Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   82 / 82
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 31, 2022 /
 
Hát ez egy muzeális darab.. az tény. Először én is úgy gondoltam hogy ez talán egy zsír új akku lehet, amiben még nem volt sav, de jobban szemügyre véve láttam hogy nem.. meg sav szaga volt. Az meg nem lehet, ha sohasem volt feltöltve. A műanyag csavarfejek is látszik hogy csavargatva voltak. Háát nem tudom.. ez annyira autentikus, hogy én a gazdája helyében lefűrészelném a tetejét és megtömném 18650-es cellákkal.. vagy valami modern dologgal, a lényeg az hogy a külsejét így hagynám.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 31, 2022 /
 
Eddig úgy viselkedik, mint egy bármelyik másik, (nem 40 éves) akku.. szép lassan kúszik felfelé. 4 óra elteltével itt tart. Enyhén elkezdett pezsegni.

P1160433.JPG
    
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 1, 2022 /
 
Hát kérem szépen, ezt nevezzük 10mp-es akkunak. Nyilván 40 éves létére nem is vártam tőle túl nagy eredményt. De akkora lehet a belső ellenállása szerintem, mint a ház. Viszont nem zárlatos. Rajta hagytam tegnap a töltőt, multimétert is, csak nyilván áramtalanítottam, mindent elkapcsoltam. Reggelre 1,31V 0 áramerősség mellett.. néztem hogy mi a franc. Hát oké, akkor újfent tölt, szépen elkezdte megint, délben (6 órával később) lekapcsoltam 6,9V.-nál enyhe pezsgés mellett. Most le is akasztottam róla mindent kíváncsiságból, nem csak lekapcsoltam. Hát így már nyilván más.. még most is, így 2 órával a töltés után 6,39V-on állt. Volt egy sejtésem, hogy nem nagyon kell lemenni akár csak betenni a levesem se a mikróba, mert nem fogom látni hogy mi történik. Nos rátettem a 6V/20W.-os égőmet, gyönyörűen világított, virított, közben néztem a multit, mint aki visszaszámol.. 6, 5, 4 (itt már halványodik) 3, 2, 1.. 0.. terhet megszüntetve visszamászik, de ennyi volt. Még két kör töltést, merítést csinálok kíváncsiságból, hogy valami változik-e, s tény hogy szulfátoldás a fórumtémánk, és hát kérem itt bőven akadhat is belőle. Igaz a kis készüléket nem 6V-ra tervezték, így nincs fegyver a kezemben, maximum az orosz youtuberek drasztikus fordított polarizációs átmozgatása jöhet még szóba, az is csak mint egy kísérleti jelleggel, mert ennek ilyen formán teljesen mindegy.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2022

P1160435.JPG
    
Következő: »»   82 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem