Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője
 
Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   225 / 225
(#) erbe válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
A zagytározó lúgtartalma nátronlúg volt. Azzal választják külön az alumínium oxidot a többitől. Azaz a zagyban már nagyon minimális az Al tartalom.
"A CO2 szennyező." Ezt a jelenlegi hazai oktatási rendszerben kiképzett méregZŐDek hangoztatják (más népek méregZŐDjei se okosabbak, ha mégis, saját zsebre játszanak). A CO2 semmit nem szennyez, sőt ha csökkenne vagy éppen eltűnne a légkör CO2 tartalma, károsodna vagy eltűnne az élet is a földről.
A kéndioxid, nitrogénoxidok is az élet alapvető segédelemeihez tartoznak, hiszen a fehérjék fontos alkotóelemei. Itt a mennyiséggel és a koncentrációval van baj. Sokan becsmérlik a nehézolajjal közlekedő szállítóhajókat, miközben lehet, hogy nyomukban virul ki a tengeri élet. Hiszen azzal is kísérleteznek, hogy rozsdaporral (vasoxid) lendítik fel a sivár, élettelen óceánfelületeket, mert erre is szükségük van az algáknak.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Olits hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Üdv.Ha egy li-ion cellát nem használok, csak néha feltöltöm a megfelelő feszültségre,hány évet lehet így tartani, hogy a kapacításának legalább 80 % -a megmaradjon.Azért kérdem ,mert van egy csomó laptop aksiból kiszedett, de jó minőségű 2600 mAh-os cellám, amire jelenleg nincs szükségem,csak tartaléknak szánom majd az elektromos biciklim aksijának lecserélésére.
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Van úgynevezett tárolási feszültség. Azon kell tárolni, máskülönben hosszú távon károsodnak a cellák (minimálisan, utána lehet olvasni). Ne legyen se magasabb, se alacsonyabb a feszültség. Évente 1x érdemes ellenőrizni a cellafeszültségeket. Ami ennyi idő alatt teljesen lemerül, annak túl nagy az önkisülése.
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Ezt tudom.3,8 v-on tárolom őket.De hány évig őrzik meg a kapacításukat, minőségüket ebben az esetben?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Ne mondd már, hogy évekig akarsz akksit tárolni úgy, hogy nem marad egy évben fél óra szabadidőd, amíg a multiddal végigméred az összes cellát... Egyébként az önkisülése határozza meg, amire rá tudsz keresni a neten szerintem... Az megadja, hány %-kal csökken a cellafesz x idő alatt.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Lehet nem voltam elég érthető.Persze hogy rá fogok mérni többször és ha látom hogy esett a feszültségük, akkor rátöltök.Nem ez a kérdés.Hanem az, hogy hány évig őrzik meg a a cellák "egészségi állapotukat", vagyis max hány év múlva helyezhetem őket még üzembe?
(#) Kovidivi válasza Olits hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Ha az önkisülés minimális értékű, akkor egy kicsivel a tárolási feszültség felé töltve szerintem nyugdíjas korodban is újra tudod a cellát használni. Hogy ennek mi értelme van, azt nem tudom. Inkább eladnám a mostani cellákat, és 10 év múlva pedig megvenném a legújabb technológiás akksit (addigra már melózni fogsz, lesz miből gazdálkodni), mintsem a jelenlegit tárolgassam...
(#) Olits válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Amint mondtam laptop aksikból valók és olcsón tudok hozzájuk jutni jelen pillanatban, és szinte az egész jó, mert elromlott laptopokból voltak kiszedve, nem pedig ,azért mert lemerültek, elhasználódtak.A németektől hozza be valaki an-gross-ban és ha többet veszek olcsón adja.Már vettem tőle 30 darabot és nagyon jó minőségű cellák.
(#) Olits válasza Olits hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Amiket azelőtt vettem innen -onnan azok 90 %-a 2000 mAh alatti volt ,látszott hogy nem hibás laptopból volt kiszedve, hanem maga az aksi hibásodott meg.Ezeknél pedig meg pont fordítva van.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) dara válasza Kovidivi hozzászólására (») Csü, 12:31 /
 
A BMS nek a kimenetét lehet egyszerre töltés és kimenetként használni?
(#) Kovidivi válasza dara hozzászólására (») Csü, 12:54 /
 
Melyik BMS-ről van szó?
(#) dara válasza Kovidivi hozzászólására (») Csü, 15:19 /
 
(#) Kovidivi válasza dara hozzászólására (») Csü, 17:12 /
 
Igen, töltés, merítés ugyanazon a csatlakozón, mehet egy időben is. Balanszer áramkör nincs a BMS-en!
Következő: »»   225 / 225
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu