Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egér (rágcsáló) riasztó
Lapozás: OK   18 / 18
(#) granpa válasza mazsola83 hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Szöveg, 0; kép, homály.
(#) mazsola83 válasza proli007 hozzászólására (») Júl 19, 2017 /
 
Hali.Énis megépitettem ezt a kapcsolást és csak annyit értem el vele ,hogy kattogo hangot ad és semmi halhatobb hang
(#) proli007 válasza mazsola83 hozzászólására (») Júl 19, 2017 / 1
 
Hello! Az jó, mert nem a hallható tartományban kell működnie. De ezt így minden mérés nélkül kijelenteni, illetlenség. Talán egy szkóppal megnézve a jelet és felfedezve ha tényleg nem működik valami és miért nem, az ésszerűbb lenne. Mert ugye a föld is forog, pedig azt sem látod. De talán a segítő szándékú írásaimat elolvasnád, lehet többre mennél. Viszont a patkányok nevében nem nyilatkoznék.
(#) csiga777 hozzászólása Nov 23, 2017 /
 
Helló,
Én mielőtt komolyabb kütyüt építenék, kipróbálnám az elég profi hifimen, ha volna mit. Igazából olyan hanggeneráló szoftver vagy algoritmus kellene nekem, ami a hallható tartomány felett, egérriasztó hangokat produkál a hangkártyámon keresztül. Tud valaki ebben segíteni? illetve ha volt már hasonló téma, akkor érdekelne, csak tegyetek irányba.
(#) Bakman válasza csiga777 hozzászólására (») Nov 23, 2017 /
 
Elsősorban az a kérdés, hogy a hifi mit szól a magasabb frekvenciákhoz, nem arra lett tervezve.
(#) csiga777 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Köszönöm válaszod, kb 30 kHz-ig oké, szkóppal és miksivel mértem. Végülis mindegy, melyik ütötte be a fejét, addig biztos el tudunk menni.
(#) 13_Balu50 válasza csiga777 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
A hangsugárzó a lényeg, olyan kell amelyik a 30kHZ-es hangot képes kiadni, nem hiszem hogy olyat találsz otthon a fiókban, azt rendelned kell majd.
Nekem ilyen van az általam épitettekben:Kemo ultrahangos piezo hangszóró, 12V - 24V, 2,5-45 kHz, P5123
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
(#) csiga777 hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Köszönöm, én is megtaláltam már azt a piezo-t.

Hogy érthető legyek, ki szeretném próbálni, hogy el tudom-e riasztani az egereket, mielőtt bármit is építenék. Nem az a kérdés, hogy a hifim bírja-e, mert ezzel kezdtem. Magam építettem. Na nem ismétlem magam.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
(#) mate1988 hozzászólása Dec 4, 2017 /
 
Sziasztok!

A szeptemberi Rádiótechnikában van egy rágcsálóriasztos kapcsolás, amit szeretnék megépíteni. A kapcsolásban szereplő hídkapcsolás kicsit furcsának tűnik nekem, bár nincs nagy gyakorlatom az analóg áramkörök terén. Eddig csak olyan hídkapcsolást láttam, ahol egyidőben az átellenes tranzisztorok voltak nyitva, nem pedig az egymás mellettiek.

Szerintetek ez így jó? A két tranzisztor nem zárja rövidre a tápfeszültséget és a földet?
(#) _BiG_ válasza mate1988 hozzászólására (») Dec 4, 2017 / 1
 
Nem, mert komplementer tranzisztorok vannak a híd oszloprészein, tehát pl. a pozitív feszültség T3-at nyitja, T5-öt zárja egyidejűleg és a másik oldalon az invertálás miatt ellentétes a polaritás, tehát T2 zár, T4 nyit. Így egyidejűleg a T3 és a T4 van nyitva, ami átló.
Jelpolaritás váltásakor ennek ellentéte játszódik le.
A kérdés csak az, hogy elég gyorsak-e a tranzisztorok, mert a nyitás-zárás egyszerre játszódik le, így átmenetileg a híd függőleges szárai nagyobb ohmosan, már nem rövidzárban vezetnek (a munkaegyenes középrészén, a teljesítmény-hiperbola közelében), nagyobb disszipációt okozva. Ezért találták ki a holtidőt hídmeghajtók esetében.
De ha a tranzisztorok elég nagy teljesítményűek, ezt ki fogják bírni, hiszen a megnövekedett ellenállásaik mégiscsak sorosan kapcsolódnak, elosztva a terhelést. És nem százwattokat kapcsol ez az áramkör de azért hűtsd a tranyókat, meghálálják.
És bízzunk az újság szerkesztőiben, hogy jó kapcsolást publikálnak
(#) mate1988 válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Koszi a reszletes valaszt Ha beteszek egy (10kOhmos ?) ellenallast a bazis es emitter koze, akkor azzal meg tudom gyorsitani a kikapcsolast?

Karacsonyra keszitem, egy probalkozasra van idom
(#) _BiG_ válasza mate1988 hozzászólására (») Dec 5, 2017 / 1
 
Nem, mert leosztod a bázisra jutó feszültséget. A tranzisztor árammal vezérlődik. Ha mellékágat kapcsolsz, akkor a bázisba jutó töltéseknek kerülőutat kínálsz, ráadásul, mivel ezzel a bázissal soros ellenállást jobban leterheled, így a feszültség - ami az áram kialakításáért felelős - is csökkented.
(#) enginerus hozzászólása Jún 16, 2019 /
 
Találtam egy modult ami könnyedén vezérelhető arduinóval (AD9833), hullámforma kiválasztható és megás tartományban is működik Aliexpressen már 1000Ft-ért is kapható.
Számomra már csak az lenne a kérdés, hogy milyen hangsugárzó képes megfelelő teljesítménnyel
KHZ-ket sugározni?
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) _BiG_ válasza enginerus hozzászólására (») Jún 16, 2019 /
 
Csakis piezo hangszóró.
(#) granpa válasza _BiG_ hozzászólására (») Jún 16, 2019 /
 
A KHZ-t az sem!
(#) _BiG_ válasza granpa hozzászólására (») Jún 16, 2019 / 3
 
Akkor használjon kolbásztöltőt, az ki tud sugározni több kiló Hertzet is, csak szalámi formájában
(#) jaster hozzászólása Nov 30, 2019 /
 
Üdv. Mindenkinek! Egy kapcsolási rajz érdekelne, hangszóró típus megjelöléssel. 20 kHz feletti frekvencákról lévén szó! Hatótávolság kb. 30 m. Eresz alá szándékozom szerelni.
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem