Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője
 
Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   180 / 180
(#) Firefighter1 hozzászólása Kedd, 22:54 /
 
Közbe turtam a netet is!
Ha használok ballanszeres védelmes panelt és azon hozom ki-be a tápot, akkor töltéshez már bőven elég egy ilyen "kapcsitáp" ugye?
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Kedd, 23:35 /
 
Végre gépnél vagyok, megtaláltam a megfelelő cellát:18500 li-ion cella Hozzá való elektronika+990ft Ezzel kb megoldottam a töltés problémáját. A töltő áramkör terveim szerint belekerül a nyélbe az akkuhoz közel, és így használható marad. Vettem ma 2db fehér 3mm ledet, az eredeti rizsizzós világítás helyett, terveim szerint közvetlenül a celláról lesz hajtva, 15mA árammal.
(#) fecus hozzászólása Sze, 9:32 /
 
Beépítettem a balancert a töltőmbe. 18,5V-os tápról, áramgenerátorral töltöm a 4x2 18650-est. Sajnos elfelejtettem mekkora áramra van állítva az áramgenerátor, de biztosan nem nagy áram.
A töltés végén az első aksin 4,4V, a második aksin 4,27V, a 3. 4,2V, és a 4. 4,0V volt.
Nem úgy tűnik, hogy a balancer rendesen működött volna. Nem fűtött a balancer panelje.

Mit csinálok rosszul?
(#) Kovidivi válasza fecus hozzászólására (») Sze, 9:53 /
 
Legelőször is azt, hogy se lipo őr nem volt a pakkon, és te se követted figyelemmel a töltést! 4.4V-ig sosem töltöttem lipo cellát, szerintem nem is lehetséges. Már régen forrónak kellett volna a cellának lennie. Károsodott az a cella? Nem tudhatod.
A balanszer csak minimális különbség elfűtésére képes, a maga 40-80mA áramával egy óra alatt 40-80mAh különbséget tud kompenzálni. Ez nem sok, de elegendő. Lehet, hogy minden rendben volt, csak a celláid között túl nagy különbség volt a merültségi szintekben. Ha rendes védelmed lett volna, akkor lekapcsolta volna a töltést! Néhány töltés/merítés ciklus után be kell állnia az egyensúlynak. Egy biztos. A mostani pakkod, védelmed és töltési módszered tűzveszélyes!
A hozzászólás módosítva: Sze, 9:54
(#) kovacsj76 hozzászólása Csü, 6:20 /
 
Sziasztok
Ahogy megígértem, megépítettem és az első teszt az jó,
Már csak a lemerülést kell tesztelni, amit majd a hétvégén tesztelek.
Remélem látható valamennyire.

Védelem.jpg
    
(#) Epu2 hozzászólása Csü, 11:58 /
 
Üdv! Megosztok egy tapasztalatot.
Egy öreg Samsung G-t használok WathsApp kapcsolat tartására. Az eredeti akkumulátor az év végén megadta magát. Kb a töltés megszűnése után, fél órán belül le is kapcsolt és nehezen indult. A telefon nem mozog, ezért régi, különböző kisebb akkukat párhuzamosan kötöttem és ráforrasztotta a saját akku érintkezőire. Gyanúsan hamar, (egy-két nap), lemerült. Töltéskor a telefon melegedett. Nem a telefon volt. hanem a saját akkuja. Kivettem belőle és próba. Semmi töltés, mert hiányzott a kontroll érintkező. Az eredeti 4,7 kΩ-os, amit egy fix ellenállással pótoltam. Töltés van, újrahasznosítás van, melegedés nincs, napokig üzemel.
Az akkuk egyébként régiek. SE 700, SE 800, és két kb 5 éves, szintén SE.
Következő: »»   180 / 180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu