Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 55
(#) Bubu54 válasza ktibor69 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /
 
Ha értesz az elektronikához akkor szerintem nem kell részletezzem, de ha nem akkor bízd szakira!
(#) András123 hozzászólása Jún 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem mivel még eddig nem nagyon foglalkoztam klímákkal. Egy ablakklímát szeretnék vásárolni a műhelyembe. Használtan viszonylag olcsón be lehet szerezni. de mindig fenn áll a lehetőség hogy nincs benne elegendő gáz töltőanyag. Azt szeretném kérdezni hogy ezek a régebbi típusú gépekbe milyen töltőközeget kell tenni ? Alkalmas lenne e esetleg az autókban is használatos R134A tipusú a feltöltésükhöz?
(#) kaqkk válasza András123 hozzászólására (») Jún 24, 2019 /
 
A régebbi ablakklímák R22 gázzal voltak töltve , mielőtt megveszed kapcsold be ha hűt megveheted ha nem hűt hagyd ott ...Ezek hermetikus rendszerek ha el ment belőle a gáz már kukába valók .
(#) András123 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 25, 2019 /
 
Értem, tehát azt mondod nem érdemes vele kínlódni. Elméletben működő képes lehetne bele a R133 típusú gáz? Ennek is kell hogy valahol legyen egy feltöltő nyílása . A tömítetlenség pedig ha szerencsém van megoldható...
(#) kaqkk válasza András123 hozzászólására (») Jún 25, 2019 /
 
Mondom ha hűt vedd meg ha nem ne foglalkozz vele . Nem ér annyit amit ráköltesz ha javítani kell. De ha imádsz szívni akkor elvileg a 422 a helyettesítője .
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2019
(#) habazutty válasza András123 hozzászólására (») Jún 25, 2019 / 1
 
Szia!
Úgy látom el vagy látva R134a-val rendesen...

A helyzet az, hogy ablakklímát én még R134a-val nem láttam. A nagyon régiek R12 vagy R22 - ha lehet ezeket kerüld.
kb. 10 éves gépek (jellemzően MIDEA és reinkarnációi) R407c-vel üzemeltek, ez már jobb és természetesen van R410a-val is.
Mindenképp előny, ha hűt. Ha nem, akkor miért nem? Kicsit ahoz tudnám hasonlítani, mikor eladják az autót, de nem megy a klíma. Ja, csak fel kell tölteni... persze.

Ha ingyen hozzá tudsz jutni egyhez, akkor hozd el, de, ha nem tudsz hozzányúlni a hűtőkörhöz, akkor a klímás béréből meg a hűtőközeg árából már egy működőt is vehettél volna.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak: R134a-val azért nem fog menni, mert jó eséllyel nem kompatibilis az olaj ami benne van, más a fajlagos hűtőkapacitása és valószínűleg az eredeti kapllárcsöves adagolás sem lenne megfelelő. Nézegess kompresszor adatlapokat. Van olyan copeland scroll kompresszor ami megy 134a-val,407c-vel és 22-vel is. Látható adott körülmények közt a hűtőkapacitás és a tömegáram.

Természetesen ezeket a monoblokk rendszerű hűtőket is feltöltik, de szervízszelep nincs rajtuk. Ha van, akkor már javították. A gyárban Hansennel rámennek a - jellemzően - 6 mm-es töltőcsonkra, ha kész, akkor elnyomják (vagy elég erősen, hogy hidegen összehegedjen a rézcső vagy pedig leforrasztják) és jó esetben 5-10-15 évig nem kell hozzányúlni a hűtőkörhöz.

Szerintem.
(#) András123 válasza habazutty hozzászólására (») Jún 25, 2019 /
 
No ez egy tényeg kimerítően hasznos válasz volt a számomra R134 gáz ingyen lenne, a klímák pedig bontásból olcsón de kipróbálásra nincs mód. . De ezek szerint felejtős.. Azt viszont nem tudtam hogy nincsen rajtuk töltő szelep. A mobil klíma is megfelelne de helyet foglal ,és a csövekkel sincs kedvem vacakolni
(#) synergy válasza dobo hozzászólására (») Jún 26, 2019 /
 
Megfelelő időközönkénti tisztítással. Más mód nincs. Az illatot a tisztító szer adja, az nem tart sokáig. Akkor jó a rendszer, ha semmilyen szag nem jön a szellőzőből.
(#) synergy válasza dobo hozzászólására (») Jún 26, 2019 /
 
igen, jól látod, az on-off rendszernél a beltéri és a kültéri között nincs busz kommunikáció.
A beltéri csak a kompresszort és a 4 járatú szelepet kapcsolja.
(#) sogam hozzászólása Jún 26, 2019 /
 
Egy régi airwell dual klimàm van. A kérdésem: mostanàban bekapcsolàskor nem nyilik ki a lapàt. Ha kinyitom úgy marad. Kikapcsolàskor lecsukódik. Motorhiba?
(#) kaqkk válasza sogam hozzászólására (») Jún 26, 2019 /
 
Amikor bekapcsolod a klímát vagy csukódik a lapát hallasz kerregő kattogó hangot ? Ha igen akkor a léptetőmotor műanyag fogaskerekei koptak el . Az ebay en fillérekért kapsz másik motort csak a típusszámnak kell stimmelnie .
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2019
(#) sogam válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 26, 2019 /
 
Szia! Semmien hangot nem ad. Nem kreppeg, nem kattog csak nem nyilik. Fogaskerék? Ledaràlta volna és most csak forog?
(#) kaqkk válasza sogam hozzászólására (») Jún 27, 2019 /
 
Szia! Előfordulhat, a távirányítóval tudod vezérelni (sving gomb)
(#) ktibor69 válasza Bubu54 hozzászólására (») Jún 27, 2019 /
 
Egy kicsit értek, de örülnék, ha tudnál segíteni a hiba okának felderítésében.
(#) kaqkk válasza ktibor69 hozzászólására (») Jún 27, 2019 /
 
Így messziről csak találgatni lehet . bekapcsoláskor azonnal levágja ?
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 29, 2019 /
 
Ezt a mondatot visszaidézve:
"Előzménye is volt a zárlatnak. Az albérlőmet idézem: "1 éve kezdett el vibráló hangot adni a biztosítékos doboz ha bekapcsoltam.""


Szerintem nem a klíma lesz a zárlatos hanem azt a biztosítékos dobozt kellene megnézni, pláne ha mókoltak is rajta és rákötöttek ezt-azt.

De ha klímás lakásod van kiadva gondolom nem fog földhözvágni ha kihívsz egy szerelőt. Kérdésed alapján elsősorban villanyszerelőt, és ha nincs szerencséd akkor klímaszerelőt is.
Olcsóbb lesz mint egy lakástűz vagy pereskedés a halott albérlő rokonaival.
(#) Joe_001 válasza Busz hozzászólására (») Jún 29, 2019 /
 
Üdv!
Valószínűleg igazad van. A Klímát illik külön biztosítékra tenni, igaz nem szokás.
Következő: »»   55 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu