Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 218
(#) Epu2 válasza ivicc hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Ezt véletlenül magam is tapasztaltam. A kimenő víz csöve adta meg magát, (kikeményedett és megrepedt), javítás után fejre állítottam. Azóta is hiba nélkül megy. Az után gyártott cső egy hulladék. egy beszerelést nem bírt ki.
(#) Joe1960 hozzászólása Jan 8, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit a Fórumon!
A korábbi témákból már sikerült is hasznos infót merítenem (E4 hibajelzés), amit köszönök, de most egy újabb problémám lett az ARDO LS 9212 B-2 mosogatógéppel. Elszállt ugyanis mindkét oldali ajtó-bowden. A NET-en 14000-ért láttam, de ez rettentő rablásnak tűnik, szerintem Tajvanon 10 centért legyártják darabját, de lehet, hogy kevesebbért...
Kérem, ha valaki tud ilyen alkatrészt olcsóbban, vagy olyan helyet, beszerzési forrást, ahonnan meg lehet rendelni normális áron, akkor segítsen! (esetleg utángyártott is szóba jöhet, ha jó). Tapasztalata valakinek???
(#) zsolaxxx hozzászólása Jan 8, 2020 / 2
 
Üdv!
Szeretnék megosztani egy javítást, hátha valakinek hasznára lesz. Nemrég vettem egy 8 éves Hanseatic mosogatógépet hibásan, nem kapcsolt be egyáltalán. Panelen fent a biztosíték volt rossz. Kicseréltem, átnéztem az aljában mindent, kitisztítottam. Fél évig hibátlanul működött. Tegnap a program elején az ürítés-betöltés processz lefutása után nem indult el a fő program, ami a nagy motorral és a fűtőbetéttel menne tovább. Hibakódra az jött ki, hogy a víznyomás nem elégséges. Mindent leellenőriztem, csöveket, reléket, motorokat, szűrőket. Ez egy napba tellett, a lefolyó és vízcső fel-leszerelések miatt, mivel sok mindent csak alulról lehet elérni. Ekkor már éreztem, hogy elektronika hiba csinálhat fals hibajelet. Műszerész lévén a legkönnyebb utat választottam, átmértem az egyszerűbb alkatrészeket és kicseréltem az elkókat. Most túl vagyok 7-8 indításon, és hibátlanul működik. A nem pontos tápfeszültség az ilyen érzékeny kapcsolóüzemű tápoknál nagyon kényes téma, leginkább az ic-knek és a processzornak. Egyszóval nem kell mindent elhinni a hibakódoknak.
(#) Dino71 válasza Joe1960 hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia! Én a múlt héten egy samsungba csináltam bowdent, villszer. boltba vagy valahol veszel
1mm es lámpafüggesztő sodronyt. És a végére kábelsarut préseltem.
Következő: »»   218 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu