Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   233 / 233
(#) rego válasza evodia2010 hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Vigyázni kell és kész. Beszerzek ebből a reléből hisz sok a felhasználási terület ahol alkalmazható és a tól-ig érték is nagyon jó.
Köszönöm!
(#) Oyabun hozzászólása Szo, 19:18 /
 
Sziasztok!

Adott egy Samsung SR-38NMB hűtőgép, utóbbi napokban arra figyeltünk fel, hogy a hűtő belsejében a hőmérséklet megemelkedik és nem mindig kapcsol be, amikor hűt akkor folyamatosan megy a hőmérséklet is megfelő szintere kerül (fagyasztó -12-18˚C, hűtő +2-5˚C), de után valamiért a megemelkedett hőmérsékletkor sem indul újra a hűtés csak később.

Hűtőgép folyamatosan nem hűt (pl.: nem megy akkor sem napokig csak pár órát, ha a legnagyobb fokozatra van állítva a fagyasztótér és a hűtőtér is.)

Véleményem szerint olyan, mintha a beállított hőmérséletig hűtene, de az újraindulással késlekedne az alsó ˚C tartomány megnőtt volna vagy túlmelegedik a kompresszor, stb...

pl.: fagyasztóban is a jégkrém, szinte olvadt állapoba kerül a hőmérő 0˚C-t mutat.

Jegesedés nincs, hátul a "csepegtető" tartály nem üres, kb. 5-6cm víz található benne.

Hűtő kb.: 18 éves (2000-ben lett vásárolva), eddig nem volt vele gond.

Gázfeltöltés, hőfokszabályozó, termosztát kellene vagy más lehet a probléma?

Hűtő típusa: Samsung SR-38NMB
(#) Joe_001 válasza rego hozzászólására (») Vas, 10:31 /
 
Üdv!
Ez a relé más készülékben is gyengén muzsikál. Tartós üzemnél nagyobb áramnál, de a névlegesen belül is, olvadozik belülről, ezért beragad bármely állapotában.
(#) busz10 hozzászólása Csü, 8:43 /
 
Sziasztok!eggy kis segitség kellene!van eggy zanusi hütõláda 220literes!valami miat .nemkapcsolt ki a szerelő termosztát hibát jelentet.tett ujjat akkorsem kapcsol ki.a hőmérséklet -5 foktól nemsüllyed lejjébb!ujra hivtam a szerelõt .azt mondta .hogy eggy uj kompressor csere .megoldja a problémát!Csere megtörtént .több mint 24 órája üzemel .nemtörténik semmi a hőmérséklet -3-4 töbre nem süllyed!Tehát uj kompresszor,termosztát,és gáz!Elõreis köszönöm!
(#) tdi75 válasza busz10 hozzászólására (») Csü, 9:21 /
 
Szia Lehet hogy a kondenzátor után a kapilláris cső be van dugulva. Szerintem mástól nem működhet ennyire gyatrán. Ez csak arra utal nekem hogy kevés a párologtatóba bejutó cseppfolyós hűtőközeg.
Más, csak egy gondolat.: Tiszteltetem azt a hűtőgép szakit aki nem vette észre hogy hiába dolgozik a kompresszor mint a bolond még a -10 fokot sem éri el a hűtőtér. Erre cserélt egy termosztátot. Na itt kezdődik a nem hozzáértés és az ügyfél lehúzása.
(#) busz10 válasza tdi75 hozzászólására (») Csü, 9:38 /
 
No meg azt vettem észre ,hogy a ahol kondenzátor,és a kompresszor össze van forrasztva eggy 15 perc üzem útán a jégcsap keletkezik!ezt mi okozza?
(#) tdi75 válasza busz10 hozzászólására (») Csü, 10:46 /
 
Az furi.
A kompresszor összepréseli a gázt. Lecsökken a térfogat, megnő a nyomás, ergó ott melegedni kell. Ami hideg lehet az az elpárologtatóból a kompresszor felé visszatérő cső. Bár ebbe a csőbe szokták beletenni a kapilláris csövet is hogy ne tudjon visszatérni a kompresszor felé visszatérni cseppfolyós gáz, mert az szerencsétlen esetben tönkreteheti a kompresszor szívó oldali szelepét.
(#) tdi75 hozzászólása Csü, 10:47 /
 
Nem lukas valahol az a rendszer???
(#) busz10 válasza tdi75 hozzászólására (») Csü, 12:14 /
 
Nemtudom !Nagyon szépen köszönöm az infót! Hivom ujra aszerelőt!adfig kinem megy a lakásból mig nem lessz 25c
(#) StMiklos válasza busz10 hozzászólására (») Csü, 18:38 /
 
Hááát...
Akkor készíts neki vacsorát és fekhelyet, mert ahhoz azért sok óra kell, mire beáll egy rendszer.
Meg minek is a 25? (- ugye?). Ilyen melegben az már húzós, amikor a gyári előírás -18.
Üdv: StMiklos
Következő: »»   233 / 233
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu