsen.Ezzel találtam a legtöbb lomot a szívemhez nőt.
(#) vandorbot válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Hát ez tényleg eccerű, mint egy faék.
A BFO-s keresőknek két hibája van.
1. A fránya vasmagos tekercs.
2. talajhatás kiegyenlítés nem lehetséges.
Mikrokontrollerrel azonban lehet segíteni a dolgon.
Ez az én fejlesztésem, természetesen copyright.
A program kész, működik, csak az égetőm döglött meg.
A napokban várom a gyári programozót.
(#) vandorbot válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Rumcájsz ! nem ismerjük mi véletlenül egymást ?
Csak azért kérdem, mert olyan ismerős az a rajz, mintha én készítettem volna.
(#) vandorbot válasza netleo hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Korrekt BFO-s,
Viszont PI PI PI. ?
Majd ha 100 gödröt kiásol egy nap, és 90db vaslomot, 5 db aluhulladékot találsz, akkor talán rájössz, hogy nem véletlen, hogy a keresősök 97 százaléka VLF/IB rendszerű masinát használ.
Node te tudod.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Szia. Megint én. Nekifogtam összeszedni az alkatrészeket a keresőhöz de LF357 és MTP2P50-et sem találtam. Holnap megkérdezem a boltban is, de szerintem ők sem tudnak hozni.
A dickfilm ellenállást hogy hívják magyarul?
(#) nagy hoho válasza vandorbot hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
A vasmagos tekercset mire érteted? Ha működik a pic égető akkor lesz lehetőség valami féle csere kereskedelemre ? PL: pénzt cserélni picre ,doksira. Vagy a szerzői jog sérthetetlen ?
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Helló ! Az LF 357 helyett LF 356 A MOSFET N-csatornás 3 Amper 500 volt. Én is most szedem össze az anyagot. A 367-s nekem se jött be ,nem találtam sehol.
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Köszönöm. Ha a bolt nem is tud hozni LF356-ot tudok rendelni. Lehet csak lesz belőle valami.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 4, 2009 / 1
 
Te melyiket csinálod ?
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Minipuls-3. Még amit nemtudom honnan szerzek az 1K 5W os film ellenállást, aminek az a fö tulajdonsága hogy induktuvitásmentes.
(#) huba válasza huba hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Bocsánat 2K 5W. (1K 1W fémfilm ellenállás még kerül)
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Ellenállás nekem sincs.De nekem gondom van a kontrollerel is AT90S2323 a tipusa. Már sok felé próbáltam 7. én tudom meg ,hogy lesz-e.
Következő: »»   4 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem