Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   152 / 152
(#) menyus hozzászólása Márc 8, 2020 /
 
Sziasztok!

Van némi problémám, kérdésem. Adott egy 127cm es Samsung LCD TV, a képernyő egyik sarka kb 10 centire a szélétől berepedt. Eredmény, a képernyő ezen részén (a 10 cm es szakaszon) nincs kép. Ez ok, ezzel még kiegyeztem volna, de. Egyik pillanatról a másikra a kép elment, csak a háttér világítás maradt. Az LVDS panelen van 3db kék LED, amíg működött a készülék (volt kép) ezek világítottak. Most a háromból kettő világít csak, az is fél fénnyel kb. Aztán idővel már a háttér is kialudt, és a ledek sem világítanak már. Az alap panel viszont vélhetőleg jó(?) mert pl a távirányÍtóval, a pointerrel és a simával is ki bekapcsolható a készülék, igaz a power LED je visszavillog valami hibát jelezve.

Lévén hogy a kijelző csere 2x annyiba kerülne mint az új TV ezt alapból elvetettem. Szerintem valami táp gondja lehet, de nem volt még TV vel dolgom. Azt sem tudom milyen feszültségszinteket kéne mérnem és hol. Egy darab SMD puffer elko nincs a main boardon, csak kerámia kondik. Még nem mértem bele sehol, de gondolom hogy valami tápja mehetett el. Ha lehúzom az LVDS panelről a kijelző szalagkábeleket, vagy az alaplapról az LVDS panelt akkor sem változik semmi (vagy csak nem látom ugye...) Kérdés hogyan lehetne valahogyan látni az eredeti kijelző nélkül hogy mit művel az alappanel, van e kép? A HDMI és az RCA csatlakozók csak bemenetek. Van még rajta egy euroscart, kérdés hogy az kimenetnek is használható e? Mert ha csak az LVDS panel és a kijelző beteg akkor egy átalakítóval rámókolok egy számítógép monitort az euroscarton keresztül (már ha a kimenetek is élnek rajta) és igaz hogy nem 127 cm en, de legalább használhatom a smart TV t. (net, youtube..stb) Persze nyilván nem FHD ban. Ha nem , akkor megy a kuka mellé mert ez így csak egy felesleges bútordarab és vettem helyette másikat amúgy is csak egyelőre sajnálom kidobni mert 1 éves a készülék. Tehét ha valahogy menthető, akár kompromisszumokkal is akkor rááldozok egy hétvégét. Tud valaki segíteni mit mérjek, hol, vagy vagy érdemes e vele egyáltalán bajlódni?

Köszi, Zsolt
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Az "LVDS" panel lehet hogy "T-CON"... Arra a panelre gondoltam amire a main board csatlakozik egy szalagkábellel és onnét két szalagkábel megy a kijelzőn lévő két vékony hosszúkás panel felé.
(#) dudzsi hozzászólása Márc 8, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung UE40D6100SW tv aminek függölegesen fut a képe. Ha lehutom a T-CON-rol a jobboldali kábelt akkor a bal oldalon tökéletes a kép, de ha csak a jobbos van feldugva akkor ugyan ugy fut a kép a jobbb oldalon mint ahogy a videova is látni. Lehet ez T-CON hiba vagy inkább kijelző? Ezen az oldalon az emberkének hasonló hiba van és ittelvileg van rá gyogy mod. De az a kérdés hogy nekem is ez lehet a baj vagy T-CON.
Köszi elöre is a segitséget
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Addig jutottam, hog háttérvilágitás már megy. A T-Con panelen volt egy 125V/5A fuse ami szakadt volt. Kép változatlanul nincsen, a Power led bekapcsolaskor villog párat, de a készülék bekapcsolva marad. Távirányitóra reagál, a main board on mérek 3,3V ot, 5,07V ot es 12,75V ot. A T-con panelen viszont az egyik visszajelző led a három közül változatlanul nem világít. Mellette egy SOT23-6 valami van, gondolom valami kapcsoló üzemű táp mert egy 100uH es induktivitas es egy SS14 schottky is van mellette. A hatlábú valami pontos típusa egyelőre ismeretlen, mint ahogy a feszültség is amit előállított. Rajzom, boom listam nincs, itt megállt a tudomány...
(#) dudzsi válasza dudzsi hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Ez a megoldás segitett. Szinte hihetetlen de tökéletes lett.
(#) deebo válasza dudzsi hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Valóban hihetetlen, mivel ilyenkor csak minden második pixeloszlop megy rendesen, ha jól emlékszem, szóval tökéletes biztos nem lett, de működik.
(#) zoli0078 hozzászólása Kedd, 20:40 /
 
Sziasztok!

Most, hogy mindenki otthon van (meg otthonról dolgozik) így nekem is lett egy kis időm a régi Blaupunk 4K-s TV-re.
Mivel valamelyest működik és talán csak a kijelzőt nem hajtja (erre az alaplapra ~6-7 kijelző csatlakozója kiépíthető az enyémen a szükségesnél még eggyel több csati van) és arra gondoltam biztos van valami szoftveres beállítás. Ahogyan az előző cégemnél a kész nyákokat programozták fel (sajnos nem TV alaplapok voltak) gondolom a gyárba legyártanak x db-ot és majd beépítés után felprogizzák és beállítják. Ezen a vonalon indultam el és találtam a RT809F programozót amivel LED és LCD TV alaplapok programja olvasható ki és írható vissza VGA ISP porton. Véleményetek szerint előrébb lehetne-e jutni egy ilyen programozóval?

Várom a véleményeket.
Üdv
(#) deebo válasza zoli0078 hozzászólására (») Kedd, 22:20 /
 
Ha van hozzá szoftvered, talán, de kérdés, hogy mi a hiba.
(#) zoli0078 válasza deebo hozzászólására (») Sze, 18:19 /
 
Szia!

Már párszor írtam itt a fórumban, van egy 4k-s tv amiben az alaplap megadta magát nem volt hajlandó bekapcsolni majd egy gondos szervíz még "javított" rajta (mondhatni pár hónap után darabokban kaptam meg a készüléket azzal a kijelentéssel, hogy nem javítható) így vettem bontott alaplapot. Utób kiderült valószínű a készülék amiből kibontották igaz 4k-s de nem V By one csatlakozású hanem dual LVDS (mind a kettőt támogatja a lap) és így nem hajtja a kijelzőmet. Memória tartalmat nem iagzán lehet találni amit találtam azzal nem javult meg.
Ezért gondoltam, hogy hátha egy ilyen progizóval a VGA porton valami más eredmény érhető el.
Amennyiben van más ötleted éderkel.

Üdv
(#) deebo válasza zoli0078 hozzászólására (») Sze, 22:34 /
 
Szoftver nélkül nem valószínű, hogy érdemben lehetne vele kezdeni bármit is. Kellene tudni a bontott alaplap által hajtott kijelző tipusát és kiderülne. Amúgy amit te szeretnél, ahhioz a gyártó saját programozó harvdre és szoftvere kellene ráadásul a gyári firmware is a Tv-re, amit teljesen esélytelen megszerezni éa ilyenkor el kell engedni a kezét.
(#) d3lete hozzászólása Pé, 18:36 /
 
Jónapot!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy van e valakinek AOU M106-11 icje?(tűzforró kép nincs a háttér reagál)
Hátha valakinek akadna egy törött kijelzős eszközről. Sajnos a kijelzőmre rá van integrálva a tcon.
Üdv!
(#) deebo válasza d3lete hozzászólására (») Pé, 21:11 /
 
Egy fénykép is sokat segítene, na meg a kijelző típusa, mérete stb.
(#) d3lete válasza deebo hozzászólására (») Szo, 13:16 /
 
Bocsánat.
nem tudok részletes típust mondani. Au optronics 127cm
Kdl-50w656A a készülék. Sok Auo kijelzőre szereltek ilyen ic-t samsung, lg, sony előszeretettel használja. Különálló t-con boardon is szokták használni.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:18
Következő: »»   152 / 152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu