Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádió javítás
 
Témaindító: Jancsika, idő: Jan 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 61
(#) Sebi válasza Tomi94 hozzászólására (») Vas, 12:54 /
 
A váltóra készült relé fele egyennel már húz, majd leéghet. Soros ellenállással beállítható ugyan, de inkább egy mikrokapcsolót tennék oda, aminek a működtető lemezét a nyomógomb rugója nyomná...
(#) Tomi94 válasza Sebi hozzászólására (») Vas, 13:06 /
 
Körülnézek majd, hogyan lehetne megoldani benne.

Egy dolog maradt még, a varázsszem most már nem sötét, viszont úgy nézem, kiakad teljes kivezérlésre. Ez látszik rajta, akárhova tekerem az állomáskeresőt.
(#) Sebi válasza Tomi94 hozzászólására (») Vas, 13:22 /
 
Ha rámérsz a g1-re mit látsz? A jelzéskép teljesen nyitott triódára vonatkozik. A rácson 0...-22V közötti fesz "mozgatja a szalagot".
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:24
(#) Tomi94 válasza Sebi hozzászólására (») Vas, 15:48 /
 
-2 V körüli, miközben a 6-oson 232, a 9-esen pedig 222 V áll be (utóbbi a rajz szerint 50 V körüli, viszont a rajzzal szemben a rádiómban R109 = 100k, és EM87-es cső van. Ez alapján amúgy az ellenállás jó úgy.) És ha jól értem a működést, akkor a nagyobb feszültség is oké, mert a rács mínuszba vitelével lehetne növelni a 100k-n eső feszültséget.

Az viszont nem teljesen tiszta nekem, hogy a rádióban mi állítana elő -20 V-os feszültséget. (Illetve hogy ha mégis megteszi, akkor a magnócsatlakozóra az miért jut ki leválasztás nélkül..)
(#) Sebi válasza Tomi94 hozzászólására (») Vas, 17:52 /
 
A 87-esben van még egy trióda, így sokkal érzékenyebb. A magnó DIN kimenet 1M valószínűleg a poti meleg pontjára megy, a 47n után. A negatív vezérlőfesz az AGC diódán keletkezik AM-nél, FM esetén pedig az aránydetektor állítja elő.
Ha lekötöd a a rácsellenállást, akkor alapállásba kell beállnia a csíknak (2-3mm). Egy kondit kézbefogva és a másik kivezetését a rácshoz érintve látható a vezérelhetőség (életlen szegéllyel).
Következő: »»   61 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem