Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás
 
Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 25
(#) Medve válasza lacieszenyi hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Szia, Ezzel az adapterrel eddig jól működött? Lehet, a tápfesszel van valami.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
(#) lacieszenyi válasza Medve hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Igen jól ment idáig.
Másik adapterrel is próbáltam már,ugyanaz a hiba.
(#) kistee válasza lacieszenyi hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /
 
Tudom, hogy drága mulatság, de elemekről is érdemes lenne kipróbálni. Lehet, hogy tényleg a tápfesszel, vagy a tápegységgel van a baj.
(#) lacieszenyi válasza kistee hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /
 
Köszönöm erre már gondoltam én is..
(#) etm hozzászólása Jún 8, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy YAMAHA PSR-E 453 Szintetizátorom,és a bal oldalon van két potméter amit ha tekerek, birom a hangszerek hangjait szinezni. Az történt,hogy egyszer csak a bal potmétert középállásból ami egyben az alap állás ha balra tekerem,akkor eltompul a hangja. Ha pedig jobbra tekerem,akkor csak nagyon minimálisan kiélesedik. előtte viszont sokkal jobban hallható volt a változás.A potméter valószinű jó,mert reagál rá csak jóval gyengébben. Mi lehet az oka ennek?
(#) Rober_4 válasza etm hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Nagyon sok hangszeren van szervizmenü, ahol ha szerencséd van tudod kalibrálni a potenciométereket, bár nem törvényszerű, hogy elállítódjon... Esetleg előtte valami hardveres reset stb...
Esetleg ez segíthet:
service manual
(Vigyázz ez nem teljesen az ő manuálja, de lehetnek hasonló rejtett parancsok...)
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2021
(#) Moderátor hozzászólása szjozsef72 hozzászólására (») Nov 15, 2021
 
Hirdetések minden formája kizárólag az Apróhirdetési rovatbna lehetséges.
(#) Rafael hozzászólása Márc 22, 2023 /
 
Sziasztok!

Vettem egy Casio ctk-3200 szintit amin nem szólal meg 8 darab billentyű egymástól teljesen random elhelyezkedéssel, minden más funkció működik. 3,11,19, 27, 35, 43, 51 és 59-es. Próbáltam YouTube videók alapján, hogy grafit ceruzával bekenem a panelt. Igaz nincsen túl puha ceruzám. Nem javultak meg.(Szinte minden videón igy orvosolják a jelenséget).
Vagy inkább tisztítani kellene, ha igen akkor mivel?
Próbáltam szomszédos guminyomógombokkal, de azokkal sem adnak hangot az említett billentyűk.
Elképzelhető, hogy elektronikai és nem fizikai a hiba?
(#) StMiklos válasza Rafael hozzászólására (») Márc 22, 2023 / 1
 
Szevasz!

Teljesen random?
Adjál hozzá 8-akat a 3-hoz. Elfogsz jutni 59-hez.
Máshol keresd a hibát.
Nem vagyok zenész.
Közben számoltam: amelyik hangok nem szólnak: D Aisz Fisz és ez ismétlődik felfelé.
Feltéve ha a billentyűzeted C-vel kezdődik.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2023
(#) Massawa válasza Rafael hozzászólására (») Márc 22, 2023 / 1
 
Minden 8. hang nem megy, akkor valoszinü, hogy billentyüzet 8. sine szakadt, vagy a proci bemenete halott. ( inkább a szakadás szokott elöfordulni.
(#) Rober_4 válasza Rafael hozzászólására (») Márc 27, 2023 /
 
Előttem már írták, a billentyűzetmátrixban van a hiba, el ne rontsd az érintkezőket! Javasolnék egy szalagkábelcserét az alaplap és a billentyű között! De lehet az is megoldja, ha szétszeded és újra összerakod. A billentyűzetmátrix az esetek többségében úgy működik, hogy kiad egy címet a címvezetékeken, és visszaolvassa az azon a címen lévő billentyűk állapotát. Abból, hogy hány cím és, hogy hány adat (8db) vezeték van egyértelműen következik, a 8-as ismétlődésed! Tehát kábel hiba lesz. Ha akkor sem javul ki, akkor érdemes megnézni, hegy melyik. Neked szerintem 8 kimenet és 8 bemenet adja ki a 8x8 64 billentyűt.
Ha mérnéd: A processzor vagy vezérlő a 8 kimenetből mindig 1 lábat levisz alacsony szintre. és visszaolvassa a 8 adatot, ami megadja, hogy abból a 8-ból melyik billentyű van lenyomva. Majd a következő láb lesz alacsony szintű és ugyanúgy beolvassa, hogy melyik billentyű van lenyomva a 8-ból és így tovább. Arduino kódot már csináltam régebben egy Yamaha dx21-re, ott 6*12 volt a felosztás, lásd a képen!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2023

matrixn.png
    
(#) gkita hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Sziasztok!

Új vagyok itt, örülök ennek a fórumnak

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Fatar TMK-88 midi billentyűzetem, és szükségessé vált egy oktávnyi gumi-érintkező csere. Nem először csinálom már, jó is lett a csere után, viszont annál az egy oktávnál, különösen a fekete billentyűknél érezhetően keményebbek lettek a billentyűk.
Jó a velocity, csak rossz játszani rajta, főleg a fekete billentyűk tövénél - halk játéknál, és csak a kicserélt oktávnál. Egy kicsivel több ujj-erő kell hozzájuk, mint a többihez, és zavaró..

Létezhet az, hogy ezekből a gumiérintkezőkből van keményebb ill. puhább gumiból készült változat?
A hitspace-nél vettem, elvileg kifejezetten Fatar/Studiologic billentyűkhöz való: (A színe is más, fehéret kaptam, a régi gumiérintkezők szürkék.)

https://www.hitspace.hu/shop/fatar-gumi-erintkezo-12-es-5197#attr=

Jártatok már így, ill. hol szoktátok venni a gumiérintkezőket? Megpróbálnám esetleg egy másik forgalmazónál.. Esetleg van az ismerőseitek között szervizes, akitől tuti jót tudnék venni?
Köszönöm szépen!
(#) Massawa válasza gkita hozzászólására (») Ápr 19, 2023 / 2
 
Ha sokat játszottál a hangszeren, akkor ilyenkor álatalában mindet egyszerre cserélni kell. A gumik hajlamosak elfáradni a sok használatban ( puhilnak) igy nyilvánvalo, hogy az uj keményebb lesz.
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem