Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   69 / 69
(#) proli007 válasza bitmixer hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Hello! Tekintve, hogy az impulzus arány 1:1000 az 75mA átlag töltőáramnak felel meg. Azzal az 55Ah-ás aksi valóban kb. egy hónap alatt töltődik fel, feltéve hogy nincs önkisütési árama..
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2019
(#) bitmixer válasza proli007 hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Köszi, ezzel magam is tisztában vagyok . Inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy a választott paraméterek (3sec/3msec/75A) mennyire optimálisak.?
(#) Chipmunk1960 válasza bitmixer hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Szia, 14,4-14,8 V -ig hagy rajta, utána süsd ki 9,5 V ig, majd tedd vissza. A 75 A az jó, az már dolgoztatja a kémiát. Gondolom szkóppal mérted a shöntön.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
(#) bitmixer válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Kösz a választ. Igen, söntön szkópoltam, szép egészséges pulzusok mennek.
(#) lokiboki hozzászólása Máj 13, 2019 /
 
Sosem fogunk itt működő szulfátoldóval megismerkedni. Ha valakinek sikerül megépíteni, azt már szabadalmaztatni fogja .Olyannak tűnnek a próbálkozások, mint amikor a lengyel lovashadsereg kivonul a német tankok ellen kardokkal. Jól mutattak, de nem értek semmit vele. Lehet akkor kerül szóba a szulfátoldás az akkuk többségénél, amikor már késő, ha az elektrolit az kisülés miatt barnás vagy a túltöltés miatt szürkés, az aksi fizikailag halott, nem lehet regenerálni. Csodákra a több tízezer eurós készülékek sem képesek. Fontos ismerni a szulfátosodás folyamatát, mivel lehet visszafordítani. Egy elmélet szerint a nagyáramú merítés szabadítja fel a szulfát ionokat, amit azonnal el kellene oszlatni az elektrolitban töltéssel. Ez elég hihetőnek tűnik, nem tudom van-e kereskedelemben kapható megépített változata. Hasonló van, de jóval kevesebb értékekkel dolgoznak, még arra sem elegek, hogy megelőzzék a szulfátosodást, nemhogy lebontsák a már lekristályosodottat. 100 A -es áramokkal dolgozó szulfátoldó működése megjelent az Elektor folyóiratban, kapcsolási rajzzal, még bemutató is található a Youtube-n.Akku aktivátor. Eléggé hozzáférhető, kb. 70 eurós áron beszerezhető, szoftwer tölthető le a PIC-hez. Nem tudom a söntellenálláson keresztüli terhelést követi-e töltő impulzus. A gyakoriság is furcsa, 30 másodpercenként indul egy-egy impulzus. Ezzel szemben az igazi profi szulfátoldó készülékek 10 - 40 kHz változtatható tartományban adnak impulzusokat - 7V és 14.5V közötti értékekkel, felhasználva a FET és az IGBT ötvözött technológiáját. Az lenne kihívás, egy bevált szulfátoldó készülék karakterisztikáit megközelíteni.
(#) Ge Lee válasza lokiboki hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Idézet:
„Sosem fogunk itt működő szulfátoldóval megismerkedni.”
Ez legyen mindenkinek a maga problémája. Nem ismerkedni kell vele hanem használni. Az itteni cikkben találhatóval is ki lehet tolni 2-2,5 évvel egy akku élettartamát, sokkal többre az a csoda akármi sem lenne képes, de hajrá.
Egyébként az autó is hasonlót csinál, meríti az akkut az önindító azzal a kb. 250A-es árammal, majd jön a generátor és tölti több tíz A-ral. Sokan ott hibáznak egy ilyen egyszerű áramkör használatánál, hogy nem merítik le az akkut, mert "jaj azt nem szabad mélykisülésbe vinni". Aztán csodálkoznak hogy a szulfátoldó elektronika nem csinált semmit az akkuval...
(#) merlingerin hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az ebay-es KIT-ekkel kapcsolatban?

pl:Bővebben: Link

esetleg:Bővebben: Link

Esetleg valami hasonló KIT kapható valahol, amivel érdemes foglalkozni? A végső megoldás nekem is az építés lesz, de most "sürgősen" kell, és épp költözik a műhely..

Köszönöm!
Következő: »»   69 / 69
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu