Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika
 
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   276 / 276
(#) frissadam válasza VIM hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Hasonló szerviz program lenne esetleg Opelhez is? Nem vagyok otthon az autós témában.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
(#) Moderátor hozzászólása Lezli46 hozzászólására (») Feb 13, 2019
 
Ezt a hozzászólást töröltük, mert feleslegesen széttagolt volt. Tedd fel újra a kérdésed, immár megfelelő formában!
(#) VIM válasza frissadam hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Ezekben a progikban sok hasznos adat található szinte minden típushoz. Az Opelekből is sokat mutatnak kapcsolási rajzokkal és egyéb beállítási értékekkel együtt. Le kell tölteni egyet és megnézni, hogy a Te kocsidról mennyi infót lehet találni benne.
(#) VIM hozzászólása Feb 13, 2019 /
 
Szia Lezli! Az Audinak bármelyik típusát nézve kettő db 30A-os biztosítéka van DE nem lengő biztik, hanem az F3 és F4 a 3. biztosíték táblán amelyiken az ABS és motorhűtő ventilátor relék vannak, oldalt a kórmány felől. Az egyik csak az első ablakemelő motorokat a másik csak a hátsókat táplálja. Az elektromos ablak és napfénytető kontroll modulba csatlakoznak és vissza vannak jelentve az ajtók ide és kp. zár felé is.
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Szia Imi!

A "lengő" biztit ugy értettem hogy a relétartó müanyagra felvan pattintva--oldhatóan vezetékestől..,vezető oldalt--burkolatot levéve szemből van----visszajelzek--délután hozzák vissza..
Ebből a Biztositékházból egy darab megvan., a rajzon lévő párja hiányzik, pedig ott a helye is néhány centire a meglévőtől.., ami pedig biztos hogy az Ablakemelő biztositékja mert ha kiveszem a biztit,akkor nem müködik a jobboldali a.emelő.
De ha bennt vann ,akkor is csak Baloldalról lehet vezérelni egyedül a jobboldalit., amit jobboldali kapcsolóról nem is lehet müködtetni.
(#) SinkaAttila hozzászólása Feb 13, 2019 /
 
Sziasztok! Nem találtam ezzel kapcsolatos témát!
A problémám, hogy peugeot 206 ködlámpa nem kapcsol be. Cseréltem komplett bajuszkapcsolót és BSI-t is, de a jelenség ugyanaz. Biztosíték rendben van. Köszönöm előre is a segítséget, valamint ha mégis van ehhez kapcsolódó téma ami elkerülte a figyelmem, úgy ezt kérem törölni!
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Audi A4 1.8 ti.2003. Vezető oldali Ablakemelő nem müködik.
Sajnos biztos hogy nem táp probléma van---test és mindkét +12V megvan mindenhol!
Autó festőnél volt ahol totáll lermerült-probálták tölteni---elötte müködött mindkét ablakemelö(állitólag..) ..., utána már csak az utasoldali müködött az is csak a vezetőoldali kapcsolóblokkról!
AutoCom élőben: Amig Vezető ablakemelő gomb Nyomva .. "Automatikus nyitás"
Vezetö ablakemelő gomb elengedve: "Nem üzemel"
Lehet hogy egy echte Vcds-el valamit ujra kellene programozni???
(#) frissadam válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Tudnál ajánlani ilyen programokat?
(#) VIM válasza Lezli46 hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Már megnéztem egy néhány kapcsolási rajzot quatrot is, és mindegyik teljesen elektronikus kapcsolókkal van ellátva, helyesebben nincs kapcsoló feltüntetve csak elektronikus egység. Azt mutatják a rajzok, hogy van a vezető oldali kezelő egységen egy "cut-off" kapcsoló ami tiltó funkcióval bír vagy leválasztó szerepe van. Talán csak nem az lett kezelve? Ha mégsem, akkor a vezető oldali ajtó átvezetőben lehet keresgélni a szakadt szálat.
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Ėrdekesek a rajzok----, mindegyik 4 ablakost mutat ,2db 30A- biztivel ., ės cut off kapcsolôval.Ezen az auton viszont csak kėt elektromos ablak van gyårilag , ezért nyilvånvaló hogy nem kell cut- off kapcsolô sem funkciója hiánya miatt, és két ablakra elég egy 30A-s hõkioldôs biźti is.100% hogy nincs mégegy 30A- s bizti--- ami a rajzokon van.

Kapcsolók éĺőben mükõdtetve : manuális és autómata üzemmódban is jónak látszanak., Can kommunikáció ,és plusz- minusz tápok is megvannak az ajtón belül ., szakadás ajtóátvezetőben nincs.
Feltehetöle a ajtóelektronika- motor lehet hibás???
(#) kumpl hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy kapcsolást, ami autómatikusan kikapcsolja a start/stop rendszert a kocsiban. A gyári gomb egy sima nyomógomb. 12V-ot köt össze a testtel. Valami olyan áramkör kellene, ami miután megkapja a 12V-ot, rövidrezárja a bemenetet, majd nyitja.
Találtam egy kapcsolást ami elvileg oda való, csak nem tudom az alkatrészek pontos típusát.
Tudnátok segíteni?
(#) Inhouse válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 28, 2019 /
 
Ebből mi lett végül? Ilyet töltő nem igazán tud okozni...
(#) csabika1981 hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Sziasztok! Egy kis segítség kéne!!Renault thalia 1.5dci 2004 évjárat.DF037 stop kapcsoló áramkörök, koherencia és állandó!mi a probléma megoldása.
(#) proli007 válasza kumpl hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Hello! Találtam számodra egy "kézzelfoghatóbb" kapcsolást itt..
Igaz az IC lábai és a táp nincs beszámozva de az könnyen pótolható.
(#) hbal hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Sziasztok!

Index kapcsoló javításához keresek megfelelő kenőanyagot. Ebben a cikkben
Bővebben: Bajuszkapcsoló karbantartás sima szilikonzsír szerepel, azonban a kereskedelemben kapható ún. elektromos zsír is.

CX-80 Szilikonzsír

CX-80 Elektromos zsír

Az adatlapból nem derül ki számomra, hogy az elektromos zsír tartalmaz-e vezető anyagokat, ha igen, nyilván nem alkalmas a fentiekhez. Már több kapcsolót, kapcsolókészüléket szedtem szét korábban, de sosem találkoztam a színtelen szilikon zsírral, mindig valamilyen barnás anyagot láttam.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen anyag lenne számomra a legmegfelelőbb?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
(#) Mazsola35 válasza orcika70 hozzászólására (») Vas, 9:58 /
 
Szia. Nagy sokára megépíttetem az áramkört,jól is működik. Az lenne a kérdésem mely alkatrész cserével tudnám elérni, hogy kb, 40-70C között szabályózon és kb. 3-4V ig levegye a feszt?
(#) kmcservice1 hozzászólása Vas, 13:35 /
 
Sziasztok! Autodata és hasonló rajzok. Csak egy jó tanács, aki akarja betartja, aki nem az meg pórul járhat. Egyre gyakrabban látni a fórumbejegyzésekben autodata rajzokat. Ezek szigorúan jogvédett termékek, egy hasonló elektronikai fórumban Bővebben: Link már egy fórumtárs nagyon rosszul járt, többszázezer forintba került neki egy autodata rajz közlése (pedig ő csak emailban küldte el, nem tette közzé). Akinek hivatalos előfizetése van hozzá, az nagyon jól tudja (licenc feltételek), hogy semmilyen információ nem tehető közzé belőle, mert különben törlik a fiókját és kártérítést fizethet. Az utószerelők próbálkoztak azzal is, hogy 3-an 4-en fizettek elő egy fiókra, persze azonnal lebuktak az ip cím miatt. Akinek meg nem hivatalosan van meg, az még rosszabbul járhat, mert akár milliós bírságot is kaphat, Egy bizonyos könyvkiadó a magyarországi jogtulajdonos és ők keményen rászáltak erre. Tehát ha mindenképpen segíteni akartok, akkor a képeket, fájlokat tegyétek fel fáljcserélő oldalra és azt linkeljétek be ( pl.mega.), akkor már nehezebb az adott fórumtárshoz kötni. Más autós fórumokban is ezt teszik, torrentet, fáljcserélőt használnak. Csak óvatosan, a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve!
(#) VIM válasza kmcservice1 hozzászólására (») Vas, 15:24 /
 
Szia! Hát erre nem is gondoltam, megmondom őszintén. Nekem egyik program sem magyar, nem tudom hogy hogyan lehet ezeknek magyar könyvkiadó a jogtulajdonosa. A Marótis könyvekből is van egy jó néhány de azokból nagyon kevés kerül közlésre tőlem. Talán akkor ennyi volt a közlés részemről, pedig megvetem a sovinisztákat.
(#) kmcservice1 válasza VIM hozzászólására (») Vas, 19:17 /
 
Szia! Tudomásom szerint az általad említett könyvkiadó húzta csőbe az illetőt. Ők az autodata magyaro. értékesítői és náluk kell megvásárolni a belépéshez szükséges licenszt. És nagyon keményen fellépnek mindenkivel szemben, akinek bármi köze lenne az autodatahoz, annak illegális változataihoz. Nézd meg ezt a weboldalt: Bővebben: Link az alján megtalálod az elnök nevét, ez nem lehet véletlen. Ha levelet akarsz kapni az ügyvédjüktől, netán fel vagy készülve egy házkutatásra, esetleg rabosításra a segítőkészséged miatt akkor fojtasd nyugodtan, csak idő, mire kiszúrják. És őket nem fogja érdekelni, hogy honnan szerezted a képeket. Lehet segíteni, csak óvatosan és mindent csak fájlcserélőn keresztül!
Következő: »»   276 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu