Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
 
Témaindító: szamóca, idő: Jún 12, 2014
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   182 / 182
(#) SALáta válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Elég sűrű olaj. Vg100, kifejezetten lánckenő olajként. Ebbe ugye adalék is van. Szóval 100 as vagy nyáron 120 as lánckenő. Én a Husqvarna prémium olajat használom, ilyen kis gépekhez nem muszáj nincs láncsebesség. Viszont nekem a carving laphoz muszáj jó olajat használni, a többihez meg mást nem fogok, nem akarok 2 félét tartani. Nem azon az 5l/1000 Ft n múlik. Ha még használom és egynél több ember is ott van ne azon az ezresen múljon a láncszakadás. Ha a lap meg elég az eléggé ciki. Ezeknek az orrával kell dolgozni.
(#) btamas81 válasza uniman hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Na ettől féltem, ezért nem vettem ilyet. Tudtam, hogy alul lesz tervezve valami. Inkább vettem egy benzines felsőmarkolatost. Mekkora átmérőjű fát vágtál vele?
(#) btamas81 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Faszobrászkodsz?
(#) SALáta válasza btamas81 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Próbálkozok. Holnap 3/4 év után újra.... Már kipróbálom a sägenspezi lapot ha megvan, meg a dominicus mod. (Oregon) láncot. Illetve még nem is volt próbálva az új 50 ées vezető szett... Sok a lemaradás . Szerintem jó buli lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
(#) uniman válasza btamas81 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Egy egész fát totál legallyaztan vele. Puha hársfa, azzal nem volt semmi gond. Csak a száraz (vékony) kemény tüzifát már nem bírták a fogak...kuplung nélkül gyakran megakadt.
A vételára megtérült - a munkadíj több lett volna, ha "szakikra" bízom a szomszéd tetőjét "sepregető" lombkorona levágását.
(#) bbb válasza uniman hozzászólására (») Márc 3, 2023 /
 
Ezek a kis elektromos "játékok" amúgy is csak arra valóak, hogy azokat az ágakat vagdald vele, amit a teleszkópos ágvágó már nem visz. Nekem bevált ez a lépésköz:
~1cm-ig metszőolló -> ~5cm-ig teleszkópos ágvágó -> ~15cm-ig ez a kis 6"-os akkus láncfűrész -> felette a benzines láncfűrész
A kertimunkához így remekül működik, gyorsan lehet haladni. A méretek körülbelüli értékek, amelyiknél nem viszi az előző szerszám, vagy küzdelmes, ott jön a nagyobb Ez a kis akkus 6"-os a normális lánckenő olajjal elvan, pár cseppet kap csak a lánc, aztán érzéssel újracseppentem. Nem kér sokat! A benzinesnél kb. két tankonként fogy egy tartálynyi az olajból, ennél a jószágnál nincs szükség olyan sokra, nem pörög a lánc akkora fordulaton. Egyedül a láncfeszességre kell figyelni, meg arra, nehogy túlmelegedjen, mert akkor kiold a hőbizti és az sok pihenőt jelent Az enyémet lassan másfél éve nyüstölöm, egyedül a melegedésével van gond, nem szabad sokat egyhuzamban használni, hagyni kell neki pihenőt.
Következő: »»   182 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem