Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időjárás figyelő állomás
Lapozás: OK   10 / 10
(#) bbb válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 6:48 /
 
Ha csak egy nagyon picit tovább ástál volna, eljutsz ahhoz, amit szeretnél: Bővebben: Link
(#) gyulank válasza bbb hozzászólására (») Vas, 8:02 /
 
Azt mondod? Amit én linkeltem, abban pl. más érzékelő van, és célom, hogy akár bővítsem mondjuk CO és/vagy CO2 érzékelővel, meg tudjam rögzíteni az adatokat net nélkül is.
(#) bbb válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 9:55 /
 
Igen azt mondom, hogy amit felvetettél az eredeti hozzászólásodban, arról az oldalról elindulva pár kattintás után eljutsz az eredeti készletig, amit belinkeltem neked. Egyetlen árva szót nem ejtettél arról, hogy még azon kívül bármi mást akarsz hozzátenni, vagy más funkciókat akarsz bele.
(#) Bakman válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 12:13 /
 
Az eredeti hozzászólásodban ez áll: "kéne megírni a programot". Ezt hogyan kell érteni? Valameddig eljutottál de egy ponton megakadtál vagy írja meg más úgy, ahogy neked tetszik?
(#) gyulank válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 12:56 /
 
Szó szerint. 2. Mert az biztos működik is, egyből (legalábbis ha nem is egyből, ahhoz viszonyítva, hogy ha én nem fogok tudni programot írni, egyből), meg akár tanulni is lehet belőle. Már ha nem csak egy feltöltendő fájl van megosztva, hanem a kód is. Fordított sorrendben nem feltétlenül fog valaha is működni, mert vagy megtanulja valaki, vagy nem. De rengetegen telepítenek rengeteg programot, és fw-t rengeteg dologra úgy, hogy ők nem tudnak programot írni. Ha mindenkinek írnia kéne, kevesen használnának digitális eszközöket.
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:02
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 13:32 /
 
Meg amíg kétséges, nem feltétlenül venném meg dísznek.
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 16:11 /
 
De amúgy meg venném és csinálnám.
(#) gyulank válasza bbb hozzászólására (») Vas, 19:16 /
 
Amúgy én nem találok firmware-t azon az oldalon. Még a másikhoz sem.
(#) Bakman válasza gyulank hozzászólására (») Vas, 20:27 /
 
Nem olyan egyszerű ez, mint aminek látszik. Nem is a porgramírással van a gond, hanem az igényekkel. Van egy-két letölthető opció, ami neked nem tetszik. Valaki megírja azt amit kérsz, de előbb utóbb valami nem fog tetszeni, kérsz egy módosítást. Az ilyen módosításokkal elég szépen el lehet szórakozni, heteket, hónapokat is. Tudom, mert időnként beleszaladok ilyenbe. Természetesen ez nem minősíti a kuncsaftot, csupán arra mutat rá, mennyire különbözően gondolkodunk egy-egy dologról.

Ez a fórum arra való hogy segítséget kérj, ha elakadsz valamelyik résznél. Ha nulláról kell kész valami, arra ott az apróhirdetési részleg. Ez a dolog mindig is így működött. Ha nem tudod maganak megcsinálni, akkor valamilyen formában fizetsz érte vagy használod (kompromisszumokkal) azt, amit a polcról le lehet venni/internetről le lehet tölteni. Ha ingyenes, dupla öröm.
(#) Moderátor hozzászólása gyulank hozzászólására (») Hé, 5:10
 
Ez a hozzáállás ezen a fórumon nagyon nem helyénvaló! Ha kérsz, azt tedd udvariasan, ha segítenek, köszönd meg! Ha a válasz, segítség nem tetszik, ne fogadd meg, de ez a fajta megnyilvánulás egyáltalán nem menő.
(#) gyulank válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 5:57 /
 
Nálad így működik. Én meg projektként akartam feltenni, amivel olyanok foglalkoznak akiket esetleg érdekel, meg értenek hozzá. Akik szívesen foglalkoznak vele, esetleg maguknak is terveznek ilyet, és megosztják a dolgokat, és segítik egymást. És amúgy elsősorban nem szórakozásból kéne, hanem mert rendszeresen más füstjét szívom mindenhol kint is bent is. És bele is pusztulhatok, folytathatják, semmit nem kapnának érte. Persze adatokban nekem is új lenne, hogy mit szívok évtizedek óta. Meg lehet, hogy ki se tudná jelezni, ahogy néztem a gázérzékelőket. Szóval igen, ebből is lehet, hogy kellenének módosítások, ha telibe megy az olcsóbb. Mondjuk lehet érdemesebb lenne CO érzékelőből egy drágább, mondjuk TGS 5042-B00 ez 10e ppm-ig mér, CO2 érzékelőnél nem láttam ilyen adatot. De találtam 8e-ért SEN55-öt, a másik meg 12e és kevesebbet tud, de akkor hiába, pedig legalább egyet bentre is tennék, mert ami bejön nem megy ki. Kintről nem friss levegő jön be soha.
(#) bbb válasza gyulank hozzászólására (») Hé, 7:54 /
 
Ott van az. A githubra vezet a linkje.
(#) proba válasza gyulank hozzászólására (») Hé, 8:13 /
 
Ami neked 5 perc, hogy találj egy másik érzékelőt, az a programozó része több nap/hét. ( ha egyáltalán van kedve venni egy olyan érzékelőt, építeni mellé hardvert, de a harmadikat minek). Ha valaki magának épít, az sokkal egyszerűbb, mintha egy közösségnek készíti. Nézd meg a legtöbb itt készülő projektet, nagy részükből csak az tudja elkészíteni az adott dolgot, aki már az alap dolgokat felépítette magától, csak apróságokon akadt el. Ha belefeccelnéd az időt, energiát összeraknál egy ESP-s rendszert, 2-3 tetszőleges érzékelővel, utána kérdeznél, talán tudnád mit kérdezel. Veszel egy olyat, ami az interneten népszerű, sokan használják, összerakod, adatlapot tanulmányozol, mi van benne, az mire képes, kipróbálod, beállítgatod. Ha ezen nem mész keresztül, kérhetsz kérdezhetsz bármit, nem fogod érteni a válasz.
TGS 5042-B00 pl egy analóg eszköz, építs hozzá egy hőkompenzált erősítőt, tegyél utána egy digitál-analóg átalakítót, azt illeszd az esp-hez, és már kész is vagy. Nagyon komoly tapasztalatok nélkül már az első lépés sem sikerül, pedig analóg erősítőről rajz van a neten biztosan tömegével.
(#) gyulank válasza proba hozzászólására (») Hé, 8:26 /
 
Az adatlapjában is van.
(#) gyulank válasza proba hozzászólására (») Hé, 9:13 /
 
Én szájbarágós projekteket láttam, kész dolgokkal, rajz, terv, feltöltendő fájl. De ezek a projektként lévő dolgok fix történetek, valaki megcsinálta a valamit, és azt leírta. Én élő közösségi projektre gondoltam. Lennének befejezett, módosított, folyamatban lévő, és tervben lévő projektek. De mindenesetre engem a sürgősebb része érdekelne. Tehát az alap nyilván a SEN55 lenne, mert most 16-ért tudnék venni kettőt, és több dolgot mér, amiből akár a gázokra is jobban lehet következtetni. Engem most az érdekel, hogy minél előbb minél olcsóbban tudjak 2 olyan mérőt csinálni amivel a káros dolgokat tudom mérni és rögzíteni itthon meg azokon az oldalakon is. De ha már úgyis írni kéne hozzá, akkor pont azért, hogy minél kevesebbszer kelljen megbolygatni a dolgot, alapból úgy kéne tervezni, valamilyen CO, és CO2 mérő is működhessen róla. Én még mikrofont se bánnék. Meg hőmérséklet, páratartalom, nyomás. (Ezt is, ha nem sokkal drágább olyan szenzorral, ami megbízhatóbb. Mert elvileg a BME-ben kicsapódhat a víz.) Ezt mondjuk figyelembe lehetne venni az ESP választásnál. Meg már vannak AX-es ESP-k is, meg lidarosok, amin talán net nélkül is lehetne küldeni. Tervben van amúgy időjárás állomás is, időképnek meg nekem, de azt máshova helyezném. Meg csak ezek után valamikor. Bár ha megszűnne amiért most ezt mérni akarom, akkor lehet, hogy ezt raknám át oda. Bár nem hiszem, hogy megszűnik, vagy ha igen, akkor se hiszem, hogy végleg.
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem