Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője
 
Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   229 / 229
(#) antikzsolt hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Van egy mobil wifim és elég bajos az aksi ami benne van. Kicsi átment lufiba. Arra gondoltam hogy li ion aksi van benne és a helyére bekötnék egy 18650 aksit. Mire számolhatok? Némi tűzijáték. Elindul de nem tölt. Vagy minden rendben lesz vele pár napig.
(#) szsrobert válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Viztelefonos?
Ha nem tolti tul es nem meriti alul a 18650et mukodnie kell.
(#) antikzsolt válasza szsrobert hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Nem működik sajna. Ha a 4 érintkező csak a táp érintkezik egyből nem működik. Kijelzi hogy hiba és kikapcsol. Igy várom most a postást mint a messiást. Hozza az új aksit
(#) Olits válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Szia.Nekem is volt úgy,hogy Imax b6-tal párhuzamosan töltöttem 4 cellát és egy adott időben az egyik túl forró lett.Azt értem, hogy ha sorosan töltjük a cellákat akkor jó ha használunk töltéskiegyenlítőt, de ugyanezt kellene tenni ha párhuzamosan töltjük is?Mert a Te eseted és az enyém is azt mutatja.Vagy teljesen egyforma karakterisztikájú cellákat kell tenni párhuzamos kötés esetében is?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
A két eset között az a különbség (valószínűleg), hogy a te esetedben a belső ellenállás miatt fejlődött hő a cellában, míg Firefighter1 esetében a cella felszisszent töltés közben, vagyis károsodott, valószínűleg túltöltés történt, vagy a párhuzamosan kapcsolt cellák közül az egyik zárlatba ment, és vagy ez a cella, vagy valamelyik másik szisszent (amelyik nem bírta a rövidzárat).
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
OK.köszi.Még egy ehhez kapcsolódó kérdésem lenne.Összeraktam egy 10S8P pakkot e-bikehoz,használt laptop cellákból.Terheltem műterheléssel 30A-ral és azt figyeltem meg hogy a 10 cellacsoport közül 2 egy kicsit melegebb lett a többihez képest, pedig ezekbe is ugyanazokat a cella típusokat raktam.Mi lehet ennek az oka.Talán itt is a belső ellenállás a felelős?(Azt nem mértem ki egyenként a 80 cellának-gondoltam majd padon tesztelés közben úgyis megmutakozik a hiba, ha van).Nós akkor máris megmutatkozott,de úgy gondolom ez még nem vészes, ettől még mehet.(?)
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Valószínű a belső ellenállás eltérés, ha minden cella fel volt töltve. Hogy használható-e? Igen. Most már tudod, hogy melyik csoport a gyenge láncszem, ez a csoport fogja meghatározni, hogy mekkora árammal terhelheted az egész pakkot, ami még biztonságos, pedig a többi csoport többet is bírna. Ugyanez érvényes a kapacitásra is. Ha az egyik soros tag kapacitása kisebb, mint a többi, akkor ez a tag határozza meg a maximálisan kivehető kapacitást.
(#) Gabó hozzászólása Márc 13, 2019 /
 
Valaki ismeri, vagy használt már ilyen töltőelektronikát?
Bővebben: Link
A kimenő feszt beállítottam, de az áram beállító poti melyik pontot állítja? A kimeneti max áramot, vagy a "kész a töltés" áram értéket?
(#) msandor77 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Tudtommal a kimeneti max áramot szabályozza, a három potisnál van "kész töltés" opció!
(#) Gabó válasza msandor77 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Köszi, akkor jól sejtettem.
(#) Olits hozzászólása Csü, 8:06 /
 
Sziasztok.Szeretnék venni egy ilyen BMS-t.Amint látható a leírásban tud kommunikálni a telefonnal és adatokat mutat,de sajnos nem találom,hogy melyik appot kell letölteni hozzá az android rendszerhez.Valaki tud segíteni ebben ?Köszi
(#) Qju válasza antikzsolt hozzászólására (») 20:37 /
 
Szia!
Lehet megkésve válaszolok. A szünetmentesbe való aksik egyáltalán nem drágák.
Ellenben a lítium aksik nagyon is azok.
Karácsony előtt rendeltem 2 darabot a HESTORE-től. Szállítással együtt mindössze 8 653 Ft volt. Több mint 10 év után vált szükségessé a csere
(#) antikzsolt válasza Qju hozzászólására (») 21:19 /
 
Igen tudom hogy milyen kell bele gyárilag. Csak a súly volt a döntő tényező. Nem jó dolog napi kétszer is cipelni az aksikat nehéz meredek és sokszor szűk helyeken. A villany bevezetése nem volt járható út. Legközelebbi oszlop is a fene se tudja milyen mesze volt. Aggregátort meg nem kaptunk. Egy pince felújítás volt a meló és jó lett volna a fejlámpák helyett rendes álló ledes lámpák mellett világítani. dolgozni.
Akkor ha meg tudtam volna csinálni az aksi módosítást az most már az én szünetmentesebben dolgozna nekem ingyen. A főnők fizette volna a számlát teljes mértékben. De a munka már nincs. Reggel a szerszámok mellé a főnök kitalálta hogy egy autó aksit is vigyek fel a hegyre. Megkérdeztem tőle melyik pizsiben álmodta ezt meg aztán megfordultam és irány haza
Következő: »»   229 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu