Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádió javítás
 
Témaindító: Jancsika, idő: Jan 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 50
(#) pucuka válasza Kera_Will hozzászólására (») Pé, 14:03 /
 
Köszönöm, hogy intézted az áthelyezést a téma felvetője helyett.
Fel nem foghatom, miért kell mindjárt mindent széttekerni, biztos azért, hogy később sokkal nehezebb legyen megjavítani.
Annyiban volt szerencsés a doboztető levétele, hogy láthassa a delikvens, hol vannak a hangolásér első sorban felelős elemek, tekercsek, trimmer kondik, varikapok. De ez nem jelenti azt, hogy mindjárt bele is kell túrni, mert utána sokkal nehezebb lesz visszaállítani.
Az eredeti hiba jelenségből következik, hogy a hangolófesszel van a baj.
Dehát csak pampogok, pampogok, de ahogy látom Te is.
Azért aki javításra adja a fejét, annak ismernie kellene egy AM/FM vevő működési elvét, mert különben nehéz lesz.
Ha meg valaki ismeri, ki lehet legózni, hogy ki kivel van, hol kell keresni a hibát. Az már azért túlzás, ha meg is mondjuk a hiba okát ketten is, és mégse megy át.
(#) pucuka válasza Kera_Will hozzászólására (») Pé, 14:09 /
 
Az eredeti hozzászólásban még az volt, hogy megy az FM, de rossz helyen, a sáv alja kicsúszott a vételi sávból., tehát működött a rádió.
Az AM részről nem volt információ, meglehet nem is volt lényeges. Ezért sem a két sávhoz tartozó hangoló elemeket piszkálni teljesen felesleges, bár egyértelműen azok voltak könnyen elérhető helyen.
(de ha az embernek a füle viszket, akkor ne a fenekét vakarja)
(#) btamas81 válasza pucuka hozzászólására (») Szo, 8:32 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Felfogtam, megértettem, hogy a hangolófeszülségen kellene állítani. Sajna a képességeimet ez meghaladja.
Bejelöltem hol álltak eredetileg a potméterek, nem ész nélkül tekergettem. És csak a high/low potikon állítottam, a dobozban nem tekertem el semmit. Mivel csak FM-en hallgatom nekem ez a megoldás megfelelt.
Csak tippelni tudtam volna melyikkel lehet állítani a hangolófeszt, azzal meg szerintem nagyobb bajt csináltam volna (mármint, ha a tippre kiválasztott potit tekergetem. Egyébként a bal felső sarokban lévő egymagában lévő poti a tippem).
A térerőmérő magnó üzemmódban kivezérlésjelző is, az erősítő részre van rákötve, a stereo led is hasonlóan, az erősítőre megy.
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu