Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SAL autós erősítő hiba
 
Témaindító: Marty McFly, idő: Okt 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 16
(#) 187BodyGuard válasza suney83 hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Most így fejből nem tudom milyen FET-ek vannak benne, én a tranyós változatát moddoltam meg, abban PT35/36C-ről váltottam BD911/912 párosra. Nézd majd meg pontosan, nekem valami IRFZ44N vagy ilyesmi rémlik. Van lent 20 kilónyi ilyen autós motyó amiben csak végfokot kell javítani, de jelenleg nagyon el van rakva nem tudom megnézni neked sajna.
(#) suney83 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Megnétem IRF540N-es végfok tranyó van 2-2 oldalanként a tápba IRFZ44N-es van 2 van
(#) 187BodyGuard válasza suney83 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Elvileg ha oda is IRFZ44-et teszel akkor birni fogja. Annyi a különbség, hogy az IRFZ-nek kisebb az ellenállása és több áramot bir viszont a fesze a másikkal ellentétben csak 60V. Elvileg ez nem baj mert az erősítő +/-25V-ról műxik.
(#) suney83 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Köszi az infót megpróbálom.
(#) troll81 hozzászólása Jún 5, 2017 /
 
Sziasztok.segítséget kérnék egy erősítő javításához,Letört egy fekete tekercs hogyan azt nem tudom.egyben kapható e a tekercs?
(#) 187BodyGuard válasza troll81 hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Szia Troll!
Szerintem így kompletten biztos nem találsz, de ha van másik ugyan olyan benne, és elhozod akkor megtekerem ugyan olyanra neked.... A vasmag kb. olyan 4-5E Ft szerintem párban, de ha találsz occón ugyan ilyet akkor érdemes beszerezni és arra dolgozni. Milyen erősítő ez?
(#) troll81 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Okt 13, 2017 /
 
Szia emphaser ea 2500d.
(#) thunder77 válasza frigi hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Szia, mi lett az előző megoldása? Sokat segítenél köszönöm.
(#) troll81 válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
szia a probléma még egy év után is fent áll.Lenne ötleted akkor a tekercsre?nem kaptam donort eddig sehol se sajnos.
Meg köszönném a segítséget
(#) juhos89 hozzászólása Szept 3, 2018 /
 
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem. Adott egy ProSal 300Watt 4CH autó erősítő. Sub kimenetekre van jel (de az sem egyforma) semmi más kimeneten nincs. Ötlet?
(#) didyman hozzászólása Nov 29, 2020 /
 
Lett egy WRC-200-as ilyen vacakom. Ez egy tök normális erősítő lenne, normális NYÁK, egyszerű, de értelmes kialakítás (például a végfokozat meghajtói, feszültségerősítője a végeszközök tápja felett van külön táplálva), méretezés, amire kitalálták, azt majdnem tudja jól és még jól is szerelhető hála az alul-felül könnyen levehető burkolatoknak. Kivéve azt, hogy a hűtőbordái elől a levegő kicsit el van zárva, hogy a tisztességes tervezést megkoronázták a legutolsó, ócska minőségű kondenzátorokkal és félvezetőkkel és olyan módon van összeforrasztva, meg felpakolva a félvezetők a bordára, a legidiótább módon álló szigetelő alátétekkel, hogy csoda, ha nem megy tönkre pár évesen..
Na ez még ment, a nagy pufferek mind lefogyva a felükre, de valahogy meg tudott indulni. Kicsit rendbe szedtem.
Ez a PT35/36 páros vajon melyik manufaktúra terméke lehet? Egyelőre meghagytam, nem akartam ezekre költeni, talán elég jók.
Az elpúposodott elkók helyett kapott 2200 µF-osokat, legyen valami tartalékja, alacsonyabb impedanciája annak a tápnak. A meghajtó/VAS fokozat tápjában érthetetlen módon, 10 µF-os pufferek vannak, pedig ott az üzemi frekvencia ellenére azért folynak akkora áramok, hogy a 100 µF bőven indokolt legyen. E nagyszerű megoldással szemben, az előfokok tápja még egy diódás elválasztást sem kapott, egy sima zener diódás táp van a végfok jócskán rángatott tápjaiból. Ehhez nem akartam nyúlni, itt is csak a kapacitást növeltem. A frekvenciafüggő részekben szinte csak kerámia kondenzátorok vannak, csodálatos megoldás . Nem akartam vele időt tölteni, de meghálálna pár fólia kondenzátort.
Megigazítottam az alátéteket, legalább a csillámlapkán lévő lyuk ne fém és fém közé essen, meg egyáltalán, a tranzisztor alatt legyen. Meg persze a forrasztások jó részét megigazítottam.
Szóval akinek ilyen, illetve ezzel rokon erősítője van, érdemes lehet ezt a pár apróságot meglépni, üzembiztos működést, jobb hangot nyer vele, minimális befektetéssel (kondenzátorból mindenképpen alacsony ESR-űt érdemes rakni valamennyi tápegységhez kötődő részhez).
(#) norbi265 hozzászólása Szept 22, 2022 /
 
Sziasztok! Adott egy proSAL 4ch autós erősitő az a hibája hogy nem indul el! Már a végtranzisztorok cserélve lettek köztük a TL494 is! És csak folyamatosan a piros led világit! Zárlatot sehol nem mérek!!! Ha a végtranzisztorokat kiveszem akkor is csak világit folyamatosan! Semmi kattogás nem hallatszik! Válaszokat segitséget köszönöm!
(#) benjami válasza norbi265 hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Lapozz vissza egy oldalt. Ott adtam ötleteket a táp védelem bekapcsolásának lehetséges okára, az ok felderítésére, sőt rajzokat is mellékeltem.
(#) Ge Lee válasza benjami hozzászólására (») Szept 30, 2022 /
 
Végigmentem a SAF2070 végfokán, a rajz megegyezik azzal amit visszarajzoltál, még a pozíciószámok is egyeznek. A rajzodon két hibát vagy eltérést találtam ehhez képest, a Q155 kollektora nem direktben megy a Q156 bázisára hanem egy 10k-n keresztül, illetve az R174/180 értéke nem 1k hanem 3k (narancs-fekete-piros). Ebben a tápfeszek +/-35V és +/-27V-ról mennek a fetek, ha 13V az akkufesz.
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem