Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   67 / 67
(#) oatis válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2019 /
 
Igen, párhuzamosan vannak kapcsolva egymással az 1 ohmosok.

Azon gondolkodom, hogy a drain és az akku negatív közé beteszek még 2db 0,27ohm 5w-ost párhuzamosan kapcsolva. Hátha segít valamit. Találtam egy néhány darabot belőlük.
(#) Georgee válasza oatis hozzászólására (») Jan 9, 2019 /
 
Ha több az ellenállás azzal csak az impulzust fogod vissza. Szerintem próbáld meg egy trafó cserével.
(#) Inhouse válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 9, 2019 /
 
A 2db 1ohm 5W párhuzamosan az 0,5ohm 10W, az már csak kb. kétszer annyi, mint a tied, viszont kétszer akkora teljesítmény is.
(#) Tomi20 hozzászólása Jan 10, 2019 / 1
 
Sziasztok

Régen megépítettem a szulfátoldót, azóta sok akkut sikerült visszahozni, de a látszat csalhat. Kezdem ott, hogy szereztem egy E-bay-es olcsó akku tesztert sógoromtól, egy idekerült, feltöltött akksit lemértem, 7% kondíciót mutatott, oké, elég szar, mehet a szulfátoldóra, eddig 6 meneten van túl az akksi, feltölti minimumra állítva a potija, leglassabb villogás, utána 10,5V-ra merítve, pici pihi, utána vissza a "töltőre". Most néztem, 28%-ot mutat a "műszer", eddig minden kezelés után ment fel 5-8%-ot, itt megállt. 450A indítóáramból eszerint már 220A-t tud, fene tudja. Más akkuknál is megfigyeltem, valamit csinál, de nem mindenható ez a szerkezet, pl 1 éves akksi volt a nem használt autómban, legalább 2 hónapig csontra, 0V-ra lemerült, nem figyeltem, folyton dolgozok, itthon se vagyok, a teszter feltöltött állapotban 50%-ot mutatott, 3-4 után már 95%. Most is működik az akksi. Hátha valakinek segítség ez a hozzászólás, nem tudom, meg persze az olcsó műszernek sem lehet hinni, csak referenciának használom ugyan azon az akksin, nagyot nem tévedhet.
(#) Inhouse válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Ezekből a teszterekből ahány fajtát nézel, annyi lesz a mért érték. De nem olyan vészes az eltérés, kb. olyan, mintha veszel 5 fajta hőmérőt és egymás mellé teszed a szobában. Nekünk 3 fajta van, olyan 10-20% közötti eltérés is lehet, de a mérési pontosságba belefér, úgyis csak saccol, ez nem igazi mérés.
Következő: »»   67 / 67
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu