Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 166
(#) bbb válasza kolko hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Perközösséget nem tudom ki ellen alkotnál, a villám nem valamelyik szolgáltató hibája, s neked nincs megfelelő biztosításod. A telekomos ember azt állít, amit akar. Ha lett volna lakásbiztosításod, amiben benne van a villámkár, akkor ezt a biztosító fizeti (volt már rá példa a környezetemben). Így viszont kb. gazdasági totálkár. Az alaplap cseréjével nem biztos, hogy megjavul, mert lehet még a tápja is vacak, s még akár maga az LCD is elpukkanhatott.
Darabjait, vagy az egészet a megszokott jófogás, vatera, teszvesz és társai oldalakon tudod eladni, de sok jóra ne számíts. Még talán úgy járhatsz kevésbé rosszul, ha megvárod, hogy legyen megint TV beszámítós akció valamelyik áruházban...
(#) deebo válasza kolko hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Istent perelnéd be?

Ezen nincs mit perelni és ha nem értesz hozzá, nem tudod javítani sem, és darabokban sem tudja más javítani. Mielőtt elkezdtek költekezni, nézzétek meg, hogy mennyibe kerülnek az olcsó TV-k az áruházakban, kell venni másikat és leírni a veszteséget. Ha nincs biztossítás, akkor tessék kötni!
(#) jano65 válasza deebo hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Kösz. Igen, én is erre számítottam, ti., hogy lesz benne olyan HDMI retimer chip. De beleintegrálták a CPU-ba sajna.
(#) kolko válasza bbb hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Ha tudod bizonyítani, hogy nem a házadba csapott bele, hanem a szolgáltató dobozába, oszlopába stb. amit ő nem látott el a megfelelő védelemmel és ezzel kárt okozott neked akkor ez bizony jogellenes károkozás. Én tanultam jogot és ha a koaxon jött be akkor a Telekom bizony hunyó, mert ott nem jöhet be nagyfesz.
Nem számít, hogy tehet e róla. Az iskolaablakot is kifizeted, nem számít, hogy véletlenül törte be a gyereked a focival. A jog soha nem vizsgálja, hogy a károkozó tehet e róla. Az a lényeg, hogy felelős. Akkor is fizeti a kárt aki nekedmegy, ha egy mókus rágta el a fékcsövét és ő nyomta a pedált, csak a fék nem fogott.
Az más kérdés, hogy a bizonyításhoz szakértői vélemény kell. Tehát nem csak a szokásos perköltség van, hanem szakértői vizsgálatok is lesznek, persze jó pénzért és a végén a vesztes fél fizeti a perköltséget. Szóval ha az egész utca/utcák az összes érintett károsult perközösségben követel kártérítést a Telekomtól egyetlen ügyvéddel és szakértővel úgy már megérheti kifizetni az ügyvédet.
Ha bizonyítást nyer, hogy a Telekom, mint szolgáltató bacott a villámvédelemre a hálózat kiépítésekor és bíróság mondja ki, hogy felelős a villámkár miatt akkor még örülhet, ha gyorsan kifizetheti az okozott kárt, mint a katonatiszt a perköltséggel együtt és nem kerül szóba emberélet, hogy mire is volt még rákötve a védőföld, amire a nagyfesz került. Fosnak is a pertől ne félj. Istennek ahhoz semmi köze, ha a villám okozta nagyfesz olyan házba kerülhet amibe nem csapott bele a villám.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Logikusan kell nekiindulni. Tévé burkolatában lévő gombok rendben vannak? Távirányító vevő rendben van? Maga a távirányító rendben van?
(#) Egri Frédi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Nos, a helyzet egyre fokozódik ...
A távirányítóról már be sem kapcsol. ( Elemet cseréltem. ) Csak a TV nyomógombjával lehet bekapcsolni. A TV oldalán van vagy 5 kicsi nyomógomb, amivel - távirányító nélkül - lehet állítani a dolgokat. ( Helyettesíti a távirányítót, ha elveszne/elromlana. )
Az előlapon lévő nagy bekapcsoló-nyomógombbal véletlenszerűen bekapcsol a TV valamely bemeneti forrásról. Ha ez épp a koax, akkor van adás is ... Ha valami más, PC, HDMI, DVD, stb. akkor üres kék képernyő, mivel nincs bemeneti jel -> ez így normális. Ha a PC --ről küldök ki jelet, akkor az is megjelenik , ha épp PC állásban kapcsol be a TV.
Bekapcsolt TV esetén sem az oldalfalon lévő nyomógombokkal, sem a távirányítóval nem lehet semmit állítani/változtatni. A távirányító gombjainak nyomogatására az előlapi LED villog -> veszi a jeleket, de nem történik semmi. A TV úgy 12 éve fent van a falon és eddig a kutya se nyúlt hozzá. ( Még a zasszony se törölgette le a port róla, van is rajta egy ujjnyi réteg ... )
Én a távirányító vevőjére gyanakszom, de fogalmam sincs hogy lehetne letesztelni.

Bármilyen ötletet/javaslatot szívesen fogadok. Nincs nagy kedvem egy új TV -t venni, így a nyaralás előtt ...
(#) kadarist válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Szia!
Tedd rendbe a tápegységet és ha a CPU-panelen vannak SMD elektrolitkondenzátorok, akkor azokat cseréld ki.
(#) kolko válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Ha a TV-n lévő egyik gomb folyamatosan jelet ad "beragadás" jelleggel, akkor a feldolgozó rész egy pillanat alatt megtelik és hiába nyomsz bármi más gombot azt a jelet már nem fogja feldolgozni, a távot pláne nem, mert csurig van a fizikai gomb jelével. Szóval pont úgy fog viselkedni, ahogy írod. Ha a távból kiveszed az elemet, áramtalanítod a TV-t aztán bekapcsolás után egyfolytában csatornát vált akkor én a TV-n lévő csatornaváltó gombokkal kezdeném a helyedben, hogy tuti nem vezet e az egyik. Szerintem nyomogasd meg párszor miután ellepi az alkohol. Elrontani ezzel nem fogod. Még tán szétszedni sem kell a TV-t, csak fektesd le a TV-t és folyass be a gomb mellett egy kis alkoholt és nyomogasd. A felesleg majd elpárolog. Mindennek előtte egy próbát megér. Bár ilyen korban sajnos simán lehet elko. Abból meg biztos lesz benne pár. Biztos jó játék megkeresni melyik vacakol.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
(#) Egri Frédi válasza kolko hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Köszi, logikusnak tűnik amit írsz, de a TV -n lévő gombokat azóta nem használtuk, amióta felraktam a falra. ( Én tudtam, hogy vannak, de tizen év után már én is alig találtam meg. Nem tudtam hol vannak, úgy kellett körbetapizni a TV szélét. )
Az elkók is szóba jöhetnek ...
Van egy monitorom, zsír újonan került hozzám a dobozába. Valahol éveket állhatott elfelejtve. Mikor bekapcsoltam se kép, se hang, semmi életjel. Veszíteni valóm nem volt, szétszedtem - nagyon nem az én területem. Van benne 2 panel - 2oldalasak, tele SMD -vel. Az egyik a táp, a másik a képernyővezérlő - meg némi szalagkábel. Hozzá se tudtam szagolni ... Pár évvel később egy hozzáértő rápislantott. -Azt a 4 elkót cseréld ki és jó lesz mondta. Gyere adok... Egyszerű, mezitlábas kondik. Kicseréltem. Azóta is tökéletesen működik.
(#) kolko válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Nézd falra szerelt holmi vacakul szellőzik, mellé tizenéves is. Nyilván esélyes, hogy alkatrészcsere nélkül nem lesz újra jó. Kb. 90%. Viszont (konyha közelében pláne) előfordulhat, hogy keletkezik egy elektromosan vezető réteg anélkül, hogy használnád. Lerakódik a párában oldott zsír, a ragacsos trutyi megköti a port, a por meg a párát és voilá.
Az alkohol az ilyesmit, trutyit gyönyörűen oldja. Én számítógépekkel foglalkozom egyébként, nem szakmázom.
Anno 21 éve, amikor érettségiztem akkoriban a szakközepek adták az OKJ 601 Elektronikai Műszerész végzettséget az érettségi mellé. Így nekem is van ilyen végzettségem, de a tanárok akkoriban már látták, hogy ez a szakma halálra van ítélve meg egyébként sem szerettek dolgozni.
Így óraszámban hiába volt ott duplaóra, ha elektrotechnikán rezgőköröket, elektronikán meg több fokozatú erősítőket számoltattak velünk értelmetlenül váltogatva a közös emitteres meg kollektoros fokozatokat. Akkora feladatot adott praktikusan, hogy 2x45 percig számolgassál. Ez volt a lényeg. A végén véletlenszerűen beszedte 5 embertől. Amíg számoltuk, addig kijavította a másik osztály dolgozatát, hogy otthon ne kelljen melózni. Kettőkor meg húzott haza.
Röviden megtanítottak eléméleten lófingból ostort fonni.
Gyakorlaton a két szakoktató közül az egyik… hát valamit… mutatott. Nem sokat. Kölyökként annyit szakmáztam, amíg megépítettem magamnak az előerősítőt a pickuphoz, egy torzítót, hangváltót a hangdobozba meg quad végfokot, hogy ordítson. Már ennyivel is kitűntem a többi közül.
Ennek egyetlen élethosszra ható „eredménye” hogy vannak jó szerszámaim itthon, mert akkor megvettem. Szóval mára én is max magamnak nyúlok hozzá valamihez, de ha lehet inkább rábízom arra, aki napi szinten benne van. Mert órákat tudok vakarózni mindennel, ugye nincs ott a rutin meg az évek…
Szóval én nem fogom fejből megmondani, hogy mit cserélj, de írták előttem. Biztos ott érdemes cserélni az elkot ahol írják, nyilván tapasztalatból írta a fórumtárs. Én csak úgy keveredtem ide, hogy beütött a ménykű aztán azt reméltem találok valami szamárvezetőt, hogy ilyenkor mi az ördög, de ma lett megoldása a dolognak. Ki fog jönni az ember áruszállítóval és viszi a TV-t javítani.
(#) deebo válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
A nem használt gombok kezdenek vezetni először. Be nem áztatnám, mert az alkohol elpárolog, de víz marad bennük olykor és megindul az oxid. Csak húzd le az alaplapról a gombsort és úgy próbáld.
(#) kolko válasza deebo hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Ha már szétszerelte akkor egyszerűbb lehúzni, de ha az ir vevő is azon van és lehúzta akkor hogy kapcsolja be? Akkor először ki kell csipogni, hogy mit érintsen össze power gomb helyett. Ahhoz már nem árt egy multi...
Én ott szoktam megszívni, amikor a szamárvezető szerint jelalakot kéne nézni a mérési ponton, szkópom meg nincs és akkor megáll a tudomány.
(#) deebo válasza kolko hozzászólására (») Júl 21, 2021 /
 
Ha jól emlékszem írta, hogy menet közben is hajlamos megőrülni (tipikus jelenség ezeknél), szóval bekapcsolja, lehúzza a gombsort és kiderül mi az ábra. Ilyenkor menet közben szoktam rádugni, kicsit megsimogatom a gombost és már kezdi is az őrületet, majd megint lehúzom és, ha elmúlik, akkor egyártelmű. Utána már le is lehet kötni akár a gombsorrol a nem IR-hez tartozó áramköröket, ha a gombokat nem akarja használni és bajlódni sem akar velük.
(#) FAZ1 válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2021 /
 
Azt azért megnézném, hogy a hazai biztosítók ilyesmire szánnának pénzt az ügyfélnek.
(#) Remci válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 24, 2021 /
 
Pedig van. Nálunk is volt, ki is fizették.
Következő: »»   166 / 166
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem