Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
"Meglévő router" típusának megnevezése nélkül csak te derítheted ki, hogy alkalmas a célra..
A router már régebb óta meg van. Ja és van 230V
Megvétel előtt kellett volna megkérdezni, mert ha van 230V, akkor van megoldás, nem csak ez..
Köszi de ez jel továbbító. Erre gondoltam én is, viszont van egy meglévő router ,tehát hogy azzal össze lehetne e hozni?
Nyilván ha nem, akkor venni kell amit linkeltél.
Sziasztok!
Egy tanyán ahol nincs hálózati kábel ,vettünk egy Mobil wifi routert :Bővebben: Link ,be is van üzemelve ,szépen lehet csatlakozni rá a mobillal ,laptoppal. A kérdésem az lenne hogy ezt hogyan lehet összehozni egy ilyesmivel: Bővebben: Link szeretnénk hogy egy kicsit távolabb is legyen wifi. Válaszokat köszönöm!
Tudomásom szerint nem lett hozzányúlva.
Egyébként jeleztem a szolgáltató felé, hogy valami nem stimmel. Ők : Idézet: „Ellenőriztük a kapcsolatát, eszközeinek paramétereit és rendszerünkben hibát nem állapítottunk meg. Szolgáltatói részről biztosított a megfelelő sebességű internet elérés. Eszközünk jelenleg is elérhető, van folyamatos csatlakozás, van adatforgalom is. Központi módon újra konfiguráltuk és újraindítottuk a szolgáltatói eszközt.” Egyenlőre úgy tűnk működik az eszköz ... Köszi a segítséget !
Biztosan nem állítgatott senki semmit a routeren? Valami tűzfal szabályon simán megbukhatsz. A helyi eszközök WIFI hálózatát én is volt hogy letiltottam a netről...Amiket én láttam szolgáltató routereket, azok a felhasználó által is bazirgálhatók voltak a ráragasztott cimke szerint belépve.
Asztali gép indításakor néha bevillan a nincs kapcsolat üzenet, de azonkívül nem tapasztalok kimaradást ...
A telefonos is csak most tűnt fel, mert itthon nem netezek telefonról ...
Bocs Fiúk ! Úgy látom kár volt említenem a kamerát.
Tehát : Ha a szolgáltató ONT eszközére csatlakozva kapok "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" üzenetet, akkor nálam, vagy a szolgáltatónál van hiba ?
Az teljesen mindegy, hogyan lépsz be a router setupba... A beállítások el vannak mentve benne. Hónapok múlva kiveszem a szekrényből és használom.
Persze nálam vannak szabályok, a modemet kikapcsolom, és először a wifi router kap tápot, később pedig a modem ..
Így utólagos kérdés: visszagondolva az lehetett esetleg ,hogy mikor laptopon beléptem a router beállításba akkor mindezt nem kábelen keresztül csináltam?
AP módban csak a telefonod kell, meg a kamera. Ha a reset gombját hosszan nyomva indítod újra a kamerát, akkor AP-módba kerül a legtöbb wifis IP-kamera. Tehát ilyenkor a kamera az AP és a telefonod csatlakozik hozzá. Célszerűbb a másik üzemmódját használni a távoli elérés miatt.
Azért egy Xiaomi Smart kamera is azonosítható a netes képek segítségével (pl. C200)...meg aztán a QR kód bizonyára egy applikációra mutatott, melynek van neve.
Csak sejtem, hogy a telefonba beírtad telepítés közben a kamera wifi jelének a jelszavát. Arról akarhat a telefonod netezni...na persze az app nevének ismerete nélkül kár találgatni. ![]()
Köszi !
kadarist : AP módban üzemeléshez szükséges "élő", netcsatlakozást nyújtó wifi kapcsolat (amit nem a telefon oszt) ? uniman : Egy xi*mi jószág, összes azonosítója egy QR kód az alján. (Ajándék volt : nesze, hátha tudsz vele valamit kezdeni) A Fő problémám : a telefon "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" vagy a laptop "Nincs internet" pár 10 másodpercekre bevillanó üzenete nálam az "éterben" levő hiba, vagy a szolgáltatónál van valami ?
A "ma divatos" helyett inkább a kamerád pontos típusát kellene leírni !
Nem mindegy, hogy a kamera AP (access point) vagy kliens beállításban üzemel. Ha a AP-ra van állítva, akkor közvetlenül kapcsolódsz rá a telefonoddal, ha kliensre van állítva, akkor routerre kapcsolódik és úgy akárhonnan is elérhető a saját applikációjával.
Valaki legyen szíves pár szóval helyretenni :
A telefon Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést üzenete a router és a telefon közti kommunikáció akadályoztatásának a következménye ? - egy ma divatos wifis kamerával "játszadoztunk". Kamera állapot-led szerint csatlakozik (a wifire*), a telefonom mobilnetről offline-nak látja ... Telefonom a helyi wifire csatlakoztatva ( egy hálózatban van a kamerával ) látja - tökéletesen kommunikál vele, mozgatja stb ... Ekkor tűnt fel a telefon fenti üzenete , ami rendszeresen elő előjön, ha erre a hálózatra csatlakozom. Jeleztem a hibabejelentőnek, a következő fincsi választ kaptam : Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a kihelyezett ONT eszközök WIFI jelerősségére, térerejére, elérhető sávszélességére, mivel ezeknek minőségét, és lakásokon belüli használhatóságát sok tényező befolyásolhatja. * A szolgáltató Hu**i ONT eszközére ... Egyébként a telefon 6-7 wifi hálózatot "lát" ezen kívül közepes, vagy gyenge jelerősséggel ...
Én is most cseréltem le a régi 2,4GHz-s routert egy 5 GHz-et is tudóra. Nem volt zökkenőmentes. Előtte a csak 2,4GHz-ek probléma nélkül cserélődtek többször.
Talán még számíthat a Wi-Fi kódolási/adattitkosítási protokollja is, pl.: WPA-PSK, WPA2-PSK, TKIP, AES, WPA3...stb.
A bármi alatt értettem a wifi kamera, porszívó, termosztát, konnektor, és az egyik Tv- (ezek csak a 2,4-esre csatlakoznak. A többi megy az 5 GHz-n. Akkor nem tudom mi lehet a baja-vagy mi nem lett jól csinálva(Az SSID és a kulcs az maradt a régi) - a lényeg hogy most minden eszközbe be írtam egyesével ismét a jelszót (1x-kérte) működik, csak ezt akartam volna megspórolni. Azért köszönöm a segítséget!
Többféle routert is használok (felváltva) meg egy ilyet állandóan... telefonok, tablettek, asztali PC, notebookok, TV okosítók, wifi kapcsolók, wifi kamerák. Sosincs velük gond, ha router cserélek...
Persze leírhattad volna, hogy mi az a "bármi"...meg, hogy csak 1x, vagy minden egyes alkalommal kéri a jelszót. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2024
Képezhet a Wifis router adataiból egy kis infót, és ezek szerint kevés lehet néha, ha ugyanaz az SSID és a kulcs (no meg a kulcs biztonsági szintje).
Meg csináltam, be üzemeltem, be írtam a SSID név + jelszó" (ami volt a régi) a 2,4GHz meg az 5 GHz- nál is de csak úgy csatlakozik rá bármi is ha ismét beírom a jelszót.
Szerintem ha valami netet kap, örül neki, nem firtatja, ki adja. Ha a routerbe mindenféle szűrők lennének beépítve, akkor problémásabb. ( esetleg a TP-link megsértődik a konkurencia nevének hallatán -
![]()
Ez lehetett...bár elvileg ki lehet még olvasni a Wifi-s router nevét is, ha akarja, nem csak az SSID jön át.
Az új router hálózatnevét ha átírod arra, ami a régi volt és a jelszavát is arra, ami a régi volt, akkor nagy eséllyel nem kell átírnod az eszközeidet. Ha más a hálózatod neve, akkor természetesen állíthatod be újra mindet.
Annak biztosan van értelme.
Ha beteszel egy routert továbbosztani, ne panaszkodjon a sok okos, hogy eddig nem innen jött az Internet. ![]()
Szerintem az csak a wan oldal mac addressére vonatkozik...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |