Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF3 - 6 végerősítő
 
Témaindító: isamisa, idő: Nov 20, 2006
Lapozás: OK   69 / 69
(#) mek-elek válasza patkany hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Kedves "P",
Remélem egészségem még megengedi, hogy saját terveimet megvalósítsam, és valameddig élvezhessem majd azokat.
Ha fiatalabb lennék (tapasztalatom szerint) legalább öt évvel, még lennének ötleteim, hogy még mi tartozna a bakancslistámhoz.
Remélem megérted, hogy tudtommal nem előnyös valamit akkor sem csinálnék másnak, sem magamnak, mert én már tudom, hogy múlik el az élet, néha bután, és ehhez nem tennék hozzá.
Kicsit bánt, hogy egód feledtette azt amikor megjegyeztem, hogy én már csak a zeneszeretetem miatt építek, és nem azért, hogy milyen ügyes öregember vagyok.
Ha tisztelettel javasolhatom, ne töltsd életed felesleges vitákkal, mert az azalatt eltelt idődben nem csináltál semmit.
Válaszom illendőségből írtam, csupán
(#) sasasas hozzászólása Márc 28, 2018 / 2
 
VF-4 erősítők építési sorrendben,a2. képen az alsó előerősítő,és mindkét doboz Sony FH-7 minitorony magnójából.

Üdvözlettel, Sasasas.
(#) patkany válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
Nem, nem vagyok egoista, kedves mester! Mindinkább lázadó típus, határokat feszegető... és olykor eredménnyel...
Nem akarom nyújtani ezt a téma vonalat, de az Audio Wold egy érdekes és tanúlságos cikkét hoznám fel "mentségemül".
A cikk lényege a jó öreg, sok példányt ésmódust megélt quad 405. Megosztott a vélemény eme készülékkel kapcsolatban is, de a köztudatban azért egy jóhangú erősítőként él. Nos ezt az erősítőt megépítették az elérhető legjobb alkatrészekből. A végeredmény tanúlságos! A befektetett érték nem volt arányban a minőség javulással!
Szóval mindössze ezen ideológiából lázadtam.
Másrészről szeretem a zenét, az elvont dolgokat, de műszaki vonalon nem tarom előnyösnek a sorok közé zárt tartalmakat és az ideologizálást.
Köszönöm ezt a nyílt eszmecserét, és hogy vállaltad. Köszönöm a moderátoroknak is, hogy nem léptek közbe, igyekeztem emberhez méltóan véleményt alkotni.
Legyen az fiatal kezdő hobbista, vagy idős tapasztalt szaki, mindenki vonja le a számára kellő konzekvenciát.
Nincs értelme nyújtani a témát.
(#) Hakai hozzászólása Jún 4, 2018 /
 
VH6 füles erősítő Király féle alapkapcsolásban alkalmas 300 Ohm-os fejhallgató meghajtására? Hangkártyáról kapná a forrást, ugyanis most nem képes kellő hangerővel kihajtani. Amit nem igazán értek, az a kis értékű becsatoló kerámia kondi. WIMA/ERO 1-2 µF amit gondoltam oda, legjobb lenne persze simán elhagyni. De nem kockáztatnék, a füles a legdrágább láncszem a gépezetben.
(#) reloop válasza Hakai hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Üdv! A VH6 a szerző által megadott ± 7 V tápfeszültséggel nem fogja túlzottan megzengetni a 300 Ω-os fülest. A MOSFET gate-source feszültsége 3-4 V-ot elvesz a kivezérelhető jel amplitúdójából.
A 100 nF helyesen van méretezve a 270 k bementi ellenálláshoz, az OPA2134 bementi impedanciája elég magas ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhassuk. Magától a konditól nem kell megijedned, a műsoranyag találkozik párral, míg eljut a füles erősítőd bemenetére, eggyel több aligha számít. Ha óvni szeretnéd a fejhallgatódat tegyél a kimenetre is csatolókondit, vagy építs egyenfeszültség-védelmet a számára.
(#) tothbela válasza Hakai hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Egy kolléga éppen most épít egy módosított verziót. Neki is a 300 ohmos fejhallgató miatt kellett módosítania. Ha elkészül bizonyosan megosztja a tapasztalatait.
(#) tothbela válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
"a műsoranyag találkozik párral", meg átment talán pár elkón, meg néhány NE5532 szinvonalú műveleti erősítőn is. Talán trafón is, meg néhány relé érintkezőn. Meg pár méter olyan vezetéken, amit nem szeretnénk használni interkonnekt kábelnek még 30 cm hosszon sem a CD játszó és az erősítő között. Söntölte pár nemlineáris félvezető, kapott apait-anyait. Limitálták, komprimálták, soksávos hangszínszabályzón ment keresztül, effekteket kevertek mellé, alul-felül jó meredeken levágtak mindent hogy sávszűkített legyen, digitalizálták (komparátorokat túlvezérelve számokká alakították). Aztán még ezt is manipulálták, végül ezt a talán 24-48 Bites felbontást lebutították 16 Bitre.

Biztosan kihagytam még párat, mert ennyivel nem lehet megoldani egy élő anyag CD-re írását.
(#) mek-elek válasza Hakai hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Kedves Hakai Úr!
Ez a topic a VF3-6, amik végerősítők, 4 illetve 8 ohmos terhelésre ajánlva.
Arra az erősítőre(nekem is van) nem tennék hallgatót.
Viszont ha a FH6-ra gondol annak meg nem itt a helye, így abban az esetben költözzünk át.
A továbbiakat ott mondanám.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Fejhallgató erősítő topic
(#) Lacaboy hozzászólása Jún 14, 2018 /
 
Sziasztok. Szeretném megépiteni ezt a vf3as erositot. Olyan kapcsolasra tudna valaki otletet adni amiben szimpla 48vrol mukodik es hidalt? Koszonom elore is
(#) mek-elek válasza Lacaboy hozzászólására (») Jún 15, 2018 /
 
A Vf3 csak a megadott feszültségen működik.
A Vf6 a Te "embered".
A "tkiraaly" oldalon komplett leírást találsz hozzá.
Nem árt, ha elolvasod Tibor építési tanácsait is!
Nagyobb teljesítményre is találsz ott ajánlatot.
A VF család hidalását nem ajánlom.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
(#) tothbela válasza Lacaboy hozzászólására (») Jún 15, 2018 /
 
Szia! Szóval van neked 48 V tápfeszültséged. Bár nem szeretik, ha több témában ugyanaz a kérdés (kérés) hangzik el, de ettől most tekintsünk el. Először kérlek írd meg, ez a tápfesz mekkora árammal terhelhető, mert a AA elemről működő gázgyújtó is tud 10kV-ot, mégsem megy róla a metró.

Az is fontos, hány Ohmos terhelést akarsz rákötni. Na meg szeretsz forrasztani, vagy inkább a pénzed több. Van kész PWM modul 15-25 ezer körül, de van olcsóbb megoldás "AB" osztályban is.
(#) mek-elek válasza tothbela hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Az erősítö mindig-ben vannak Béla
Következő: »»   69 / 69
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu