Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor
 
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   134 / 134
(#) TAttila77 válasza Moszkvai hozzászólására (») Kedd, 20:32 /
 
Helló. Közven reggel CHZ belinkelte, már meg is rendeltem. Ha megjön a percen kiderül, hogy mennyire jó. Ugyanis ősszel vettem egy jó marékkal másutt és egyetlen egy nem volt jó. CHZ Zoli pont dettó ugyan így járt. Áramgenerátorba PP meghajtás differenciálba neki is elröppentek mind. Silányak voltak. Azóta tranyós áramgenerátor van űberelve és nem száll el, mert hamis a fet. Úgyhogy egyáltalán nem bízom el magam. Majd kiderűl mit kapok. Egyenlőre túl olcsó, fel is tünt azonnal. Remélem sterencsével járok.
(#) TAttila77 válasza nandika76 hozzászólására (») Kedd, 21:25 / 1
 
Nekem a linked a pár éve Korg álltal kitalált Nu-tube mikro triódat hozta be az oldalon, biztos van ott is, de el ne csábúljatok a Nu-tube nem egy tündéri cső, nem igazán azdiofil! Eleve hangszererősítők tirzító pedálefektek kicsiny elektronikájához találták ki Korgék, a 6N16B-V eterszer különb és jobb is.
Visszatérve ide, Ipcollector honlapján van egy teszt áramkör ezen az oldalon, ha alól visszalapozok egyet. Az is jó, de jobb “mindent megmondó” kínai lcd kinelzős alkatrész csudateszterrel is lehet válogatni. http://lpcollector.uw.hu/arc_ph3_mkii.html
A rajza is itt van, a lényeg, hogy 14V legyen a drainen mérve. Elég sokat kell dugdosni a tranyókat mire beáll. Én most dobozolom, látjátok nyers nyákból lesz java része és még középen a táp/phono elválasztás és trafó körűlányékolás is, ami még a képemen nincs bent. Ha a Zoli féle nyáktervet követve tervezed paneled, akkor baj nem lehet, földhurok se alakulhat ki. Nagyon minimális vezeték kell, az is a fűtést és 210V szabil tápot bekötni és slussz. Csatlakozók bekötése max. 3cm drót(ocska). Zoli nagyon tuti tükörszimmetrikus panelt tervezett. Az áramkörben van egy pár ellenállás ami fűt, én kiemeltem mindet 2mm magasra, a melegedőket pedig 4mm-re. Korrekciós elemeket is nagyon pontosan jobb teszterrel, vagy komolyabb RLC mérővel kell válogatni, több darabból kirakni értéket. Nekem kicsit nehezen jött össze, de végűl találtam stiroflex kondit, meg kaptam is. Zoli kisegített, örök hála érte. Árvillnél van stiro kondi, ott találsz. De vigyázz náluk a 2SK-val!!!! Hangminősége garantáltan hozza a tökéletes audiofil korrektor hangot,még ha nem is Duelund, meg Jupiter kondikat használsz, nem feltétlenűl igényel ezüstcsilkám kondikat sem, a hang minőség meg úgy is a hangszedőd és annak tű típusától függ, aminek tudománya külön egy kódexet érdemelne. Jelenleg tuningolható, tovább fejleszthető Audio-technika gangszedőt használok, sokat társalogtam e téren Közép Európai forgalmazó barátommal ezekről és ezek MM és MC hangszedők világairól. AT párti vagyok. (Más miatt is) Jelenleg kúpos tűt használok, mert amit hallgatok lemezt azok használtak és a hibákat jobban tolerálja, hamarosan mikroline, vagy Shibata tűt szerzek a hangszedőmre és (majd valamikor...) mindenképpen szeretnék egy normális AT MC hangszedőt kipróbálni, tekertem is két féle MC trafót már a húsvéti COVID hullám alatt, hogy legyen később. Kaptam is már egy híres tipusra ajánlást.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:33
(#) Moszkvai válasza TAttila77 hozzászólására (») Kedd, 21:46 /
 
Hát, az igazság az, hogy sem amit innen rendeltem sem az amelyiket Francia országból nem sokat bírtak ki. Nekem is tranyó (MJL)vált be ebben a riaa-ban és a hangjában sem hallok különbséget. Stabtápban is idővel elszálltak ezek a FET-ek.
Talán Neked több szerencséd lesz.
A 2SK170-et Aliról rendeltem, 150db-ból találtam nagy nehezen 4db-ot ami kellett.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:55
(#) TAttila77 válasza Moszkvai hozzászólására (») Kedd, 21:53 /
 
Pont egy PP végfokban röppentek áramgenerátorban azon pillanatban, ahogy a felfűtés után az anódtáp a meghajtócsőre került. Kiderűlt, hogy nem bírta a ráírt 400V kétharmadát se!
Ide ebbe az áramkörbe IRF 710-840-ig bármi jó, ma kipróbaltam három félét is, tökéletesen szól vele. A PP végfokban most is pl. PC táp primeroldali MJE 13007 tranyója az áramgenerátor. Az biztos bírja. Ki se cserélem.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:58
(#) nandika76 válasza TAttila77 hozzászólására (») Kedd, 22:28 /
 
Köszönöm ez kimerítő volt.
Következő: »»   134 / 134
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem