Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   289 / 289
(#) profiminden-s válasza StMiklos hozzászólására (») Szept 27, 2023 /
 
Helló!
Hát sikerült már 24 órája jól működik. Beépítettem egy töltőcsövet a szűrőbe és onnan is szívattam,közben mindent melegítettem. KB 2 óra játék. Azután jó lett. Remélem így marad.
Kösz a segítséget Szép estét. Üdv Lajos
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2023
(#) profiminden-s hozzászólása Okt 15, 2023 /
 
Helló ! Mindenki. Egy kombi hűtő kapilláris cső előtti szűrője lehet langyos? Vagy ez valami hibára utal? A gép rendesen teszi a dolgát.
Üdv Szép estét Lajos
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Okt 16, 2023 /
 
Idézet:
„A gép rendesen teszi a dolgát.”
Szerinted ?
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 16, 2023 /
 
Helló!
Ha tudnám nem kérdezném!
Bocs.Mert szerinted?
(#) kaqkk válasza profiminden-s hozzászólására (») Okt 16, 2023 /
 
Van valami hiba ?
Idézet:
„A gép rendesen teszi a dolgát”
Leírtad ..... A nyomó oldalon van a szűrő ,a kondenzátor végén miért ne lehetne langyos ?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2023
(#) profiminden-s válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 16, 2023 /
 
Értem köszi!
(#) Káposztás hozzászólása Okt 26, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy 2 éves Zanussi zrdn39fw hűtönk amit csak 1es n tudunk működtetni, mert ha magasabb fokozatra kapcsoljuk lefagy a hátsó fal. Mellesleg a keringető ventillátor működése mellett is vizes a hátulja. Ezzel együtt nem kapcsol be sokszor, csak néha langyos a hőcserélő rács! Hálás lennék, ha valaki eligazítana!
(#) kaqkk válasza Káposztás hozzászólására (») Okt 26, 2023 /
 
Az nem baj ha "lefagy" ha időnként megáll és leolvad róla a dér , akkor van baj ha vastagszik rajta a jég és nem olvad le . Az hogy vizes a hátulja természetes mert a hideg felületre lecsapódó pára cseppeket formál és az alsó kifolyón távozik majd a kompresszoron lévő tálcából elpárolog .
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
(#) Káposztás válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 26, 2023 /
 
Köszönöm!
Értem! És mit tegyek azzal, ha 1 esn. is túlhűtöttnek érzem az élelmiszert?
(#) kaqkk válasza Káposztás hozzászólására (») Okt 26, 2023 /
 
Tegyél bele hőmérőt , és amelyik élelmiszer "túlhűlt" azt inkább a hűtő felső részébe rakd .Valószínűleg 1 alá is állítható (amíg nem kattan addig tekerheted lefelé)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
(#) Káposztás válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 27, 2023 /
 
Köszönöm a segitséget!
(#) Siptiriti hozzászólása Okt 27, 2023 /
 
Üdv!
Van egy Samsung kombinált hűtőszekrényem. Felül hűtő alul fagyasztó. Van egy kijelző amin a felső és alsó hőmérsékletet jelzi. Elkezdett folyamatosan csipogni, hogy nyitva van az ajtó. A felső részen egy red relé vezéri a lámpát, ami jól működik. Az alsó részen csak a hőmérséklet eséséből következtett, hogy nyitva van az ajtó. A kijelzőn az alsó résznek folyamatosan megy le a kijelzése és -6-nál megáll. Ha áramtalnítom és vissza kapcsolom, akkor a helyes hőmérséklet mutatja -23 de utána megint elindul és pár óra múlva megint -6 lesz. Hőmérővel ellenőriztem és -23. Emiatt folyamatosan megy a kompresszor. Rendeltem egy hőmérséklet szenzort, de a probléma megmaradt. Panel hiba lehet?
(#) robis01 válasza Káposztás hozzászólására (») Okt 27, 2023 /
 
Ha termosztát nem szabályoz, akkor valószínűleg csere érett lett.
Ha van kedved barkácsolni tehetsz be helyette digitálisat is.
(#) robis01 válasza Siptiriti hozzászólására (») Okt 27, 2023 / 1
 
Biztos hogy a hőfokmérés a rossz? Lehet hogy a fagyasztó rész hőfokát emeli fel -6 -ra, de ahhoz idő kell hogy fel is melegedjen a fagyasztó, ezért nem mérhető hőfok emelkedés.
Szervíz módban lehet tesztelni külön minden érzékelőt, talán ott kijön a hiba oka.

Nálam attól hülyült meg a Samsung hűtő hogy az egyik nyomógomb csak részben zárt le, kb. 100k volt csak zárt állapotban ami így antennaként működött, és elektromos zajokat vett gombnyomásnak. Gomb csere után megjavult.
(#) frejus hozzászólása Nov 3, 2023 /
 
Sziasztok!

Egy Whirlpool WNF8 T3Z X H kombihűtő az alany.
A felső része nem hűt, alul -1 fokot tart.
A kompresszor meleg, szinte folyamatosan működik, a hátulján a rács langyos.
Előzmény hogy egy fél napot nyitva volt résnyire a fagyasztó ajtaja.
Kérdésem hogy van valamilyen trükk a kényszer leolvasztásra?
Ami nem romlott még meg az a fagyasztó részében van most, ezért nem szeretném első sorban kipakolni,kikapcsolni 1 napra.
Köszi
(#) kaqkk válasza frejus hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Van egy rossz hírem a kipakolást nem fogod megúszni . Szedd ki a cuccot fiókostól és takard le egy paplannal majd egy fazék melegvízet tegyél be a fagyasztóba és csukd rá az ajtót (időnként cseréld a vizet mert kihűl)
(#) frejus válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Köszönöm !
Valahol olvastam hogy melyik gombot hányszor, meddig kell megnyomni és választani lehet gyors és lassú olvasztás között.
Sehol nem találom. Marad a forró víz, paplan kombo.
Remélem ez lesz csak a hiba…..
(#) Joe_001 válasza frejus hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Szia!

A hajszárítő rásegít...
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2023
(#) superlac hozzászólása Dec 7, 2023 /
 
Sziasztok!

Adott egy Whirlpool WNF8T20X kombi nofrost hűtő (alul fagyasztós). Elkezdte azt a hibát produkálni, hogy felül nem hűtött semmit, alul viszont hideg volt. Érzésre jónak tűnt, de hőmérőt nem raktam be, hogy ellenőrizzem a valós hőfokot. Szerelők elvitték, állításuk szerint a keretfűtés volt rossz, gondolom, akkor gázzal is fel lett töltve. Értelemszerűen mivel kikötötték a keretfütést, a kompresszor sűrűbben jár a kelleténél. 2 hétig jó volt a cucc, most ismét szar. Fent nem hűt, alul ok. Fent a sima hűtőtérben, ahol a kondenz víznek kellene elfolynia le van jegesedve körbe teljesen.
Mi lehet a hiba oka? A légzsilip ment tönkre, vagy abban a fütőszál? Hátul a rács meleg, ebből arra következtetek, hogy a gáz nem szökött el, illetve a kompresszor és a keverő ventilátor is jár ha az ajtó be van csukva.
Bármilyen segítséget megköszönök!
Üdv,
Laci
(#) antikzsolt válasza superlac hozzászólására (») Dec 7, 2023 /
 
Akkor mostantól van egy jegesedő hűtőd. Ezért mondom érdemes beruházni egy buta de jól szigeteltbe. Mert az 3x annyi ki fog bírni.
(#) superlac válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 7, 2023 /
 
Ezt, most hogy érted? Ha a keret le van kötve, akkor jegesedik a hűtő? (nem vagyok hűtőgép szerelő, nem értem ez miért okozna ilyet.) Elektronikai technikusként dolgozom amúgy, kevés ismeretem van csak az ilyen gépek működéséröl.
(#) elactrofan válasza superlac hozzászólására (») Dec 7, 2023 /
 
Szia!
Keret fűtét ha kikötik attól nem fog sűrűbben kapcsolgatni. egy csőszakaszt kikötötték, kevesebb gázzal üzemel, de a kapcsolgatásba nem szól bele.
Kikötést könnyen tudod ellenőrizni működés közben a mélyhütő részt ahol a gumi záródik végig taperolod és ha nem meleg akkor ki van kötve.
hogy miért jegesedik nem tudom megmondani nem ismerem ezt a készüléket, nekem Samsung nofrost van abba nincs zsilip fent nincs is jegesedés, mélyhűtőből venti fúja a hideget, ergo csak levegő jön fel.
Nofrostban véleményem szerint nem keletkezhet jegesedés mert csak levegő jut fel kondenzvíz se keletkezhet.
hivd vissza aki csinálta garanciát kellett hogy adjon a munkájára mivel csak 2 hétig volt jó meg kell hogy oldja
(#) Joe_001 válasza superlac hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Szia! Valószínűleg a leolvasztással van még baj, rövid ideig tart. Van egy érzékelő az elpárologtatón az öregedett el. cserélni kellene, modernebb típuséra.
Ami még probléma lehet, hogy a kompresszor tetejére vezető cseppvízlevezető eldugult, de mivel szervízben volt ezt a kollégák rutinból ellenőrizték. Ezeknek a típusoknak az elpár fűtőszálát is illik a levezetővályúhoz, lukhoz közelíteni, lehajtani, és arra puha rézdrótot tekerni amit a cseppvízlevezetőlevezető szájába 1-1,5 cmre vezetni, úgy hogy a cső falához ne érjen hozzá. Ez más típusoknál már eleve így van.
(#) superlac válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Köszi a választ, ez teljesen érthető!
Ennek az alkatrésznek mi a pontos neve, illetve merre talalható a hűtőben? Kicserélném én, ha nem kell hozzá semmilyen hűtőgép javításhoz szükséges spéci szerszám.
Az egyik oka, hogy nem akarok mélyhűtőt üríteni megint, a múltkor is rohangálás meg nyűg volt az egész sztori, illetve, megspórolnék egy kis pénzt is, ha lehet.
(#) Joe_001 válasza superlac hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Az elpárologtató közepén szokott lenni.
(#) Busz hozzászólása Jan 28, 2024 /
 
Gorenje fagyasztóláda, alján a fényes bevonat több helyen át van lyukadva, gondolom dobálták bele a fagyasztott húst. Leolvasztáskor meg megtelt vízzel, ha megnyomom az alját ömlik a víz, meg zsákszerűen fel van púposodva az alsó bevonat.


Jól gondolom hogy ez akkor át van nedvesedve a szigetelés és kb kuka? Mennyivel növeli ez így a fogyasztást?

Az aljába van hűtőkör, vagy egy hungarocell lapokat az aljába téve javítható?
(#) mraulajos válasza Busz hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Hali!
Típus hiba. KB. 20 évvel ezelőtt én is így jártam. Feje tetejére állítottam. Le bontottam az alját, ki takarítottam. Az oldal szigetelés maradtak. Így volt egy hónapig, hogy a bent maradt szigetelés kiszáradjanak. (nyár volt) Aztán az alját befedtem egy tábla alulemezzel, ki fújtam púrhabbal, majd el adtam. A meg hibásodáskor vettem újat.
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
„Típus hiba.”
Én a cégnél 20 éve hetente 3-4 gorenjét habosítottam újra , de kétkomponensű hűtős habbal (a flakonos púrhab ha nagyobb menyiséget fújsz ki , középen lukas -taknyos marad ) csak a külső felülete köt meg rendesen . Ma már (főleg házilag nem szabad nekiállni a javításnak . Hulladékudvar a megoldás .
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
(#) profiminden-s hozzászólása Márc 5, 2024 /
 
Sziasztok!
SEgítség kellene ,ha valakinek van gorenje NRK15182A1 robbantott ábrája. Nagyon örülnék ha megosztaná velem.
Szép napot
Lajos
Következő: »»   289 / 289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem