Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   198 / 198
(#) waterbear válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
A forgórészen a képen én úgy látom, hogy mintha lennének nyomok a paláston. De a 30%-os teljesítmény növekedés bekövetkezhet a meleg víz hatására, és ekkora változást a proci már nem tolerál. Futhatjuk még a köröket, de a Rotovillnél a Whirlpoolba való szivattyú nettó 3000Ft.
(#) hzsiga válasza waterbear hozzászólására (») Ápr 18, 2018 /
 
Szia. Nem kötöszködni akarok de meleg viz 2 perc elteltével még nincs, hogy melegedés miat szoruljon. Aszt lenne jó tudni mit akar csinálni 2 perc elteltével mikor ki írja a hibát? Elindítom a programot kiszivattyuz beengedi a vizet a lapátok elkezdenek forogni mosogat 2 perc letelik a programból, F6 hiba a bekapcsoló ledje 12 villog és eszt ismétlgi. Eyébként megrendelem a lúgszivattyút ha esetleg nem most előbb utóbb szügség leszrá. köszönöm a segítséget.
(#) Tityi hozzászólása Hé, 13:19 /
 
Sziasztok!
WHIRLPOOL ADP 4109 MOSOGATÓGÉP. Le tudná nekem írni valaki pontosan ennek a gépnek a teszt program indítását? Valamelyik programban feltölti vízzel,majd a keringető szivattyút bekapcsolja néhány másodpercre és leáll. Ezt megcsinálja néhányszor,aztán kiszivattyúzza a vizet és kikapcsol.
Azt olvastam,hogy javítás után a tesztprogram lefuttatása javíthat rajta...
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Kedd, 7:12 /
 
Sikerült lefuttatni a teszt programot.
A tesztprogram után 5-ször villog a zöld led.
Én ezt találtam róla: Hibakód F5 vagy öt villog

Ok: A permetező karok blokkoltak, eltömődtek vagy más módon működtek.

Tennivaló: A permetező karok könnyen eltávolíthatók, így vegye ki őket a mosogatógépből és mossa le a mosogatóba, hogy minden szennyeződést eltávolítson (a vízkőoldó használata segíthet a makacs törmelék eltávolításában). Ezzel a mosogatógépet egy rövid programon futtathatja a permetező karok nélkül, hogy megakadályozza a további eltömődést. (Forrás: http://www.drdishwasher.com/troubleshooting/manufacturer/whirlpool/error... (link is external) )
A karok nincsenek eltömődve,mert kitisztítottam őket. Viszont rémlik,mintha itt olvastam volna,hogy ha kopott a forgórész a szivattyúnak,akkor nagyobb az áramfelvétele és ezt figyeli a panel.....?

Üdv: Tityi
(#) dodoextra hozzászólása Kedd, 7:43 /
 
Sziasztok nekem lenne egy Bosh SGV43E93EU tipusú mosogató gépem és azt csinálja engedi a vizet és le szívatyuza a vizet és közben már azt mutatja nincs víz holott van nekem van egy ötletem van benne ez a víz át folyó mérő ez lehet a ludas vagy nem mert fölöslegesen nem veszek őtleteket várom és köszönöm a segítséget !

424099..JPG
    
(#) proli007 válasza dodoextra hozzászólására (») Kedd, 10:16 / 1
 
Hello! Esetleg ha nem egy mondatban írnád le a dolgot, lehet meg is lehetne érteni mit is szeretnél..
(#) hzsiga válasza Tityi hozzászólására (») Kedd, 12:28 /
 
Szia. Le írnád a teszt program indítását. Nekem egy whirlpool ADP 4739 géppel van a fentebb leírt problémám. köszi előre is. Az általad linkelt oldalon a hiba kódoknál a 12 villogásra motorizált váltószelep hibát írnak az F6 pedig víz probléma.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:33
(#) Tityi válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 13:28 /
 
Szia!
Nálam úgy ment,hogy a program választó gombot a 40 fokos mosásra fordítottam. A start gombot folyamatosan nyomva bekapcsoltam a be-ki gombot és csak kb.5 másodperc múlva engedtem fel. Ekkor a zöld led elkezdett villogni. Ez jelzi,hogy teszt módban van. Utána ismét megnyomom a start gombot. Ekkor már folyamatosan zölden világít a led. Kb. 20 perc a teszt. Ha talál hibát,akkor villogással kijelzi. Ha nem villog,csak elalszik,akkor nem talált hibát.
(#) Alidoki68 hozzászólása Kedd, 20:35 /
 
Kedves Fórumtársak!

Egy Miele Novo Stella Plus SC mosogatógép meghibásodásában kérnék tanácsot.
A gépház alján elhelyezkedő úszó egy relét (microswich) kapcsol, ami egy dugulás során feltehetően átkapcsolt. Korábban volt már egy hasonló átváltás, amikor is szivattyú folyamatosan működött,
a gép víztelenítése után azonban a hungarocell úszó a kapcsolót eredeti állapotba visszahúzta.
Most ugyanazt a metodikát követtem, azonban a szivattyú nem állt le, majd a relé feltehetően áthúzott és kiégett.
Sajnos elképzelhető, hogy a szennyeződés vezetőként működött, főleg, hogy a lefolyórendszerbe töltött vegyszer is a tálcára visszafolyt.
Kérdésem, hogy a relé cseréje -ami egy mechanikus dolog) megoldhatja-e a problémát vagy mindenképpen szerelőt érdemes kihívni.
Illetve, hogy esetleg a relérendelés előtt a saruk összekötésével megbizonyosodhatok-e arról, hogy a mosogatógépnek más hibája nincs, üzemképes-e?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Alidoki
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:42
Következő: »»   198 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu