Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 154
(#) Bacsa válasza kovacspista hozzászólására (») Máj 1, 2020 /
 
Közben megnéztem -sajnos csak videón - ott láttam ,hogy egy panelen van majdnem minden .
A bontottat TV LED sorrol gondoltad ? Egyébként úgy jársz mint én .
(#) kovacspista válasza Bacsa hozzászólására (») Máj 1, 2020 /
 
Én az egész led sorra gondoltam, de lehet, nem lesz jó a feszültség pl.
(#) Bacsa válasza kovacspista hozzászólására (») Máj 1, 2020 /
 
Keresgélek ,de sajnos pont olyan rajzot nem találok mint a panelod száma .
A kimenő feszültség / LED darabszám , nálam kb . : 130/45=2,88 V a samsung LED sorok
tökéletesek lettek . De van 6V LED is , erre figyelj . Megint a saját példám : az 5 sorból csak
1 maradt épségben . Ezt használtam mérésekre . Az egész sorra ráakasztottam 27 V-ot
az átfolyó áram 60 mA ; folyamatosan emeltem a feszültséget 30 V-ig ekkor az áram 150 mA
lett . Amikor megkaptam a vaterán vett sorokat , gyorsan összehasonlítottam , mivel közel
azonos volt , gyors átalakítás ( a függőleges elhelyezést kellett vízszintesre ) és így lett összerakva a TV . Próbáld ki te is , ha tudod . Nem árt ha van : leválasztó trafó, egyenirányító , occó , kici kínai fesszabályzó (így biztonságosabb ) . Kellemes időtöltést , szerintem megéri .
(#) kovacspista válasza Bacsa hozzászólására (») Máj 1, 2020 /
 
Köszönöm, megpróbálom.
(#) gubík gábor hozzászólása Máj 6, 2020 /
 
Sziasztok egy Philips 50pfh6550/88 LCD tévé problémám van. Pontosabban nem reagál a távvezérlőre.
Az elemek újak benne. A vezérlő wi-fi, tesztelni nem tudom. Egy régi univerzális IR vezérlőre reagál a tévé, de csak egy-két funkció (hang, mute, txt), így nem jutottam mélyebbre a tévében sem. Úgy vettem észre, hogy egy idő után a működő gombok nyomogatásával már az IR sem reagál. Ha kihúzom-visszadugom újra megy, de csak az IR. Ja és a tévén semmilyen funkciós gomb vagy irányítás nincs. Valakinek valamilyen ötlet? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
(#) gubík gábor válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 7, 2020 /
 
Úgy néz ki megoldódott, mégiscsak találtam egy funkciós gombot hátul, így sikerült párosítanom a távvezérlőt a tévével.
(#) Janika. hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Sziasztok! Tanácsot kérnék tőletek. Kaptam egy JVC tvt. A pontos típusa : LT-24HA48E. Monitornak szeretném használni, ezért javítanám. Csak készenlét van, semmi más. A tápon kicseréltem a kondikat, végig mértem a diódákat, műszer szerint jók. Cseréltem két 1w-os ellenállást, az egyik szakadt volt, a másik értéke a háromszor több volt, mint amit jeleztek rajta. Van a táppanelen egy 09N90E típusú mosfet, ami pár perc után eléggé melegszik. Kézzel nem tudom megfogni a hűtőbordáját. Mindegy, hogy rá van e dugva a main vagy sem, akkor is melegszik. Nem tudom ez normális e? A kapcsolási rajz szerint, 12V, és 6V-ot kell mérjek a táp kimenetén. Ezek az értékek nálam 13V és 6V. A Mainboardon is néztem feszültségeket. A stabilizátorokon ezeket mértem: U6= 1,5V U5=3,3V U3=3,3V U14=3,3V U11=1,2V U18=5V. Néztem az IR csatlakozón is feszültséget, itt 3,3V van. Az alaplaphoz nem találtam szervízdoksit, ezért csak remélni tudom, hogy ezek az értékek jók. Szeretném elindítani valahogy a háttérvilágítást, hogy ez is ki legyen próbálva. Elméletileg, ha az 1-es lábra (Inverter_H) egy 1K ellenálláson keresztül 6V-ot kötök, akkor bekapcsolhat a háttér? Sok helyen említik, hogy eeprom hiba miatt nem jön ki készenlétből. Ha jól láttam W25Q64B van benne. Segíthetne szerintetek ennek az újra programozása? A main típusa: T.MT5310.S96. A táp típusa: CEM861A. Köszönöm, ha segítetek! Sziasztok!
(#) gubík gábor hozzászólása Máj 23, 2020 /
 
Sziasztok egy Toshiba LCD a lenti képet produkálja.Ez maga az LCD halála vagy javítható még? Típusa 32KV500B. Előre is köszönöm.
(#) deebo válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Valószínűleg javítható.
(#) Vadász Csaba hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Szia!
Sajnos így sincs kép.
(#) vmsgrg hozzászólása Máj 27, 2020 /
 
Sziasztok,

Adott egy LG 32"-os LCD TV. Háttérvilágítás egyszer csak gondolt egyet megadta magát. Kicseréltem 1db led-et utána még működött egy hétig kb. Újra megtörtént az eset, most már hiába cserélem a kiégett ledet. 3 sor led van a tv-ben, soronként 7db 6V sorban. Bekapcsoláskor mindegyik világít valamennyire, de csak pulzálnak. Tápon mértem a feszültséget ledek felé, ledek nélkül 126V, ledekkel 50V körül. Jól feltételezem, hogy hiába világítanak a ledek mégis azok a bűnösök a problémában? Vagy így is lehet még a táp?
Köszönet előre is a válaszokért.
(#) kadarist válasza vmsgrg hozzászólására (») Máj 27, 2020 / 1
 
Szia! Egyenként teszteld le a ledeket egy áramkorlátos táppal vagy bekapcsolt állapotban szintén egyenként zárd őket rövidre. Amikor a szakadtad zárod rövidre, akkor világítani fog a többi.
(#) deebo válasza vmsgrg hozzászólására (») Máj 27, 2020 / 1
 
Az 50V a táp feszültsége, amikor elindul a boost konverter, akkor az áramgenerátorként dolgozik, de van benne 126V fesz limit. Még mindíg vannak megnyúlott ledek és azért villog, mert a konverter leáll a túl magas fesz miatt, aztán persze újraindul, de csak 50V-ot mérsz rajta multiméterrel, mert nagyon rövid az impulzus. Ez eléggé gyakori jelenség, ha ennyire gatyán vannak a ledek, akkor célszerűbb egész csíkokat cserélni, majd utána kicsit visszavenni a ledek áramából a hosszú élettartam érdekében.
(#) vmsgrg válasza deebo hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Tökéletes összefoglaló, értem a problémát! Így teszek! Köszönet!
(#) HL84 hozzászólása Kedd, 19:30 /
 
Sziasztok! Van egy Sharp LC-39LD145V LED háttérvilágítású TV-m, aminek rossz a háttérvilágítása.
Az alaplapon/táppanelen a STBY, Backlight, Dimm pin-eken megfelelő feszültségek vannak.
Vestel 17IPS20 tápegysége van.
A háttérvilágításra egy két vezetékes kábel csatlakozik, jelölve a pozitív és a negatív. Ezen -12V körüli feszültség mérhető. A LED-eket még nem teszteltem. Ez a negatív feszültség rossz LED-ek esetén normális, vagy a tápot is vizsgáljam?

Köszönöm a válaszokat!
(#) deebo válasza HL84 hozzászólására (») Kedd, 20:50 / 2
 
A -12V nem normális és kb. lehetetlen is, ott valami mérési hiba van.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:50
(#) HL84 válasza deebo hozzászólására (») Kedd, 21:59 /
 
Nem zárom ki a mérési hibát, habár többször, több műszerrel mértem. Tegyük fel, hogy jó a mérés. Ebben az esetben gyaníthatom a táp hibáját is?
(#) deebo válasza HL84 hozzászólására (») Kedd, 22:50 /
 
Nem tudom, a -12V-nak semmi értelme sincs. Inkább rossz helyen mérted.
(#) zoli0078 hozzászólása Csü, 8:26 /
 
Sziasztok!

Van egy Bush 40/402UHD típusú készülék ami működik csak a kábelenjövő digitális csatornákat nem tudom beállítási rajta. USB-ről is lejátszás még az mkv-t is így gondolom a digitális csatornákat is be kéne tudni állítani rajta.
Találkozott már valaki hasonlóval?
(#) deebo válasza zoli0078 hozzászólására (») Csü, 11:07 /
 
Angol szabvány szerint keres, ami itt semmit sem fog találni. Kivéve, ha be tudod állítani rajta régiónak magyarországot, de ez nem valószínű.
(#) zoli0078 válasza deebo hozzászólására (») Csü, 12:33 /
 
Be tudom állítani hangolásnál a régiót Magyarországra de akkor se talál digitális jelet. Egy másik TV-nk Németországba van állítva (igaz ezt csak most vettem észre) és gond nélkül fogja a digitális adásokat.
(#) Bacsa válasza HL84 hozzászólására (») Csü, 20:53 /
 
Üdvözöllek !A saját esetemből ki indulva /szintén 17IPS20 (R6-os !!!): A ledhez CN501
csatlakozóról megy a feszültség .Itt van egy C2582-es számú elektrolit kondenzátor
47µF/200V ezen ledek nélkül 80-120 Volt mérhető pulzálva .Az elkó pozitív lába megy a
CN501 7.pontjára , a negatív /ha minden jól működik/ egy FDD6N25 feten keresztül az
1.pontra .Ha szakadt a LED sorod /kb.:45 db sorba kötve/akkor is ezt méred -szerintem .
Sajnos nem írtad ,hogy bekapcsoláskor van e felvillanás - ha igen ,akkor valószínű ,
hogy pár LED átment ellenállásba . Van e hang , ez esetben lámpával megvilágítva van
e halványan kép . Ha van halvány kép , akkor érdemes szétszedni , és megkeresni a
hibás LED-et vagy LED-eket . /kompletten cseréltem az összeset/
Ha lenne kérdésed -amire tudok- szívesen válaszolok .
Üdv.: Csaba
(#) HL84 válasza Bacsa hozzászólására (») Pé, 19:04 /
 
Köszönöm a választ! Igen, lámpával megvilágítva van kép (habár csak a TV saját menüjét próbáltam, de az szépen megjelent).
Nekem a mellékelt képen látható panel van. Ezen a CN500 megy a ledhez, ezen kívül csak egy másik csatlakozó van, CN4, ez megy az alaplapra, illetve még van a tápkábelé.
A CN500 közelében egy C505 jelű elko van, ezen 11,5 V-ot mérek, illetve a többi hasonló elkon is ugyan ezt a 11.5 V-ot.
(#) ColT hozzászólása Pé, 20:46 /
 
Hello,

Van egy ilyen gondom, hogy ismerős véletlenül csinált egy Micom update-t a Samsung UE32ES5700 TV-jén. Ez valószínűleg a Weltrend Wt61p805 standby proci eeprom tartalmát vágta haza (merthogy felírta a semmit a procira). Na most az a bajom, hogy nem tudom újraírni az eeprom-ot. Egy sima i2c buszos programozás lenne, csak nincs program, ami ismerné a procit.
Van egy Postal2 nevű orosz tákolmány, amihez leginkább LPT port kéne (nincs). Van mondjuk USB-re egy Postal AVR nevű eszköz, ami majdnem egy Arduino (csak 14,7MHz-en), de nem tudom felírni rá a hex-et. (Arduino as ISP nálam nem működik, sosem működött, a bitbang íróm meg LPT portos, volt ezer éve.)
A kérdés az lenne, hogy valaki írt-e már fel ilyen Weltrend procit? Ha igen, mivel? :S
Vagy valaki vállal-e ilyen cuccba flash felírást?

Minden segítséget köszi
(#) Bacsa válasza HL84 hozzászólására (») Pé, 21:59 /
 
Szervusz . Az én panelem csak nagyon hasonlít erre /messziről/ . A kondi , ami a led
csatlakozó alatt van /jobb felső sarok/ mi az értéke ? Ha 47µF/200V akkor az okát nem
tudom ,hogy miért csak 11,5 V mérsz rajta .Ha csak 30V körüli ,akkor elképzelhető , hogy
nem csak sorba vannak a ledek .De próbáld meg lehúzni a CN500-at és a
CN4-et és ekkor mennyit mérsz rajta ? Természetesen a tápkábelt bedugni a 220-ba is .
A jobb alsó sarokban levő típus kiegészítő számot is légy szíves írd meg ,azzal könnyebben
lehet rajzot találni Gugli barátunknál .
Üdv.:Csaba
(#) Bacsa válasza Bacsa hozzászólására (») 11:33 /
 
Bocsáss meg , legközelebb előbb ki nagyítom a képet és csak utána írok .
Látom , hogy 17IPS20 R5-ös a panel . A kondi ugyan olyan mint az enyém a jobb felső sarok
szintén ./Nálad is sorba vannak a LED-ek ./
Sajnos meg kell keresni , hogy miért nincs megfelelő feszültség .
Következő: »»   154 / 154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu