Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali!
Most kaptam le az uj 7.51-es mplabot, mert lattam, hogy tamogatja a pickit2-vel a debuggolast. Gondoltam ki is probalom a hozzaadott demoboarddal (16f690), de nem akar mukodni, egy minta projectet egettem bele a debuggerrel, de ilyeneket irkal ki, hogy PK2Error0028: Unable to enter debug mode Target power not detected - Powering from PICkit 2 (ennek ellenére nem csinal semmit, a target lampa vilagit, de a demo meg nem mukodik)... Sztetek hol lehet a gond? Esetleg kuzdott mas is hasonloval?
Ma csinaltam egy egyszeru JTAG letoltokabelt IC nelkul,azt sem latja
![]() Az LPT -tol a CPLD-ig mindent leellenoriztem,hogy megvane a JTAG kapcsolat,ugytunik az aramkor ok. Ahogy csinaltam eddig: New project ...bla bla.. SOurces/Implement Design:Rerun All -->itt mindent megcsinal,hiba nincs. User Constraints/Assign Package Pins : PACE: itt a Loc -hoz irtam a labakat igy: P43,P44,P5,stb..: Save : Synplify VHDL / Exemplar default ![]() Tovabba: Generate Programing file/Configure Device(iMPACT):Run : Boundary-Scan(JTAG)--> CAn not find cable,... Namost itt probaltam hozzaadni az eszkozt: Add Xilinx Device(jed file kivalasztas) --> EXCEPTION:iMPACT:AddrReader.c:96:1.14 - File does not exist. : OK ERROR:iMPACT:530 - Unknown JEDEC file! OK FATAL_ERROR:...OK ,es kilepik. ??? ![]() ![]()
Szia Dudus
Esetleg ebben a PCMCIA-RS232 átalakítóban tudnál segíteni???Vettem én is egyet, de a laptopom nemigazán akarja felismerni, hiába felteszem a drivert.Telepítés után az írja ki hogy: "The device was installed correctly but could not be started"(Error:0x0000045E) ![]() ![]()
Ez nem konkrét kapcsolás, hanem egy app. note a power integrations DPA-Switch nevű DC-DC konverter IC-ihez. Az az ötletem, hogy valahogy úgy oldol meg az egyenirányítást, hogy a feszkó ne menjen 60Vdc fölé, és akkor ezzel az IC vel készíthetsz egy fix tápot valamekkora feszre, és arról már mehet egy hagyományos labortáp kapcsolás, ami 35-40V bemenő feszt igényel. Elvileg meg lehetne csinálni a DPA-t szabályozhatóra is valamilyen tartományon belül, de én ilyen módon még nem használtam.
Vagy használhatsz TOPSWITCH-GX-et is, bár ez hálózati kapcstápokban használatos. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Nemigazán PIC-es de ahhoz közelálló kérdésem lenne, mégpedig:Sajan a gépemről lespórolták a soros portot.PIC égetésre próbálkoztam USB -RS232 átalakítóval!Hát nemigazán jött össze.A hex első fele jól volt beégetve a második fele hibás.Valódi soros porton persze minden klappol.Most szereztem 1 PCMCIA-RS232 átalakítót csakhogy a driver telepítés után a következőt írja ki:
"The device was installed correctly but could not be started"(Error:0x0000045E) ![]() Akinek esetleg van ilyen tapasztalata kérem segítsen:help: És az eszközkezelőben is ott a sárga kérdőjel..:nemtudom:
Szerintem DC-DC konverterekkel állítsd elő a PC-d számára szükséges tápfeszeket. Találtam egy app. not.-ot a powerint honlapján: AN-31
A negatív tápfeszültségek előállítása viszonylag egyszerű, mert kisebb a terhelőáramuk, mint a pozitív tápfeszültségeké, ott egyszerű 555 vagy TL494 alapú áramkört is használhatsz. Még nem tudom, hogy a DPA Switch család megfelelő darabjait melyik forgalmazónál lehet beszerezni, de utánanézek.
Köszi az application note-ot. Én a 4. oldalon lévő jobb fölsőhöz hasonlót eszeltem ki
Hello!
Találtam egy jó application note-ot. Ebben látok olyat, hogy nem invertáló erősítő offset állítás. Meg van olyan is hogy követő erősítő offset állítása. Szerintetek ezek jók lennének. Mert akkor egy első fokozat lehetne a buffer meg az erősítés állítás egyben, egy nem invertáló. A következő meg lehetne a követő fokozat offsettel. Mit gondoltok? És akkor nem is kell az offsetet mindig állítgatni.
Csináltam egy rajzot a helyettesítésről, egyébként rémlik mintha lenne egy hasonló app. note az UC3842 adatlapján.
Szerintem inkább vegyél egy tirisztort, mert úgy mégisem lógna le a NYÁK-ról a két tranyó
Igen, az áramkört már úgy ismerem..........., annyiszor átnéztem már, és mindig jónak talátam. most már úgy csináltam, hogy az lpt dugót közvetlen a panel peremére forrasztottam, és így jól át lehet látni, de az eredményen nem változtat semmit. Szerintem valami a csip körül van biztos, mer mindig Could not Identify Chip üzenetet kapok. ma rendeltem mégegy mega 32 -est, ami hétvégére remélhetőleg itt lesz. Akkor eljő majd az igaság ideje...
Hali!
Már leirtam ezt a másik témában is de ugy látom h ez látogatottabb, (elnézést az ismétlésért) Nekem olyan kérdésem lenne hogy: A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). Szoval az a lényeg hogy pl az Lpt csatlakozón tul vékonyak a forszemek, dip tokon meg tul nagyok, és nem tok rajt változtatni. (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz. THX register
Power Reduction register - nek a 7. bitje a PRTWI.
Ilyen nincs az ATmega8-on, szerintem ne törődj vele. TWI órajel= CPU Clock/16+2(TWBR)x4^TWPS
Hali!
Nekem lenne egy elég lámer kérdésem: A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz. THX register
nem hinném, hogy flash...
A teljes áramtalanítás után kb. 1-2 percig tárol, utána már csak adatfoszlányok vannak (ami persze kint virít az LCD-n). Egyszerűen nem értem, hogy miért nem törli a ramot hardveres rezetnél... a szoftveres rezet csak a kezdő sor, oszlop és bank pozíciót törli (illetve állítja nullába), az adathoz nem igazán nyúl. Lehet hibás az LCD... és nincs kapcsolatban a modul RESB bemenete a chippel. Pedig zsír új. ![]() Majd rámérek...
Ez egy 64×128-as felbontású grafikus LCD. Még a kontrasztot is szoftveresen kell kezelni
![]() Az KS0713-nak kétféle üzemmódja van soros (D6, D7) lábakon, illetve paralel (mind a 8 bit használt) én paralel használom, így gyorsabb. A modul mind a 18 kivezetése fix potenciálon van (másképp nem is működne), tehát ez biztos nem lehet gond. Egyébként mint írtam az előzőleg megcímzett bank tartalma kikapcsolás után, majd többszörös rezetelés után is megmarad... ez minden csak nem zaj...
Sziasztok!
Gondoltam nem nyitok új témát a kérdésemnek ![]() Jelenleg egy KS0713-es vezérlővel szerelt LCD élesztésén fáradozok... nem egyszerű ![]() Tulajdonképpen már működőképes, de van egy problémám. Hiába rezetelem harveresen is és szoftveresen is az LCD-t, mindég marad némi szemét a RAM-ban. Ez a bank0 esetén nem okoz különösebb gondot, de ha mondjuk bekapcsolás után rögtön bank1-et címzem, a bank0-ban lévő szemét egyből kikerül az LCD-re. Azt is észrevettem, hogy ha pl. előzőleg bank1-be írtam adatot, majd kikapcsoltam 1-2 percre, és a programban pl. bank3-ba teszem át az adatot, bekapcsolás után bank1-ben továbbra is ott vannak a kikapcsolás előtti adatok foszlányai. Próbáltam többszörös rezetelést csinálni (mindkét rezet 250ms-ig tart, 250ms szünettel), majd utána betenni még egy szoftveres rezetet is, de nincs változás... nem törli a RAM-ot. Végső megoldás lehetne, hogy bekapcsoláskor, illetve a rezet helyett, feltöltöm a RAM-ot nullákkal, de ez nem valami esztétikus, és az initalizációt is hosszabbá teszi. Remélem érthető volt a problémám. A válaszokat előre is köszönöm! Üdv Slope!
A következő lámpám van:
BLACK LIGHT Fluorescent 24inch 20watt General Electric BLB fluorescent lamps employ a special phosphor and filter glass so that nearly all of the radiant energy is in the near-utraviolet or blacklight spectral range. These radiations, which are abundant in sunlight and skylight, are not considered hamful to normal skin and eyes. However, persons who must take precautions against ordinary exposure to sunlight should be similarly cautions in using this blacklight source. Ez van a dobozára írva! A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehet-e levilágítani, és ha igen, akkor milyen távolságból, és mennyi időre próbáljam ki kb.?
A T0CKI láb a külső órajel-bemenet. Adatlap szerint:
Idézet: „if not in use, to reduce current consumption.” Az MCLR-t javaslom, húzd fel a + tápra, egy 1K-s ellenálláson át.
Az LPT portnak 5 bitje van ami bemenet ami az állapotregisztere, Egy régen megtalált honlapról (ami már megszünt) másolnék be egy részt erről.
Ha a 0378-as port az lpt, akkor asszem a 0379-es az állapotregiszter. (Továbbá van még egy 4 bites kimenete a 037A porton is) Remélem segítettem... Az állapotregiszter Ez a regiszter a báziscímtől 1-el nagyobb címen található és csak olvasható. Eredetileg a nyomtató ezeken az érintkezőkön (10-13) közöl információkat a számítógéppel. bit állapot kivezetés 0 általában H n.c. 1 általában H n.c. 2 általában H n.c. 3 negált 15 4 negált 13 5 ponált 12 6 negált 10 7 negált 11 Egy kis magyarázat a táblázathoz: n.c. = not connected, vagyis nincs kivezetve H = high, a logikai magas vagy 1 szintet szokás így jelölni L = low, a logikai alacsony vagy 0 szintet szokás így jelölni negált = a logikai szinteket pont fordítva értelmezi, invertálja ponált = a negált ellentéte Az állapotregiszter nem igazán nevezhető regiszternek, mivel nem tárolja a jeleket. Csak olvasható.
Kapd elő a humorod! Ökörködnek csak...
A lényeg: Mostanában egy csomóan el akarnak valamit riasztani: Kutyát, macskát, egeret, borzot, hattyút, libát, lovat, tehenet, szarvast, mittudoménmit. Ezeket rendre úgy keresik, hogy kutyariasztó, macskariasztó, egérriasztó, etc. A lényeg, hogy a kerékpárriasztóról egyből arra asszociáltak, hogy Te kerékpárokat (nota bene: kerékpárosokat!) akarsz riasztani! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Én asszem láttam a Microchip application note-jai között watt hour metert....
Halló
Az adatlap olvasását akarod megúszni ? Ezt másképp nem lehet ! A periódust úgy tudod beállítani, hogy a számláló konfigurációs regiszterében beállítasz vmilyen PWM üzemmódot (pl. 10 bitest) és elindítod a számlálót. Ilyenkor a számláló mindig újraindul. OCR = Output Compare register -- ezzel fogod a kitöltési tényezőt változtatni. A számláló értéke ezzel a regiszterrel kerül összehasonlításra. Ha egyezés van, akkor történik valami, az hogy mégis mi, azt egy speciális regiszterben tudod beállítani. Ahhoz, hogy korrekt programokat írjál tényleg ALAPOSAN át kell nézned az adatlapot, hiába írsz C-ben, ezt itt nem úszhatod meg ! Talán még jobb is lenne, ha assembly-ben irogatnád az első programjaidat ![]()
Én meg a kutakodás közben találtam egy AVR309-nevezetű application note-ot ami egy USB-RS232-kommunikációt bonyolítana le. Tulajdonképpen ugyanaz mint az FTDI chipjének az FT232-ese. Csak az AVR (tiny2313) hozzá az kb 400Ft, az FT232-pedig a boltban kb 2000FT-ért kapható. Majd még nekiesek és kipróbálom
avr309 meg itt is: [link=http://www.avrfreaks.net/index.php?module=Freaks%20Tools&func=viewItem&item_type=tool&item_id=572]http://www.avrfreaks.net/index.php?module=Freaks%20Tools&func=viewI...id=572[/link] Az egész zippelve: appnote a programozó honlapja (Nem akarja belinkelni, na de mindegy) http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB_RS232/IgorPlug-USB%20(AVR)%20RS232_eng.htm?PHPSESSID=70ea5b1165cc9d6a56ae3b051ef704e2
THE CREATION:
In the beginning there was the computer. And God said c:\Let there be light! Enter user id. c:\God Enter password. c:\Omniscient Password incorrect. Try again. c:\Omnipotent Password incorrect. Try again. c:\Technocrat And God logged on at 12:01:00 AM, Sunday, March 1. c:\Let there be light! Unrecognizable command. Try again. c:\Create light Done c:\>Run heaven and earth And God created Day and Night. And God saw there were 0 errors. And God logged off at 12:02:00 AM, Sunday, March 1. And God logged on at 12:01:00 AM, Monday, March 2. c:\Let there be firmament in the midst of water and light Unrecognizable command. Try again. c:\Create firmament Done. c:\Run firmament And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. And God logged off at 12:02:00 AM, Monday, March 2. And God logged on at 12:01:00 AM, Tuesday, March 3. c:\Let the waters under heaven be gathered together unto one place and let the dry land appear and Too many characters in specification string. Try again. c:\Create dry_land Done. c:\Run firmament And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. And God logged off at 12:02:00 AM, Tuesday, March 3. And God logged on at 12:01:00 AM, Wednesday, March 4. c:\Create lights in the firmament to divide the day from the night Unspecified type. Try again. c:\Create sun_moon_stars Done c:\Run sun_moon_stars And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. And God logged off at 12:02:00 AM, Wednesday, March 4. And God logged on at 12:01:00 AM, Thursday, March 5. c:\Create fish Done c:\Create fowl Done c:\Run fish, fowl And God created the great sea monsters and every living creature that creepeth wherewith the waters swarmed after its kind and every winged fowl after its kind. And God saw there were 0 errors. And God logged off at 12:02:00 AM, Thursday, March 5. And God logged on at 12:01:00 AM, Friday, March 6. c:\Create cattle Done c:\Create creepy_things Done c:\Now let us make man in our image Unspecified type. Try again. c:\Create man Done c:\Be fruitful and multiply and replenish the earth and subdue it and have dominion over the fish of the sea and over the fowl of the air and over every living thing that creepeth upon the earth Too many command operands. Try again. c:\Run multiplication Execution terminated. 6 errors. c:\Insert breath Done c:\Run multiplication Execution terminated. 5 errors. c:\Move man to Garden of Eden File Garden of Eden does not exist. c:\Create Garden.edn Done c:\Move man to Garden.edn Done c:\Run multiplication Execution terminated. 4 errors. c:\Copy woman from man Done c:\Run multiplication Execution terminated. 2 errors. c:\Create desire Done c:\Run multiplication And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn Warning: No time limit on this run. 1 errors. c:\Create freewill Done c:\Run freewill And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn Warning: No time limit on this run. 1 errors. c:\Undo desire Desire cannot be undone once freewill is created. c:\Destroy freewill Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. Enter replacement, cancel, or ask for help. c:\Help Desire cannot be undone once freewill is created. Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. Enter replacement, cancel, or ask for help. c:\Create tree_of_knowledge And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn Warning: No time limit on this run. 1 errors. c:\Create good, evil Done c:\Activate evil And God saw he had created shame. Warning system error in sector E95. Man and woman not in Garden.edn. 1 errors. c:\Scan Garden.edn for man, woman Search failed. c:\Delete shame Shame cannot be deleted once evil has been activated. c:\Destroy freewill Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. Enter replacement, cancel, or ask for help. c:\Stop Unrecognizable command. Try again c:\Break c:\Break c:\Break ATTENTION ALL USERS *** ATTENTION ALL USERS: COMPUTER GOING DOWN FOR REGULAR DAY OF MAINTENANCE AND REST IN FIVE MINUTES. PLEASE LOG OFF. c:\Create new world You have exceeded your allocated file space. You must destroy old files before new ones can be created. c:\Destroy earth Destroy earth: Please confirm. c:\Destroy earth confirmed COMPUTER DOWN *** COMPUTER DOWN. SERVICES WILL RESUME SUNDAY, MARCH 8 AT 6:00 AM. YOU MUST SIGN OFF NOW. And God logged off at 11:59:59 PM, Friday, March 6.
Sziasztok!
Most összeszedtem magam, megírtam a levelet a fejlesztőnek. Mivel angolul csak tudogatok, kérnélek benneteket, nézzétek már át!
Írni a saját nevemben írtam, de mi lenne ha a levélküldés nemes feledatát Topi nagymesterre bíznánk, és mint a közösség nevében küldenénk el ??
Hello!
Nekem megvan a 4.13as verzió! DE van egy kis probléma... amikor megszerkesztem mind kapcsolási rajzot mind a NYÁKtervet, elmentem, de amikor megakarom nyitni akkor megjelenik egy ablak amiben azt írják hogy: Please contact CadSoft if you are sure that the file has not been damaged (for instance due to disk problems or during file transfer), and that the file has not been edited with an illegal copy af EAGLE. ![]() Mit lehet ez ellen tenni? ![]() ![]()
Az RP0 szeerintem a register Page-nek lehet a rövidítése. A PIC-ekben általában a regiszterek több oldalon helyezkednek el. Pl a PORTA regiszterek vagy a PORTB más oldalon helyezkedhetnek el. Vagy van amelyik több oldalon is. Ezért mielőtt hozzá akarsz férni, oda kell lapozni. Gondolom ez azért van így mert egyszerre csak bizonyos memóriacímetartományt lehet elérni. AZ RP bitek a bankot mondják meg, a regiszternevek mint pl a porb pedig a lapon belüli eltolást.
Használjatok AVR kontrollert, abban nem kell bankotváltogatni ![]() Idézet: igen, a kész áramkörödben progizhatod a picet 5 vezetéken keresztül, nem pedig a programozóban.„Mi az a ICSP? (In Circuit Serial Programming?)” Idézet: „Mit tud az ICD2, és mi az a debug” ICD: In Circuit Debugger, a debug az a "bogártalanítás ![]() Idézet: a 10Fxxx tipusaokban nincs RP0, ne foglalkozz vele „Sok programban látom, hogy állandóan birizgálják a STATUS,RP0 bitet.” ![]() Az valami direkt címzéssel kapcsolatos, ha minden igaz akkor azzal váltogatnak a memória bank-ok között. (16F628-ban 4 bank van, ami a "general purpose static registers"-nek a része.... asszem...
SHIP DATE:
10/11/2006 Idézet: „Please note that we are unable to immediately process your order as the following part(s) require Business Manager authorization:” lehet karácsonyra meghozza a Jézuska ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |