Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   258 / 258
(#) StMiklos válasza Hidrowick hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Szevasz!

Ha ismerném pontosan a komplett vezérlőpanel működési logikáját akkor elkezdenék rajta gondolkodni.
Mert ugye az érzékelők szolgáltatják a jelet, a vezérlő logika ezek alapján avatkozik többek között az inverter részbe, módosítva a fordulatot, azaz a szállító/hűtő teljesítményt.
Fix teljesítményű kompresszornál nem fog történni semmi, a logika meg elgondolkozik, hogy akkor most mi is van? Előbb utóbb kiáll hibára.
És milyen szállítóteljesítményű kompresszor kerülne bele? Mert az eredeti fordulatfüggő. Nagyobb nem jó, mert sok minden borul, kisebb meg ugye nyilván nem.
Már elnézést, azt kérdezed, hogyan lehetne az inverter részt kikerülni.
A sok ismeretlen "ismeretében" szerintem: nagy ívben...
Mint látod én feladnám, de Téged erre nem, csak alapos megfontolásra biztatnálak. Itt a nyár, bár e héten ez nem látszik, de gyorsan változhat. Lenne elég idő a megvalósításra?

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
(#) Hidrowick válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Üdv!
Apósom próbálja megoldani ezt csak én raktam fel ide mert még nem volt regisztrálva itt. Én nem nagyon értek hozzá .Megpróbálta "becsapni" egy trafóval,később egy több fokozatú ventilátorral de túlságosan melegedtek azt hiszem de lehet,hogy nem jól írtam. Holnap megkérdezem és írok . Van 3-4db ilyen hűtő ezért gondolom megéri neki agyalni ill próbálkozni. Üdv! Wick
(#) StMiklos válasza Hidrowick hozzászólására (») Jún 18, 2020 /
 
Szevasz!

Ha nagyon csinálni akarnék valamit, mert kihívás, mert csak azért is, meg úgy is ráérek és értelmetlen időtöltés helyett akkor már jobb, ha értelmetlennek látszóba fogok bele.
Mit csinál most a gép, ha rajta van a kompresszor? Valamit nyilván "mond"..
Mondjuk rákötnék deltába 3db 100-as izzót az eredeti helyére és próba.
Tudok olyanról, hogy jóval nagyobb gép nem ment a leégett és áttekercselt cserélt állórésszel, holott mint mondták a tekerők, hogy menetszám minden egyéb stimmelt.
És a megrendelt eredetivel viszont (>400e) minden további nélkül hajlandó volt megindulni az inverter.
Ott valami, valamit nagyon figyelt.. Itt se biztos, hogy egyszerűbb.
Olyanba is beleszaladtunk, hogy leégett az inverteres motor tekercselése (>400e), holott ezek az elektronikák mindent figyelnek (feszültség, áram, hőmérséklet minimum)és akkor kérdés, hol
volt amikor hagyta leégni...
Kideríteni már nem tudtam az áttekercses állórészes ügyet, lehet tekercsellenállást is, netán induktivitást is néz? Aztán lehet, (inkább biztos) hogy túl keveset tudok ezekről az újkori varázslatokról.
Itt ha pusztul valami, akkor kuka az egész, egy idő után arra jön rá az ember... (Nesze neked környezetvédelem, álnok a világ akár az egyszerűen javítható eszközöknél is.)
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2020
(#) xrecords hozzászólása Jún 22, 2020 /
 
Sziasztok.
Használtan vettem egy vitrines hűtőt, de pár nap használat után állt a víz az alsó polcon meg alatta is.
Mi lehet az oka?
Van belül páragyüjtő csatorna, de lyuk nincs rajta amin ki is tudna folyni.
Találkozott már valaki ilyennel?
(#) granpa válasza xrecords hozzászólására (») Jún 22, 2020 / 1
 
"Begyógyult" a lyuk! Ki kell döfni, vízelvezetőt/tárolót kell alá/odatenni.
(#) xrecords válasza granpa hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Azon nem is volt lyuk, hanem gyárilag műanyag dugó volt a közepén, azt én kivágtam onnan és belenyomtam egy imbuszkulcsot, de így sem folyik sehova ki a víz. Purhab szerű anyag van benne...
(#) granpa válasza xrecords hozzászólására (») Jún 22, 2020 / 1
 
Pedig ott a gyűjtőperem. Majd valami hozzáértőbb idevetődik.
(#) kaqkk válasza xrecords hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
A "púrhab szerű anyag" az a hőszigetelés (két komponenses purhab) szúrd át teljesen és ragassz a lukba egy műanyag csövet ami kiér a habból (sziloplaszt csőrt) amit méretre vágsz ha már a helyén van és veszel egy párologtató tálcát a kompresszorra amiből a komp hőjétől el tud párologni a cseppvíz És a luk azért van becsinálva gyárilag mert ebbe a palástba nem csak önleolvasztós hűtőket "raktak" 2* os kézi leolvasztású is volt aminél nincs szükség a kifolyóra . Ezt vagy átszerelték hátlaposra , vagy a gyárban összekutyulták a dolgokat ... (én az első variációra gondolnék inkább ,csak a szerelő nem figyelt a kifolyóra) Az elpárologtató csavarozása erre mutat a gyári rögzítés nem ilyen ...
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2020
(#) xrecords válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Köszönöm a részketes infot. Pont most csináltam meg, hátul kifútram azon a helyen ahol bent is van a lyuk, szépen ki is folyt a víz, tettem oda egy múanyag tálat, pont beszorult a kompresszor fölé, meglátjuk mennyire lesz hatásos.
(#) kaqkk válasza xrecords hozzászólására (») Jún 23, 2020 / 1
 
A "likba" tegyél mindenképpen valami műanyag csövet , mert a purhabba beszívódik a víz ha érintkezésbe kerül vele és egy idő után megszűnik a hab szigetelő képessége ,viszont cserébe folyamatosan folyik csepeg a levegőből kicsapódó pára a gép külső oldalán ...
Következő: »»   258 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu