Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   137 / 137
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 27, 2023 /
 
Visszaalakítottam a táp részt, kivettem mindent amit beletettem. A helyzet ugyanaz, mint vasárnap, félig működik. Szól, léptethető a lista is, de nem érhető el se a felülete, se a Karadio appon keresztül.
Legközelebb megpróbálom újraírni, hátha. Kicsit elszomorodtam, hogy lehet, hogy csak ennyit bír?
Egyébként ebben van külső RAM, de gondolom annak a pufferelésben van szerepe, a hibához nem igazán lehet köze...
Most néztem ESP8266-ból van még 3db-om.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2023
(#) Helios válasza Helios hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Hello. A problémám még mindig ugyan az. Tud segiteni valaki?
(#) usane válasza Helios hozzászólására (») Jan 21, 2024 /
 
Az egyszeru on/off nen jo?
  1. SerialBT.begin("BT name");
  2. btStop();
(#) András123 hozzászólása Ápr 14, 2024 /
 
Üdv! Egy saját készítésű 3D nyomtató átalakítását csinálom . Eddig Arduino Mega/Ramps1.4 volt a vezérlés. Most egy MKS GEN L V2.1 vezérlőt vásároltam. Ehhez szeretnék egy ESP 01 wifi modult csatlakoztatni. Az MKS szériának van erre kész megoldása is (wifis MKS Robin) De én azzal dolgoznák amim van. Arduino Uno hoz simán tudok illeszteni ESP01 modult az RX TX ki és bemeneteken. Ennél az MKS boardnál TX és Rx pineket csak az AUX 1 csatlakozón látok. Csinált már valaki ilyet ,hogy lehetne ezt szoftveresen megoldani ?. Feltételezem ,hogy az MKS-re feltöltendő Marlin firmverben is engedélyezni kell az AUX TFT kimenetet is
(#) pipi válasza András123 hozzászólására (») Ápr 15, 2024 /
 
Hali!
Én ilyesmit csináltam, csak esp32-vel: https://www.pcbway.com/project/shareproject/Wifi_SD_Card.html
Már ha van sdkártya lehetőséged... A webdav-al áttolom a fájlt az sdkártyára, én mindig SD-ről nyomtatok, olyanra nincs szükségem hogy wifiről nyomtassak...
(#) András123 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 15, 2024 /
 
Èn a pronterface programból szeretnèk egy virtuális COM porton keresztül fájlokat ill g kódokat küldeni a nyomtatóra, mivel távolabb van a nyomtató a pc-től. SD kártya lehetősèg nincs.
(#) robsy hozzászólása Máj 12, 2024 /
 
Szép napot mindenkinek!

Több éve olvasom a Fórumot, sok megoldást és ötletet adott. Lassan nyugdíjassá érek, így ismét van időm foglalkozni az eredeti szakmámmal az elektronikával. Az Arduino után elkezdtem aktívabban ESP32-es modulokkal bíbelődni. Eddig példaprogramokat használtam, alapvetően sikerrel, ehhez hozzájárultak az itt olvasottak is.

Jelenleg egy hőmérsékletet, légnyomást és egyéb jellemzőket mérő "időjárás állomáson" dolgozom, ezeket AsyncWebServer segítségével küldöm, majd jelenítem meg. Felmerült bennem, hogy egyes értékek elérésekor a PC-n, vagy a tableten - mintegy jelzésként vagy riasztásként - hang is "megjelenhetne", fokozva ezzel a kezelhetőséget.

Ennek megoldására azonban még nem jöttem rá. Kérdésem, hogy merre is induljak el a témakörben. Gondoltam arra is, hogy az ESP-hez csatolva egy kártyaolvasó, amelyen megtalálhatók lennének ezek a rövid hangfájlok, effektek, és ezeket küldené át az ESP, vagy más utat kellene keresnem?

Másik kérdésem az Arduino IDE-hez köthető. Amennyiben egy már adott program sikeres ellenőrzését, majd feltöltését követően - de még nem kilépve az IDE-ből - módosítást hajtok rajta végre, ismételten nem fordítja le és tölti fel a programot, hanem "Hiba az ESP32 DevModule alaplapra fordításra" üzenettel megáll. Ha ezután kilépek az IDE-ből, újraindítom, minden probléma nélkül lefordul és feltölti.
Találkozott már valaki ilyennel? Nem kezelhetetlen, csak bosszantó.

Köszönettel:
robsy
(#) pipi válasza robsy hozzászólására (») Máj 12, 2024 /
 
Ha elég mobilra push üzenet, akkor én riasztásra a Pushbullet-et használom... (ingyenes regisztrációt igényel, kb havi 500? üzenet emlékem szerint)
(#) robsy válasza pipi hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
Köszönöm az ötletet, utánanézek.

Aktuálisan inkább a PC-n és a tableten történő megjelenítést, illetve az ott kapott jelzésekre - pld. hangra, az értékek változó színére - koncentrálnék, miután tervem, hogy egy 10" tablet lenne a "központ", a PC-t pedig elég gyakran használom - Eagle, ESP, Arduino, weblap programokkal ismerkedés -, így az nekem egyelőre komfortosabb.
(#) kapu48 válasza robsy hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
A Processing nagyon hasonló az Arduinohoz, könyen használhatod PC programozásra.
Bővebben: Link
Ezt is érdemes tanulmányoznod!
(#) robsy válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
Köszönöm!
Azt hiszem nem fogok unatkozni.
Következő: »»   137 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem