Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   265 / 265
(#) sigsig hozzászólása Ápr 15, 2021 /
 
Sziasztok! Lenne egy problémám : LG GRB 409 No Frost hűtő ami fagyaszt a hűtőtérben. Mértem, 2'C volt mikor észrevettem, utána pár hónap telt de ma reggel már fagyott a víz is... Ami még furcsa hogy a mélyhűtő részben a fagyasztott termékek (mirelit pizza) dobozán belül is fagyott vizet találtam.
Olvastam a hozzászólásokat, először megpróbálom a teljes olvasztást (2 nap) , de ha nem javul meg mi a következő lehetséges hiba? Termosztát esetleg?
Köszönöm!
(#) Joe_001 válasza sigsig hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /
 
Szia!
Két hőmérsékletre lettünk volna kíváncsi. Lent és fent. A lenti az-18°C alatt, a fenti az 2-6°C közt normális, Ha, a kiolvasztás után rendben dolgozik akkor A leolvasztó áramköreit érdemes megnézni, fűtőbetét, és klixonjai, valamint a cseppvíz cső átjárható-e tud-e azon a folyadék távozni a kompresszor tetejére. Mondjuk ezeket megnézheted most is egy ohm mérővel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2021
(#) pls válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Szia StMiklós!

Köszi a részletes leírást. Lenne még kérdésem, ha ráérsz.
Azt írod, hogy 5-10 perc között van a kiegyenlítődés ideje. Odaültem mellé, és több indulási próbálkozást megfigyeltem, 9 perc telik el két próbálkozás között. Ennyi idő kevés a kiegyenlítődéshez? Mitől tud megváltozni ez az idő az évek során? Ha kíhúzom a konnektorból mondjuk 20 percre, akkor biztos kiegyenlítődik és lehül, ezzel le tudom tesztelni hogy ez-e a bibi?

Hogyan van a motor vagy a szivattyú csapágyazva? Ha meglöködöm kézzel, a rugalmas felfüggesztés miatt mozog, és valami erős fémes zörgés hallatszik belőle, mintha a burkolathoz verődne valami benne. Ez hasonlít arra, mint amikor a szomszéd a vas terasz ajtaját nyitja, és az csúszik a betonhoz. Lehet, hogy elszállt a csapágy? Vagy nincs is csapágyazva, elindulás után a benne lévő folyadék a csapágy? (A fűtésszivattyúnk ilyen, abban is álló helyzetben megrázva zörög a forgórész, hozzáér a falához, de ahogy elkezd forogni, elemelkedik a faltól, ha van benne víz, de ha szárazon fut, akkor iszonyú zajt csap.)

Amikor működik, akkor csendben, normálisan megy, hűt rendesen.
Ha az általad leírt indulási hiba van, akkor mi a teendő? Milyen költséget jelenthet a javíttatása, mennyire tartós ez a javítás, vagy vegyek-e inkább másikat?
(#) pls válasza Joe_001 hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Szia StMiklós! Még egy kérdés, ami az előbbiből kimaradt.

Tudsz arról, hogy van-evalamilyen hibakód kijelzés? Ha hosszabb időre kihúzom, akkor bedugás után villog a beltér világítása, ütemesen egy hosszú és 4 vagy 5 rövid. De néhány ajtónyitás után megszűnik, és utána már folyamatos a világítás.
Több hűtőnk volt már, de hiba kijelzéssel még nem találkoztam, és nem is hallottam róla.
(#) StMiklos válasza pls hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /
 
Szevasz!

Én kizárólag a motor indulási módozatairól írtam (a segédfázis, mint az egyfázisú motor indításához szükséges "segéd"áramkörről), amely szinte minden ilyen hűtőben ugyanaz (de nem inverteres) és nem ilyen-olyan típusú gépbe beépítve és mikrokontroller által megvalósított vezérléssel ellátva, mert az már típus/gyártó specifikus > szakszerviz. Hibajelzéseket esetleg találsz a gépkönyvben, vagy a neten.
Te most kettőt keversz:akkor amikor a sürű (pontosabban a leállást követő rövid időn belüli)
erőszakolt újraindítási kísérletre nem indul, ez az egyik állapot, a másik, amikor az előzőt sokszor kényszerítve megszólal a klixon, de már ezt is említettem.
Annak ca. 10 perc a reakcióideje...
A klixon kioldási hőmérséklete jellemzően 100-110C, a visszakapcsolási 60-65C.
Észrevetted, hogy itt is hűlni kell(ene), aminek van ideje?! Itt a lehűlés függ a környezettől, annak a hőmérsékletétől. Az egyik a kompresszor tok hőmérséklete, azt figyeli, ami még normál esetben is lehet 65C. A másik az átfolyó áramot figyelő, melegedő "tekercs". A kettőből adódik a kioldási hőmérséklet.
És még az is bekövetkezik, hogy a klixon, ha nagyon meleg állapotról kapcsol ki, ugyan visszakapcsol, de "helyből" elég magas az indulási hőmérséklet, és a következő indítási kísérletnél is kiold. Ez néhányszor ismétlődhet, amig egyszer csak azért elindul, de igencsak rossz ómen a jövőre nézve, mint korábban írtam.
"ezzel le tudom tesztelni hogy ez-e a bibi?" Ne teszteljél semmit, mert nem ismered a rendszert, csak vaktában próbálkozol, szerintem már így is meggyötörted a rendszert...
"Hogyan van a motor vagy a szivattyú csapágyazva? " Menj fel a netre, le van rajzolva.
A motor rugókra van függesztve, ha ráncigálod odaverődik az oldalához, nem szerencsés eset.
Vannak csapágyai és megoldott olajkenés "szivattyúval". Talán a net rajzon majd láthatod.
Ha kibírta "tesztelésed", ne bántsd, ne kapcsolgasd, állítsd be a hőfokot és kérlek, hagyd magára! Legfeljebb figyeld, nem beavatkozva semmibe.
Van esélyed, hogy semmi baja, amig hozzá nem nyúlsz, bár nem tudom mennyire "sértődött " meg, olvasva kérdésedet, nem kímélted tudtodon kívül.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2021
(#) Baranyi J hozzászólása Ápr 30, 2021 /
 
Üdv lenne egy hűtőgép amelynek ki lett szerelve a reléje. Visszarakni nem tudom mert nem tudom a kábelek hova mennek tudnátok ebben segíteni? Liebherr hűtő amely külön kondenzátorral van ellátva.
(#) Joe_001 válasza Baranyi J hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Szia!
A Sevice manual nem segít?
(elektrotanya.com)
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021
(#) uniman válasza Baranyi J hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Ha rendesebben lefotózva látható rajta néhány felirat...
(#) Joe_001 válasza uniman hozzászólására (») Máj 1, 2021 /
 
Tök igazad van, bár a hűtó dugója fordítva is bedugható. Talán L a fekete, N a kék?
(#) pls válasza StMiklos hozzászólására (») Pé, 23:06 /
 
Nagyon gyakran van felénk egy pillanatnyi áramszünet. Még egy másodpercig sem tart, de napjában többször is előfordult, általában reggel és este. Hét végén szinte soha. A számítógépem egy színuszos kimenetű 1000W-os szünetmentesről megy. Próbaképpen rákötöttem a hűtőszekrényt. Azóta rendesen működik. Lehet, hogy ez volt a baj? Ha igen, mi lehet a megoldás? Mégsem járathatok egy hűtőt egy nála drágább szünetmentesről tartósan. A hűtőládának, meg semmi egyébnek nincs problémája ezekkel a rövid áramkimaradásokkal. Mástól sem hallottam panaszt, igy a szolgáltatónál sem igen reklamálhatok.
A hozzászólás módosítva: Pé, 23:13
(#) Joe_001 válasza pls hozzászólására (») Szo, 12:56 /
 
Szia!
Felteheted a hűtőgépet is az nincs 100 W. az 1000Wos UPS az netto 7-800W.
Következő: »»   265 / 265
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem