Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ponthegesztő akkumulátorcellákhoz
 
Témaindító: t-david, idő: Jan 19, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 16
(#) zoly15 válasza erbe hozzászólására (») Jan 23, 2023 /
 
Ha leveszemba hegesztesi idot a regebbi gepemen, nincs, vagy gyenge a kotes
(#) zoly15 válasza exabit hozzászólására (») Jan 23, 2023 /
 
Ez a gep, eleg rovid nagyaramu vezetekelessel rendelkezik… nekem a munkakabel 2x50cm… azert az is benne van a korben, mint ellenallas. A kepen az elszinezodott lemez, egy masik lemezre van hegesztve… a ketto nem fekszik teljesen egymason.. igy gyorsan tulhevul ( nincs amibelvinja a hot)…
Tovabba, no az igeny arra, hogy 0,4mm-es lemezt is tudjak hegeszteni.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Jan 25, 2023 / 1
 
Ma éppen egy szalagfűrész forrasztót újítottam fel. Szekunder 5*14 mm. Végén próbaképpen ponthegesztésre használtam. Persze nem az igazi, mert a lemezeken tudom csak a hegesztési ponthoz odavinni az áramot. Kis ügyeskedéssel sikerült.
Kisebb fokozat terheletlenül 2,6 V. Áramfelvétel 8 A, pr. teljesítmény 1700 W.
Hegesztés közben a lemezeken mérve 1,77 V. Áram számítva ~646A.
A lemezek szabadon álló részén a számítás szerint több esett volna, mint 1,77V. 0,5-ös lemezek, 17 mm * 2 a szabadon álló rész. Nem mértem a szélességet, egyik keskenyebb 20 mm-nél, másik ~25 mm. Szépen pirosodott és összefogta, ~8 mm-es vonalon. Könnyen szét lehetett fejteni. A hegesztési ponton nem lett volna egyszerű mérni a feszültséget, de valóban csak tized voltok lehettek. Pedig ennél a trafón belül és az odavezetéseken csupán 0,83 V esett. A többi azon a rövid vasdarabkákon.
Ha már tényleg ilyen kis feszültségekről van szó a hegesztési ponton, érdemes ügyelni arra, hogy nagyobb áramot tudjunk kisebb veszteséggel a pontra vinni. Gyorsabban elkészül és nem izzik fel minden a környezetében.
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem