Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   232 / 232
(#) palko0125 válasza nemo99 hozzászólására (») Júl 13, 2021 / 1
 
Igen, pontosan róluk van szó. Látszik is, hogy ki van fújva az ellenállás és a tekercs is.
(#) nemo99 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 14, 2021 /
 
"Szuper", köszi, akkor nekiállok a cseré(k)nek!
(#) nemo99 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 19, 2021 /
 
Szia,

Sikerült kicserélni az IC-t és az ellenállást (ezeket kimérve egyébként az IC rövidre volt zárva, az ellenállás meg szakadás volt), sajnos pont ilyen induktivitást még nem sikerült beszereznem, de gondoltam teszek így egy próbát, (a tekercsen lévő cucc olyannak tűnt mintha csak valami külső ragasztó lötyi folyt volna rá).

Szóval most azt látom, hogy kap tápot, az állapotjelző zöld led világít, illetve az aktuális programjelző is, de ezen kívül semmi, a programváltó gomb nem csinál semmit, illetve az időzítő kapcsolója és kijelzője sem reagál.

Szerinted van értelme még induktivitást cserélni, annak a hibája okozhat ilyen zavart?
Vagy ha már kap tápot a processzor akkor mindegy, mert ilyen hibát az induktivitás nem okozhat és valszeg a proci nyiffant ki és gondolom akkor mindenképpen új elektronika kell(ene)?

Köszi!
(#) palko0125 válasza nemo99 hozzászólására (») Júl 19, 2021 /
 
Az induktivitás nem okoz ilyen jelenséget. Inkább azt kellene megnézni/mérni, hogy a főpanel és a kijelző/kezelő panel közti összeköttetés megfelelő e, nincs e szakadt vezeték vagy bármi. Tápegység eljut e oda is!?
(#) nemo99 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 19, 2021 /
 
Hát ez egy teljesen beépíthető gép, a kijelző egy mindössze 2-3 számjegyes valami, ami kizárólag az időzítést mutatja és ezen kívül csak állapotjelző ledek vannak az elektronikán, amik "fényvezetővel" vannak kivezetve látható helyre, valamint a 2 db gomb is fizikailag az elektronikán lévő 2 db mikrokapcsolót nyomja.

Csatolok egy képet, hogy kb. hogy is néz ki, a 2 hosszabb "rúd" az a gomb, a rövidebbek pedig a ledes fényvezetők. Szóval kábelezésről nem nagyon beszélhetünk, a gomb nyomásakor pedig hallom a mikrokapcsolót, szóval az inputot elvileg megkapja az elektronika.
Az állapotjelző led zöld, illetve az aktuális program is, csak éppen gombnyomásra nem vált programot (ekkor egy másik led váltana zöldre), illetve a start gombra felvillanna egy másik zöld, ez sem történik.

Amúgy a többi kábelt is bedugtam rendesen, ellenőriztem mindet, hogy esetleg nehogy valami másik komponens "hiánya" okozzon problémát, bár ekkor inkább valami hibajelzést vártam volna, nem ilyen "süketséget". Szóval lehet, hogy teljes elektronikát kellene keresnem?
Nem tudom, hogy van-e ezen még bármi amit "házilag" lehetne javítani...
(#) Josi777 válasza nemo99 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Sajnos ebben az elektronikában nincs az 5V-os részen túlfeszültség védelem, így gyakran a táp meghibásodása viszi magával a processzort is. Nekem legalábbis szinte alig sikerült ezt a fajta elektronikát életre kelteni táphiba után. Megvan a táp, de semmire sem reagál. Attól tartok, hogy nálad is ez a helyzet.
(#) nemo99 válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Köszi a választ, valószínűleg akkor valóban ez a helyzet itt is, megpróbálok teljes elektronikát keresni akkor.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
(#) kaqkk hozzászólása Júl 29, 2021 /
 
Beépített mosógatógép olyan hibát produkál hogy egyre sűrűbben végig megy a programon de nem mosogat el . Vizet enged be és a végén ki is szivattyúzza , de a mosogatás az nem mindig sikerül neki . Van valami trükk , ki kell tisztítani benne valamit ?
(#) pipi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 29, 2021 /
 
Forgómorgó spriccelő nem vízköves? Az ehhez menő csőcsatlakozás jó, nincs széthullva/kopva?
(#) kaqkk válasza pipi hozzászólására (») Pé, 5:20 /
 
Megnézem , de az a furcsa hogy "általában" teszi a dolgát ...
A hozzászólás módosítva: Pé, 5:21
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») Pé, 7:20 /
 
Nálunk is elő szokott fordulni, eddig három (nem géphiba) okot sikerült beazonositani:
- Ételmaradékkal együtt pakolnak be, és nagyobb darabok (ami még átfér a szűrőn), beragnak a fúvókába. A rizs ilyen szempontból (is) undok dolog. Én fogpiszkálóval szoktam visszatuszkolni, egy idő után feloldodik/eltűnik.
- Nem jól pakolnak be, és tipikusan az evőszköz tartó kosárból kilóg/lelóg valami. Nekünk van egy tipikus bajkeverő kanalunk, aminek a nyele rendszeresen kibújik, és nem engedi forogni a spricnit. Ha én pakolok be, akkor nyelével felfelé teszem be.
- Újabban olyan 3 az 1-ben tablettákat is árulnak, amit nem kell kibontani. Nagyon dekorativ, szines meg minden. Pont olyan hatalmas design ötlet mint a WC-n lehúzható WC papir guriga. Csakhát gyártó és minőségfüggó, hogy felodódik-e.
(#) Josi777 válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 12:35 / 1
 
Azt nem írtad, hogy a hiba mind a 2 tálcára vonatkozik vagy csak az egyikre. Egy típus is segíthetne.
Az egyik leggyakoribb ok, amikor nem forognak a mosókarok. Ezt több minden okozhatja, leggyakrabban a fúvókák eltömődése, de az akna aljánál lévő szivattyúhoz menő cső nyílásához is beakadhat valami, ami miatt nincs meg a kellő nyomás. Volt már olyan is, hogy a szűrő volt annyira eltömődve, hogy nem tudott a szivattyúra elég víz ráfolyni. És nagyon ritkán, de a szivattyú lapátjai közé volt, hogy beakadt valamilyen celofán vagy hasonló fólia.
És még a fűtés hiánya is okozhatja a problémát.
így hirtelen ezek jutottak az eszembe.
(#) kaqkk válasza Josi777 hozzászólására (») Vas, 13:57 /
 
Whirpool power clean a tipusa , és amint észere vettem egyáltalán nem forog a mosókar . A fúvókák tiszták (kivettem átmostam a kart és a szűrőt) szerintem a szivattyú nem megy .
(#) Dino71 válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 17:58 /
 
A váltószelep kapcsolója szokott rendetlenkedni.
(#) Josi777 válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 19:02 /
 
A szivattyúnak azért csak lehetne hallani a hangját. Ha gyorsan kinyitod az ajtaját menet közben, akkor még látszik a spriccelés a mosókarból?
Amúgy a víznyomást úgy szoktam ellenőrizni, hogy "átverem" az ajtókapcsolót és nyitott ajtóval megnézem a vízszintet ill. a víznyomást (már ha egyáltalán tapasztalok nyomáscsökkenést).
(#) Josi777 válasza Dino71 hozzászólására (») Vas, 19:02 / 1
 
Szokott, de azt hibaüzenettel díjazza az elektronika.
(#) Macsek71 válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 21:41 /
 
Még egy nehezen megtalálható hiba :
A kihúzható kosáron lévő csatlakozó nem "rendesen" talál be a gép hátsó falán lévő aljzatába...
/ nem tömít rendesen, esetleg magasság-állítható kosárnál nyitva marad a másik magassághoz tartozó vízcsatlakozó. (mindkét eset előfordult nálunk ...) /
Következő: »»   232 / 232
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem