Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 21
(#) uniman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 13, 2024
"Meglévő router" típusának megnevezése nélkül csak te derítheted ki, hogy alkalmas a célra..
(#) vladcepes válasza uniman hozzászólására (») Máj 13, 2024
A router már régebb óta meg van. Ja és van 230V
(#) uniman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 13, 2024
Megvétel előtt kellett volna megkérdezni, mert ha van 230V, akkor van megoldás, nem csak ez..
(#) vladcepes válasza TÉ288 hozzászólására (») Máj 13, 2024
Köszi de ez jel továbbító. Erre gondoltam én is, viszont van egy meglévő router ,tehát hogy azzal össze lehetne e hozni?
Nyilván ha nem, akkor venni kell amit linkeltél.
(#) TÉ288 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 13, 2024
(#) vladcepes hozzászólása Máj 13, 2024
Sziasztok!
Egy tanyán ahol nincs hálózati kábel ,vettünk egy Mobil wifi routert :Bővebben: Link ,be is van üzemelve ,szépen lehet csatlakozni rá a mobillal ,laptoppal.
A kérdésem az lenne hogy ezt hogyan lehet összehozni egy ilyesmivel: Bővebben: Link szeretnénk hogy egy kicsit távolabb is legyen wifi.
Válaszokat köszönöm!
(#) Macsek71 válasza proba hozzászólására (») Máj 13, 2024
Tudomásom szerint nem lett hozzányúlva.
Egyébként jeleztem a szolgáltató felé, hogy valami nem stimmel. Ők :
Idézet:
„Ellenőriztük a kapcsolatát, eszközeinek paramétereit és rendszerünkben
hibát nem állapítottunk meg.

Szolgáltatói részről biztosított a megfelelő sebességű internet elérés.
Eszközünk jelenleg is elérhető, van folyamatos csatlakozás, van
adatforgalom is.
Központi módon újra konfiguráltuk és újraindítottuk a szolgáltatói
eszközt.”

Egyenlőre úgy tűnk működik az eszköz ...

Köszi a segítséget !
(#) proba válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 10, 2024
Biztosan nem állítgatott senki semmit a routeren? Valami tűzfal szabályon simán megbukhatsz. A helyi eszközök WIFI hálózatát én is volt hogy letiltottam a netről...Amiket én láttam szolgáltató routereket, azok a felhasználó által is bazirgálhatók voltak a ráragasztott cimke szerint belépve.
(#) Macsek71 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 10, 2024
Asztali gép indításakor néha bevillan a nincs kapcsolat üzenet, de azonkívül nem tapasztalok kimaradást ...
A telefonos is csak most tűnt fel, mert itthon nem netezek telefonról ...
(#) kadarist válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 10, 2024
Vezetékesen van Internet?
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 10, 2024
Bocs Fiúk ! Úgy látom kár volt említenem a kamerát.

Tehát : Ha a szolgáltató ONT eszközére csatlakozva kapok "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" üzenetet, akkor nálam, vagy a szolgáltatónál van hiba ?
(#) uniman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 10, 2024
Az teljesen mindegy, hogyan lépsz be a router setupba... A beállítások el vannak mentve benne. Hónapok múlva kiveszem a szekrényből és használom.
Persze nálam vannak szabályok, a modemet kikapcsolom, és először a wifi router kap tápot, később pedig a modem ..
(#) vladcepes válasza uniman hozzászólására (») Máj 10, 2024
Így utólagos kérdés: visszagondolva az lehetett esetleg ,hogy mikor laptopon beléptem a router beállításba akkor mindezt nem kábelen keresztül csináltam?
(#) kadarist válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2024
AP módban csak a telefonod kell, meg a kamera. Ha a reset gombját hosszan nyomva indítod újra a kamerát, akkor AP-módba kerül a legtöbb wifis IP-kamera. Tehát ilyenkor a kamera az AP és a telefonod csatlakozik hozzá. Célszerűbb a másik üzemmódját használni a távoli elérés miatt.
(#) uniman válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2024
Azért egy Xiaomi Smart kamera is azonosítható a netes képek segítségével (pl. C200)...meg aztán a QR kód bizonyára egy applikációra mutatott, melynek van neve.
Csak sejtem, hogy a telefonba beírtad telepítés közben a kamera wifi jelének a jelszavát. Arról akarhat a telefonod netezni...na persze az app nevének ismerete nélkül kár találgatni.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2024
Köszi !
kadarist :
AP módban üzemeléshez szükséges "élő", netcsatlakozást nyújtó wifi kapcsolat (amit nem a telefon oszt) ?

uniman :
Egy xi*mi jószág, összes azonosítója egy QR kód az alján. (Ajándék volt : nesze, hátha tudsz vele valamit kezdeni)

A problémám : a telefon "Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést" vagy a laptop "Nincs internet" pár 10 másodpercekre bevillanó üzenete nálam az "éterben" levő hiba, vagy a szolgáltatónál van valami ?
(#) uniman válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2024
A "ma divatos" helyett inkább a kamerád pontos típusát kellene leírni !
(#) kadarist válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2024
Nem mindegy, hogy a kamera AP (access point) vagy kliens beállításban üzemel. Ha a AP-ra van állítva, akkor közvetlenül kapcsolódsz rá a telefonoddal, ha kliensre van állítva, akkor routerre kapcsolódik és úgy akárhonnan is elérhető a saját applikációjával.
(#) Macsek71 hozzászólása Máj 9, 2024
Valaki legyen szíves pár szóval helyretenni :

A telefon Ez a Wifi hálózat nem ad internet-hozzáférést üzenete a router és a telefon közti kommunikáció akadályoztatásának a következménye ?

- egy ma divatos wifis kamerával "játszadoztunk". Kamera állapot-led szerint csatlakozik (a wifire*), a telefonom mobilnetről offline-nak látja ...
Telefonom a helyi wifire csatlakoztatva ( egy hálózatban van a kamerával ) látja - tökéletesen kommunikál vele, mozgatja stb ...
Ekkor tűnt fel a telefon fenti üzenete , ami rendszeresen elő előjön, ha erre a hálózatra csatlakozom.

Jeleztem a hibabejelentőnek, a következő fincsi választ kaptam :
Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a kihelyezett
ONT eszközök WIFI jelerősségére, térerejére, elérhető sávszélességére,
mivel ezeknek minőségét, és lakásokon belüli használhatóságát sok
tényező befolyásolhatja.

* A szolgáltató Hu**i ONT eszközére ... Egyébként a telefon 6-7 wifi hálózatot "lát" ezen kívül közepes, vagy gyenge jelerősséggel ...
(#) proba válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2024
Én is most cseréltem le a régi 2,4GHz-s routert egy 5 GHz-et is tudóra. Nem volt zökkenőmentes. Előtte a csak 2,4GHz-ek probléma nélkül cserélődtek többször.
(#) uniman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2024
Talán még számíthat a Wi-Fi kódolási/adattitkosítási protokollja is, pl.: WPA-PSK, WPA2-PSK, TKIP, AES, WPA3...stb.
(#) vladcepes válasza uniman hozzászólására (») Máj 6, 2024
A bármi alatt értettem a wifi kamera, porszívó, termosztát, konnektor, és az egyik Tv- (ezek csak a 2,4-esre csatlakoznak. A többi megy az 5 GHz-n. Akkor nem tudom mi lehet a baja-vagy mi nem lett jól csinálva(Az SSID és a kulcs az maradt a régi) - a lényeg hogy most minden eszközbe be írtam egyesével ismét a jelszót (1x-kérte) működik, csak ezt akartam volna megspórolni. Azért köszönöm a segítséget!
(#) uniman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 5, 2024
Többféle routert is használok (felváltva) meg egy ilyet állandóan... telefonok, tablettek, asztali PC, notebookok, TV okosítók, wifi kapcsolók, wifi kamerák. Sosincs velük gond, ha router cserélek...
Persze leírhattad volna, hogy mi az a "bármi"...meg, hogy csak 1x, vagy minden egyes alkalommal kéri a jelszót.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2024
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Máj 5, 2024
Képezhet a Wifis router adataiból egy kis infót, és ezek szerint kevés lehet néha, ha ugyanaz az SSID és a kulcs (no meg a kulcs biztonsági szintje).
(#) vladcepes válasza uniman hozzászólására (») Máj 5, 2024
Meg csináltam, be üzemeltem, be írtam a SSID név + jelszó" (ami volt a régi) a 2,4GHz meg az 5 GHz- nál is de csak úgy csatlakozik rá bármi is ha ismét beírom a jelszót.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 30, 2024
Szerintem ha valami netet kap, örül neki, nem firtatja, ki adja. Ha a routerbe mindenféle szűrők lennének beépítve, akkor problémásabb. ( esetleg a TP-link megsértődik a konkurencia nevének hallatán - )
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 30, 2024
Ez lehetett...bár elvileg ki lehet még olvasni a Wifi-s router nevét is, ha akarja, nem csak az SSID jön át.
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 30, 2024
Az új router hálózatnevét ha átírod arra, ami a régi volt és a jelszavát is arra, ami a régi volt, akkor nagy eséllyel nem kell átírnod az eszközeidet. Ha más a hálózatod neve, akkor természetesen állíthatod be újra mindet.
(#) Gafly válasza pipi hozzászólására (») Ápr 30, 2024
Annak biztosan van értelme.
Ha beteszel egy routert továbbosztani, ne panaszkodjon a sok okos, hogy eddig nem innen jött az Internet.
(#) pipi válasza uniman hozzászólására (») Ápr 30, 2024
Szerintem az csak a wan oldal mac addressére vonatkozik...
Következő: »»   2 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem