Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Porszívó javítás
Lapozás: OK   12 / 12
(#) Laurox válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 12, 2017 /
 
Oké! Köszönöm szépen a tanácsot! Megfogadom és akkor mégis veszek (és faragok) bele új szénkeféket! Na bumm, szedhetem szét megint a cuccost! Akkor csak ennyi lesz a veszteni valóm, hála nektek, Mesterek! Köszönöm szépen! Üdv. Laurox
(#) Laurox válasza uniman hozzászólására (») Nov 12, 2017 /
 
Hát nem így lesz, mert hála Égnek itt vagytok ti! De azért néhány percig boldog voltam, hogy szépen muzsikál újra a szeretett készülék, ami a nagylányommal egyidős! Mindent megteszek, hogy ezt az elektronikai hulladéknak szánt cuccot még életben tartsam életünk végéig! Köszönöm nektek az igazán pontos és szakszerű tanácsokat!!! Üdv.
(#) Laurox hozzászólása Nov 12, 2017 /
 
Köszönöm Fiúk! A porszívót simán megoldom, hála nektek! Viszont akkor a porszívóhoz kapcsolódó egyetlen kérdésem még lenne: Egy Polar (Whirlpool) mosógépben is ilyen a szénkefe? Mert már fülre eléggé "ciripel" főleg centrifugálás közben, de lehet, hogy csak én vagyok "vájtfülű" a témában? Tehát akkor abban sem fog tönkre menni a kommunikátor? Az új barinőm gépe és az sem mai darab már. Köszönettel: Laurox
(#) zolika60 válasza Laurox hozzászólására (») Nov 12, 2017 / 1
 
Szerintem abban nem, de az időben megáll többnyire. Amikor az eredetileg 50mm körüli kefe 10mm környékére kopik.
(#) botesz válasza Laurox hozzászólására (») Nov 13, 2017 /
 
Ha nem áll meg időben akkor max évente kell cserélni.Persze ha egy szelet szétég akkor kuka az egész.
(#) Laurox válasza botesz hozzászólására (») Nov 13, 2017 /
 
Hűha! Évente cserélni? Ez megy már legalább 10 éve és nem volt még javítva.
(#) botesz válasza Laurox hozzászólására (») Nov 13, 2017 /
 
Akkor van csak ilyen amikor már dróton fut a motor.
(#) Remci hozzászólása Jan 14, 2018 /
 
Sziasztok!

Szét kellene szednem egy porszívó motort,mert úgy néz ki hogy csapágyas. Viszont a szélkereket fogó anyát nem bírom lecsavarni,mert forog a forgórésszel együtt,hiába fogom a szélkereket. A tengely másik vége, ami a szénkefék felől van,nincs bevágva,így csavarhúzóval sem tudok ellen tartani neki. Hogy szokták ezt ilyenkor letekerni? Vagy hogy lehet a tengelyt megfogni?
(#) orcika70 válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 / 1
 
Nálam volt már olyan porszívó motor csapágy cserén melynek a hűtő ventilátora ellentétes menettel rögzült a forgórészre. Meg olyan is amely bordázott préselve.
(#) Remci válasza orcika70 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Sikerült leszednem. Kulcsal nem ment, csavarhúzóval, kalapáccsal ütögetve az anyát sikerült nagy nehezen letekerni.
(#) mahinátor hozzászólása Feb 11, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy Progress 2000W-os (uniós szabályzás előtti) porszívóm, amelynek a teljesítmény szabályzója meghibásodott és nem kapcsolt be egyik napról a másikra.

Találtam benne két alkatrészt, amelyekről meg is tudtam állapítani, hogy rosszak. Az egyik egy BTA16 600B Triak a másik egy 10K értékű (cement borítású) teljesítmény ellenállás, amely 10K helyett 1M ohm-ot mutatott.

Gondoltam nagy hévvel kicserélem a Triakot, meg a két darab 10K ellenállást is. A gond csak annyi volt, hogy a 10K ellenállásból a boltban 5W-osat kaptam és én ezt be is építettem (lehet nem kellet volna...).

A porszívó el is indult de nem sokra rá, füst szállott ki a gépből.

T1, D1, R4, R5, R6 az örök vadászmezőkre távoztak. A többiről nem tudok biztosat mondani. A nyolclábú 501B-8P IC-ről nem tudtam kideríteni semmit, kerestem hozzá adatlapot de nem találtam.

Készítettem képeket előtte és utána is.

https://drive.google.com/open?id=15IKSaIv23TqAGYgrykR7uia-9jbPh4fa

https://drive.google.com/open?id=17NbhvBJNT8J-QONQwtzYqIGmkoFa8Fcu
(#) botesz válasza mahinátor hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Alighanem akkor most csak 1 fokozata lesz...
(#) mahinátor válasza botesz hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Valószínűleg az lesz egyenlőre. Azonban lenne egy kérdésem. Az 5W-os ellenállásokkal nyírtam ki a panelt, vagy a 8 lábú IC (feltételezett hibájából) fakadóan történhetett ez a tűzijáték?

Csak azért kérdem, mert eredetileg az egyik gyári ellenállás "döglött volt" és addig, amíg ki nem cseréltem meg se moccant a porszívó (a triakot cseréltem ki legelőször, azt követő teszteléskor még nem indult el a porszívó).
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
(#) zolika60 válasza mahinátor hozzászólására (») Feb 12, 2018 / 1
 
Valami egyéb nyűgje volt, már azért ment tönkre a gyári ellenállás is. Csak az kisebb teljesítményű volt így nem volt tűzijáték, mert hamar megszakadt.
(#) VIM válasza mahinátor hozzászólására (») Kedd, 10:25 / 1
 
Szia! Komplett leírás található róla és az okfejtésről, hogy miért is mehetett tönkre a motor, ami ezután magával vitte az elektronikát. Az IC valószínű, hogy feszültség szabályzó szerepet tölt be a lágy indító áramkörben. A motor áramfelvétele meghaladta az elektronika tudását, mert vagy kopottak a szénkefék vagy a kommutátorral vannak problémák stb. és tönkre tette a fő szabályzó BTA16-ot. Az eredmény látványosra sikeredett.
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu