Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » V-FET és SIT erősítő kapcsolások
Lapozás: OK   5 / 5
(#) mcc válasza nosmo king hozzászólására (») Márc 2, 2024 /
 
Kár, hogy ez a védelem így az esetek 90%-ban gerjedni fog áramhatároláskor…
(#) Skori válasza compozit hozzászólására (») Márc 2, 2024 /
 
80%-nál ilyen (lásd a csatolt képen), 90%-nál már tizedszázalékos, felette meredeken emelkedik. Zenehallgatáshoz nem feltétlenül kell maximális kivezérléssel használni , hangosítós célra meg teljesen kivezérelve is kiváló lenne. Persze ez csak egy modell, amiben nem pontosan olyanok az alkatrészek, mint ami bele lett tervezve, illetve ami kellene bele.
(#) compozit válasza Skori hozzászólására (») Márc 2, 2024 /
 
Azért még el tudom érni a 0,04%-ot. ( 2 x 43V táp és 80Vp-p jön ki belőle. ) De ez még nagyon messze van Brunó eredményeitől. A hangosítás meg sosem érdekelt.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2024
(#) tunerman válasza tunerman hozzászólására (») Márc 4, 2024 /
 
Ugyan az unity coupled V-FET SE kapcsolása még a kisérletezés fázisában van, de egy lehetséges elrendezési tervem azért már van
TJ.
(#) tunerman válasza tunerman hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Az unity coupled V-FET SE következő verziója már egy komolyabb kimeneti eszközt használ, ez az Exicon cég ECW20P20 teljesítmény MOSFET tipusa. Ennek az eddigieknél lényegesen nagyobb a meredeksége, így a source körében már a vezérlő jel 95%-a megjelenik. :smile53:
Ez azért fontos, mert a bemeneti paramétereket (impedancia, kapacítások) részben ez az érték határozza meg, mivel a source körét followernek is tekinthetjük.
A másik változtatás, hogy a bemeneti 2SK79 V-FET kapott egy kék LED-et, amelynél lehetséges az átfolyatott többletáram segítségével a THD finombeállítása. Ez az áramváltoztatás V-FET source potenciálját néhány tized volttal tudja tologatni, így THD minimum jól beállítható (1kHz/1W/8R/0,05%).
TJ.
(#) tunerman válasza tunerman hozzászólására (») Márc 10, 2024 / 1
 
Sikerült beszerezni a teljesítmény MOSFET-ket leszorító aluminium síneket, talán így időtálló lesz a mechanikai kivitelezés, és a hőátadási képesség is
TJ.
(#) tunerman válasza tunerman hozzászólására (») Csü, 21:56 /
 
Újabb elrendezési terv az Unity Coupled V-FET SE-hez, a két fojtótekercs majd a doboz belsejében lesz.
TJ.
(#) mek-elek válasza tunerman hozzászólására (») Pé, 15:06 /
 
Remélem nem veszed okoskodásnak... Nem tudom a két kondér szimmetrikus tápba van e, de az a kettő amelyik bordához közelebb van előbb fog öregedni a másik kettőhöz képest. Persze kérdés, hogy a borda milyen meleg üzemelés alatt?
(#) tunerman válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 15:20 /
 
Jelenleg az ötletelés fázisában járok, ezért semmi sem végleges
A nagyméretű hűtőborda szerintem olyan nagyon nem lesz forró, de ezek a kondik amúgy is kint vannak a doboz tetején. Mi van azokkal az erősítőkkel, ahol a dobozon belül vannak az elektrolit kondenzátorok?
Ott szerintem mindig melegebb van, mint ezeknek itt kivül...
TJ.
A hozzászólás módosítva: Pé, 15:23
(#) tunerman válasza tunerman hozzászólására (») Pé, 16:11 /
 
Ez egy olyan verzió, ahol a pufferkondik nincsenek a hűtőborda közelében, viszont a vezetékezés már nem annyira ideális.
TJ.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem