Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 169
(#) deebo válasza szs hozzászólására (») Szo, 19:33 / 1
 
A melegítés-hűtés diagnosztikai jelleggel történik, úgy tudod kideríteni, hogy mi okozza a gondot, de igazából lényegtelen, mert eszközök híján nem tudod megcsinálni és nem is érdemes, mert nem tartana sokáig. A fényképenlévő IC kapcsolja a HDMI bemeneteket, de nem az a gond, mert a többi bemenet is problémás.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:34
(#) szs válasza deebo hozzászólására (») Szo, 20:14 /
 
Köszönöm, nem is fogom kipróbálni akkor (nem is nagyon hittem benne, hogy csak ilyen egyszerű, mint a videón, -és félnék is, hogy túlmelegítek valamit)
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Szo, 20:57 / 1
 
Segíteni a melegítés és hűtés sem segít, csak a hiba beazonosításában. Ha melegítés meg is oldja, akkor is chipen belüli legtöbbször a hiba, nem maga a forrasztás enged el, hanem a chip belseje. De ha az összes bemenet rossz esélyes valami tápfesz hiányzik vagy túlfesz lenyírta a bemeneteket. Az a kis chip csak a hdmi jelekkel foglalkozik szerintem valami retimer vagy hasonló, de meg kell nézni mi az első ic, amibe az összes csatitól megy jel. Valószínűleg egy nagyobb bga chip lesz.
(#) Egri Frédi válasza szs hozzászólására (») Szo, 21:07 /
 
Hmmm. Ez szerintem a "vak tyúk is talál szemet" kategória ... Ha ennyi ideig melegítek hőlégfúvóval egy "százlábút" azt gyönyörűen le lehet venni egy csipesszel a panelról. Ha, "uram bocsáss" épp egy kontakt hibát, vak forrasztást orvosolt a tag, akkor előfordulhat a művelet jogossága.
(#) szs válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szo, 21:21 /
 
No, én is ettől tartok, hogy ez ötkilós kalapáccsal csavarhúzás...
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Szo, 21:31 /
 
Oké, le is teszek hamar erről.
Azt még nem tudom biztosan, hogy valóban az összes bemenet rossz-e, hiszen az RCA-dugóst még nem próbáltam (nem találok olyan kábelt most itthon), de gyanús, hogyha a SCART nem megy, akkor az sem... De ha már a tápfeszültségeknél járunk, az a 13. lábon mért 9,69,7V között le-fel szaladozó feszültség normális lehet? Vagy ezt így látatlanban nem lehet megmondani?
Annak a BGA-chipnek még utána kell néznem, nem is tudom, mi az (de sejtésem van, csak az kevés)

Ó, azt hiszem, látom. A képemen a két szalagkábel csatlakozójánál. Jól gondolom?
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:36
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Vas, 1:45 /
 
Na, valami lett.
Az úgy volt, hogy amikor lefényképeztem azt a csip-et, előtte ecsettel jól lesöprögettem a maint, mert elég porosnak is találtam, és még dohányra vagy rézreszelékre emlékeztető (nem jöttem rá melyik) valami is vol egy, meg még forraszgömböcske. Aztán, miközben itt megbeszéltük a dolgokat, bánatosan összeraktam a TV-t, becsavartam két kis csavart, ami valamiért nem volt a main két helyén, bedugtam, beállítottam a szobaantennát, tévéztem.
De csak nem hagyott nyugodni az RCA madzag kipróbálása, találtam is végúl. Bedugtam, van kép. Én meg elképedte. Bedugom a SCART-ot, van kép. Be a HDMI-t, na azon továbbr sincs. Kikapcsoltam a szgépet, be a VGA, hát az alanti kép fogadott bekapcsolás után. De a frissítés végeztével megszűnt a jel. Rájöttem, hogy elsődleges képernyőnek állítjabe, mert aképernyőállítás nem jelent meg a másik képernyőn, hiába nyittam volna meg.Nagynehezen (bedugott HDMI-vel) be tudtam állítani a másik képernyőn a frekvenciát (ami 29hz-en volt valamiért) kihúztam a HDMI-t, és azóta van VGA-ból jel a TV-n!

Szóval, most már teljesíti, amiért megvettem, de a HDMI-t csak jó lenne valahogy megcsinálni.

De az a takarítatlansága okozta volna az eddigi galibát? Vagy az, hogy becsavartam két kiscsavart a lapba, mert az is hiányzott, lehet, hogy pont az lett volna a "föld"?
A hozzászólás módosítva: Vas, 1:48
(#) Egri Frédi válasza szs hozzászólására (») Vas, 4:24 /
 
Ennek a történetnek van egy nagy tanulsága: ha ki kell takarítani a javítandó berendezést a "szemetet" sose a NYÁK lapra söpörd össze. Javaslom ilyen esetre a porszívó használatát. Kicsit zajosabb, de az elszívja a nemkívánatos cuccokat. Örülj, hogy ilyen olcsón megúsztad. Mit keres réz reszelék egy NYÁK -on és honnan kerül oda ? A mai TV -k "doboza" nagy általánosságban fröccsöntött műanyag. Ha a hiányzó csavarhoz nem ment szemes saruval ellátott vezeték, kötve hiszem, hogy a műanyag házból kapott volna testet a lap.
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Vas, 6:59 /
 
Ki kell cserélni a HDMI kontroller IC-t, már ha nem közvetlenül a prociba megy a HDMI.
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Vas, 8:14 /
 
Lehetnek ott akár még forrasztási hibák is. Az ilyenek miatt szokták PC-s fórumokon javasolni a nem szakmabelieknek, hogy tegyék be a VGA-t az előmelegített sütőbe pár percre, és vagy megjavul vagy nem. És némelyik igen, egyik szomszédom is boldogan újságolta amikor a méregdrága kidobásra ítélt VGA-ját "megsütötte" hogy azóta hibátlanul működik.
(#) deebo válasza szs hozzászólására (») Vas, 8:46 /
 
Idézet:
„Vagy az, hogy becsavartam két kiscsavart a lapba, mert az is hiányzott, lehet, hogy pont az lett volna a "föld"?”


Nem, ezzel csak meggörbült nyák és most éppen van kontakt, de ne éld bele magad, nem sokáig fog működni.
(#) szs válasza Egri Frédi hozzászólására (») Vas, 9:38 /
 
Hasznos hozzászólás -de nem rásöprögettem, épp LE söprögettem róla Decsak hirtelen ötletből, mert szemmel először nem is igazán láttam ezeket, csak amikor nagyítóval nézegettem, hogy az IC lábainál milyen a forrasztás. A TV így jött, a két kiscsavart is a padlón találtam, pedig ki sem csavartam őket...
(#) szs válasza deebo hozzászólására (») Vas, 9:40 /
 
Hát, ha valóban kontakthiba volt, és ezzel javult meg, még ez is lehetséges...
De most ne rongáld az örömöm
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 9:43 /
 
Ha forrasz-göböt találtam benne, kósza csavart aláesve, akkor bizony igazad lehet -más forrasztást is elkapkodhattak.
Csavarja is majdnem annyiféle van, ahány darab...

A sütős dologról olvastam, de csak már (ahogyan írod is) csak ha már végleg javíthatatlannak ítéltem volna, minden mindegy alapon. Túl brutálisnak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:52
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Vas, 13:30 /
 
Nem feltétlenül elkapkodták, hanem maga a technológia (ólommentes) ilyen. Arra a 4-5 évre amire a készülék tervezve van megfelel, onnantól meg minden nap ajándék. Autórádiókban lehet ezekre a forrasztásokra a leginkább rácsodálkozni, ahol a -20 foktól a +60 fokig bármi előfordulhat. Repednek is körbe a forrszemek ahogy kell.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 13:52 /
 
Nálam meg van Vega 64, 2080ti és Titan X Pascal amit szétsütőztek nem forrasztás hibával. Baromságot véletlenül sem kell ajánlani. Ahol a bga reflow megtörténne ott a kondik lerobbannak a lapról, csak fölösleges hőterhelés a kártyának, ólommentes bga nem olvad meg sütőben. Ha hibás a gpu el kell vinni normális szervizbe, nem laptoptisztító helyre... Vega 64-en egy fet és fet driver volt rossz, most már csak alkatrész donor mert szétpopcornozták.
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:54
(#) GNKING hozzászólása Vas, 16:08 /
 
Sziasztok.

Keresek BN94-07161S Samsung mainboard-t, esetleg kijelző törött Samsung UE32H5040AW tipusú tévét.
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Vas, 22:52 /
 
Ígérem, meg fogom tenni.
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:00
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Hé, 8:00 /
 
Nem, korántsem tökéletes még. Tegnep éjjel, meg most éjjel is "járattam", aztán most éjjel 11-kor (míg ébren voltam), majd ma reggel 7-kor is észrevettem, hogy kikapcsol a TV, majd azonnal vissza be. Így most hirtelen, látatlanban a tápegység (valamelyik) kondenzátorát gyanúsítom. Jól teszem, vagy másfelé kell keresgélnem?
Nem tudom, ma mikor érek haza, ma tudok-e ránézni, de a választ örömmel fogadom
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:06
(#) deebo válasza szs hozzászólására (») Hé, 8:11 /
 
Mint mondtam, ne éld bele magad.
Következő: »»   169 / 169
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem