Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth kérdések
 
Témaindító: Gory, idő: Szept 13, 2005
Lapozás: OK   18 / 18
(#) pajesz66 hozzászólása Szept 7, 2021 /
 
Sziasztok!

A He-Store-ban kapható többféle BT-audió vevő modul. Az lenne a kérdésem, hogy van-e ezek között olyan, amiből több eszköz is tud egyszerre kapcsolódni egy forráshoz.
Több hangszóróból álló rendszer kialakítása lenne a cél vezeték nélkül...
(#) hapro hozzászólása Vas, 9:34 /
 
Sziasztok!

Digitalizálni szeretnék zenét. Ezt bluetoothon lehet lejátszani, vagy analóg fejhallgató kimeneten mondjuk a mobiltelefonon. Ezt amit lejátszik, szeretném digitalizálni. Mi lehet erre a legegyszerűbb/legolcsóbb módszer, amire még nem gondoltam?
Eddig úgy csináltam, hogy van egy külső hangkártyám, abba az analóg jelet továbbítottam egy kábelen a telefonból, majd annak a kimenetét pedig a laptopba, ahol digitalizáltam X programmal.
Ezt a kábelt szeretném kiváltani valami bluetoothos megoldással.
Egy ilyet találtam ami felkeltette a fantáziámat, talán ezen keresztül egyből megoldható lenne a felvétel, amit bluetoothon adok le. https://mkaudio.hu/termekek/vonyx-vmm-p500-6-csatornas-zenekari-kev...vetel/
Valamint találtam egy másikat, ami ugyan vesz bluetoothon, de azt analóg módon adja le, amivel nem vagyok előrébb. https://mkaudio.hu/termekek/vonyx-stm-500bt-21-csatornas-dj-karaoke...vD_BwE
Mi a véleményetek erről?

Még mielőtt...olyan platformról játszok le, ahol nincsenek tárolt fileok, illetve ha van is valami, az kódolva van, csak alkalmazáson keresztül lehet lejátszani, és célom az, hogy ne csak ott tudjam ezt megtenni, hanem mondjuk a kocsiban is tudjam hallgatni, vagy bárhol.

köszönöm

szerk.:

Van még egy ilyenem is, de a házimozis technológiában nem vagyok otthon csak sztereót hallgatok, talán ezzel is valahogy meg lehetne oldani?
Harman/Kardon AVR171s
https://www.extremeaudio.hu/harman-kardon-avr-171s-72-hazimozi-erosito
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:41
(#) KBal76 válasza hapro hozzászólására (») Vas, 10:26 /
 
Tehát most neked van egy telefonos appod ami zenét játszik le, ezt vezetéken át felveszed PC-n.
Ezt akarnád BT-n kiküldeni?
Szerintem brutális minőségvesztésed lesz: mivel eleve amit hallgatsz az egy tömörített zene (így küldik az appnak, mert így szokták). Ezt amikor egy újabb tömörítéssel BT-n átküldöd (az esetek döntô többségében ez történik, és alig van beleszólásod) hogy utána bárhogyan visszaalakítva rögzítsed, majd ismét tömörítsd az autórádiód számára mp3-ba.. Ezek mind veszteséges tömörítések, amik arra alapoznak hogy bizonyos hangokat más hangok és felharmónikusaik elfednek, de amikor ezeket a tömörítôket (szûrôket) egymás után teszed, szánalmas gurgulázás lesz végeredményül. Én nem tenném a helyedben.
u.i.:Amúgy amit keresel az egy egyszerû BT-audio átjátszó, ami BT-fülesként jelentkezik be a telefonodra, és mondjuk van egy vonalszintû kimenete. Ezek filléres dolgok, de ha van egy szétfeslett BT fülesed akkor abból lehet építeni ilyent (ha már HE fórumon vagyunk). Magamnak készítettem már két ilyent, az egyik a kocsiban azóta is jól teljesít, be van dugva a hifi vonalbemenetére, mert a gyári fejegység BT-n csak telefonálást fogad, zenét nem.
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:32
(#) hapro válasza KBal76 hozzászólására (») Vas, 10:31 /
 
Így van, appon lejátszok, és azt szeretném digitalizálni. És hidd el semmiféle gurgulázás és brutális minőség romlás nincs. Már kipróbált technika többszörösen. Az egyetlen romlás, amikor a telefonom analóggá alakít, és kábelen a pc-be vezetem. De ezt is szeretném kiküszöbölni a Bluetoothtal.
És valamiféle megoldásod van esetleg?
(#) KBal76 válasza hapro hozzászólására (») Vas, 10:51 / 1
 
Ez kb. az 5perces néhány forrasztásnyi barkácsprojekt kategória, az elôbb említett, egyik BT-fülesbôl átalakított "BT->audió eszközöm", random fellelt dobozba ültetve. Szétcsavaroztam neked.
Ilyeneket lehet kapni gyáriban is fillérekér. Egy 18650-es akkuról el van az örökkévalóságig. De sose gondolnám hogy ezen át vegyek fel hangot az oda-vissza tömörítgetés miatt, ha közvetlenül is felvehetem (akár PC-n egy Android emulátorra tett appal). De ahogy gondolod, nem én hallgatom hanem Te.
(#) hapro válasza KBal76 hozzászólására (») Vas, 11:08 /
 
Na... Ez az android emulátor app megfogott. Azt hiszem errefelé megyek tovább. Ez nem jutott eszembe. Köszönöm
(#) hapro válasza KBal76 hozzászólására (») Vas, 12:00 /
 
Össze is "raktam" és működik egy laptoppal
Bluestack app, és hozzá NowSmart Sound Recorder. Csupa ingyenes progi, és hibátlan.
Köszönöm
(#) KBal76 válasza hapro hozzászólására (») Vas, 12:19 /
 
Csak jobb így, hogy kihagytad a BT és a pénzköltés részt
(#) dB_Thunder válasza hapro hozzászólására (») Vas, 16:02 /
 
éééés ezt csak egy telefonnal is meg tudod tenni, mindenféle BT, meg laptop nélkül is, mert van telefonra is felvevő appl!!
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem