Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   257 / 257
(#) atti71 hozzászólása Márc 19, 2020 /
 
Sziasztok!

Samsung RSH1DTIS hűtőm van,a normál hűtő részben nincs elég hideg.Azt találtam lehet defrost senzor.Szerintetek is?
Hol tudok ilyet venni,vagy javítható?
(#) kaqkk válasza atti71 hozzászólására (») Márc 19, 2020 /
 
Idézet:
„normál hűtő részben nincs elég hideg”
Ez arért relatív dolog. tegyél bele hőmérőt és olvasd le párszor egy két napig . A Defrost szszenzor is lehet az olvasztás hőbiztosítéka is lehet sőt bármi lehet, még akár gázhiány is . Így látatlanban ennyi információból ......
(#) atti71 hozzászólása Márc 26, 2020 /
 
Közben szétszedtem,elég sok jég volt az evaporátoron,és körbe a ventillátoron,ezért nem keringette a levegőt.14fok volt felül,7-8 alul egyébként.
A lefolyó felett 2cm magasan állt a megolvasztott és ujra megfagyott víz.
Leolvasztottam a jeget,kimértem a szenzort,és a fütőbetétet,elvileg mindkettő jó.
1 hét útán megint hangos lett a venti,ma szétszedtem,megint jég ventibe beleérve,és lefolyónál megint állt a jég.Jeget leszedtem,és most meleg vizzel végig átjárhatóvá tettem a lefolyót,egész a tálcáig amibe belefolyik.Hátul olyan pokhálós volt a tálca és a cső,hogy abba nagyon régen nem ment víz.Remélem ezzel megoldottam.
(#) andres253 hozzászólása Márc 26, 2020 /
 
Sziasztok!

Adott egy liebherr beépíthető kombinált hűtő (egy kompresszoros, egy ajtós). A környéken hálózat javítás lehetett, mert többször kiverte az áramot. (Én dolgoztam, de mondták is, s látszott is, hogy volt áramkimaradás) A lényeg, hogy a hűtő ezután felengedett, hűtő térben 18 fok. Itt írták, hogy érdemes felolvasztani, majd újraindítani. Így kb.4 napig nem ment. Bekapcsoltuk, gyors hűésre állítottuk, a hűtő szépen hűt, de ha nincs bekacsolva a gyors hűtés akkor az lcd 11-12 fokra szökik, hőmérő szerint 9-10 fok, de ugye öt fokra van állítva. Autómatujusan kikapcsol s bekapcsol a komresszor, csak nem elég gyakran normál hűtésnél. Volt szerelő is, megnézte, akkor persze LCD 9 fokot mutatott, a bele tett hőmérő 6 fokot, s mivel 5 fokra volt állítva, azt mondta a szerelő, hogy szonda hiba lehet, felírta a típusszámát, hogy mi való bele, s majd szól, hogy kérem e kicseréltetni. Szerintetek, mi okozhatja, tényleg szonda hiba, vagy panelhiba is lehet?
(#) andres253 hozzászólása Márc 27, 2020 /
 
Én nem értek a hűtőszereléshez, nem is akarok hozzányulni. De annyit sikerült kiderítenem, hogy ezeken a hűtőkön van tesz program, amit lefutattam. E0 biofresh légérzékelő - 6 fokot mutat, ami nem persze nem igaz, E1 hűtőszekrény légérzékelő 7, E2 hűtőszekrény párologtató szonda 4, E7 helyiségérzékelő 24, E9 ajtóérzékelő 1 (nyitva). Okozhatja e a rossz értéket mutató légérzékelő a hibát?
(#) dobolan válasza minitrue hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Szia!

Köszi. Megnéztem, nem szakadt semmi, sőt leolvasztás is van, mert újra kibontottam, és forró volt a fűtőszál. A vezérlésben a leolvasztás reléje lett cserélve, egyébként azt mondta a szerelő, hogy az elektronika rendben van, a relét is csak kicserélte, nem azért mert rossz volt, hanem mert filléres alkatrész.
Sajnos a probléma nem oldódott meg. Az a baj, hogy vagy rövid a leolvasztás ideje, vagy kevés a leolvasztási ciklus. Nem vagyok szakember, ezt csak gondolom.
Csatoltam két fényképet az egész belsejéről, jeges állapotban, de sárgával bejelöltem ahol van a két NTC hőérzékelő. Azok jó helyen vannak? Azt sem értem, hogy miért vannak azonos magasságban. Nem alul és felül kellene lenniük? A fűtőszál ennél a típusnál a kondenzátor rács alatt van.

Emlékeztetőül az korábbi hozzászólásom:
Idézet:
„Sziasztok!

Van egy gorenje nrs9182mx típusú side by side hűtőnk. Sajnos van vele olyan gondom, hogy a fagyasztó része x idő -néhány hét- után kiolvad magától. Ezt már kétszer csinálta meg. Legutóbb lebontottam belül a hátfalat, és laikusan fogalmazva a hőcserélője gyakorlatilag egy nagy darab jégkocka volt. Hajszárítóval leolvasztottam teljesen, utána néhány óra múlva -20at csinált, szóval úgy gondolom a kompresszorral nincs baj. A hűtő része látszólag jól működik. Viszont nem tudom mi lehet a baja. Gondolom automatán kellett volna leolvasztania, hisz nofrost, de ezt nem tette meg. Amikor először jelentkezett a hiba, akkor a szervízben állítólag vezérlést cseréltek benne, de a hiba mégis maradt. Valakinek valami ötlete? Előre is köszi.”
(#) minitrue válasza dobolan hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Idézet:
„A fűtőszál ennél a típusnál a kondenzátor rács alatt van.”
Az egy külön fűtőszálnak tűnik, az olvadékvíz útjának jégmentesítésére. Az eljegesedett radiátoros részben nincs fűtőszál? Szerintem kéne lennie.
NTC-k: feltételezem, hogy van kialakított helyük, miért lennének máshol? Próbáltad az ellenállásukat kimérni? Ezt olyankor célszerű, amikor kb. megbecsülhető a hőmérsékletük, és természetesen a lehúzott csatlakozókon mérve.
(#) dobolan válasza minitrue hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Nincs kialakított helyük. simán vissza tudom őket húzni felfelé, illetve lefele. A kondenzátor mellett "lógnak", csak most nem látszik a jégtől.
A radiátoros részben nincs fűtőszál. Sajnos nincs szervíz könyvem hozzá, netem meg nem találtam leírást. Az értéküket le tudnám mérni, de nem tudom, hogy mennyinek kellene lennie leírás hiányában.
(#) minitrue válasza dobolan hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Idézet:
„Az értéküket le tudnám mérni, de nem tudom, hogy mennyinek kellene lennie leírás hiányában.”
Ha jó legalább az egyik, akkor a hőmérséklet ismeretében ki lehet találni a típust. Pláne, ha mondjuk szobahőmérsékleten is mérsz egyet.
Idézet:
„A radiátoros részben nincs fűtőszál.”
Erősen furcsállnám, ha egy elég messze helyezett fűtőszállal próbálnák leolvasztani a hőcserélőt. A jég miatt mondjuk nem látok ott semmit.
Én amúgy nem vagyok szerelő, csak volt pár kalandom egy nofrostos hűtővel. Abban a hűtőben külön (rejtett) fűtése volt az olvadékvíznek, s a radiátorba bele volt hajtogatva egy fűtőszál.
(#) dobolan válasza minitrue hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Értem, köszönöm. Jó lenne, ha találnék egy szervíz leírást. Egyébként találtam alkatrész kereskedést. Ehhez a hűtőhöz pont nem volt fűtőszál, de NRS 9181 CXB volt, és az így néz ki, amit csatoltam. Szóval ez ilyen, valószínűleg nagy teljesítményű, és a felszálló hő olvasztja le a jeget, amíg csak kb deresedés, mert vastagot már nem tud.
(#) Dzsino3 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Sziasztok.

Az volna a problémám, hogy van 2db majdnem teljesen egyforma, minimális, csak esztétikai eltérés, ERB34402W8 2 kompresszoros hűtőgépem, az egyiknek viszont a mélyhűtő része sajnos elromlott, 14 évig bírta. Motorja megy, mind a kettő, persze a hibás részt, mélyhűtőt leállítottam a hibás hűtőszekrényen. Próbáltam a motorját, beindítva, szivárgásvizsgáló spray el-átnézni, megtalálni a hiba okát, hol is engedhette el a gázt, de sikertelenül! Bár az utántöltéséhez, még tűszelepet nem szereltem rá, azaz csővágóval, nem vágtam, le a rézcső végét sem. R600a-s gáz való bele, majd vásárolok, azt is mivel itthon épp csak argonom és R410a van. Bár argonnal lehet meg kéne nyomni, nyomáspróbázni, hátha jobban kibukna hol ereszthet nemigaz?
Esetleg el tudnátok mondani, hol szokott kilukadni, és hogyan tudnám kiszúrni a legkönnyebben a hiba okát. Vagy simán az is beleférhet, lehet, hogy 14 év alatt normális hogy elengedi a hűtőgázt. Újat hűtőt egyenlőre nem akarok, vásárolni, mivel sajnos azt halottam azok már tipikusan pár évig bírják, csupán, mivel mégjobban el van vékonyítva a csövek falvastagsága is, stb... Amíg itthon vagyok a vírusveszély miatt, gondoltam ezt is megpróbálom megjavítani. Előre is köszönöm válaszotokat, további szép sikeres, vírusmentes napot.
Üdv.: Csizmár Zsolt
(#) Dzsino3 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Ha esetleg megtalálnák a hibát, ès találnák nyitva üzletet is ahol tudnèk vásárolni alkatrèszt hozzá+gázt is jó lenne tudnom hàny gramm töltet kell bele? 45gramm? Vagy 65 Gramm?
(#) Dzsino3 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Már látom az adattábláján, 55+22 azaz 22gramm lehet a mèlyhűtő rèsze igaz?
(#) atti71 hozzászólása Ápr 2, 2020 /
 
Mint már irtam szenvedek a samsung side by dide hűtőnkkel.
Már hetente kell szétszednem,mert iszonyú hangot ad ki 4nap után,mert belefagy a ventillátorba,és hozzáér a lapátokhoz.
Másik gond ,hogy pár napja kitisztitottam a lefolyóját,és most megint bele van fagyva az olvadt viz.

1: miért jegesedik egyáltalán?
2:miért fagy be a lefolyó?

Valaki segithetne már
(#) kaqkk válasza atti71 hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Azért fagy be mert az olvasztóbetét nem működik . Van a fűtőszál vezetékén egy "dobozka" amiben van egy hőbiztosíték (termofuse) ez két hőkioldót tartalmaz az egyik kb 60 foknál kikapcsol majd ha visszahült akkor visszakapcsol , és van egy másik ami 70 fok körül megszakad (valószínűleg nálad ez történt ) Ha kicseréled a "dobozkát " nem kell szétszedned csak kb 3 év múlva de már tudni fogod mit kell cserélned .... Ahogy a képet nézegetem lehet hogy a fűtőbetéttel egyben van és együtt kell cserélned (az a fekete cuccos baloldalon az elpárologtató felett )
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
(#) atti71 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
2 kis fekete van balra és arról van lekötve alul a fűtőszál,az evaporátor alatt.
Pedig látszólag olvasztja mert kvázi tidzta viz van visszafagyva a lefolyóban.Most lobogó forró vizet öntök a lefolyójába és csaknem akar kidugulni.
(#) atti71 hozzászólása Ápr 2, 2020 /
 
Melyikre gondolsz,és szerinted hol lehet beszerezni?
(#) kaqkk válasza atti71 hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Akkor viszont el van dugulva a kifolyó . hagyd olvadni egy két napig majd a lefolyóba tolj bele egy "drótot" ha a kompresszoron lévő csepptálcában megjelenik a víz akkor még szuszakold kicsit a kifolyót és nézd meg miket piszkáltál ki belőle ,ezután kevés hipós-domesztoszos vizet önts a lefolyóba majd tiszta vízzel öblítsd át (ne felejtsd el a csepptálcából kimerni a cuccot ami kifolyt)
(#) kaqkk válasza atti71 hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Ha az első hiba áll fent akkor egyszerű a dolog megnézed melyik dobozba vezet a fűtőszál vezetéke , ha oldható kötést (stekkert) találsz akkor csak a hőbiztosítékot kell cserélned ha közvetlenül belemegy a vezeték és nincs csatlakozó akkor kompletten kell cserélni a fűtőbetéttel együtt. A készülék tipusszáma és a fűtőbetét szó beütésével biztosan találsz beszerzési lehetőséget a neten .
(#) atti71 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
1 hete pucoltam ki a lefolyót,meleg vizzel,dróttal,átjárható volt.
Most bele volt fagyva a viz végig.Ha a klépet megnyitod,számmal jelöltem az alkatrészeket,megmondanád melyikre gondolsz?

Jobbra fent van a takaró alatt alatt 2 csati,egyik egy szenzorhoz megy balra fel,ami rá van csiptetve egy csőre.A másik csati és vezeték lemegy jobbra a hűtés mellé,2 fekete kis kerek cucc,és eből jön ki vezeteék ami lemegy a kiolvasztó fűtőszálhoz(ami alul van).

A szenzort fent kimértem,annyit láttam hogy hőfokra változtatja az ellenállását.
A fekete "patronokat"is megmértem azok stabil kb 300ohmot mutattak.

Bejelöltelek facen,ott konyebben tudunk kommunikálni,ha nem baj.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
Következő: »»   257 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu